+10000000000000!!!!!Δεν ξέρω πως πάει η αγορά των κλώνων, θα ήθελα όμως να πω τη γνώμη μου επ'αυτού.
Σε ότι αφορά τον DM800 νομίζω ότι η αγορά κλώνου αυτή τη στιγμή είναι λανθασμένη κίνηση. Φαίνεται ότι η Dream Multimedia έχει καταφέρει προς το παρόν να αποκλείσει τους κλώνους από τις αναβαθμίσεις του λογισμικού. Έτσι αν κάποιος αγοράσει σήμερα κλώνο είναι αβέβαιο το πότε και εάν θα μπορέσει να ακολουθήσει την εξέλιξη στα images. Και σε ένα προϊόν όπως ο 800άρης που ακόμα το λογισμικό του αναπτύσσεται και θα αναπτύσσεται για πολύ καιρό, το να μείνεις έξω από τις εξελίξεις είναι πολύ σοβαρό.
Το κακό είναι ότι στο παιχνίδι εναντίον των κλώνων συμμετέχουν πια όλες οι ομάδες. Και αυτό γιατί είναι υποχρεωμένες να βασίζονται πάνω σε τμήματα λογισμικού που αναπτύσσεται από την ίδια τη Dream. Παράδειγμα ο secondstage bootloader 70 που η κύρια διαφορά του από τον 69 είναι ότι... αντιπαθεί τους κλώνους! Και όμως όλες οι ομάδες ανεξαιρέτως πλέον το χρησιμοποιούν στα images ενώ απαιτούν για τη σωστή λειτουργία τους να βρίσκεται και αντίστοιχο bootloader στη flash σε περιβάλλοντα multiboot. Οι παλιές καλές εποχές που μπορούσε κανείς να βάλει σε κλώνο οτιδήποτε εκτός από Gemini για να έχει το κεφάλι του ήσυχο, φαίνεται να είναι πια αρκετά μακρυά...
Τα χρήματα για τον 800άρη είναι ήδη αρκετά. Εγώ τα έδωσα ως φανατικός χρήστης του dreambox και δεν έχω μετανοιώσει γι'αυτό. Εάν δεν ήθελα να τα δώσω δεν θα αγόραζα κλώνο για τους λόγους που γράφω παραπάνω. Έτσι και αλλιώς, η αλήθεια είναι ότι στα χρήματα αυτά βρίσκει κανείς αρκετά καλύτερα μηχανήματα. Πιστεύω ότι εναλλακτικά του original DM800 και στα χρήματα που κοστίζουν οι κλώνοι υπάρχουν πάρα πολύ καλοί δέκτες (linuxάτοι και μη) για τους οποίους αξίζει να γυρίσει κανείς την πλάτη στον dreambox.
Εν κατακλείδι, σε ότι αφορά τους παλαιότερους δέκτες με enigma1 (500, 600, 7020) η αγορά κλώνου ήταν συμφερότερη καθώς, όπως θυμάστε, δεν υπήρχε περιορισμός στη χρήση τους. Όμως οι εποχές άλλαξαν και πλέον το ρίσκο για την αγορά κλώνου DM800 είναι μεγάλο. Δεν θα πρότεινα την αγορά του, τουλάχιστον προς το παρόν. Η αγορά των δορυφορικών δεκτών είναι μεγάλη και δεν εξαντλείται ντε και καλά στην αγορά ενός DM800 ή ενός "κάτι σαν 800".
Δεν ξέρω πως πάει η αγορά των κλώνων, θα ήθελα όμως να πω τη γνώμη μου επ'αυτού.
Σε ότι αφορά τον DM800 νομίζω ότι η αγορά κλώνου αυτή τη στιγμή είναι λανθασμένη κίνηση. Φαίνεται ότι η Dream Multimedia έχει καταφέρει προς το παρόν να αποκλείσει τους κλώνους από τις αναβαθμίσεις του λογισμικού. Έτσι αν κάποιος αγοράσει σήμερα κλώνο είναι αβέβαιο το πότε και εάν θα μπορέσει να ακολουθήσει την εξέλιξη στα images. Και σε ένα προϊόν όπως ο 800άρης που ακόμα το λογισμικό του αναπτύσσεται και θα αναπτύσσεται για πολύ καιρό, το να μείνεις έξω από τις εξελίξεις είναι πολύ σοβαρό.
Το κακό είναι ότι στο παιχνίδι εναντίον των κλώνων συμμετέχουν πια όλες οι ομάδες. Και αυτό γιατί είναι υποχρεωμένες να βασίζονται πάνω σε τμήματα λογισμικού που αναπτύσσεται από την ίδια τη Dream. Παράδειγμα ο secondstage bootloader 70 που η κύρια διαφορά του από τον 69 είναι ότι... αντιπαθεί τους κλώνους! Και όμως όλες οι ομάδες ανεξαιρέτως πλέον το χρησιμοποιούν στα images ενώ απαιτούν για τη σωστή λειτουργία τους να βρίσκεται και αντίστοιχο bootloader στη flash σε περιβάλλοντα multiboot. Οι παλιές καλές εποχές που μπορούσε κανείς να βάλει σε κλώνο οτιδήποτε εκτός από Gemini για να έχει το κεφάλι του ήσυχο, φαίνεται να είναι πια αρκετά μακρυά...
