Δοκιμές ενισχυτικών

χαιδαραρα ολεο....τον ακουσα πριν απο λιγες ημερες σε lascala και σκεφτηκα πολυ σοβαρα την προοπτικη δανειου, γιατι αυτος ο συνδιασμος θελει και των χωρο του...:guitarist:

Στεργιο να δεις που τον εβλεπα και να κατασκευαζεται - πρεπει να ημουν απο τους πρωτους που τον ακουσαν - ειναι ενα μηχανημα που αδικειται αν δεν το συνδεσεις με κορυφαιο ηχειο. Μπραβο στον Μιχαλη τον Σπερτο.

υ.γ. τον προ τον παρελαβες;

Τον παρέλαβα και τον Προμηθέα.

Άλλη ιστορία κι εκείνος!
Άμα πήγαινα σε σετ προ-τελικού, σίγουρα τον Προμηθέα θα χρησιμοποιούσα για προ.
Απλά "ανύπαρκτος", αν με πιάνεις...

Τον Προμηθέα δε θα το χρησιμοποιήσω για μόνιμο, τον δανείστηκα από το Θανάση για να μου λυθεί η απορία.

Μάλλον για παραγγελία Scout πάω, που είναι ολοκληρωμένος...

Αντε με το καλο να το παρεις Στεριο (Skout), θα ειναι ο πρωτος που θα περασει τις πυλες της Θεσ/νικης. Υπαρχουν γνωστοι μου που ενδιαφερονται και αν δεν τον "δεσεις" στον ρακ τον βλεπω τον ενισχυτη να κανει τακτικα βολτες για να τον ακουσουν οι διαφοροι ενδιαφερομενοι.

ήπια μιά μπυρίτσα χτες το βράδυ του Guybrush και ακούσαμε ενδιαφέροντα πραγματάκια.

Στην αρχή νηστέψαμε λίγο, καθώς το γεύμα ήταν κατηγορίας ultra light, κάτι σε 1.5% λιπαρά, έως 0%...
Την πρώτη ώρα της ακρόασης σε βινύλιο και cd την ξοδέψαμε προσπαθώντας να βρούμε τον διατροφολόγο.:slapface:
Εντοπίστηκε γρήγορα στην κακή ρύθμιση αφ ενός των ηχείων και μετά του πλατώ που σχεδόν έπαιζε με 3/4 του βάρους.
Μετά δυσκολίας (δεν προσφέρει και πολλές δυνατότητες ρύθμισης) το φέραμε.
μετά η αίσθησή μου έδειχνε τον προ, αν και οπτικά και σε αίσθηση μου άρεσε ιδιαίτερα.
Όταν τον βγάλαμε από το σύστημα καταλάβαμε ότι μάλλον δεν ήταν το perfect match γιά τον scout και τα audiostatic.

Συνεχίσαμε με τον scout ως ολοκληρωμένο και ξαναακούσαμε όλο το πρόγραμμα.
Μετά από ένα δίωρο κατέληξα ότι ίσως να μπορούσα να ζήσω μαζί του.
Φυσικά εχω τις ενστάσεις μου....
1. η denon 304 μάλλον παραμένει πολύ χαμηλοέξοδη γιά τα γούστα μου
2. Η αίσθηση της λάμπας δεν μου κάθεται, τουλάχιστον με υλοποιήσεις που έχω ακούσει. Πάντως ο scout φοβερό εργαλειάκι, άψογη δουλειά αν και (ως δηλωμένος οικολόγος πλέον) τον καταγγέλω, ότι ανέβαζε καθώς περνούσε η ώρα κατά ένα βαθμό τη θερμοκρασία στο δωμάτιο με το κλιματιστικό ανοιχτό.
3. Το ηχείο είχε μισή οκτάβα περισσότερη στα χαμηλά από τα δικά μου, γεγονός που πάντα εντοπίζω πρώτο σε κάθε διαφορετικό σύστημα. Μετά υπήρχε μιά εμφανέστατη πτώση από τους 8-10 khz... Η ένστασή μου ήταν σχεδόν πάντα στα σαξόφωνα, στα πιατίνια, στα τρίγωνα. Τρομπέτες, τρομπόνια όχι. Δεν ξέρω γιατί όχι γενικά στα έμβολα. Μου έλειπε ο αέρας, ιδίως στις υψηλές αρμονικές του πιάνου. Υπήρχαν πολύ καλές μεσσαίες, φωνές αριστούργημα. Γενικά πολύ ξεκούραστο.
4. Τελικά είναι όπως συνηθίσει κανείς.

Πάντως ο Στέργιος προχώρησε πολύ από την προηγούμενη επίσκεψη και είναι σε καλό δρόμο.
Περάσαμε πολύ καλά.:firstprize:
Τώρα τον αναμένω γιά να μου διορθώσει το δικό μου (όπου σίγουρα ΚΑΤΙ είναι λάθος...:flipout:)

Εννοείται ότι μάλλον η αναζήτηση συνεχίζεται.

Τώρα βέβαια, αυτό που με τρώει είναι η ρύθμιση του πικάπ, μια και προσπαθώ να το φέρω εντελώς, αλλά δυσκολεύομαι...

