DM800 κλώνος ή όχι? Δείτε τις διαφορές

Re: Απάντηση: DM800 κλώνος ή όχι? Δείτε τις διαφορές

Δεν ξέρω πως πάει η αγορά των κλώνων, θα ήθελα όμως να πω τη γνώμη μου επ'αυτού.
Σε ότι αφορά τον DM800 νομίζω ότι η αγορά κλώνου αυτή τη στιγμή είναι λανθασμένη κίνηση. Φαίνεται ότι η Dream Multimedia έχει καταφέρει προς το παρόν να αποκλείσει τους κλώνους από τις αναβαθμίσεις του λογισμικού. Έτσι αν κάποιος αγοράσει σήμερα κλώνο είναι αβέβαιο το πότε και εάν θα μπορέσει να ακολουθήσει την εξέλιξη στα images. Και σε ένα προϊόν όπως ο 800άρης που ακόμα το λογισμικό του αναπτύσσεται και θα αναπτύσσεται για πολύ καιρό, το να μείνεις έξω από τις εξελίξεις είναι πολύ σοβαρό.
Το κακό είναι ότι στο παιχνίδι εναντίον των κλώνων συμμετέχουν πια όλες οι ομάδες. Και αυτό γιατί είναι υποχρεωμένες να βασίζονται πάνω σε τμήματα λογισμικού που αναπτύσσεται από την ίδια τη Dream. Παράδειγμα ο secondstage bootloader 70 που η κύρια διαφορά του από τον 69 είναι ότι... αντιπαθεί τους κλώνους! Και όμως όλες οι ομάδες ανεξαιρέτως πλέον το χρησιμοποιούν στα images ενώ απαιτούν για τη σωστή λειτουργία τους να βρίσκεται και αντίστοιχο bootloader στη flash σε περιβάλλοντα multiboot. Οι παλιές καλές εποχές που μπορούσε κανείς να βάλει σε κλώνο οτιδήποτε εκτός από Gemini για να έχει το κεφάλι του ήσυχο, φαίνεται να είναι πια αρκετά μακρυά...
Τα χρήματα για τον 800άρη είναι ήδη αρκετά. Εγώ τα έδωσα ως φανατικός χρήστης του dreambox και δεν έχω μετανοιώσει γι'αυτό. Εάν δεν ήθελα να τα δώσω δεν θα αγόραζα κλώνο για τους λόγους που γράφω παραπάνω. Έτσι και αλλιώς, η αλήθεια είναι ότι στα χρήματα αυτά βρίσκει κανείς αρκετά καλύτερα μηχανήματα. Πιστεύω ότι εναλλακτικά του original DM800 και στα χρήματα που κοστίζουν οι κλώνοι υπάρχουν πάρα πολύ καλοί δέκτες (linuxάτοι και μη) για τους οποίους αξίζει να γυρίσει κανείς την πλάτη στον dreambox.
Εν κατακλείδι, σε ότι αφορά τους παλαιότερους δέκτες με enigma1 (500, 600, 7020) η αγορά κλώνου ήταν συμφερότερη καθώς, όπως θυμάστε, δεν υπήρχε περιορισμός στη χρήση τους. Όμως οι εποχές άλλαξαν και πλέον το ρίσκο για την αγορά κλώνου DM800 είναι μεγάλο. Δεν θα πρότεινα την αγορά του, τουλάχιστον προς το παρόν. Η αγορά των δορυφορικών δεκτών είναι μεγάλη και δεν εξαντλείται ντε και καλά στην αγορά ενός DM800 ή ενός "κάτι σαν 800".
+10000000000000!!!!!

