Μια χαρα κοντα στη θεση ακροασης ειναι τα ηχεια - δεν τιθεται θεμα αλλαγης τους κλπ (γι αυτο που θες δλδ - οτι ''δεν τα ακους'').
Ειμα σχεδον σιγουρος ότι το προβλημα ειναι οτι θες / εχεις συνηθισει να τα ακους περισσοτερο απ οσο πρεπει....
η ευκολοτερη λυση ειναι να βγαλεις το ραφι που παταει το κεντρικο μαζι με το dvd που ειναι απο κατω ωστε να βαλεις το σωστο νεο κεντρικο .και βαλε το dvd εκει που εχεις τα κουτια στο δεξιο ραφι .ετσι θα εχεις χωρο ωστε να χωραει .
νομιζω οτι σιγουρα θα δεχτει καποιος απο ελλαδα να σου στειλει το κεντρικο εαν δεν μπορεις να το παραγγειλεις απο το κεντρικο .
μπορεις επισης να κανεις ενα πι απο το ιδιο ξυλο και να βαλεις μεσα το κεντρικο και απο πανω την τιβι .
η να κρεμασεις την τιβι στο τοιχο (θεωρω οτι η τιβι σου ειναι πολυ χαμηλα , το ιδανικο ειναι οι υποτιτλοι ενος εργου να ειναι στο υψος των ματιων σου ) και να βαλεις πανω στοεπιπλο μονο το κεντρικο ...
ελπιζω να μην θεωρεις υπερβολικες τις προτασεις μου , εαν ναι κατσε οπως εισαι μην αλλαξεις τιποτα να γλυτωσεις και τα χρηματα ...
Το θέμα μου δεν είναι πως θέλω να τα ακούω πολύ δυνατά. Είναι πως δεν ακούω τις λεπτομέριες του περιφεριακού ήχου π.χ. φυσίματα αέρα, κελαϊδίσματα πουλιών, χαλαρή μουσική στο background κλπ. Τους δυνατούς ήχους όπως σφαίρες, εκρήξεις, χτυπήματα κλπ, τα ακούω.
Αν το πρόβλημά μου είναι όντως το κεντρικό, πρέπει οποσδήποτε αυτό να το αντικαταστήσω με ένα της crystal audio; Κάποιο ποιοτικό άλλης μάρκας δεν θα κάνει; και αν είναι έτσι πρέπει οποσδήποτε αυτό να είναι το THX-CT-BLA; Αν επιλέξω το LCR που είναι πιο κομψό δεν θα κάνει;
Συνηθως οι ιδιες μοναδες (twitter, woofer) οδηγούν σε ματσαρισμα (εξ ου και τα ''ιδιας σειρας'' ηχεια των κατασκευαστω)Αυτό με την ομοιογένεια κεντρικού-περιφεριακών είναι που δεν καταλαβαίνω. Ως προς τι πρέπει να υπάρχει ομοιογένεια; Μέγεθος woofer/twitter; τύπο; watts; εμπέδηση; Πως θα καταλάβω πως ένα κεντρικό συνεργάζεται σωστά με τα BPS2.0. Ποιά συγκεκριμένα χαρατκηριστικά πρέπει να έχει να κοιτάξω;
Ολα αυτα θες να ακουγονται, δεν ειναι εκει για να τα ''ακους διακριτά'' αλλα ως ''backround''Τα τσίταρα τα πίσω όπως είπες και είναι καλύτερα. Το θέμα μου δεν είναι πως θέλω να τα ακούω πολύ δυνατά. Είναι πως δεν ακούω τις λεπτομέριες του περιφεριακού ήχου π.χ. φυσίματα αέρα, κελαϊδίσματα πουλιών, χαλαρή μουσική στο background κλπ. Τους δυνατούς ήχους όπως σφαίρες, εκρήξεις, χτυπήματα κλπ, τα ακούω.
Ολα αυτα θες να ακουγονται, δεν ειναι εκει για να τα ''ακους διακριτά'' αλλα ως ''backround''
Οπως εγραψα ηδη πολλακις, το Audyssey πάσχει στη διαχειρηση του χαμηλου (παντα με αφηνε με ενα ''ξερο'' και χωρις χαμηλες ηχο).το MCACC δεν ισοσταθμίζει το subwoofer σε αντίθεση με το Audyssey;
Τώρα αν σου πω ότι ο ενισχυτής σου εκεί που τον έχεις στριμωγμένο πολύ σύντομα θα τα τινάξει, θα με πεις υπερβολικό?![]()
Οπως εγραψα ηδη πολλακις, το Audyssey πάσχει στη διαχειρηση του χαμηλου (παντα με αφηνε με ενα ''ξερο'' και χωρις χαμηλες ηχο).
Τεσπα, καταλαβαινω ότι ο καθενας εχει τις προτεραιότητές και τις προτιμήσεις του και οι δικες σου τείνουν προς θέματα που δεν έχουν τελικά να κάνουν με αυτά (πχ ισοστάθμιση) για τα οποία προσπαθούμε να σε πείσουμεκάτι μερες τώρα.
![]()
Στην φωτογραφία δεν φαίνεται πολύ καλά αλλά έχει αρκετό περιθόριο από επάνω για να αερίζεται. Αυτό που είναι στριμωγμένο είναι το mac mini αλλά δεν νομίζω να έχει πρόβλημα καθώς ο εξαερισμός του γίνεται από το πίσω μέρος.
Εγώ έχω να σχολιάσω ότι τα εμπρός ηχεία είναι πολύ χαμηλά. Και τα πίσω μου φαινονται πολύ ψηλά. Κανονικά έπρεπε να είναι στο ύψος του αφτιού. Η διασπορά των μονάδων δεν καλύπτει σωστά το σημείο ακρόασης. Αν απενεργοποιήσεις το EQ τι αποτέλεσμα έχεις;
Εγώ βλέπω τον κίνδυνο και στον επισημάνω, η απόφαση είναι δική σου.
Η λύση είναι, κεντρικό και ενισχυτής επάνω και η τηλεόραση στον τοίχο.
Και τα L-R σε βάσεις.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.