Δοκιμή audio spectrum

ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΟΣ

Supreme Member
29 June 2006
4,432
Εχουμε και λέμε.
Τι συμβαίνει όταν σε ενα χώρο υπάρχουν συγκεντρωμένα τα:
Audio spectrum hermes
Audio spectrum artemis v2
Meridian 605 x 2
Marantz cd 63
Marantz cd 17
Cav a8m
Ιδιοκατασκεύη ηχεία full range με φόρτιση κόρνας.

Σύντομα κοντά σας απο την έδρα μου.

Το άκουσμα των full range με τα φτηνά audax δεκαετίας ήταν πολύ δυνατό χαστούκι.

Σύντομα φωτό της κατασκευής.

Λοιπών πρώτη ακρόαση με

Marantz cd17
Meridian 605
Audio spectrum hermes.

Πολύ καλή εικόνα,αξεπέραστη δυναμική περιοχή αλλά βρήκα το tweeter λίγο φτωχό και ακόμα και σε κανονικές εντάσεις με κούρασε.
Πάντα τα πρίμα ήταν λίγο μπροστά.

Δεν μας λές πως τα έχεις στήσει και σε τι χώρο;Ποιά έκδοση του Ερμή έχεις;
Καλώδια;

Ο ερμής είναι ο παλιός με τη γραμμή μεταφοράς.
Για την ιδιοκατασκευή δυστυχώς ξέχασα τις φωτό στην Αθήνα.
Επανέρχομαι σε λίγο.

Δεύτερη ακρόαση το ίδιο σύστημα με ηχεία τα artemis v2.
Το πρώτο που παρατήρησα είναι πιο ισορροπημένα και γλυκά πρίμα και ταυτόχρονα πλούσια σε αρμονική πληροφορία.
Η άρτεμις είναι λιγότερο ευαίσθητη απο τον ερμή αλλά είναι πιο εύκολη σαν φορτίο.
Αρχικά φάνηκε σαν τα ηχεία να περιορίζονται απο κάτι σαν να κρατιούνται.
Μετά απο μισή ωρίτσα το φαινόμενο υποχώρησε και ο ήχος απελευθερώθηκε επιβεβαιώνοντας τη σκέψη μου οτι τα ηχεία είχαν αρκετο καιρό να παίξουν.

Συνολικά σαν άκουσμα η άρτεμις μου άρεσε περισσότερο και όσο περνούσε η ώρα οι εντάσεις ανέβαιναν δίχως ίχνος συμπίεσης και το ηχείο ποτέ δεν έγινε ενοχλητικό ή κουραστικό.

Η μερική τάξη Α των meridian σε χαμηλές εντάσεις απο την άλλη έκανε την διαφορά και μου χάρισε εξαιρετική διαφάνεια και ατμόσφαιρα.

Τέλος ο cav αδικήθηκε λίγο μιας και τον ακούσαμε στο τέλος κουρασμένοι και δεν του δώσαμε καν λίγο χρόνο να ζεσταθεί.
Η μεγαλύτερη διαφορά του ήταν ο περισσότερος όγκος και λίγο περισσότερη ακρίβεια που δεν είμαι σίγουρος οτι μου άρεσε γιατι ήταν σε βάρος του συναισθήματος ένας τομέας που τα meridian υπερέχουν ξεκάθαρα.

Last edited:
Σε υψηλές εντάσεις όμως τα πράγματα άρχισαν να αντιστρέφονται υπερ του cav ο οποίος ακόμα και λίγο πρίν προστατευτεί ακούγοντας eminem με τον ερμή παρέμεινε πεντακάθαρος και ακριβής.

Τέλος θα κλείσω λέγοντας οτι αυτό που ένοιωσα με τα φτηνά full range στην αρχή της δοκιμής και δεν περιγράφεται με λόγια δεν το πλησίασε ούτε ο τεράστιος ερμής ούτε η διακριτική άρτεμις και με έβαλε σε σκέψεις.
Ισως τελικά η ''αλήθεια'' είναι πιο απλή απο οτι νομίζουμε και απλά την αναζητάμε σε ''λάθος δρόμους''.

Re: Απάντηση: Δοκιμή audio spectrum

Τέλος θα κλείσω λέγοντας οτι αυτό που ένοιωσα με τα φτηνά full range στην αρχή της δοκιμής και δεν περιγράφεται με λόγια δεν το πλησίασε ούτε ο τεράστιος ερμής ούτε η διακριτική άρτεμις και με έβαλε σε σκέψεις.
Ισως τελικά η ''αλήθεια'' είναι πιο απλή απο οτι νομίζουμε και απλά την αναζητάμε σε ''λάθος δρόμους''.

Συμφωνώ απολύτως φίλε Κώστα !!!!
:rifle:

Και το οδήγησες και με αγριοτρανζίστορ...

Τι μεγάφωνα έχει;Βάλε καμιά φωτογραφία να δούμε τι έφτιαξες.

Παιδιά έγινε μπέρδεμα με τις φωτό γιατί τρώγαμε κάτι πάστες ταυτόχρονα με την αποθήκευση.
:food-smiley-005::food-smiley-005::food-smiley-005:
Σύντομα θα τις ανεβάσω.

Είναι ένα σχεδιάκι με ακουστικό λαβύρινθο και bass reflex (υβριδικό).