Δεν ξέρω πως πάει η αγορά των κλώνων, θα ήθελα όμως να πω τη γνώμη μου επ'αυτού.
Σε ότι αφορά τον DM800 νομίζω ότι η αγορά κλώνου αυτή τη στιγμή είναι λανθασμένη κίνηση. Φαίνεται ότι η Dream Multimedia έχει καταφέρει προς το παρόν να αποκλείσει τους κλώνους από τις αναβαθμίσεις του λογισμικού. Έτσι αν κάποιος αγοράσει σήμερα κλώνο είναι αβέβαιο το πότε και εάν θα μπορέσει να ακολουθήσει την εξέλιξη στα images. Και σε ένα προϊόν όπως ο 800άρης που ακόμα το λογισμικό του αναπτύσσεται και θα αναπτύσσεται για πολύ καιρό, το να μείνεις έξω από τις εξελίξεις είναι πολύ σοβαρό.
Το κακό είναι ότι στο παιχνίδι εναντίον των κλώνων συμμετέχουν πια όλες οι ομάδες. Και αυτό γιατί είναι υποχρεωμένες να βασίζονται πάνω σε τμήματα λογισμικού που αναπτύσσεται από την ίδια τη Dream. Παράδειγμα ο secondstage bootloader 70 που η κύρια διαφορά του από τον 69 είναι ότι... αντιπαθεί τους κλώνους! Και όμως όλες οι ομάδες ανεξαιρέτως πλέον το χρησιμοποιούν στα images ενώ απαιτούν για τη σωστή λειτουργία τους να βρίσκεται και αντίστοιχο bootloader στη flash σε περιβάλλοντα multiboot. Οι παλιές καλές εποχές που μπορούσε κανείς να βάλει σε κλώνο οτιδήποτε εκτός από Gemini για να έχει το κεφάλι του ήσυχο, φαίνεται να είναι πια αρκετά μακρυά...
Τα χρήματα για τον 800άρη είναι ήδη αρκετά. Εγώ τα έδωσα ως φανατικός χρήστης του dreambox και δεν έχω μετανοιώσει γι'αυτό. Εάν δεν ήθελα να τα δώσω δεν θα αγόραζα κλώνο για τους λόγους που γράφω παραπάνω. Έτσι και αλλιώς, η αλήθεια είναι ότι στα χρήματα αυτά βρίσκει κανείς αρκετά καλύτερα μηχανήματα. Πιστεύω ότι εναλλακτικά του original DM800 και στα χρήματα που κοστίζουν οι κλώνοι υπάρχουν πάρα πολύ καλοί δέκτες (linuxάτοι και μη) για τους οποίους αξίζει να γυρίσει κανείς την πλάτη στον dreambox.
Εν κατακλείδι, σε ότι αφορά τους παλαιότερους δέκτες με enigma1 (500, 600, 7020) η αγορά κλώνου ήταν συμφερότερη καθώς, όπως θυμάστε, δεν υπήρχε περιορισμός στη χρήση τους. Όμως οι εποχές άλλαξαν και πλέον το ρίσκο για την αγορά κλώνου DM800 είναι μεγάλο. Δεν θα πρότεινα την αγορά του, τουλάχιστον προς το παρόν. Η αγορά των δορυφορικών δεκτών είναι μεγάλη και δεν εξαντλείται ντε και καλά στην αγορά ενός DM800 ή ενός "κάτι σαν 800".

Ναι μεγαλε και καλα κανεις και το πιστευεις γιατι ειναι αληθεια και εκτος αυτου αν αρχιση κολπα του στυλ time bombs και τετοια καταστραφικαμε θα χαλασουμε μηχανιματα πολλων euro!!-bye-

Για λόγους ηθικής συνέπειας είμαι 100% υπέρ των κλώνων και της υποστήριξης αυτών. Αν υπάρχει ακόμα κανείς αφελής που πιστεύει ότι όλα αυτά τα ανεπίσημα λογισμικά, επιτυχημένα "σπασίματα" κτλ οφείλονται σε ανιδιοτελείς, ρομαντικούς και 16χρονους που σκαλίζουν νυχθημερόν μέσα στα δωμάτια τους είναι μακρά νυχτωμένος.

Μάχαιρα έδωσες, μάχαιρα θα λάβεις........

Υ.Γ.1 Ας μου πει κάποιος γιατί δεν υπάρχουν όλα αυτά τα "παραφερνάλια" για επεξεργαστές sh4 ;
Υ.Γ.2 ..και κάποιος άλλος τι λογισμικό τρέχει ο DM100, που είναι ο πλέον propiertary δέκτης της "μαμάς".
Υ.Γ.3 ..και κάποιος τελευταίος γιατί τους έβαλαν θύρα δικτύου;

No mercy...αρκεί να μην σε πετύχει καμιά μπόμπα! :flipout:

Για λόγους ηθικής συνέπειας είμαι 100% υπέρ των κλώνων και της υποστήριξης αυτών. Αν υπάρχει ακόμα κανείς αφελής που πιστεύει ότι όλα αυτά τα ανεπίσημα λογισμικά, επιτυχημένα "σπασίματα" κτλ οφείλονται σε ανιδιοτελείς, ρομαντικούς και 16χρονους που σκαλίζουν νυχθημερόν μέσα στα δωμάτια τους είναι μακρά νυχτωμένος.

Μάχαιρα έδωσες, μάχαιρα θα λάβεις........

