Δοκιμές firmware από διαφορετικούς δέκτες

Υπάρχει κανείς που να έχει δοκιμάσει το τελευταίο επίσημο λογισμικό του ΒΟΧ (12-9-2012) καθώς ΚΑΙ το τελευταίο (ή καλύτερα το 1.049 γιατί με το 1.050 είχα πρόβλημα με το τ/κ) και να πει αν αξίζει το ένα ή το άλλο;

Η lifeview εχει ακομα δρομο για να βγαλει f/w που να ειναι στα επιπεδα του fergie...

Last edited by a moderator:
Έχω ένα δέκτη ΜStar 7828 με εσωτερικό δίσκο και χάλια firmware. Αν αυτή η δυνατότητα υπάρχει σε όλα τα fw της Mstar σκέφτομαι να τον φλασάρω με κάποιο νεότερο.

Αυτό θέλω να μάθω και εγώ!
Από όσα διαβάζω, νομίζω ότι η μεγάλη διαφορά τους είναι το μέγεθος και η θέση των υπότιτλων (καλύτερα στον Τ65). Εγώ γιαυτό -κυρίως- κρατάω το λογισμικό του Τ65 στον ΒΟΧ καθώς και για τα όμορφο μενού, εκτός αν κάποιος φίλος έχει να μου αντιπροτείνει κάτι καλύτερο από Lifeview ή οποιαδήποτε άλλη εταιρεία.
Έτσι κι αλλιώς δεν έχω παράπονο από το 1.049 για να το αλλάξω, άσε που βαριέμαι χωρίς σοβαρό λόγο να ξαναψάχνω και να ξαναρυθμίζω κανάλια.

Ειναι θέμα προτίμησης πλέον. Εμένα μου αρέσει περισσότερο το OSD του Τ65 ακόμα και χωρίς ρυθμιζόμενη διάρκεια infobar. Αυτό που έλειπε απο τον ΒΟΧ ήταν η επιλογή Coaxial Raw\ HDMI PCM η οποία νομίζω μπήκε στα τελευταία firmware.

Αυτό που θέλω να δω και στους δύο είναι η επιλογή Keep aspect ratio στα αρχεία βιντεο ετσι ώστε να παίζουν με σωστό AR ανεξάρτητα απο τη ρύθμιση οθόνης. Έχει μπει στο firmware του MicroHD

Για τον ΒΟΧ-Α δεν υπάρχει κάτι νέο ή διαφορετικό σε firmware,ε;
Σήμερα πήρα έναν, μάλλον στην πεθερά μου θα πάει, αλλά ίσως πειραματιστώ λίγο μαζί του.

Αν θέλεις, βοήθησε λίγο στο θέμα του να επαληθεύσουμε Bugs και να ζητήσουμε αναβάθμιση από την Lifeview ;)

Η lifeview εχει ακομα δρομο για να βγαλει f/w που να ειναι στα επιπεδα του fergie...
Πέραν του ίσως ομορφότερου μενού, τί καλύτερο έχει ο Τ65 από το νεότερο λογισμικό του ΒΟΧ;
Έχει ένα δίκιο ο Άγγελος...
Έβαλα το τελευταίο fw του ΒΟΧ στον Τ65 και είδα μόνο βελτιώσεις προς το καλύτερο. Εκτός της ρύθμισης χρόνου για την infobar, το fw του ΒΟΧ παίζει κανονικά υπότιτλους απο στικάκι σε hub. Το μόνο πρόβλημα είναι οι σχετικά μικροί υπότιτλοι και το κρυμμένο λευκό χρώμα στις επιλογές τους. Θέλει κόλπο για να το βρεις...

Αυτή την πατέντα την έχει δοκιμάσει κάποιος σε firmware εκτός του Τ65;
Η "πατέντα" δουλεύει και με το fw του ΒΟΧ. Με δύο στικάκια στο Hub, βγάζει εικονίδια για επιλογή του ενός ή του άλλου.

