Δοκιμές firmware από διαφορετικούς δέκτες

Εδώ και λίγη ώρα έχω στον ΒΟΧ την νέα αναβάθμιση του F&U 3467, η οποία βελτιώνει την λειτουργία του ΡΜΤ για να μην χάνεται η σειρά που έχουμε αποθηκεύσει τα κανάλια.
Για όσους έχουν ταλαιπωρηθεί από αυτό το πρόβλημα και έχουν ένα προγραμματιζόμενο που υποστηρίζει τον 3467, αξίζει η να το δοκιμάσετε.

Θα ξεκινησω λεγοντας οτι κατι που δεν εχει χαλασει δεν το πειραζουμε αλλα ολοι εμεις που ειμαστε ανησυχα πνευματα δεν ησυχαζουμε αν δεν ''σκαλισουμε'' λιγο, και τις περισσοτερες φορες προς οφελος μας οπως στη δικη μου περιπτωση
λοιπον ειχα εναν Lemm hdvb-t 999 εδω και σχεδον 2 χρονια ο οποιος εκανε τα βασικα επαιζε avi,mp4 αλλα ενα σημαντικο μειονεκτημα του ηταν οτι δεν υποστηριζε αρχεια mkv οσο και αν ειχα προσπαθησει ηταν αδυνατον να βρω
καποια αναβαθμιση, μετα απο μια συζητηση με τον talos_2002 που θα τον ευχαριστησω για ακομα μια φορα για την πολυτιμη βοηθεια του μου προτεινε καποια firmware και με δοκιμες και λαθη που στην δικη σας περιπτωση αν θελησετε δεν θα υπαρξουν
καταληξαμε να βαλουμε στον Lemm hdvb-t 999 το firmware απο τον Lifeview LV6TMPVR4 και συγκεκριμενα εβαλα την εκδοση LV6-OSD1-VA απο εδω http://gutek.elektroda.eu/gutekxtpl/softy.htm
ολα πηγαν παρα πολυ καλα και ο παλιος μου Lemm hdvb-t 999 πηρε πνοη και αλλαξε σε Lifeview LV6TMPVR4 με ολα τα πλεονεκτημα του Lifeview LV6TMPVR4 συν οτι τωρα εχει και υποοστηριξη mkv αρχειων που προηγουμενως δεν ειχε πληρη υποστηριξη ελληνικων υποτιτλων και με πολυ καλη εικονα, το μονο μειονεκτημα ειναι οτι θα χρειαστειτε ενα τηλεκοντρολ, γιατι το αυθεντικο πλεον δεν θα σας δουλευει εγω προσωπικα ειχα το tele usb 300 και δεν ειχα κανενα προβλημα το μονο μειονεκτημα του τ/κ ειναι οτι απο την βαση δεδομενων που κατεβασα δεν εχω την λειτουργια pause,stop αλλα αυτο ειναι πολυ μικρο μειονεκτημα για μενα απο την στιγμη που ο παλιος μου αποκοδικοποιητης πλεον υποστηριζει και mkv, να μην ξεχασω οτι και σαν δεκτης πιανει φυσικα ολα τα καναλια με αψογη εικονα με εσωτερικη κεραια ''bunny ears''

μετα απο μια συζητηση με τον talos_2002 που θα τον ευχαριστησω για ακομα μια φορα για την πολυτιμη βοηθεια του
Σε ευχαριστώ πολύ :o
Εγώ δεν έκανα και πολλά. Εσύ έβαλες σε ρίσκο τον δέκτη σου, οπότε όλα τα μπράβο ανήκουν σ' εσένα!

το μονο μειονεκτημα του τ/κ ειναι οτι απο την βαση δεδομενων που κατεβασα δεν εχω την λειτουργια pause,stop
Έχει πρόβλημα ο κωδικός του USB-300 για τον MPVR4; (επαγγελματίες σου λέει...)
Αυτό λύνεται. Σου στέλνω π.μ.

