DM800 Εγγραφή σε shared κατάλογο PC

nsidir

Established Member
12 March 2008
193
Ξάνθη
Ξεκινώ καινιουργιο thread με την ελπίδα να μαζευτεί η γνώση για το θέμα αυτό και να βγάλω επιτέλους άκρη. Γνωρίζω ότι έχει γίνει κάποια τμηματική αναφορά σε άλλα thread αλλά δεν ήταν, τουλάχιστον για μένα, ολοκληρωμένη και αποτελεσματική. Ακόμα ζητώ συγνώμμη που έχω στείλει για το ίδιο θέμα Posts στο thread το gemini 4.10 αλλά νομίζω ότι έκανα λάθος που τα έστειλα εκεί γιατί το πρόβλημα είναι ανεξαρτητο του image που χρησιμοποιούμε.

Σημειώνω ότι μιλάμε με DM με Gemini 4.10 και PC με windows vista premium.
Από όσα διάβασα και από εδώ και από άλλα fora ψάχνωντας κατέληξα στα εξής:

1. Δημιουργησα στα vista χρήστη dreamuser με password xxxxxxx.
  2. Το κατάλογο που επιθυμώ τον κάνω κοινόχρηστο (δίνοντας στον χρήστη dreamuser δικαίώματα read, write, execute).
  3. Έκανα edit το αρχείο auto.hotplug στον κατάλογο etc (το παλιό automount.conf) προσθέτοντας του την γραμμη
PCShared -fstype=cifs,rw,rsize=8192,wsize=8192,user=dreamuser,p ass=xxxxxx ://192.168.1.99/Shared_Files

όπου PCShared όπως θέλω να εμφανίζεται ο κοινόχρηστος κατάλογος στο dreambox, 192.168.1.99 η ip του PC και Shared_Files το όνομα του κοινόχρηστου καταλόγου στα vista.

4. Στην συνέχεια στον κατάλογο autofs είδα ότι δημιοθργήθηκε ένας κατάλογος PCShared αλλά όταν μπω μέσα βλέπω ότι είναι κενός.

Στο menu>info>Devices νομίζω μου βγάζει εκτός των υπόλοιπων συσκευών και το PCShared με κενά όμως τα μεγέθη χωριτικότητας. Άρα γίνεται mount αλλά κάτι κάνω λάθος και δεν βλέπω τα περιεχόμενα.

Περιμένω τις παρατηρήσεις και την σοφία σας...

Και γιατί δεν τον αφήνεις να βάζει τις εγγραφές στο default folder και να μπαίνεις απλά μετά με FTP και να κάνεις copy-paste;

Δεν έχω καταλάβει για ποιό λόγο μπαίνεις σε όλη αυτή την διαδικασία.

Το όλο θέμα έχει ως εξής. Στην αρχή σκεφτόμουν να πάρω εξωτερικό esata δίσκο που να τον έχω στο dm800. Έτσι όμως θα ήταν προσβάσιμος από το pc με ftp αφού θα ήταν σε ext3 format. Θα προτιμούσα να κάνω τις εγγραφές στο pc αγοράζοντας ένα φτηνό sata2 δίσκο που θα ήταν χρησιμοποιήσιμος και για το pc. Υπάρχει τρόπος έναν δίσκο του Linux να τον βλέπω από τα windows σαν δικτυακό;

Τον ext3 δίσκο σου μπορείς να τον δεις και σε windows PC αρκεί να εγκαταστήσεις τον IFS driver.
(εννοείται ότι μπορείς να τον δεις και με ftp πρόγραμμα ως εσωτερικό δίσκο του δέκτη)

Για να καταλάβω γιατί έχω χάσει επεισόδια. Μπορώ να κάνω εγγραφές δικτυακά σε ένα PC με Vista? Ναι ή όχι....?

Re: Απάντηση: DM800 Εγγραφή σε shared κατάλογο PC

Τον ext3 δίσκο σου μπορείς να τον δεις και σε windows PC αρκεί να εγκαταστήσεις τον IFS driver.
(εννοείται ότι μπορείς να τον δεις και με ftp πρόγραμμα ως εσωτερικό δίσκο του δέκτη)

Αλέξανδρε αυτό ισχύει ακόμα και αν ο δίσκος είναι εσωτερικός στο DM800 και είναι για παράδειγμα ένας σαν και αυτόν http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303003.

Αν είναι έτσι να πάρω έναν τέτοιο να τον βάλω μέσα στο DM και μετά με το πρόγραμμα αυτό να τον βλέπω από το PC. Γινεται αυτό;

Απάντηση: Re: Απάντηση: DM800 Εγγραφή σε shared κατάλογο PC

Αλέξανδρε αυτό ισχύει ακόμα και αν ο δίσκος είναι εσωτερικός στο DM800 και είναι για παράδειγμα ένας σαν και αυτόν http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303003.

Αν είναι έτσι να πάρω έναν τέτοιο να τον βάλω μέσα στο DM και μετά με το πρόγραμμα αυτό να τον βλέπω από το PC. Γινεται αυτό;
1. Προτίμησε κάποιον στις 5.400 στροφές.
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303892
Οι περισσότερες στροφές δεν θα αξιοποιηθούν από τον δέκτη και δεν θα σε ωφελήσουν σε κάτι αλλο εκτός από το να σου ανεβάσουν την κατανάλωση και την θερμοκρασία.

2. Μάλλον σε μπέρδεψα. ΔΕΝ θα τον δεις ΑΠΟ το pc. Θα τον δεις στο PC.
Είπαμε, για να τον δεις από το PC αυτό γίνεται με FTP πρόγραμμα και θα ανεχτείς τις χαμηλές ταχύτητες της κάρτας δικτύου.
Για να τον δεις στο PC (αν και .ext3) τον ξηλώνεις από τον δέκτη και τον συνδέεις στο PC, είτε απευθείας, είτε με τη χρήση κάποιας εξωτερικής θήκης.

Απάντηση: Re: Απάντηση: DM800 Εγγραφή σε shared κατάλογο PC

Φίλε μου, όταν ο δίσκος είναι εσωτερικός ή εξωτερικός στον DM, τότε αλλάζουν λίγο τα πράγματα.
Πάντως κατά τη γνώμη μου δεν χρειάζεται να μπερδεύεσαι. Πάρε ένα δίσκο στις 2.5", βάλτον μέσα στον 800 και θα είσαι ΟΚ. Έτσι θα χαρείς χωρίς πολλά πολλά όλες τις ευκολίες του PVR και του Timeshift. Όσες εγγραφές θέλεις να δεις από το PC σου μπορείς να τις μεταφέρεις εύκολα μέσω ftp και να τις δεις με το VLC.
Αν θες και κάτι λίγο πιο προχωρημένο, μπορείς να διαθέσεις με ένα scriptάκι το δίσκο του DM διαμοιρασμένο στο δίκτυο και να τον βλέπουν όλοι οι υπολογιστές του σπιτιού σου.
Το πρόγραμμα, όπως σου λέει ο Alex, θα το χρειαστείς μόνο εάν έχεις το δίσκο σε εξωτερικό κουτί και τον μετακινείς μεταξύ DM και PC.