Υ.Γ.1 Ας μου πει κάποιος γιατί δεν υπάρχουν όλα αυτά τα "παραφερνάλια" για επεξεργαστές sh4 ;
Υ.Γ.2 ..και κάποιος άλλος τι λογισμικό τρέχει ο DM100, που είναι ο πλέον propiertary δέκτης της "μαμάς".
Υ.Γ.3 ..και κάποιος τελευταίος γιατί τους έβαλαν θύρα δικτύου;

No mercy...αρκεί να μην σε πετύχει καμιά μπόμπα! :flipout:

Ωραια τοποθετηση.Και πολυ καλα ερωτηματα.:a0210:

Για λόγους ηθικής συνέπειας είμαι 100% υπέρ των κλώνων και της υποστήριξης αυτών...
Ούτε και εγώ φίλε μου είμαι κατά των κλώνων...
Άλλωστε εάν γνωριζόμασταν προσωπικά θα ήξερες και πόση εκτίμηση τους τρέφω!
Εδώ όμως απλά αναφέρω την άποψή μου ότι προς το παρόν η αγορά κλώνου 800άρη είναι λανθασμένη και πως εάν κανείς βρίσκει ακριβό τον 800 μπορεί να βρει άλλο μηχάνημα με ίδιες δυνατότητες πάνω-κάτω και σε καλύτερη τιμή παρά να ρισκάρει αγοράζοντας ένα προϊόν με αμφίβολλη (προς το παρόν, επαναλαμβάνω) εξέλιξη...

Όσο για τα υστερόγραφά σου... συμφωνώ και επαυξάνω. Δυστυχώς όμως, εφόσον οι γνώσεις μας δεν αρκούν για να ανατρέψουν το σκηνικό, πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό.
Μακάρι να ήμουν προγραμματιστής...

By the way...., γιατί εμένα μου δείχνει πιο καλοφτιαγμένος ο κλώνος απο το αυθεντικό.....?

παιδιά δυστυχώς οι φωτογραφίες αυτές δεν είναι η μόνες που κάνουν την διαφορά. Μπορεί να σας μπερδέψουν για τους αυθεντικούς σε κλώνους και το ανάποδο. Φίλος πήρε χθες δέκτη original και σε 2 φωτογραφίες από όλες της σύγκρισης έχει διαφορές από τον δικό μου.

Τη φωτό που τους δείχνει από κάτω και από πίσω. Περισσότερες τρύπες ο δικός του και η σειριακή λέει service ενώ ο δικός μου έχει λιγότερες τρύπες αλλιώς το αυτοκόλλητο και η σειριακή εμένα λέει RS232.

Φανταστείτε πως σε όλες τις άλλες φωτό οι 2 δέκτες είναι ολόιδιοι !!!

Και οι 2 δέκτες φοράνε πλέον το Gemini 4.0 και λειτουργούν άψογα.
Οπότε μάλλον και οι 2 είναι original. Δεν αγοράστηκε κανείς για κλώνο και είναι αγορασμένοι από γνωστά μεγάλα καταστήματα του χώρου.

Προφανώς η DREAM βγάζει συνεχώς άλλες εκδόσεις και πιθανών κάνει δύσκολη τη σύγκριση των κλώνων με τους original αλλά δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Εκτός και αν οι κλώνοι είναι και αυτοί με διάφορες εκδόσεις για να μοιάσουν στους εκάστωτε original, οπότε πλέον είναι πολύ δύσκολο να βγάλουμε άκρη.

Ετσι δύσκολη που έχει γίνει η αναγνώριση του κλώνου από τον original στο τέλος θα ζητάμε απο το κατάστημα να μας περάσει ένα gemini τελευταίο για να δούμε αν το παίρνει η όχι....:BDGBGDB55::flipout:

Απάντηση: Re: DM800 κλώνος ή όχι? Δείτε τις διαφορές

Ετσι δύσκολη που έχει γίνει η αναγνώριση του κλώνου από τον original στο τέλος θα ζητάμε απο το κατάστημα να μας περάσει ένα gemini τελευταίο για να δούμε αν το παίρνει η όχι....:BDGBGDB55::flipout:
Εάν δεν γνωρίζεις ότι αγόρασες κλώνο, τότε μόλις το ανακαλύψεις μπορείς να πας και να το φέρεις στο κεφάλι αυτού που στο πούλησε. Κατόπιν, να πάρεις τα χρήματά σου πίσω. Αρκεί να έχεις φροντίσει να πάρεις απόδειξη αγοράς που να αναγράφει το προϊόν και όχι απλά το ποσό αγοράς.
Έχω πρόσφατο παράδειγμα από γνωστό μου που αγόρασε Dm600 και DM800 για γνήσιους. Ο 600 δούλεψε κανονικά με εγκατάσταση Edg Nemesis. Ο 800 τα'παιξε μετά από εγκατάσταση πρόσφατου cvs, λόγω ασφαλώς του secondstage 70. Μόλις πήγε στο κατάστημα και διαμαρτυρήθηκε για τον 800, ο μαγαζάτορας τα "μάσησε" για λίγο αλλά μετά παραδέχθηκε ότι ήταν κλώνος, ενώ από μόνος του παραδέχθηκε ότι και ο 600 είναι κλώνος!
Ο γνωστός μου πήρε τα χρήματα πίσω, εννοείται...
Με λίγα λόγια, και επειδή οι καιροί είναι πονηροί, μη διστάζει κανείς να διεκδικεί το δίκιο του όταν έχει εξαπατηθεί. Απειλές και φωνές από μαγαζάτορες να μην γίνονται δεκτά, απλά επειδή δεν στέκουν πουθενά και το ξέρουν και οι ίδιοι.
Όταν βέβαια σου πουλάει κλώνο και το ξέρεις, παίρνεις και τα ρίσκα σου...

