Photis
Supreme Member
Re: Απάντηση: Re: ΔΝΤ...κάποιοι να μας διαφωτίσουν?
Επειδή και εγώ το άκουσα αυτό που γράφει ο doc. Διάβασα όμως και σε μια εφημερίδα ότι η Ουγγαρία πήρε (ή θα πάρει δεν το έχω αποσαφηνίσει) γύρω στα 25 δις ευρώ. Πως ακριβώς θα το κάνει αυτό; Έχει μεγαλύτερη ετήσια συνδρομή; Εχω επίσης μια άλλη απορία. Το ΔΝΤ θα μας δώσει ευρώ ή δολάρια; Μήπως παίζει και εκεί χοντρό παιγνίδι όσον αφορά την ισοτιμία των δύο νομισμάτων;
Μου κάνει εντύπωση πως το άρθρο αναφέρει ότι το ΔΝΤ θα μας δανείσει 40 δις ευρώ.
Με βάση σημερινό άρθρο της Καθημερινής το ΔΝΤ μπορεί να μας δανείσει γύρω στα 10 δις , δεδομένου ότι - πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα -το ανώτατο ποσό του δανείου δεν μπορεί να υπερβαίνει το 10πλάσιο της συνδρομής της χώρας στο ΔΝΤ ( η οποία συνδρομή για την Ελλάδα είναι περίπου 950 εκ ευρώ)
Από την άλλη, το σύστημα των quotas που απονέμονται σε κάθε χώρα μέλος του ΔΝΤ ( και σχετίζονται με το σχετικό μέγεθος της χωρας στον παγκόσμια οικονομία και καθορίζουν το ανώτατο ποσό "συνδρομής" της στο ΔΝΤ και των δικαιωμάτων ψήφου της σε αυτό ) προβλέπει ότι ο δανεισμός μπορεί να ανέρθει στο ποσοστό 200% έπί των quotas ετησίως και 600% συνολικά . Κοινώς γύρω στα 6 δις ευρώ.
Μπορεί κάποιος να μας διαφωτίσει περαιτέρω ;
Επειδή και εγώ το άκουσα αυτό που γράφει ο doc. Διάβασα όμως και σε μια εφημερίδα ότι η Ουγγαρία πήρε (ή θα πάρει δεν το έχω αποσαφηνίσει) γύρω στα 25 δις ευρώ. Πως ακριβώς θα το κάνει αυτό; Έχει μεγαλύτερη ετήσια συνδρομή; Εχω επίσης μια άλλη απορία. Το ΔΝΤ θα μας δώσει ευρώ ή δολάρια; Μήπως παίζει και εκεί χοντρό παιγνίδι όσον αφορά την ισοτιμία των δύο νομισμάτων;