Dolby Atmos 7.1.2 - Τα φώτα σας

διπλα γιατι? κατι οικονομικο εγραψα,ισα ισα πειραματισμο και λιγο το μερακι να φυγει μεχρι να μπει στο νεοι σπιτι...μετα το πουλαει, ειτε τωρα ειτε σε 2 χρονια τα λεφτα παλι θα τα δωσει.
Ε οπως και να το κανεις οικονομικο θα ειναι μονο κατι σε all in one, ενα 500αρακι δεν θα το δωσει; Θα το πουλησει μετα πανω απο τριακοσια; Οχι, χαμενα λεφτα λοιπον, ενω σε δυο χρονια, συμμετεχοντας εδω κι αλλου στο διαδικτυο και ψαχνοντας με την ησυχια του μπορει να βρει τα ιδια σε καλυτερη τιμη, μπορει να βγει κατι νεο που θα τον βολεψει καλυτερα, γενικως θα ψαχτει ακριβως για τον χωρο που θα βρισκεται και με νεα δεδομενα, προσωπικη αποψη παντα.

Στάλθηκε από το Mi 9T μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παμε σε plan B, το οποίο είναι επιστροφή της 65αρας Oled GX και να αγορασω την 77αρα. Να μαζέψω ξανα τα λεφτα του ήχου και να το στήσω σωστα σε 1-1.5 χρόνο.

Μεγάλη εικόνα χωρίς να ακολουθεί ο ήχος δεν είναι εικόνα. Είναι surveillance.

Βάλε καμιά ηχομπάρα από κάτω τουλάχιστον διορθώσεις τα κακώς κείμενα του ήχου που έχουν όλες οι TV και όταν πας στο νέο σπίτι, το βλέπεις πιο διεξοδικά.

Μεγάλη εικόνα χωρίς να ακολουθεί ο ήχος δεν είναι εικόνα. Είναι surveillance.

Βάλε καμιά ηχομπάρα από κάτω τουλάχιστον διορθώσεις τα κακώς κείμενα του ήχου που έχουν όλες οι TV και όταν πας στο νέο σπίτι, το βλέπεις πιο διεξοδικά.
Θα συμφωνουσα αν το πλαν Β ηταν για πεντε χρονια, για ενα - εναμιση χρονο που λεει πηρε την πιο σωστη αποφαση, δεν θα παθει και τιποτα γι αυτο το χρονικο διαστημα να χει μικρο ηχο,το ιδιο θα κανα στη θεση του

Θα συμφωνουσα αν το πλαν Β ηταν για πεντε χρονια, για ενα - εναμιση χρονο που λεει πηρε την πιο σωστη αποφαση, δεν θα παθει και τιποτα γι αυτο το χρονικο διαστημα να χει μικρο ηχο,το ιδιο θα κανα στη θεση του

Δεν θα έχει καθόλου ήχο να λες.

Ακόμα και μια απλή ηχομπάρα στα 350 ευρώ τουλάχιστον θα κάνει υποφερτή την παρακολούθηση.

Δεν θα έχει καθόλου ήχο να λες.

Ακόμα και μια απλή ηχομπάρα στα 350 ευρώ τουλάχιστον θα κάνει υποφερτή την παρακολούθηση.
Για ενα χρονο να πεταξει 300 ; Για ποιο λογο; Σιγα την ελλεψη, ισα ισα θα χει τη νεα τηλεοραση ν ασχολειται και ταυτοχρονη ερευνα για τον ηχο, τον ζηλευω.

Για ενα χρονο να πεταξει 300 ; Για ποιο λογο; Σιγα την ελλεψη, ισα ισα θα χει τη νεα τηλεοραση ν ασχολειται και ταυτοχρονη ερευνα για τον ηχο, τον ζηλευω.

Δεν θα πετάξει 300 ευρώ. Θα δώσει 300 ευρώ για να έχει ήχο. Μεγάλη εικόνα χωρίς ήχο θα έχει; Εκτός αν εννοούμε ήχο τον ήχο από τα ηχεία της TV, αλλά δεν είναι ήχος αυτό.

Πόσα δηλαδή να έδινε για 1,5 χρόνο; Ούτε πασατέμπο δεν παίρνεις με τόσα πια. Θα πάρει μια 2.1 με subάκι ασύρματο και μετά όταν θα το δει πιο συστηματικά και σοβαρά στο νέο σπίτι, η ηχομπάρα θα μετακομίσει σε δεύτερο χώρο.

δεν είδα το νήμα από την αρχή αλλά 2κάναλο σύστημα δεν υπάρχει να βολέψει την τιβί;;
ο Κώστας ξέρει τον χώρο μου και τα μηχανάκια.. και ταινίες από το 2κάναλο βλέπω/ακούω... ξάπλα στον καναπέ με το κεφάλι πιο κοντά σε κάποιο από τα ηχεία, σε λίγα δευτερόλεπτα μια χαρά μου φαίνεται!
μην με πάρετε με τις πέτρες, αλλά δεν μου λείπει το 6κάναλο που άφησα στο άλλο σπίτι :tongue:

Και τα εξοδα διπλά, εγω δεν θα το κανα αυτο.
Απ την αρχη ημουν της αποψης ο,τι κανει να το κανει στο νεο χωρο, τα πλεονεκτηματα απ ολες τις πλευρες πολλα, πηρε την καλυτερη αποφαση κατ εμε.

