Dolby Atmos

Re: DOLBY ATMOS

Τώρα δεν ξέρω αν αυτό είναι θετικό ή αρνητικό από πολλές απόψεις, αυτό που ξέρω είναι ότι ακόμα δεν έχω ξεχρεώσει τον υπάρχον Denon και μας βάζουν στην πρίζα για νέα συστήματα γιατί μην ξεχνάμε θα πρέπει πλέον να αγοράσουμε καινούριες πηγές ή κονσόλες, επιπλέον ηχεία, επιπλέον καλώδια, δισκάκια φτου κι απ την αρχή ή αρχεία γι αυτούς που κατεβάζουν, βάσεις και τρυπήματα στην οροφή, έχουμε και το 4Κ μπροστά μας, φτου κι απ την αρχή έξοδα και πάλι έξοδα. Πάντως πριν προβώ σε τέτοια κίνηση θα θελα να το ακούσω για να συμπεράνω αν είναι κάτι που θα μ αρέσει ή θα μου μπερδέψει την ακουστική.

Το link δεν κάνει λόγο για νέες πηγές. Αναφέρει ότι με τις ήδη υπάρχουσες πηγές είναι εφικτή η επεξεργασία να υπάρχει στο δίσκο και είναι συμβατό μέσω HDMI.

Εκεί που είχα τέσσερα ύψους θα τα μεταφέρω προς το κέντρο της οροφής. Σιγά το πράγμα, μόνο τα φωτιστικά και η εικόνα θα έχουν αποκλειστικότητα το ταβάνι; Ήρθε η ώρα του ήχου :BDGBDGB53:. Θα χρειαστεί και νέος A/V βέβαια... .

Μπριζωθείτε. Αν βέβαια δείτε κανένα δισκάκι με επεξεργασία (call me flag signal) τυχεροί θα είμαστε. Βλέπω να μένουμε στην επεξεργασία των ήδη υπαρχόντων μέσω του atmos. H DTS τι κάνει; Ακόμα να βγάλει 9.3.5.2.6; Το πάτωμα γιατί δεν το εκμεταλεύονται;

Μπριζωθείτε. Αν βέβαια δείτε κανένα δισκάκι με επεξεργασία (call me flag signal) τυχεροί θα είμαστε. Βλέπω να μένουμε στην επεξεργασία των ήδη υπαρχόντων μέσω του atmos. H DTS τι κάνει; Ακόμα να βγάλει 9.3.5.2.6; Το πάτωμα γιατί δεν το εκμεταλεύονται;

:flipout::flipout: Να εκμεταλλευτούν και τον καναπέ, ίσως και το τραπεζάκι δεν είναι κακή ιδέα. Στο μέλλον εκτός από εικόνα και ήχο 3D θα έχουμε και όσφρηση και αίσθηση του περιβάλλοντος χώρου. Φανταστείτε τη σκηνή που κάποιος μπαίνει σε τόπο εγκλήματος ή μετά από πυρκαγιά, να μπορείς να αισθάνεσαι την ζέστη και τη μυρωδιά της καμένης σάρκας και τη χαρακτηριστική μυρωδιά σβησμένου τόπου, ή να είσαι σε παγωμένο τοπίο και αυτόματα να πέφτει η θερμοκρασία στο χώρο σου στους -10, ε ρε πλάκες που θα χει, αυτό θα είναι ρεαλιστικό σινεμά.

Γνωστο καιρό και αυτό

''Στα demo δισκάκια της Dolby με το σύστημα Atmos υπάρχει η επιλογή Atmos in TrueHD” και Atmos in Dolby Digital Plus. Από αυτό φαίνεται ότι το Atmos θα εμπεριέχεται στις ψηφιοσειρές του συστήματος Dolby TrueHD σαν metadata''

λυνει την απορία μου σχετικά με το πως θα επαιζε.

Ενδιαφερουσα ιδεα παντως.

Ιδωμεν....

EDIT

Α, εκτός από τους ενισχυτές, η Pioneer έχει ανακοινωσει και σχετικα ηχεία (για να αποφυγουμε την τοποθετηση σε ταβανι) :

http://www.pioneerelectronics.com/P...e+Speakers/Turn+your+Home+into+a+Home+Theater

Η άποψη μου είναι οτι είναι πολύ νωρίς να ασχοληθείς όπως ισχύει και για το 4k .
Οταν με το καλό βγουν ταινίες (γιατί προς το παρών εχει ανακοινωθεί μόνο μια ταινία ) βλέπουμε τι θα γίνει .
Εαν είναι να πάρεις τώρα ενίσχυτη καλώς αλλιώς δεν είναι ώρα για αναβάθμιση.
Ασε που πρέπει να περιμένουμε και την απάντηση απο την dts, που λογικά θα γίνει του χρόνου ...

