Ξεκινώ καινιουργιο thread με την ελπίδα να μαζευτεί η γνώση για το θέμα αυτό και να βγάλω επιτέλους άκρη. Γνωρίζω ότι έχει γίνει κάποια τμηματική αναφορά σε άλλα thread αλλά δεν ήταν, τουλάχιστον για μένα, ολοκληρωμένη και αποτελεσματική. Ακόμα ζητώ συγνώμμη που έχω στείλει για το ίδιο θέμα Posts στο thread το gemini 4.10 αλλά νομίζω ότι έκανα λάθος που τα έστειλα εκεί γιατί το πρόβλημα είναι ανεξαρτητο του image που χρησιμοποιούμε.
Σημειώνω ότι μιλάμε με DM με Gemini 4.10 και PC με windows vista premium.
Από όσα διάβασα και από εδώ και από άλλα fora ψάχνωντας κατέληξα στα εξής:
όπου PCShared όπως θέλω να εμφανίζεται ο κοινόχρηστος κατάλογος στο dreambox, 192.168.1.99 η ip του PC και Shared_Files το όνομα του κοινόχρηστου καταλόγου στα vista.
Περιμένω τις παρατηρήσεις και την σοφία σας...
Σημειώνω ότι μιλάμε με DM με Gemini 4.10 και PC με windows vista premium.
Από όσα διάβασα και από εδώ και από άλλα fora ψάχνωντας κατέληξα στα εξής:
- Δημιουργησα στα vista χρήστη dreamuser με password xxxxxxx.
- Το κατάλογο που επιθυμώ τον κάνω κοινόχρηστο (δίνοντας στον χρήστη dreamuser δικαίώματα read, write, execute).
- Έκανα edit το αρχείο auto.hotplug στον κατάλογο etc (το παλιό automount.conf) προσθέτοντας του την γραμμη
όπου PCShared όπως θέλω να εμφανίζεται ο κοινόχρηστος κατάλογος στο dreambox, 192.168.1.99 η ip του PC και Shared_Files το όνομα του κοινόχρηστου καταλόγου στα vista.
4. Στην συνέχεια στον κατάλογο autofs είδα ότι δημιοθργήθηκε ένας κατάλογος PCShared αλλά όταν μπω μέσα βλέπω ότι είναι κενός.
Στο menu>info>Devices νομίζω μου βγάζει εκτός των υπόλοιπων συσκευών και το PCShared με κενά όμως τα μεγέθη χωριτικότητας. Άρα γίνεται mount αλλά κάτι κάνω λάθος και δεν βλέπω τα περιεχόμενα.
Περιμένω τις παρατηρήσεις και την σοφία σας...