Ναι το είχες πει απλα είμαι ο άνθρωπος που οταν του μπει κάτι στο μυαλό το ψαχνει και τις περισσότερες φορές το κάνει πράξη χωρίς ν σκεφτω καποιες αρνητικές ίσως συνέπειες λογο ενθουσιασμού. Επειδή αυτή την φορά ξερω είναι πιο περίπλοκα τα πράγματα όχι τόσο απο θέμα αγορας αλλα απο θέμα εγκατάστασης, καλωδια, τρύπες στα τσιμέντα οροφης (ακόμη και ότι έχω ένα μωρό 2,5 χρονων που έχει πρόσβαση στο σαλονι και φανταζομαι να καρφώνει τα Tower Speaker στο ψαχνω, ενώ στο νεο σπιτι δεν θα εχει τοσο, θα του εχω 2ο σαλονάκι) όπως ειπα πριν ειναι ανοιχτο open plan το παρων, ε όλα αυτα μου έβαλαν όπισθεν η καλυτερα στοπ για την ώρα οσο και να το θελω.

Θα παω σε μια ΟΝΕΙΡΟ τηλεοραση που ειναι πολύ πιο ευκολα τα πράγματα από άποψη εγκατάστασης και μετακίνησης.

Πιστεύω ειναι η σωστή απόφαση ναι

Και που να δεις πόσο εύκολα σπάει μια μεγάλη οθόνη σε σαλόνι που έχουν πρόσβαση μικρά παιδιά... .

Για ήχο τι θα κάνεις τελικά;

Παιδιά χαλαρα....

Συμφωνώ με τον Ρομποτι αλλα η λυση του Pleo δεν είναι κακή, ειδικα από την στιγμή που θα εχω 2ο σαλονάκι, family room 3.50 x 3.00 με τηλεοραση, μπορώ να βαλω εκει την μπαρα. Μισώ τα soundbars αλλα θα ειναι ιδανικό εκεί και σίγουρα σιγουρα για το παρων θα ειναι καλυτερο απο τα ηχεια της τηλεόρασης.

Η GX θα ειναι σε τοιχο μην το λες ούτε για αστείο να την σπάσει! Να βγάλω τον χρονο να μετακομισω με το καλο και στο νεο σαλονι με 77αρα και το ηχο συστημα που θα μπει θα κρεμάσω τα κλειδιά στο λαιμό με αλυσίδα. Πρόσβαση μόνο όταν είμαι παρών.

Και σε τοίχο σπάει εάν φύγει μπάλα προς το μέρος της. :silly:

Και οι ηχομπάρες αναρτώνται στον τοίχο οπότε θα είσαι μια χαρά.

από την άλλη μπορείς να ζήσεις και με ένα 5.1 σύστημα μέχρι τη μετακόμιση και μετά να πας κατευθείαν σε in ceiling atmos.
Βέβαια και η 77άρα oled είναι όνειρο...

Να κάνω μια γενική ερώτηση ώστε να μην ανοίγω νέο νήμα.
Τα monitor audio pro 80 in ceiling για χρήση atmos (4 στον αριθμό) πως σας φαίνονται;
Έχω πάρει προσφορά και θέλω να προχωρήσω.
Το υπόλοιπο σύστημα είναι b&w.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Μικρή πρόσληψη ισχύος για 8άρι μεγάφωνο. Μάλλον πολύ βασικό μοντέλο περισσότερο προσανατολισμένο για χώρους που θα παίζει μουσικό χαλί.

Μικρή πρόσληψη ισχύος για 8άρι μεγάφωνο. Μάλλον πολύ βασικό μοντέλο περισσότερο προσανατολισμένο για χώρους που θα παίζει μουσικό χαλί.

Βάση χαρακτηριστικών συμφωνώ
Αλλά λέγεται ότι σαν απόδοση είναι πολύ καλά και παίζουν σαν ακριβότερα ηχεία.

Η monitor audio είναι από τις εταιρίες ηχείων με μεγάλη γκάμα αρχιτεκτονικών ηχείων. Δεν το κάνουν όλες οι μάρκες hi-fi ηχείων αυτό. Είναι λίγες και μετρημένες αυτές. Σημαίνει ότι έχει επενδυθεί R&D σε αυτό το κομμάτι.

Ωστόσο, αν διάλεγα κάτι σε monitor audio, θα κοιτούσα κάτι ακριβότερο, που να ενσωματώνει τις τεχνολογίες της, όπως εκείνα με το C-CAM tweeter. Αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να μην διαλέξει κάποιος ένα τυπικό ηχείο οροφής με πρόσληψη ισχύος τουλάχιστον διπλάσια 80-100Watt (και pivoting tweeter πάντα μην ξεχνάτε, είναι πολύ χρήσιμο).

