DM800 κλώνος ή όχι? Δείτε τις διαφορές

attachment.php

για chinese version
inetbox εχει ακριβός μα ακριβός το ίδιο hardware

Attachments

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    16.4 KB · Views: 115
Απάντηση: Re: DM800 κλώνος ή όχι? Δείτε τις διαφορές

....
Ας με διορθώσει κάποιος αν δεν θυμάμαι καλά, νομίζω ότι ο εισαγωγέας των iNetBox δίνει δωρεάν τις νέες sim.

Αν το κατάλαβα καλά, είχε γράψει ότι θα δώσει στους πελάτες του μόνο. Μπορεί να τον έχω μπερδέψει με τίποτα άλλο....

Μάριε, δοκίμασες να αναβαθμίσεις τον δέκτη με τον τρόπο που σου περιγράφει ο eolos?

Με την προϋπόθεση ότι ο δεκτης είναι ενωμένος στο δίκτυο..
Αποσύνδεσε τον σκληρό (απλά για την περίπτωση που ο σκληρός ίσως δημιουργεί το πρόβλημα)
Βγάλε το καλώδιο τροφοδοσίας
Πατα το power button στον δεκτη (κρατα το πατημένο)
Βάλε το καλώδιο τροφοδοσίας
Μόλις δεις το μήνυμα ***stop*** άσε το power button
Αν πήρε ip (θα την δεις στην lcd) βαλε την στον browser σου και πέρασε του image
Ολες οι λεπτομέρειες περιγράφονται εδώ:
http://www.dream-multimedia-tv.de/dm800/eng_browser.php

Η δοκιμή που θα πρέπει να κάνεις είναι η εξής:
Φλασάρεις (πάντα με τον ίδιο τρόπο) ένα παλαιότερο image π.χ. Nabilo 0.6 και βλέπεις αν μπουτάρει. Στη συνέχεια θα φλασάρεις με το Nabilo 0.10. Αν στην δεύτερη, αρνηθεί να μπουτάρει στέλνεις τον δέκτη πίσω και όπως ήδη προτάθηκε πλήρωσε τη διαφορά και πάρε γνήσιο για να μην έχεις προβλήματα σήμερα αλλά κυρίως στο μέλλον.

Επι της ευκαιρίας θα πω ότι πρόσφατα αναβάθμισα κινέζο 800 με το Gem 4.20 και λειτουργεί χωρίς πρόβλημα. Προφανώς είναι νέας γενιάς με αλλαγμένη sim.

Απάντηση: Re: DM800 κλώνος ή όχι? Δείτε τις διαφορές

Αν το κατάλαβα καλά, είχε γράψει ότι θα δώσει στους πελάτες του μόνο.

Υπέθεσα ότι εννοείται γι'αυτό δεν το διευκρίνησα.
Ναι, μόνο στους πελάτες του κατόχους inetboxHD. Γι'αυτό πρότεινα στον φίλο εάν θέλει ντε και καλά κλώνο να προτιμήσει τον συγκεκριμένο που δείχνει ότι έχει "σθεναρή" υποστήριξη στη χώρα μας.

Re: Απάντηση: DM800 κλώνος ή όχι? Δείτε τις διαφορές

Μάριε, δοκίμασες να αναβαθμίσεις τον δέκτη με τον τρόπο που σου περιγράφει ο eolos?
Βλέποντας ότι δεν έχω άλλη επιλογή το δοκίμασα αλλά δεν έπιασε αυτό με το κουμπί (δεν ξέρω γιατί).
Τέσπα σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.
Έχω ένα γνώστό που ασχολείται με αυτά και μάλλον θα του τον πάω.
Να του πω να μου βάλει Nabilo 0.10 και gemini 4.2 ή κάτι άλλο αφού είναι κινεζικος?

Βλέποντας ότι δεν έχω άλλη επιλογή το δοκίμασα αλλά δεν έπιασε αυτό με το κουμπί (δεν ξέρω γιατί).
Τέσπα σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.
Έχω ένα γνώστό που ασχολείται με αυτά και μάλλον θα του τον πάω.
Να του πω να μου βάλει Nabilo 0.10 και gemini 4.2 ή κάτι άλλο αφού είναι κινεζικος?
να δοκιμασεις με παλαιοτερες εκδοσεις πχ nabilo 0.5 ή 0.6 και gemini 3.7 ή 3.8 αν μπουταρει και δουλευει σωστα τοτε βαζεις ενα ποιο νεο

γιατι,τι σου εβγαζε στην οθονη του δεκτη?

Δηλαδή τι πρέπει να κάνω?
σημαινει οτι η sim που εχει ο δεκτης συνεργαζεται με τον bootloader 72 αρα και με τα τελευταια images οποτε καπου αλλου ειναι το προβλημα,εκτος και αν σου εχουν στηλει καποιο μοντελο με παλια sim

Στην LCD απλά γράφει Dream Multimedia...
αν κανεις αυτο

Βγάλε το καλώδιο τροφοδοσίας
Πατα το power button στον δεκτη (κρατα το πατημένο)
Βάλε το καλώδιο τροφοδοσίας

και ο δεκτης δεν μπαινει σε stop mode τοτε δοκιμασε με dreamup και null καλωδιο

Την Τρίτη θα αγοράσω ένα καλώδιο RS232 και θα προσπαθήσω να βάλω άλλο image. Εντωμεταξύ το μήνυμα που μου βγάζει πριν μαγκώσει είναι tune failed και όχι tuner failed όπως προανέφερα.