Last edited:
Καλησπέρα.
Έχοντας δει την τρομερή δουλειά που κάνει ο talos_2002 και τα υπόλοιπα παιδιά με τις αναβαθμίσεις firmware στο νήμα του lifeview lv6tboxhd και ήσυχος ότι δεν χρειάζεται να ζητήσουμε κάτι από την xoro αφού ο hrt7520 είναι ίδιος με τον lifeview , πήγα να περάσω το firmware του lv6tboxhd στον hrt 7520. Δυστυχώς κάνει μια επανεκκίνηση εμφανίζει την μπλε οθόνη αναβάθμισης και μετά γράφει error update , μετά πάλι επανεκκίνηση και λειτουργεί όπως πριν. Φίλε talos_2002 τι μπορεί να έχουν κλειδώσει και να μην το δέχεται, αφού ο box δέχεται του 7520? υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος? Όταν μπορείς στείλε μου πάλι το δωράκι να το δοκιμάσω και σε αυτόν μήπως …. (μου είχες στείλει το δωράκι όταν είχα τον box αλλά μου τον πήραν οι γονείς, και σε αυτήν την τοποθεσία δεν υπάρχει πια το αρχείο). Το καινούριο firmware για τον xoro που το βρήκες ?

To firmware του Xoro είναι ελαφρώς διαφορετικό απο των υπολοίπων. Αν είναι όπως αυτό που ειχα δοκιμάσει, λείπουν κάποιες παράμετροι στην αρχή του αρχείου.

Ίσως μπορέσεις να κάνεις την αλλαγή περνώντας πρώτα το bridge firmware των Ferguson Ariva T55\T65.

Όπως πάντα, προσοχή: η εγκατάσταση firmware άλλου δέκτη αχρηστεύει το τηλεκοντρολ του Xoro!! Μην το επιχειρήσεις αν δεν έχεις προγραμματιζόμενο τηλεκοντρολ!

Δεν είναι ίδιοι, αλλά αρκετά κοντινοί και φυσικά είναι καλύτερα να ζητάμε αλλαγές από την προμηθεύτρια εταιρία. Γι' αυτό έχω στην υπογραφή μου και την λίστα του 7818.

Δυστυχώς δεν θυμάμαι αυτή την στιγμή τί είχα κάνει ακριβώς για να αλλάξω το λογισμικό. Νομίζω είχα περάσει πρώτα κάποιο άλλο firmware. Ίσως το κοιτάξω μέσα στην εβδομάδα για να δω κι εγώ το νέο λογισμικό του 7520.
Όπως και να 'χει, πρέπει ο 7520 να έχει το AA0711 στον σειραϊκό αριθμό του, αλλιώς δεν θα πιάνει κανάλια.

Πάνω απ´όλα, όπως είπε και ο Kostas_Y, πρέπει να έχεις προγραμματιζόμενο τηλεχειριστήριο με υποστήριξη για τον 7520!

Kostas_Y πως άνοιξες το αρχείο και είδες τις παραμέτρους? Με hex viewer?
Έχω το TELE οπότε μπορώ να κάνω δοκιμές.
Να δοκιμάσω μήπως παίρνει το firmware του t65?

Με text editor του έριξα μια ματιά. Τα πρώτα bytes είναι απλό κείμενο με CustomerID και κάποιες άλλες πληροφορίες. Αν θυμάμαι καλά το fw του Xoro δεν έχει CustomerID.

Λογικά μπορεί να πάρει το fw του Τ65. Βάλε όμως πρώτα το bridge που θα βρεις στη σελίδα με τα firmware του Τ65.

Ευχαριστώ. Το απογευματάκι θα κάνω μερικές δοκιμές . Το bridge t55/t65 τι ακριβώς κάνει ?

Το bridge "προετοιμάζει το έδαφος" για να μπει το κανονικό firmware. Ουσιαστικά είναι η παλιά έκδοση 1.006 του Τ65.

Όταν έκανα δοκιμές στον ΒΟΧ, για να μπορέσω να βάλω το firmware του MicroHD έπρεπε να βάλω πρώτα το bridge αλλιώς μου έβγαζε το μήνυμα λάθους που είδες κι εσύ.

Καλησπέρα. Τελικά δεν κατάφερα κατι. Ο 7520 δεν δέχεται ούτε το δωράκι ουτε του ferguson t65 ούτε το bridge. Καμία άλλη ιδέα?

Βλέπω οτι ο Xoro έχει αρκετές παραλλαγές με διαφορετικά serial numbers. Ίσως έπεσες σε δύστροπο κομμάτι. Κάνε μια προσπάθεια και με το fw του MicroHD.

Όταν είχα δοκιμάσει το fw του 7520 απο τη σελίδα του e-shop στον ΒΟΧ, ο δέκτης έπιασε μόνο 4 κανάλια (επι 50 φορές, σύνολο 200 :p ). Ο talos λέει οτι στον δικό του δουλεύει.

Ούτε του MicroHD ούτε άλλης παραλλαγής του 7520 (ΑΑ0711). Πολύ δύστροπος μας βγήκε τελικά !