Dolby Atmos 7.1.2 - Τα φώτα σας

Απάντηση: Re: Dolby Atmos 7.1.2 - Τα φώτα σας

Ελπίζω να κάνεις πλάκα με τα 8 ερωτηματικά που έβαλες σε παράγραφο 20 λέξεων γιατί με έκανες να νιώθω ότι καθομαι σε τελικές εξετάσεις και το μόνο που μπορώ να απαντήσω είναι ότι "εγώ προσωπικά δεν άκουσα τίποτα".

Εσύ βολευτικες με το Beverly...
Καπως θα βολευτώ και εγω που θα πάει.

Sorry φιλε μου, ο γραπτός λόγος μπορεί να δημιουργήσει παρεξηγήσεις καμία φορά.
Εντελώς φιλικά και συμβουλευτικά σου μιλάω από την αρχή του νήματος.
Καλές αγορές!!!

Οφθαλμόλουτρο είναι από το μικροφωνάκι του smartphone. Σε πραγματική ακρόαση είναι αλλιώς.

Άκου μερικά στημένα πολυκάναλα και atmos και αποφασίζεις.

Το νόημα είναι να έχεις το κέντρο της διασκέδασης σε εικόνα και ήχο στο σαλόνι. Αυτό που θέλουν όλοι δηλαδή, μια και η τεχνολογία το έχει κάνει πλέον εφικτό, χωρίς να χρειάζεται να είσαι μεγιστάνας για να το έχεις. Φυσικά, όπως έγραψα και πριν το άθλημα δεν έχει ταβάνι και εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

Σωστότατος!

Ο εχθρός του καλού ο καλύτερος! Γιαυτό ακριβως υπαρχει η λέξη Budget για να θέτεις το ταβανι. Αν ο Denon AVR-X2700H ειναι καλύτερος του 2600 αλλα εγω δεν μπορώ οικονομικα να τον πάρω σημαινει ότι δεν έκανα καλή επιλογή που πηρα τον 2600; Οχι φυσικά, εκανα την καλυτερη επιλογη που μπορούσα και επιασα ταβανι. Το λαθος που και αυτό σχετικό ειναι, ειναι μόνο αν έχεις 2 προϊόντα ισότιμα αλλα οχι ισάξια σε θεμα απόδοσης και εσύ πας με την λαθος επιλογη ενώ θα μπορούσες να έχεις το καλύτερο στα ιδια λεφτά.

Sorry φιλε μου, ο γραπτός λόγος μπορεί να δημιουργήσει παρεξηγήσεις καμία φορά.
Εντελώς φιλικά και συμβουλευτικά σου μιλάω από την αρχή του νήματος.
Καλές αγορές!!!

Τι sorry καλε, εντελως φιλικα στο εγραψα, ηθελα απλα να σου δείξω το ποσο ασχετος ειμαι, ξερω ποσο φιλικα μου μιλάς δεν παρεξηγώ έτσι εγώ μην ανυσηχεις και το εκτιμω που με βάζεις σε σκέψεις έστω και αν μπερδεύομαι οποτε βλεπω νέες λεξεις/μαρκες κτλ. Να σαι καλα

Χαιρεται....

Μόλις έφυγα από το μαγαζάκι...
Άκουσα μόνο Wharfedale αυτα που βλεπεται στην προσφορα μαζί με Yamaha 685 και Sub (Rel) περίπου στα 1000 η αξία του δεν θυμάμαι μοντέλο (φωτο κατω). Εξαιρετικός ήχος παρολο που δεν εχω μετεο σύγκρισης. Εχω 2 επιλογες να παω με αυτα η να παω με τα Polk χωρίς να τα ακούσω. Θα πάμε με συστημα 5.1 από οσο καταλαβα λογο δυσκολίας του χωρου μου και να αφήσουμε τα Dolby Atmos της οροφης για οταν θα παω στο νεο σπιτι τουλαχιστον έτσι πρότεινε επειδη ούτε side βολεύομαι να βαλω τωρα εδω που ειμαι και δεν μαρεσε η επιλογή να προσθέσω Atmos ηχεια πανω από τα μπροστινά ηχεια και καλά να χτυπάνε οροφη και να πηγαίνει ο ηχος στον θεατή.