Τους εκανα και κατι ερωτησεις, μου απαντησαν σε 2 λεπτα...
------------------
Does it have the same specs as the original one?
Do I have to be careful with any specific image?
How long it takes to be delivered to Athens, Greece?
Warranty? In general, what after sales support do I get from you.
-----------------
You should avoid gemeni image, no need to change image, there is no
difference, yes we deliver to Athens, 1yr warranty and we offer aftersales
support.
Thanks
Linuxsat

" no need to change image, there is no
difference," ααα καλό ε?

Μάλλον φοβούνται για το secondstage70 και έπειτα....
Ισχύει τελικά οτι αν βάλεις στη flash image παλιό, με secondstage69 και μετά με Barry alen στο usb stick νέο image με secondstage 70, δεν έχει πρόβλημα?
Το είχαν κάνει σε γνωστό περιοδικό του χώρου με επιτυχία, αλλά όχι με τα πολύ τελευταία images.

Στο forum τους γράφουν:
"The solution is to swap the SIM card inside the decoder with a new one, that works with the latest bootloaders. New DB are already coming out of china with this solution.
Some clone resellers are also sending out the new sims (allegedly free of charge) to previous owners, but apparently not Linuxsat.
Maybe it's just a matter of sourcing enough sims from china?"

Έχουμε αναφερθεί ξανά στο θέμα.
Γνώμη μου είναι ότι η αγορά κλώνου 800άρη είναι αρκετά επισφαλής καθώς οι αλλαγές στο λογισμικό για τους 800 είναι ρευστές και ραγδαίες.
Ήδη οι κλώνοι έχουν αρκετές δυσκολίες με τα images. Αυτό που έγραψανν στο περιοδικό (το έχω διαβάσει) δεν γίνεται πια.
Για ποιο λόγο να ριψοκινδυνεύσεις χρήματα (300 και κάτι ευρώ δεν είναι και λίγα...) μπλέκοντας με SIMs που ασφαλώς θα πρέπει να αγοράσεις επιπλέον και δεν ξέρω 'γω τι άλλο, έχοντας το άγχος μη σου μείνει ο δέκτης αναξιοποίητος; Εάν δεν αντέχει η τσέπη σου σε έναν original, ψάξε για κάτι άλλο στην αγορά. Στα 300 ευρώ υπάρχουν εξαιρετικά μηχανήματα με δική τους υποστήριξη που δεν είναι κλώνοι κανενός...

Re: Απάντηση: DM800 κλώνος ή όχι? Δείτε τις διαφορές

Έχουμε αναφερθεί ξανά στο θέμα.
Γνώμη μου είναι ότι η αγορά κλώνου 800άρη είναι αρκετά επισφαλής καθώς οι αλλαγές στο λογισμικό για τους 800 είναι ρευστές και ραγδαίες.
Ήδη οι κλώνοι έχουν αρκετές δυσκολίες με τα images. Αυτό που έγραψανν στο περιοδικό (το έχω διαβάσει) δεν γίνεται πια.
Για ποιο λόγο να ριψοκινδυνεύσεις χρήματα (300 και κάτι ευρώ δεν είναι και λίγα...) μπλέκοντας με SIMs που ασφαλώς θα πρέπει να αγοράσεις επιπλέον και δεν ξέρω 'γω τι άλλο, έχοντας το άγχος μη σου μείνει ο δέκτης αναξιοποίητος; Εάν δεν αντέχει η τσέπη σου σε έναν original, ψάξε για κάτι άλλο στην αγορά. Στα 300 ευρώ υπάρχουν εξαιρετικά μηχανήματα με δική τους υποστήριξη που δεν είναι κλώνοι κανενός...
+1