Διάβαζα στο stereophile για μια καινούρια γενιά software που σε συνδυασμό με ένα test LP και μικρόφωνο μπορεί να βοηθήσει πολύ τον χρήστη. Τιμές από 200 ε στη Γερμανία.
Αυτό απλά το γράφω μιας και οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε παλμογράφους κ.ο.κ. άντε να έχουμε κάνα test LP και κάνα flat LP…
Εάν υπάρχει ενδιαφέρον… ίσως μπορούμε να το ψάξουμε και περισσότερο.

Εννοείται ότι μάλλον η αναζήτηση συνεχίζεται.

Τώρα βέβαια, αυτό που με τρώει είναι η ρύθμιση του πικάπ, μια και προσπαθώ να το φέρω εντελώς, αλλά δυσκολεύομαι...

Παρεπιπτόντος,

Γιά ποιόν απ' όλους τους scout μιλάμε αρχηγέ μου ;

To μεγάλο, τον MK100 με τις Svetlana 6550 επάνω.

Αλλά μάλλον θα πάρω τον MKIV, με τις 4xEL34 στο κανάλι, που δίνει 90 βατ έξοδο.

Perreaux Radiance 200i - Ο ανύπαρκτος!

Πριν λίγες μέρες δανείστηκα τον Perreaux του Τσάκωνα, μια και ο Βασίλης λείπει σε διακοπές, οπότε δεν ακούει από το σύστημα.

Έρωτας με την πρώτη ματιά!

Ο ενισχυτής είναι αναλυτικότατος και παράλληλα δεν κουράζει με τίποτα. Νιώθεις σαν ν' ακούς το χαρακτήρα της πηγής.
Απλά, μπαίνει στο ρεύμα και απολαμβάνεις.

Με αποθέματα ισχύος παραπάνω από ικανοποιητικά (2x230W στα 8Ω), δεν κόλωσε πουθενά.
Μια ακόμα λεπτομέρεια: ίσως είναι ο πιο γρήγορος ενισχυτής που άκουσα! Επίσης, απόλυτος έλεγχος του χαμηλού (μέχρι εκεί που του το επιτρέπουν τα συνοδά, φυσικά), φυσικότητα, ισορροπία.

Μια αγάπη γεννιέται.

Κρίμα που είναι αρκετά δυσεύρετος...

Υ.Γ. Αλήθεια, ποιος τους φέρνει στην Ελλάδα;

Αναμενώμενο το αποτέλεσμα! Πρόκειται γιά κορυφαίο κομμάτι.
Άμα ψάξεις όλο και κάποιον θα βρείς γιά να αγοράσεις!
Γιά δες έτσι από περιέργεια, www.audioreview.com, να δείς τι έχει
γραφτεί κατά καιρούς γιά αυτόν τον ενισχυτή, από τους κατόχους του.

Ειναι εξαιρετικος ενισχυτης και μου αφησε πολυ καλες εντυπωσεις,αλλα δεν νομιζω ,οτι αυτα που λεει η καλη εταιρια ειναι ακριβως ετσι.Καπου δεν μου κολλανε καποιες προδιαγραφες,αν και δεν παρατηρησα καμμια υστερηση οδηγησης.Ειναι προφανως γρηγορος,αλλα το 2000 damping factor,τι το θελει στις προδιαγραφες?μαλλον υπερβολικο το βρισκω

Last edited:
Σε τι φορτίο και σε ποιά συχνότητα? Υπό κάποιες συνθήκες μπορεί να είναι
πραγματικό αυτό το χαρακτηριστικό που αναφέρεται!

Τα γραφει πληρως η εταιρια και τις συνθηκες μετρησεων,απλα εχω καποιες αμφιβολιες για το τι συμβαινει στην πραγματικοτητα.Εσωτερικα παντως ο ενισχυτης ειναι ,απο οτι φαινεται στις φωτο,καλοκατασκευασμενος,με ενα τοροειδη,αγνωστου μεγεθους δεν δινονται πληροφορειες,σε καθε καναλι και ενα ακομη τοροειδη για τα υπολοιπα κυκλωματα,ικανοτατη χωρητικοτητα σε πυκνωτες 40000 σε καθε καναλι.Διαβαζοντας παντως τις διαφορες κριτικες ανα τον κοσμο,περα απο το οτι ολες ειναι θετικες,ειναι και μερικες αντιφατικες.Αλλος τον βρισκει λιγο στεγνο στις μεσσαιες και αλλος τον παρομοιαζει με τον ηχο της 300Β,γιαυτο στα αυτια μας και μονο εμπιστοσυνη

Ε, εντάξει υπάρχουν και αρνητικά σχόλια, είναι και υποκειμένικό το θέμα ή
και ενδέχεται να υπάρχει mismatch σε κάποιες περιπτώσεις! Εγώ 3 - 4 φορές
που τον έχω ακούσει, μπορώ να πω ότι έπαιζε απόλυτα ικανοποιητικά.
Τον άκουσα με τα ηλεκτροστατικά μου (ήταν τα διπλά ακόμα), πριν 4 μήνες!