DM800 κλώνος ή όχι? Δείτε τις διαφορές

Παράγγειλα τελικά τον DM800 (Chinese Version) με 320GB HDD από το linuxsat. Μου τον έφεραν σήμερα το μεσημέρι.
Όταν τον ένωσα με την TV έκανε booting, μετά έβγαλε το μηνυμα "tuner failed" και μετά έγραψε "PLEASE WAIT" και μάγκοσε. Επισεις δεν υπακουει σε καμια εντολή απο το τηλεχειριστηριο ουτε το κουμπι που είναι πανω του γι' αυτο τον εκανα restart με τον γνωστο τροπο (εβγαλα το καλωδιο τροφοδοσιας) αλλα κανει πάλι τα ιδια απο την αρχή.
Μπορει κανεις να με βοηθησει?

Με την προϋπόθεση ότι ο δεκτης είναι ενωμένος στο δίκτυο..
Αποσύνδεσε τον σκληρό (απλά για την περίπτωση που ο σκληρός ίσως δημιουργεί το πρόβλημα)
Βγάλε το καλώδιο τροφοδοσίας
Πατα το power button στον δεκτη (κρατα το πατημένο)
Βάλε το καλώδιο τροφοδοσίας
Μόλις δεις το μήνυμα ***stop*** άσε το power button
Αν πήρε ip (θα την δεις στην lcd) βαλε την στον browser σου και πέρασε του image

Last edited:
το θεμα τωρα ειναι αν περασει image θα παιξη ο δεκτης!!!γιατι απο οτι διαβαζουμε στο νετ η dream και τα team της λενε κατι για τα κλωνακια ειναι ετσι eolos68?η ο ποιο πανω φιλος λες να εχει προβλημα με τα νεα image?

Δεν έχω ακούσει να έχει κάποιος πρόβλημα μέχρι στιγμής. Έχεις ακούσει εσύ κάτι?
Αν υπήρχε συγκεκριμένο πρόβλημα θα βούιζε ο τόπος
Συν της άλλης όπως είναι τώρα ο δεκτης του φίλου δεν δουλεύει οποτε δεν έχει άλλη επιλογή... δεν ξέρω αν πιάνουν τα ευχολόγια :flipout: (αστειεύομαι)

βέβαιος και θα έχει πρόβλημα
αν το image είναι μεταγενέστερο του secondstage 70 δεν πρόκεται να παίξει

για να παίξει χρειάζεται να αλλάξει την κάρτα sim (να d που θα την βρει και εννοείτε θα την πληρώσει extra )

Αν του φλασάρει από πάνω τον bootloader 69 δεν θα bootarei?
Το δοκίμασες?

βέβαιος και θα έχει πρόβλημα
αν το image είναι μεταγενέστερο του secondstage 70 δεν πρόκεται να παίξει

για να παίξει χρειάζεται να αλλάξει την κάρτα sim (να d που θα την βρει και εννοείτε θα την πληρώσει extra )
αυτο ειχα διαβασει και εγω,αλλα ας δουμε τι θα κανει ο φιλος και ασ μας πει.

Απάντηση: Re: DM800 κλώνος ή όχι? Δείτε τις διαφορές

Αν του φλασάρει από πάνω τον bootloader 69 δεν θα bootarei?
Το δοκίμασες?
ρε συ το secondstage είναι μέσα στο image
τι εννοείς να βάλει τον bootloader 69 ????????????????

dld πως θα bootarei για να βάλει τον 69 με 72 μέσα στο image με το οποιο πρέπει να bootarei ??????

άμα βρει κανένα image παλιό και βλέπουμε (nabilo 0.6 νομίζω είχα με τον 69 )

τέλος πάντων μπορεί να έχεις και δίκιο

Και τι σημασία έχει φιλε αν είναι στο image??? και βεβαια είναι
Με dreamup μπορείς να φλασαρεις τον second stage bootloader που θέλεις
Τώρα αν αυτό θα δουλέψει με την τελευταία version του nabilo ας πούμε δεν το ξέρω

ναι suzakia εννοείτε οτι δεν ξερω γιατί δεν έχω μαϊμού
το γράφω μπορεί να εχει και δίκιο
απο οσα διαβάζω μιλάω

Tony με dreamup μπορείς να φλασαρεις secont stage bootloader από την ημερα που έσκασε μυτη ο dm7020 στην αγορά που ήταν και ο πρώτος δεκτης με 2nd stage bootloder
Δεν ξέρω όμως αν αυτό θα δουλέψει με τα τελευταία images
Επειδή κατάλαβα τις δευτερες σου σκέψεις ξεχνα το
Δώσε κάτι παραπάνω και πάρε original να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο
Σήμερα είναι αυτό το πρόβλημα, αύριο δεν ξέρεις τι θα προκύψει
Και δεν είναι και τζάμπα ο κλώνος dm8000

bootloader μπορεις να περασεις με την ιδια διαδικασια που περνας και ενα image (stop mode) αλλα δεν νομιζω να μπουταρει με τα νεοτερα image

Σας ευχαριστω ολους για την αμεση ανταποκριση!!!
Ειμαι λυγο ασχετος απο dreambox και προστοπαρον δεν ξερω να αλλαζω image.
Το μονο που μπορω να σας πω ειναι οτι μηλισα με καπιον απο το site λιγο πριν τον παραγκιλω και μου ειπε πως εχει gemini 4.1
Επιδη οπως σας ειπα δεν ειμαι και ιδικος θελω να αποφιγω τα πηραματα γιατι μπορει να κανω τα πραγματα χυροτερα.
Οι ανθροποι της linuxsat μου φανικαν επαγκελματιες. Το θεορω λιγο δισκολο να μου τον εστιλαν μαγκομενο αλλα δεν το αποκλιω.
Μηπος κανω κατι λαθος εγω? Ενωσα κανονικα το καλωδιο (που ειναι μισο HDMI και μισο κατι αλλο) και επισεις το καλωδιο που τον τροφοδοτει. (Εικονα εχω πεντακαθαρη). Οσον αφορα το καλωδιο του internet και της κερεας δεν νομιζω να πεζουν ρολο στην προκιμενη περιπτοση.
Τι μπορει να κανω λαθος?

Last edited:
δλδ για να δω αν το κατάλαβα σωστά
τον φλασαρουμε με ενα οποιοδήποτε ιμαγε και χωρίς να ανάψει ο δέκτης για πρώτη φορά ξανά με stop mode η dreamup του περνάμε secondstage και όλα καλά ?