https://ibb.co/pzWKk1X

https://ibb.co/pxrH1MZ

Μου αφηνει τέλος πάντων στα..
2500 (με Cables/Εγκατάσταση)
2400 (με τα DFS rear)
Wharfedale Speakers
SVS PB 1000
Denon AVR-X2700H
Αν δείτε εδώ ειναι δυο επιλογές οσο αφορα τα Rear ηχεια το ενα μοντέλο με τις βάσεις του και το άλλο ειναι ένα μοντέλο που μπαίνει σε τοιχο απευθείας και έχεις κάπως περίεργο σχήμα σαν να τριγωνιζει να εχει μύτη μπροστά.
https://ibb.co/RyFctkn

2700 (με Cables/Εγκατάσταση)
Polk Speakers
SVS PB1000
Denon AVR-X2700H
https://ibb.co/4Z7nbgc

Τι λέτε εσείς; Που γέρνει η ζυγαρια;
Και κατι σημαντικό ποσό μεγάλη διαφορά θα δω αν έχω τα 2 εξτρα ηχεια για Atmos στην οροφη ή μπροστα συγκριτικά με το να μην εχω καθόλου (για την ωρα).
Δηλαδή 5.1 vs 5.1.2

Thanks Μαγκες

Αν προκειται αποκλειστικα να διαλεξεις μεταξυ αυτου που ακουσες με αυτο που δεν εχεις ακουσει κι αυτο που ακουσες σου αρεσε, τοτε διαλεγεις αυτο που ακουσες. Δυστυχως ομως δεν θα χεις ολοκληρωμενη αποψη αν δεν ακουσεις αλλα δυο - τρια. Δικαναλη ηταν η ακροαση ή πολυκαναλη;

Στάλθηκε από το Mi 9T μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σου πρότεινε κάτι που δεν προτείνεται από τις προδιαγραφές της Dolby, δηλαδή δίπολο ηχείο σε σύστημα που θα υποστηρίξει Atmos.

Επίσης με τον 685 δεν θα άκουσες καθόλου Atmos καθώς δεν έχει καν το atmos virtualizer που έχουν οι σύγχρονοι ενισχυτές AV. Έστω και σε απλό 5.1. Άκουσες τουλάχιστον σε 5.1 έτσι;

Τα δύο ηχεία για το atmos πάντως μπορείς να προσθέσεις κατόπιν, απλά μέχρι τότε θα είναι σαν να ακούς... καμπριολέ τον ήχο της ταινίας. Θα έχεις ήχο μόνο στο επίπεδο το οριζόντιο.

QUOTE=K.ROMPOTIS;1058527560]Αν προκειται αποκλειστικα να διαλεξεις μεταξυ αυτου που ακουσες με αυτο που δεν εχεις ακουσει κι αυτο που ακουσες σου αρεσε, τοτε διαλεγεις αυτο που ακουσες. Δυστυχως ομως δεν θα χεις ολοκληρωμενη αποψη αν δεν ακουσεις αλλα δυο - τρια. Δικαναλη ηταν η ακροαση ή πολυκαναλη;

Στάλθηκε από το Mi 9T μου χρησιμοποιώντας Tapatalk[/QUOTE]

Φοβάμαι πως δεν εχω την απαντηση
Σου πρότεινε κάτι που δεν προτείνεται από τις προδιαγραφές της Dolby, δηλαδή δίπολο ηχείο σε σύστημα που θα υποστηρίξει Atmos.

Επίσης με τον 685 δεν θα άκουσες καθόλου Atmos καθώς δεν έχει καν το atmos virtualizer που έχουν οι σύγχρονοι ενισχυτές AV. Έστω και σε απλό 5.1. Άκουσες τουλάχιστον σε 5.1 έτσι;

Τα δύο ηχεία για το atmos πάντως μπορείς να προσθέσεις κατόπιν, απλά μέχρι τότε θα είναι σαν να ακούς... καμπριολέ τον ήχο της ταινίας. Θα έχεις ήχο μόνο στο επίπεδο το οριζόντιο.

