Δωματιο με παρκε

vasada

Supreme Member
19 August 2007
4,616
Κόρινθος
Εχω ηχεια σε βασεις, σε δωματιο με παρκε. Οταν παιζει δυνατα, φυσικα το παρκε τρεμει "ολοβερ" και ακουγεται κι ενα ελαφρυ μπουμπουνητο.

Στις βασεις δεν εχω βαλει τα καρφακια, απο φοβο μη χαλασω το πατωμα. Εχω βαλει απο αυτα τα μαλακα τσοχακια, που βαζουν κατω απο τις καρεκλες...

Αν βαλω τα καρφακια, θα αλλαξει κατι ή οχι? Το πατωμα ειναι ετσι κι αλλιως μαλακο και κουφιο απο κατω...

Υπαρχει ελπιδα?

"μπουμπουνητό"?

Νιώθω κι εγώ κάποιες δονήσεις (προς το παρόν τα ηχεία πατούν στα πλαστικά "ποδαράκια" τους, αλλά θα βάλω ακίδες) αλλά όχι τέτοια πράγματα.

Re: Απάντηση: Δωματιο με παρκε

παρε ενα κοματι γρανιτη βαλε απο κατω τσοχακια και βαλε τη βαση πανω στο γρανιτη με καρφια

Γρανιτη, λες?
Αν βαλω ενα κομματι λαμαρινα χοντρη (20mm), που μου ειναι πολυ πιο ευκολο να τη βρω και να την κοψω σε οτι σχεδιο θελω?
Ας πουμε με τρυπα στη μεση...

Θα γινει δουλεια?

"μπουμπουνητό"?

Νιώθω κι εγώ κάποιες δονήσεις (προς το παρόν τα ηχεία πατούν στα πλαστικά "ποδαράκια" τους, αλλά θα βάλω ακίδες) αλλά όχι τέτοια πράγματα.

Ενα βουτο, οχι παρα πολυ εντονο και φυσικα αναλογα με την ενταση και το τραγουδι.

Δεν το ειχα καταλαβει, μεχρι που εβαλα τα ηχεια σε δωματιο με πλακακι. Τοτε καταλαβα τη διαφορα. Ακουγοταν πιο καθαρα το μπασο.

δεν ξερω τι θα γινει με λαμαρινα!
σαν ιδεα δεν μου καθετε....
δεν το δοκιμαζεις να μας πεις και εμας....

Θέλεις αντικραδασμικό υλικό.Ο γρανίτης είναι καλός,αλλά όχι αρκετός.

Βρές κάποιο πλαστικό αντικραδασμικό σε μορφή σάντουϊτς-όχι κώνους-και βάλε τέσσερα κομμάτια ή μιά ολόκληρη πλάκα κάτω απο τα ηχεία.Μπορείς να βάλεις γρανίτη ή λεπτό μάρμαρο απο πάνω τους,για αισθητικούς λόγους.

Τι αντικραδασμικο? Πως το βρισκεις και που?

Τα καρφακια που ειναι μαζι με τη βαση δεν θα κανουν τιποτα ε?

προσοχή όμως το ελαστικό, εάν είναι ελαστομερές και δη βαμμένο και όχι φυσικό καουτσούκ, ποτίζει το ξύλινο δάπεδο, ειδικά εάν το βερνίκι του είναι σατινέ (το "ματ") που αφήνει περισσότερο εκτεθημένους τους πόρους. Έτσι την πάτησα κι εγώ (δεν πειράζει, στο επόμενο γυάλισμα).

Μπορεί να φτιάξεις με πλάκες φελλού και σκληρό πλαστικό πάνω-κάτω.

Ετοιμο μπορείς να βρείς στον Ρίτσο.

Επειδή έπαιζα ένα χρόνο σε δωμάτιο με παρκέ, τι ηχεία έχεις; Στα δικά μου βοήθησε πολύ η απόσβεση μάζας με γέμισμα μέρους της καμπίνας με άμμο. Δεν γίνεται σε όλα τα ηχεία βέβαια...Αν όμως γίνεται στα δικά σου, δοκίμασέ το οπωσδήποτε γιατι θα κάνει την καμπίνα πιο στιβαρή, οπότε λιγότερες δονήσεις θα μεταδίδονται στο παρκέ. Για την στήριξη είχα καρφιά χωρίς πιατάκια.

