Δοκιμή φακών 35mm σε κοντινή εστίαση

Με όλη αυτή την συζήτηση για 35αρηδες μου άνοιξε η όρεξη και χτύπησα έναν στο ebay. Άγνωστος και δεν βρίσκω καμία αναφορά για το ποιόν του στο internet πέραν απο μία αναφορά στο manual lenses forum. Αλλά με 15Ε μαζί με αποστολή ας είναι...

Έιναι ένας palinar 35mm f3.5 σε M42
Γνωρίζει κανείς τί σχεδίασης είναι και κατασκευής?

Απάντηση: Re: Δοκιμή φακών 35mm σε κοντινή εστίαση

Με όλη αυτή την συζήτηση για 35αρηδες μου άνοιξε η όρεξη και χτύπησα έναν στο ebay. Άγνωστος και δεν βρίσκω καμία αναφορά για το ποιόν του στο internet πέραν απο μία αναφορά στο manual lenses forum. Αλλά με 15Ε μαζί με αποστολή ας είναι...

Έιναι ένας palinar 35mm f3.5 σε M42
Γνωρίζει κανείς τί σχεδίασης είναι και κατασκευής?

Άλεξ βρήκα αυτό:
http://forum.mflenses.com/palinar-tokina-100-4-m42-preset-the-smallest-tokina-t11952.html

Re: Απάντηση: Re: Δοκιμή φακών 35mm σε κοντινή εστίαση

Kαι εγώ μόνο αυτό έχω βρεί. Όταν έρθει θα δουμε λοιπον...

Οι Flektogon εμφανίζονται συνέχεια στο ebay και πολύ θα ήθελα έναν, αλλα πάνε κάθε φορά πάνω απο 100Ε.

Last edited:
Ευχαριστούμε πολύ Τάσο, πολύ ενδιαφέρον τεστ

Εκτος από τις φωτογραφίες εμένα το μάτι κολλησε και στο .. high end περιεχόμενο των φωτογραφιών σου :grinning-smiley-043

Πόσο ευκολα ή δυσκολα βρίσκονται αυτοι οι φακοί ;

Ε όχι και high-end, άκουγα μουσική το πρωί της Κυριακής, και λέω, δεν δοκιμάζω κανένα φακό? :grandpa:

Οι φακοί δεν είναι τόσο δύσκολο να βρεθούν με λίγο ψάξιμο.

Ο AF-S είναι ο τρέχων ευρυγώνιος ζουμ της Νικον.

Ο μικρός 35/3.5 δεν είναι δύσκολο να βρεθεί, γύρω στα 40 ευρώ (+ μεταφορικά) είναι μία καλή τιμή (μιλώ για ebay πάντα).
Ο Flektogon 35/2.4 επίσης βρίσκεται εύκολα, αλλά αρκετά τσιμπημένος, εύκολα ξεπερνά τα 100 ευρώ (+ μεταφορικά), και τούτο παρά το ότι δεν έχει συλλεκτική αξία αλλά και ότι μπορεί να έχει ή να παρουσιάσει βλάβες (στο διάφραγμα συχνά, επίσης λόγω σχεδιάσης μετά από κάποια χρόνια το δαχτυλίδι εστίασης γίνεται πολύ σφικτό).
Ο Takumar 35/2 είναι κάπως πιο σπάνιος, κυκλοφορούν και 2 εκδόσεις του (μία με 49ρι και η παλιότερη με 67ρι φίλτρο). Αναλόγως την κατάσταση, αρχίζει από 50 και φτάνει και πάνω από 80 λίρες (συνήθως βρίσκεται στο αγγλικό ebay)
O Auto-Takumar 35/2.3 θεωρείται συλλεκτικός, δεν βγαίνει συχνά σε δημοπρασίες, εύκολα ξεπερπάει τα 100 ευρώ, ίσως και περισσότερο, αναλόγως την κατάσταση.
Ο Distagon 35/2.8 για Rollei μπορεί να βρεθεί αρκετά φθηνά (μπορεί και 40-50 ευρώ), αλλά η προσαρμογή (σε Canon, εννοείται) είναι λιγάκι προβληματική, θέλει καλό αντάπτορα. Ουσιαστικά δεν διαφέρει από τον κλασικό Distagon της Zeiss.
Ο Vivitar 35/1.9 είναι μάλλον σπάνιος (πρέπει να έχω πετύχει στο ebay ακόμη έναν). Βάσει του s/n φαίνεται ότι έχει κατασκευαστεί από την Ιαπωνική Komine. Οι παλιοί Vivitar των εργοστασίων Komine και Kiron είναι φακοί εξαιρετικής κατασκευής, και συνήθως πολύ καλοί οπτικώς. Ο δικός μου δυστυχώς ήρθε με υπολείματα από κάτι μύκητες μέσα, μικρής ευτυχώς έκτασης που δεν επηρεάζουν την ποιότητα εικόνας.