Πιο ηχειο ειναι διπολο;

Ναι δεν είχε Atmos το ήξερα. Σίγουρα δεν είχα ολοκληρωμένη ακροαση. Πέμπτη θα παω παιδί που γράφει εδω στο φόρουμ (aelara) να ακουσω.

Ακούγεται ξενερα το οριζόντιο 5.1 και δεν περίμενα να μου πειτε κατι διαφορετικό. Πρέπει οπωσδήποτε να προσθέσω το .2 στο τέλος απλά πείτε μου να μπουν οροφη η να μπουν μπροστα πανω τα μπροστινα ηχεια;

Στην οροφή στις μοίρες που προβλέπεται από τη Dolby. Το άλλο με το upfiring, αν δεν είσαι στη σωστή απόσταση, ούτε καν θα ακούσεις το εφφέ.

To DFS εννοούσα ως ακατάλληλο.

Στην οροφή στις μοίρες που προβλέπεται από τη Dolby. Το άλλο με το upfiring, αν δεν είσαι στη σωστή απόσταση, ούτε καν θα ακούσεις το εφφέ.

To DFS εννοούσα ως ακατάλληλο.

Οκ ξεχνάμε το DFS....

Οποτε παμε στα 2500 + εξτρα 200 για οροφη. Μπορείς να προτείνεις κάτι οικονομικο από Wharfedale για να βαλω στην οροφη;

Τι εννοεις δεν εχεις την απαντηση; Αν δεν καταλαβες εννουσα αν ακουσες δυο ηχεια μουσικη ή 5.1 στημενο home cinema.

Α ωραια, πως σου φανηκε; Διεκρινες συν και πλην; Σε τι εντασεις ακουσατε και τι υλικο;

Έβαλε μια ταινία μεσα το Kill Bill 🤣
Ήταν ωραιος ο ηχος δεν λεω αλλα ειναι αδυνατον να κατανοησω συν και πλην και επειδη δεν εχω κατι να συγκρίνω και το home cinema έπαιζε με άλλο Receiver και Sub από αυτά που θελω εγώ. Το μπάσο αν με ρωτάς μου φάνηκε κάπως αγριο θα ελεγα λίγο βαβουρα θόρυβος. Τα ηχεια ωραίο ηχο έβγαζαν μόνο που δεν μπόρεσα να καταλάβω κατά πόσο κρυστάλλινο ηχο έβγαζαν. Οπως είπα Πέμπτη θα παω για μια δεύτερη εμπειρία παρολο που πάλι δεν θα είναι αυτά που θελω να αγορασω.

ωραια ταινια σου εβαλε για δοκιμη...πλουσια σε εφε ο κιλ μπιλ...απορω με την επιλογη. να ζητησεις να σου βαλουν πολεμικη ταινια,τυπου black hawk down h pearl harbor/.....

πιθανων κκαι να μην τα εχει κανεις βρες τα απο καπου στην τελικη πανε σ ενα club και νοικιασετα

Ας τα σουμαρουμε!!!

1. Θέλω 5.1.2 με Dolby Atmos
2. Θελω Denon AVR-X2700H
3. Θέλω SVS PB1000

Αυτά είναι 100%, κλείσαμε!

Δεν εχω αποφασίσει ακόμα αν θα παω με Wharfedale Speakers που ακουσα σε 5.1 και διαφορερικα Sub/Receiver από αυτά που θελω ή αν θα παω με Polk χωρίς να ακουσω.

Εγώ από εσάς θελω να μου δωσετε δυο επιλογές για ηχεια οροφης που θα χρησιμοποιώ για το Atmos (που να μπουν σε βασεις, δεν εχω γυψοσανιδα) το κοστος να ειναι περίπου 200.

Το ενα σετ να ειναι Wharfedale και το άλλο να ειναι Polk τουλαχιστον να ξερω πια να ζητήσω οταν αποφασισω με πια μαρκα θα παω.