Τα χρήματα για τον 800άρη είναι ήδη αρκετά. Εγώ τα έδωσα ως φανατικός χρήστης του dreambox και δεν έχω μετανοιώσει γι'αυτό. Εάν δεν ήθελα να τα δώσω δεν θα αγόραζα κλώνο για τους λόγους που γράφω παραπάνω. Έτσι και αλλιώς, η αλήθεια είναι ότι στα χρήματα αυτά βρίσκει κανείς αρκετά καλύτερα μηχανήματα. Πιστεύω ότι εναλλακτικά του original DM800 και στα χρήματα που κοστίζουν οι κλώνοι υπάρχουν πάρα πολύ καλοί δέκτες (linuxάτοι και μη) για τους οποίους αξίζει να γυρίσει κανείς την πλάτη στον dreambox.
Εν κατακλείδι, σε ότι αφορά τους παλαιότερους δέκτες με enigma1 (500, 600, 7020) η αγορά κλώνου ήταν συμφερότερη καθώς, όπως θυμάστε, δεν υπήρχε περιορισμός στη χρήση τους. Όμως οι εποχές άλλαξαν και πλέον το ρίσκο για την αγορά κλώνου DM800 είναι μεγάλο. Δεν θα πρότεινα την αγορά του, τουλάχιστον προς το παρόν. Η αγορά των δορυφορικών δεκτών είναι μεγάλη και δεν εξαντλείται ντε και καλά στην αγορά ενός DM800 ή ενός "κάτι σαν 800".
Πολύ ολοκληρωμένη άποψη. Συγχαρητήρια για τον διαυγή τρόπο σκέψης!
Για λόγους ηθικής συνέπειας είμαι 100% υπέρ των κλώνων και της υποστήριξης αυτών. Αν υπάρχει ακόμα κανείς αφελής που πιστεύει ότι όλα αυτά τα ανεπίσημα λογισμικά, επιτυχημένα "σπασίματα" κτλ οφείλονται σε ανιδιοτελείς, ρομαντικούς και 16χρονους που σκαλίζουν νυχθημερόν μέσα στα δωμάτια τους είναι μακρά νυχτωμένος.
Μάχαιρα έδωσες, μάχαιρα θα λάβεις........
Υ.Γ.1 Ας μου πει κάποιος γιατί δεν υπάρχουν όλα αυτά τα "παραφερνάλια" για επεξεργαστές sh4 ;
Υ.Γ.2 ..και κάποιος άλλος τι λογισμικό τρέχει ο DM100, που είναι ο πλέον propiertary δέκτης της "μαμάς".
Υ.Γ.3 ..και κάποιος τελευταίος γιατί τους έβαλαν θύρα δικτύου;
No mercy...αρκεί να μην σε πετύχει καμιά μπόμπα!![]()
Ούτε και εγώ φίλε μου είμαι κατά των κλώνων...Για λόγους ηθικής συνέπειας είμαι 100% υπέρ των κλώνων και της υποστήριξης αυτών...
Εάν δεν γνωρίζεις ότι αγόρασες κλώνο, τότε μόλις το ανακαλύψεις μπορείς να πας και να το φέρεις στο κεφάλι αυτού που στο πούλησε. Κατόπιν, να πάρεις τα χρήματά σου πίσω. Αρκεί να έχεις φροντίσει να πάρεις απόδειξη αγοράς που να αναγράφει το προϊόν και όχι απλά το ποσό αγοράς.Ετσι δύσκολη που έχει γίνει η αναγνώριση του κλώνου από τον original στο τέλος θα ζητάμε απο το κατάστημα να μας περάσει ένα gemini τελευταίο για να δούμε αν το παίρνει η όχι....:BDGBGDB55:![]()
+1Έχουμε αναφερθεί ξανά στο θέμα.
Γνώμη μου είναι ότι η αγορά κλώνου 800άρη είναι αρκετά επισφαλής καθώς οι αλλαγές στο λογισμικό για τους 800 είναι ρευστές και ραγδαίες.
Ήδη οι κλώνοι έχουν αρκετές δυσκολίες με τα images. Αυτό που έγραψανν στο περιοδικό (το έχω διαβάσει) δεν γίνεται πια.
Για ποιο λόγο να ριψοκινδυνεύσεις χρήματα (300 και κάτι ευρώ δεν είναι και λίγα...) μπλέκοντας με SIMs που ασφαλώς θα πρέπει να αγοράσεις επιπλέον και δεν ξέρω 'γω τι άλλο, έχοντας το άγχος μη σου μείνει ο δέκτης αναξιοποίητος; Εάν δεν αντέχει η τσέπη σου σε έναν original, ψάξε για κάτι άλλο στην αγορά. Στα 300 ευρώ υπάρχουν εξαιρετικά μηχανήματα με δική τους υποστήριξη που δεν είναι κλώνοι κανενός...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.