Εχω κι'εγώ (είχα μάλλον) σχεδόν το ίδιο πρόβλημα.

Αγόρασα τη Δευτέρα απο www.technixx.gr τον συγκεκριμένο δέκτη. Ρώτησα πριν τον πάρω, μου επιβεβαίωσαν οτι είναι original. Ανοιξα την συσκευασία στο κατάστημα, τσέκαρα στα γρήγορα τα βασικά που έχω δει στο net για τους κλώνους (αυτοκόλλητα στο κάτω μέρος, βίδες απο πίσω κλπ) και φαινόταν 100% original. Επίσης είχε μέσα στη συσκευασία και ενα φυλλάδιο με εναν κωδικό για download απο το dreamload.eu

Ερχομαι σπίτι, συνδέω τα σχετικά καλώδια, τίποτα. Το μόνο που βγάζει στην οθόνη είναι το σήμα της Dream Multimedia και τίποτα άλλο. Στην TV "no signal". Βγάζω-βάζω το καλώδιο τροφοδοσίας, τίποτα. Βγάζω όλα τα καλώδια, περιμένω κανα 10λεπτο, τα ξανασυνδέω... ως δια μαγείας μπουτάρει κανονικά. Βλέπω λίγο το μενού για λίγο και μετά κάνω ενα reboot για να εγκαταστήσω Gemini. Reboot μέσα απο το μενού του δέκτη και όχι βγάλε-βάλε καλώδιο.

Μια απο τα ίδια... βγάζει πάλι στην οθoνίτσα του δέκτη το σήμα της Dream Multimedia και δεν μπουτάρει. Βρε απο'δω, βρε απο'κει... τιποτα. Βγάζω πάλι όλα τα καλώδια, περιμένω κανα 10λεπτο, τα ξανασυνδέω, ανάβω τον δέκτη πατώντας το power button απο μπροστά για να μπει σε update mode. Μπαίνω απο τον υπολογιστή, φορτώνω Gemini 4.3, όλα ΟΚ.

Κάνω reboot, πάλι τα ίδια.... σηματάκι Dream Multimedia και ως εκεί.

Διαβασα στο net εντωμεταξύ οτι ο δέκτης σε πολλούς τρώει κάποια κολλήματα και θέλει μερικές φορές γρήγορο βάλε-βγάλε του καλωδίου τροφοδοσίας, είτε να το αφήσουμε εκτός ρεύματος για κανα 10λεπτο. Αυτό όμως σημαίνει οτι κάθε φορά που κάνουμε reboot θα πρέπει να βγάζουμε το καλώδιο και να περιμένουμε? Δίνουμε δηλαδή 450 ευρώ για να ασχολούμαστε με πατέντες και βγάλε-βάλε?

Anyway, αποφασίζω και το πάω πίσω στο κατάστημα και μου το αντικαθιστούν επιτόπου με εναν καινούργιο. Πάω σπίτι, ακολουθώ την ίδια διαδικασία με πριν, τα ίδια....

Λέτε να έπεσα σε ελαττωματική παρτίδα? Δεν είναι φυσιολογικό πιστεύω κάθε φορά που χρειάζεται να κάνουμε reboot, να αναγκαζόμαστε να βάλουμε-βγάλουμε το καλώδιο και να περιμένουμε τόσο ωστε να ανοίξει ο δέκτης. Αν είναι κρατούσα το 500ρακι που μου βγήκε σκυλί και δεν έχει μασήσει πουθενά.

Απο την άλλη, σκέφτηκα μήπως είναι κλώνος. Αυτό που με έβαλε βασικά σε υποψίες είναι οτι στο κουτί δεν είχε το ολόγραμμα της Dream Multimedia αλλά στο λευκό το κενό δεν είχε τίποτα, κανένα αυτοκόλλητο.

Ομως, μπούταρε κανονικά Gemini 4.3 με bootloader 72. Δεν θα έπρεπε να μου βγάζει error αν ήταν κλώνος? Πολλές απορίες και δυστυχώς θα μείνουν αναπάντητες μιας και επεστράφη και αυτός ο δέκτης και έγινε επιστροφή χρημάτων.

Το κατάστημα άψογο πάντως στην εξυπηρέτηση και να πω την αλήθεια δεν το περίμενα (είχα διαβάσει ανάμεικτα σχόλια στο net)

ΥΓ.
Υπάρχει περίπτωση να τρώει κανα σκάλωμα με το lnb? Εχω διαβάσει κάπου (δε μπορώ να το βρω τώρα) για κάποιες ασυμβατότητες του δέκτη με κάποια lnb. Το δικό μου είναι no-name και αρκετά παλιό.

Last edited:
ΥΓ.
Υπάρχει περίπτωση να τρώει κανα σκάλωμα με το lnb? Εχω διαβάσει κάπου (δε μπορώ να το βρω τώρα) για κάποιες ασυμβατότητες του δέκτη με κάποια lnb. Το δικό μου είναι no-name και αρκετά παλιό.

αυτο μπορεις να το καταλαβεις εαν αποσυνδεσεις το καλωδιο του lnb την ωρα που κανεις reboot