Τώρα που υπάρχει το Tele 300, υπάρχει κάποιο firmware (γενικά) με ελάχιστα προαπαιτούμενα:

*Ανθρώπινους υπότιτλους με μέγεθος τουλάχιστον σε επίπεδο δωράκι, ιδανικά με μεγαλύτερο περίγραμμα ώστε να μην χρειάζεται background ή αν δεν παίζει πουθενά μεγαλύτερο περίγραμμα τουλάχιστον το background να αγκαλιάζει μόνο τα γράμματα και να μην είναι ολόκληρη μπάρα όπως στον ΒΟΧ (στα official μόνο) και στον Fergie / χωρίς κομμένες ουρές και λέξεις;

*Resume από εκεί που έπαιζε (ιδανικά χωρίς να χρειάζεται να πατάς stop και όχι απλά exit)

*PMT off που να λειτουργεί σωστά και να μη χάνεται η σειρά των καναλιών.

Και γενικά χωρίς κάποιο άλλο σημαντικό πρόβλημα ώστε να το βάλω στον Box; Νόμιζα πως θα με κάλυπτε του Fergie αλλά δεν....

Σημερα παιδια εγινε και το πρωτο πειραμα εβαλα το λογισμικο του LifeView LV6TBOXHD V2 συγκεκριμενα αυτο http://www.petit-fichier.fr/2012/10/...2012-10-09.rar
και αφου πηρε αυτο που ειναι το νεοτερο μεχρι στιγμης πιστευω οτι ανετα ο Manta DVBT06 θα δεχθει και το δωρακι με το ιδιο τ/κ μιλαμε δεν χρειαστηκε αλλαγη τ/κ ολα δουλευουν αψογα και
σαν δεκτης και σαν media player, πιστευω οτι μπορει να παρει και το λογισμικο του Ferguson Ariva T65 το οποιο δεν το εχω δοκιμασει ακομα αλλα θα χρειαστει σε αυτη την περιπτωση αλλο τ/κ
αυτα μεχρι στιγμης τα αποτελεσματα.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/102486-Manta-DVBT06

Θα ξεκινησω λεγοντας οτι κατι που δεν εχει χαλασει δεν το πειραζουμε αλλα ολοι εμεις που ειμαστε ανησυχα πνευματα δεν ησυχαζουμε αν δεν ''σκαλισουμε'' λιγο, και τις περισσοτερες φορες προς οφελος μας οπως στη δικη μου περιπτωση
λοιπον ειχα εναν Lemm hdvb-t 999 εδω και σχεδον 2 χρονια ο οποιος εκανε τα βασικα επαιζε avi,mp4 αλλα ενα σημαντικο μειονεκτημα του ηταν οτι δεν υποστηριζε αρχεια mkv οσο και αν ειχα προσπαθησει ηταν αδυνατον να βρω
καποια αναβαθμιση, μετα απο μια συζητηση με τον talos_2002 που θα τον ευχαριστησω για ακομα μια φορα για την πολυτιμη βοηθεια του μου προτεινε καποια firmware και με δοκιμες και λαθη που στην δικη σας περιπτωση αν θελησετε δεν θα υπαρξουν
καταληξαμε να βαλουμε στον Lemm hdvb-t 999 το firmware απο τον Lifeview LV6TMPVR4 και συγκεκριμενα εβαλα την εκδοση LV6-OSD1-VA απο εδω http://gutek.elektroda.eu/gutekxtpl/softy.htm
ολα πηγαν παρα πολυ καλα και ο παλιος μου Lemm hdvb-t 999 πηρε πνοη και αλλαξε σε Lifeview LV6TMPVR4 με ολα τα πλεονεκτημα του Lifeview LV6TMPVR4 συν οτι τωρα εχει και υποοστηριξη mkv αρχειων που προηγουμενως δεν ειχε πληρη υποστηριξη ελληνικων υποτιτλων και με πολυ καλη εικονα, το μονο μειονεκτημα ειναι οτι θα χρειαστειτε ενα τηλεκοντρολ, γιατι το αυθεντικο πλεον δεν θα σας δουλευει εγω προσωπικα ειχα το tele usb 300 και δεν ειχα κανενα προβλημα το μονο μειονεκτημα του τ/κ ειναι οτι απο την βαση δεδομενων που κατεβασα δεν εχω την λειτουργια pause,stop αλλα αυτο ειναι πολυ μικρο μειονεκτημα για μενα απο την στιγμη που ο παλιος μου αποκοδικοποιητης πλεον υποστηριζει και mkv, να μην ξεχασω οτι και σαν δεκτης πιανει φυσικα ολα τα καναλια με αψογη εικονα με εσωτερικη κεραια ''bunny ears''