Το πρόβλημα με τον συντονισμό του παρκέ που αναφέρεις έχει 2 πηγές.
Η 1η είναι οι απ´ευθείας δονήσεις που μεταφέρονται από την επαφή του
ηχείου με το δάπεδο και η 2η οι συντονισμοί αερά που έχουν οι περισσότεροι
οικιακοί χώροι ακρόασης. Γιά το 1ο η λύση είναι σχετικά απλή και έχει
εκφραστεί ήδη από άλλους συμφορουμίτες (μηχανική απομόνωση του ηχείου
από το πάτωμα), γιά το 2ο όμως δεν μπορείς να κάνεις και πολλά.
Το ιδανικό θα ήταν να αλλάξεις παρκέ, το εφικτό είναι να βάλεις μια παχιά
μοκέτα στο κέντρο του δωματίου και ένα βαρύ τραπεζάκι καθιστικού από
πάνω (προσπαθώντας να ελαττώσεις τους συντονισμούς αέρα και προσθέτοντας βάρος να κατεβάσεις την συχνότητα συντονισμού του παρκέ).

Μάλλον είναι η 2η περίπτωση που αναφέρει ο Macmod. Δύσκολο μου φαίνεται να συντονίζεται η βάση, εκτός κι αν είναι πολύ κακής ποιότητας. Χαλί και τραπεζάκι είναι η μόνη εύκολη λύση.

καρφιά στο παρκέ? Και δεν έγινε κόσκινο?

Aν λύσεις το θέμα της τοποθέτησης μια και καλή, δεν χρειάζεται να τα μετακινεις συνεχώς. Τρύπες κάνουν, αλλά δεν φαίνονται ιδιαίτερα.

Re: Απάντηση: Δωματιο με παρκε

Το πρόβλημα με τον συντονισμό του παρκέ που αναφέρεις έχει 2 πηγές.
Η 1η είναι οι απ´ευθείας δονήσεις που μεταφέρονται από την επαφή του
ηχείου με το δάπεδο και η 2η οι συντονισμοί αερά που έχουν οι περισσότεροι
οικιακοί χώροι ακρόασης. Γιά το 1ο η λύση είναι σχετικά απλή και έχει
εκφραστεί ήδη από άλλους συμφορουμίτες (μηχανική απομόνωση του ηχείου
από το πάτωμα), γιά το 2ο όμως δεν μπορείς να κάνεις και πολλά.
Το ιδανικό θα ήταν να αλλάξεις παρκέ, το εφικτό είναι να βάλεις μια παχιά
μοκέτα στο κέντρο του δωματίου και ένα βαρύ τραπεζάκι καθιστικού από
πάνω (προσπαθώντας να ελαττώσεις τους συντονισμούς αέρα και προσθέτοντας βάρος να κατεβάσεις την συχνότητα συντονισμού του παρκέ).

Τα ηχεια ειναι τα B&W685.
To δωματιο ειναι 3χ3, στον ενα τοιχο ειναι τα δυο ηχεια, στον απεναντι η καρεκλα και στη μεση ενα γραφειο. Δεν ειναι αδειο το δωματιο δηλαδη. Πισω απο την καρεκλα ειναι μια διπλη μπαλκονοπορτα, αλλα εχω βαλει μια αρκετα χοντρη κουρτινα. Στη μια πλευρα ειναι η πορτα και μια ντουλαπα. Ολα αυτα δεν βοηθανε, αλλα ειναι ενα κανονικο δωματιο σπιτιου.

Οι βασεις ειναι Vogel's 60εκ και απ οτι θυμαμαι, δεν ειχαν καρφακια. Αυτα που εβαλα ειναι απο τα QUAD22 που εχω στο σαλονι. Και καθονται στα τσοχακια τους. Τα Quad δεν τα χρειαζονται, δεν παιζουν ποτε δυνατα, γιατι η πορτα της εισοδου ειναι μεταλλικη, και δε θελω να ενοχλω τους γειτονες.

Παντως η μεταλλικη πορτα ειναι ο,τι χειροτερο. Καλυτερα να την εχεις ανοιχτη...

Attachments

• IMG_0852.jpg
    IMG_0852.jpg
    52 KB · Views: 77
  • IMG_0853.jpg
    IMG_0853.jpg
    42.7 KB · Views: 48
  • IMG_0854.jpg
    IMG_0854.jpg
    42.3 KB · Views: 62
Εχθες το βραδυ εβαλα τα καρφακια, και σαν να ειναι καλυτερα τα πραγματα. Απομακρυνα και τα ηχεια λιγο ακομα απο τον τοιχο. Τωρα η πλατη απεχει 40εκ. Τα ποδαρακια κατω απο τα καρφια ειναι απο σκληρο πλαστικο.

Πέρα απο όλα τ' άλλα,επέτρεψέ μου να σου πώ,ότι κι οι βάσεις σου είναι για άλλαγμα.

Πάρε κάτι καλύτερο και πρόσθεσε άμμο ή σκάγια.Μετά βλέπεις και για αντικραδασμικά...