Ευχαριστώ ξανα :)

Pleo μου είχες πει να χρησιμοποιήσω για Atmos τα Polk S10 E ως Ceiling Speakers αλλά ο πωλητής διαφώνησε και λεει ότι αυτά δεν είναι speakers οροφής. Τελικά έχει δίκιο η οχι; Και αν έχει τοτε πια Polk της σειρας μπορούν να μπουν ως οροφης αν βέβαια υπάρχουν αλλα, αν κατάλαβα τα S10 E ειναι τα πιο μικρά οπόταν έπρεπε να ήταν και τα πιο βολικα.

Κάποιος στο fb οποίος εργάζεται στην Polk για 24 χρόνια μου είπε λοιπόν ότι τα S10 E μπορουν να μπουν οροφη για atmos απλα δεν θα είναι ωραία αισθητικά (ισως να το έθεσε έτσι και ο πωλητης και όχι ότι δεν μπορούν να δουλέψουν). Τέλος πάντων μου πρότεινε να βαλω ζευγος των Polk OWM3S γιατί ειναι λεει διακριτικά μπαίνουν εύκολα οροφη και δουλεύουν καλά με το Atmos. Κάτι θα ξέρει ο τυπος.

Διάβασα λίγο γρήγορα τα μηνύματα και δεν είδα τι έχεις αποφασίσει να κάνεις με τα atmos?
Από άποψη φυσικής αποκλείεται να παίζουν καλύτερα από κανονικά ήχεία με καμπίνα και μεγαλύτερο μεγάφωνο κι ας τα κόψεις στα 100+ Hz.
Aν πας για ΤοP Middle καλύτερα τα owm3 για να παρουν και πιο σωστή κλίση και να πετύχεις καλύτερη διασπορά στην MLP.
Προφανώς πατέντα για Top Middle θα μπορείς να κάνεις και με τα κανονικά ηχεία αλλά με τα owm3 θα είναι πιο εύκολο.

Διάβασα λίγο γρήγορα τα μηνύματα και δεν είδα τι έχεις αποφασίσει να κάνεις με τα atmos?
Από άποψη φυσικής αποκλείεται να παίζουν καλύτερα από κανονικά ήχεία με καμπίνα και μεγαλύτερο μεγάφωνο κι ας τα κόψεις στα 100+ Hz.
Aν πας για ΤοP Middle καλύτερα τα owm3 για να παρουν και πιο σωστή κλίση και να πετύχεις καλύτερη διασπορά στην MLP.
Προφανώς πατέντα για Top Middle θα μπορείς να κάνεις και με τα κανονικά ηχεία αλλά με τα owm3 θα είναι πιο εύκολο.

Γιατί εγώ καταλαβα; 😀 Απλα προσπαθώ να καταλάβω πια είναι τα καλύτερα ηχεια για να χρησιμοποιηθουν σαν Atmos. Δηλαδη εσύ συμφωνείς και προτείνεις τα owm3 της Polk.

The best speaker is the one that fits our needs the better. Βενιαμίν Φραγκλίνος, 1986 μ.Χ.

Με λίγα λόγια, το τι σου είπε κάποιος στο internet χωρίς να σου λέει γιατί και πως, είναι κάπως. Θα πρέπει να δεις τελικά τι είδους ηχείο μπορείς να βάλεις που. Προφανώς ένα ηχείο Bookshelf είναι καλύτερο και κάνει καλύτερη δουλειά αλλά θα πρέπει να έχεις τη δυνατότητα να το τοποθετήσεις στην κατάλληλη θέση.

Υπάρχει η δυνατότητα αυτή; Αν ναι προχωράς. Αν όχι, τότε προχωράς στην αμέσως επόμενη λύση. Δηλαδή ηχεία flush mount με κλίση στην πρόσοψη. Δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα; Τότε κοιτάς ηχεία στον τοίχο δεξιά και αριστερά από εκεί που κάθεσαι. Δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα; Τότε πας σε ηχεία τοποθετημένα εμπρός δεξί και αριστερό σε ύψος.
Δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα; Τότε πας σε ηχεία upfiring.
Δεν υπάρχει ούτε αυτή η δυνατότητα; Τότε μένεις με το Virtual Atmos.
Δεν υπάρχει ούτε αυτό ως επιλογή; Τότε μένεις με το surround και όχι τον immersive ήχο. Και ούτω καθ' εξής.