Καλημέρα και χρόνια πολλά
Πρίν τρεις μέρες χάλασε το τ/κ του Lemm τ-999 που έιχα και ψάχνοντας να το αντικαταστήσω ´επεσα στο παραπάνω post και λέω να πειραματιστώ μιας και πήρα το USB 300
Θα ´ηθελα την βοήθεια σας μιας και δεν έχω φλασάρει ξανά τέτοιο μηχανάκι . . .
Υπάρχει κάπου κανένας οδηγός η κάποιες έστω πρόχειρες οδηγίες how to και η παραπάνω version του Lifeview εξακολουθεί να είναι η πιο ενδεδειγμένη η υπάρχει κάτι καλύτερο ?
Στο USB 300 ποια βάση δεδομένων να φορτώσω για την συγκεκριμένη αναβάθμιση ?
κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.....
Και εαν μπορούσε καποιος να με διαφωτίσει για Το ´δωράκι ´ που αναφέρετε ακόμη πιο ευπρόσδεκτο . . . .

Last edited:
Το δωράκι ήταν για άλλον δέκτη και μάλλον δεν έχει καμία αξία πια. Είναι ξεπερασμένο.

Δεν υπάρχει ενδεδειγμένη αναβάθμιση του LV6TMPVR4. Δεν έγραψε κανείς διαφορές για τις εκδόσεις μετά την 9.
Υπάρχουν αναβαθμίσεις και στο
ftp://ftp.fen.pl/sterowniki/LiveVie...modeli z serii od SN LV6TM41010000001 w gore/

Προγραμματίζεις το USB-300 σύμφωνα με το λογισμικό του δέκτη με το οποίο θέλεις να το χρησιμοποιήσεις, το LV6TMPVR4 στην περίπτωσή σου.

Για να αναβαθμίσεις τον δέκτη, διαμορφώνεις ένα φλασάκι σε FAT32 και βάζεις εκεί το αρχείο αναβάθμισης (.ΑΡ).
Πηγαίνεις στον music player του δέκτη και επιλέγεις το αρχείο σαν να ήταν τραγούδι. Ο δέκτης θα επανεκκινήσει και θα εμφανισθεί μια μπλε εικόνα αναβάθμισης. Μη διακόψεις για κανέναν λόγο την αναβάθμιση. Αν δεν εμφανισθεί η μπλε εικόνα, αλλά μείνει μαύρη η οθόνη, μην αγχωθείς, μάλλον η τηλεόραση δεν υποστηρίζει την ανάλυση εικόνας με την οποία γίνεται η αναβάθμιση. Περίμενε 2 λεπτά (και πολύ λέω) που διαρκεί η αναβάθμιση και αν δεν επανεκκινήσει μόνος του ο δέκτης βγάλε τον από την πρίζα και ξαναβάλε τον.
Καλό είναι αμέσως πριν και μετά την αναβάθμιση να κάνεις επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

Re: Απάντηση: Δοκιμές firmware από διαφορετικούς δέκτες

Το δωράκι ήταν για άλλον δέκτη και μάλλον δεν έχει καμία αξία πια. Είναι ξεπερασμένο.

Δεν υπάρχει ενδεδειγμένη αναβάθμιση του LV6TMPVR4. Δεν έγραψε κανείς διαφορές για τις εκδόσεις μετά την 9.
Υπάρχουν αναβαθμίσεις και στο
ftp://ftp.fen.pl/sterowniki/LiveVie...modeli z serii od SN LV6TM41010000001 w gore/a

Προγραμματίζεις το USB-300 σύμφωνα με το λογισμικό του δέκτη με το οποίο θέλεις να το χρησιμοποιήσεις, το LV6TMPVR4 στην περίπτωσή σου.

Για να αναβαθμίσεις τον δέκτη, διαμορφώνεις ένα φλασάκι σε FAT32 και βάζεις εκεί το αρχείο αναβάθμισης (.ΑΡ).
Πηγαίνεις στον music player του δέκτη και επιλέγεις το αρχείο σαν να ήταν τραγούδι. Ο δέκτης θα επανεκκινήσει και θα εμφανισθεί μια μπλε εικόνα αναβάθμισης. Μη διακόψεις για κανέναν λόγο την αναβάθμιση. Αν δεν εμφανισθεί η μπλε εικόνα, αλλά μείνει μαύρη η οθόνη, μην αγχωθείς, μάλλον η τηλεόραση δεν υποστηρίζει την ανάλυση εικόνας με την οποία γίνεται η αναβάθμιση. Περίμενε 2 λεπτά (και πολύ λέω) που διαρκεί η αναβάθμιση και αν δεν επανεκκινήσει μόνος του ο δέκτης βγάλε τον από την πρίζα και ξαναβάλε τον.
Καλό είναι αμέσως πριν και μετά την αναβάθμιση να κάνεις επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