Ασε που πρέπει να περιμένουμε και την απάντηση απο την dts, που λογικά θα γίνει του χρόνου ...
Σωστο αυτό υπο άλλη εννοια όμως:

Ότι μιας και o κωδικος του Atmos θα περιλαμβάνεται στο stream του TrueHD (και όχι του Master Audio - δεν μου κανει τρελή εντύπωση μιας και μιλάμε για ανταγωνιστές) θα πρέπει οι ταινίες που θελουν να υποστηριξουν το Atmos να πανε στο TrueHD.

Αλλα το 90% των ταινιών παίζουν πλέον σε Master Audio....

Προφανως η Dolby θελει να τραβήξει (χαμένους) πελάτες με το Atmos αλλά το θεμα είναι τι θα καταφέρει....

Λοιπόοοοοον...

Πως έμαθα για το Atmos....
Πήγα να δω το Transformers Age of Extinction .... και το 1ο του track είναι σε True HD 7.1 Atmos....

Φυσικά ο ενισχυτής μου που αποκωδικοποιεί True HD κανονικά (Yamaha 473) ....
ΔΕΝ μπόρεσε να το παίξει... (το δοκίμασα και σε XBMC και σε Popcorn 210)...

Μου αρέσουν πολύ οι νέες τεχνολογίες ...

Μια πρόχειρη ματιά με τρόμαξε... τα συστήματα Atmos πόοοοοοοοοοσο κάνουν είπαμε??

Re: Απάντηση: Dolby Atmos

στα καθισματα τα subwoofers για ρεαλιστικες δονησεις, οι πινακες θα ειναι panels με καμβαδες, τα χαλια και οι κουρτινες για μπασοπαγιδες, κι ενα ασυρματο περιφερομενο ηχειο στο σκυλο για special effects.

Πολύ απαιτητικό σύστημα. Πόσοι θα κάτσουν να βιδώσουν τέσσερα ηχεία στο ταβάνι και να τραβήξουν καλώδια προς τον AV. Δύσκολη τοποθέτηση. Μάλλον λίγοι θα το ακολουθήσουν....

Re: Απάντηση: Dolby Atmos

Λοιπόοοοοον...

Πήγα να δω το Transformers Age of Extinction .... και το 1ο του track είναι σε True HD 7.1 Atmos....

Μια πρόχειρη ματιά με τρόμαξε... τα συστήματα Atmos πόοοοοοοοοοσο κάνουν είπαμε??

Σε dune smart έπαιξε κανονικα το true HD κομματι.

Η λογική λέει οτι μόνο όσοι έχουν αποκλειστικό χώρο για home cinema θα τοποθετήσουν 4 ακόμα ηχεία στο ταβάνι με οτι συνεπάγεται αυτό .
Αλλα πόσοι τρελαμενοι υπάρχουν σαν και μας που έχουν πχ bat cave ?

Η λογική λέει οτι μόνο όσοι έχουν αποκλειστικό χώρο για home cinema θα τοποθετήσουν 4 ακόμα ηχεία στο ταβάνι με οτι συνεπάγεται αυτό .
Αλλα πόσοι τρελαμενοι υπάρχουν σαν και μας που έχουν πχ bat cave ?

Ξέρω έναν από εδώ μέσα...

Το πρόβλημα με τα ηχεία στο ταβάνι είναι ότι άμα τα βάλεις τελείωσε, δεν μετακινούνται. Τα υπόλοιπα ηχεία στο δάπεδο μπορείς να τα πας λίγο δεξιότερα, αριστερότερα, πιο μπροστά πιο πίσω και γενικά να πειραματιστείς σε πιο σημείο ακριβώς σε ικανοποιούν. Στο ταβάνι αυτό το ξεχνάς.

Υπάρχουν και τα ηχεία που ακτινοβολούν προς τα πάνω.

Σε ό,τι αφορά την αποκωδικοποίηση χρειάζεσαι A/V που να αποκωδικοποιεί Atmos.

Λοιπόοοοοον...

όντως αυτό ισχύει, δεν παίζει ούτε με MPC-HC ούτε με VLC ούτε με τίποτα.
Παίζει όμως με powerdvd 14.
H άλλη εναλλακτική είναι mkvmerge για να αφαιρέσεις το atmos και να προσθέσεις το ac3.

Στο δικο μου dune prime 3 έχω ήχο κανονικά True-HD σε αρχείο transformers remux κωδικοποιημένο dolby Atmos με ενυσχιτη Denon 4308 !περίεργο απ οτι διαβάζω πολλοί δεν έχουν ήχο!

Βρε συ Ανδρέα μου παντα είχα True-HD απο το prime απλα είναι σπάνια κωδικοποίηση αφού πλεον έχει υπερσχισει το master audio σε ποσοστο 85% !😁