Η monitor audio είναι από τις εταιρίες ηχείων με μεγάλη γκάμα αρχιτεκτονικών ηχείων. Δεν το κάνουν όλες οι μάρκες hi-fi ηχείων αυτό. Είναι λίγες και μετρημένες αυτές. Σημαίνει ότι έχει επενδυθεί R&D σε αυτό το κομμάτι.

Ωστόσο, αν διάλεγα κάτι σε monitor audio, θα κοιτούσα κάτι ακριβότερο, που να ενσωματώνει τις τεχνολογίες της, όπως εκείνα με το C-CAM tweeter. Αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να μην διαλέξει κάποιος ένα τυπικό ηχείο οροφής με πρόσληψη ισχύος τουλάχιστον διπλάσια 80-100Watt (και pivoting tweeter πάντα μην ξεχνάτε, είναι πολύ χρήσιμο).

Έχει pivoting tweeter το pro 80.
Ωραία,υπάρχει κάποια πρόταση για in ceiling ηχεία που να μην στείλουν στην στρατόσφαιρα το budget;

Οι περισσότεροι θεωρούν ότι τα ηχεία οροφής μπορούν να είναι υποδεέστερης ποιότητας από τα ηχεία που χρησιμοποιούνται στο bed layer. ΟΚ, από μια σκοπιά υπάρχει λογική (αποκοπή συχνοτήτων ψηλά άρα όχι ιδιαίτερες απαιτήσεις) ωστόσο να θυμάστε πάντα ότι ένα φτηνότερο ηχείο είναι ένα υποδεέστερο ηχείο.

Αν τα όρια της στρατόσφαιρας αγγίζονται με 200 ευρώ, τότε ό,τι και να πάρεις θα κάνει τη δουλειά του μια χαρά. Από κει και πέρα κάθε εταιρία έχει γκάμα και όσο ανεβαίνεις σε αυτή παίρνεις καλύτερο αποτέλεσμα.

Στις μετρήσεις, ακόμα και οι πιο απλοί 9κάναλοι Marantz-Denon δεν πέφτουν κάτω από 50W στο κανάλι με όλα τα κανάλια οδηγούμενα ταυτόχρονα, δηλαδή με πλήρη "εξάντληση" του τροφοδοτικού. Αν θέλει κάποιος να το δει και από πλευράς ισχύος, τότε το recommended 10W-40W, δείχνει λίγο.

The design of the Marantz SR6012 is similar to the Denon AVR-X4400H, but the measurement results indicate a slightly different calibration of some systems. The output power is 153 W into 8 Ω (the manufacturer declares 185 W into 6 Ω, which seems quite real). In stereo the SR6012 achieves an excellent 2 x 148 W, in five-channel mode 5 x 98 W, and with nine actuated power amps - 9 x 48 W.

50903-amplituner-av-marantz-sr6012-audiocompl-lab3.jpg

https://audio.com.pl/testy/kino-domowe/amplitunery-av/2955-marantz-sr6012

Οι περισσότεροι θεωρούν ότι τα ηχεία οροφής μπορούν να είναι υποδεέστερης ποιότητας από τα ηχεία που χρησιμοποιούνται στο bed layer. ΟΚ, από μια σκοπιά υπάρχει λογική (αποκοπή συχνοτήτων ψηλά άρα όχι ιδιαίτερες απαιτήσεις) ωστόσο να θυμάστε πάντα ότι ένα φτηνότερο ηχείο είναι ένα υποδεέστερο ηχείο.

Αν τα όρια της στρατόσφαιρας αγγίζονται με 200 ευρώ, τότε ό,τι και να πάρεις θα κάνει τη δουλειά του μια χαρά. Από κει και πέρα κάθε εταιρία έχει γκάμα και όσο ανεβαίνεις σε αυτή παίρνεις καλύτερο αποτέλεσμα.

Στις μετρήσεις, ακόμα και οι πιο απλοί 9κάναλοι Marantz-Denon δεν πέφτουν κάτω από 50W στο κανάλι με όλα τα κανάλια οδηγούμενα ταυτόχρονα, δηλαδή με πλήρη "εξάντληση" του τροφοδοτικού. Αν θέλει κάποιος να το δει και από πλευράς ισχύος, τότε το recommended 10W-40W, δείχνει λίγο.

The design of the Marantz SR6012 is similar to the Denon AVR-X4400H, but the measurement results indicate a slightly different calibration of some systems. The output power is 153 W into 8 Ω (the manufacturer declares 185 W into 6 Ω, which seems quite real). In stereo the SR6012 achieves an excellent 2 x 148 W, in five-channel mode 5 x 98 W, and with nine actuated power amps - 9 x 48 W.

50903-amplituner-av-marantz-sr6012-audiocompl-lab3.jpg

https://audio.com.pl/testy/kino-domowe/amplitunery-av/2955-marantz-sr6012

Το budget είναι 400 άντε 500
Και το pro 80 κάνει 105 έκαστο