Καλησπέρα και καλή χρονιά
Προσπαθώ να βρω την αντιστοιχία στην βάση δεδομένων του USB 300 για το Lemm t-999 ( για να είμαι σίγουρος ότι λειτουργεί ο δέκτης πριν αρχίσω τα πειράματα )αλλά δεν υπάρχει κάτι για Lemm
Μήπως ξέρετε έναν μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποια άλλη αντιστοιχία .?

Re: Απάντηση: Δοκιμές firmware από διαφορετικούς δέκτες

Πηγαίνεις στον music player του δέκτη και επιλέγεις το αρχείο σαν να ήταν τραγούδι. .

Ακολουθώ τις οδηγίες αλλα δεν μου εμφανίζει το αρχείο .ΑΡ ενω υπάρχει στο στικάκι ( διαφορα αλλα αρχεία οπως mp3 τα βλέπω κανονικα) τι μπορεί να συμβαίνει ?

Μάλλον ο δέκτης περιμένει να βρει το αρχείο με ένα συγκεκριμένο όνομα. Άλλαξε λοιπόν το όνομα του .AP αρχείου του Lifeview με αυτό που έχουν οι αναβαθμίσεις του Lemm

Last edited by a moderator:
Μάλλον έχεις δικιο, αλλά ψάχνω και δεν μπορω να βρω διαθεσιμο κάποιο αρχειο αναβαθμισης του 999. Ενα απο Τ 200 που βρηκα δεν δουλεψε.
Εάν καποιος απο το forum μπορει να βοηθήσει ...

OK αυτο ειναι
Ευχαριστω
Εά κατι παει στραβά υπάρχει δυνατότητα να ξαναπεράσουμε το original firmware του 999 ? Υπαρχει πουθενα η μπορω με καποιο -ευκολο- τροπο να το κανω backup πριν τον φλασαρω ?

Επεξεργασία:
Τελικα όσω κι αν προσπαθω δεν εχω δει ακόμη αποτέλεσμα ( τα ´χουν αυτα θα μου πεις οι προσπάθειες του αρχάριου).
Μετονομάζω το αρχειο σε SMC7828.AP, ο δέκτης το βλέπει κανονικά, ξεκινάει η αναβάθμιση " loading data" κανει restart ....και ξαναεχω τον lemm t-999 - δηλ δεν αλλάζει τίποτα ...
Εσεις που το εχετε ήδη κάνει αντιμετωπίσατε τέτοιο πρόβλημα ? τι μπορει να φταίει ? Εχω δοκιμασει διάφορα αρχεια αναβαθμίσεων αλλα με ολα εχω το ιδιο αποτέλεσμα.

Στείλε ένα π.μ. στον xloupas μήπως έχει κάποια συμβουλή να σου δώσει, μιας κι εκείνος τα κατάφερε με τον δικό του 999.
Στο μεταξύ δοκίμασε διάφορα στικάκια. Κάποτε δοκίμασα 4 για να αναβαθμίσω μια τηλεόραση!

Αφού εμφανίζεται η μπλε οθόνη κάτι δεν του αρέσει στο στικάκι ή στο αρχείο.
Δοκίμασε να κατεβάσεις διάφορα firmware του MPVR4. Ξεκίνα από τα παλαιότερα καλύτερα.

Last edited:
Παιδιά όλα καλά
Μιας και με το χιονι έμεινα σπίτι σήμερα ειχα τον καιρό να ασχοληθώ και τελικα να καταφέρω την αναβάθμιση. Μάλλον ήταν το στικάκι τελικά, γιατί με κάποιο άλλο καλύτερης ποιότητας η αναβάθμιση πέρασε κανονικά.
Ευχαριστώ για άλλη μια φορά για την βοήθειά σας.

Καλως ορισες στο club χαρηκα που πετυχε η αναβαθμιση σιγα-σιγα γινομαστε πολλοι :)