Doop HDMP-100

Re: Επίγειος ψηφιακός δέκτης Doop HDMP-100 από το Πλαίσιο

Καλησπέρα σας.Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι σχετικά με τον αποκωδικοποιητή doop από το πλαίσιο.Κάνω όλες τις σχετικές ρυθμίσεις για την εγγραφή που θέλω απο την τηλεόραση με χρονοδιακόπτη, αφήνω ανοιχτό τον αποκωδικοποιητή και κλείνω την τηλεόραση.´Οταν ανοίγω μετά την τηλεόραση και μπαίνω στην εγγραφή για να βρω αυτό που έχει γραφτεί δεν υπάρχει τίποτα.Ο αποκωδικοποιητής γράφει μόνο όταν η τηλεόραση είναι ανοιχτή. Ξέρει κανείς τι μπορώ να κάνω;Η τηλεόραση δεν μπορεί να μένει στο stand by για να γράφει;Εννοείται ότι γράφω κάτι όταν λείπω από το σπίτι.Ευχαριστώ.

Φίλε zouzoun δεν νομίζω να χρειάζεται να είναι η tv ανοιχτή για να κάνεις εγγραφή. Για να δεις τα γραμμένα βίντεο πρέπει να μπεις από το menu της εγγραφής (όχι το menu multimedia) και να βρεις έναν φάκελο με όνομα HBPVR (αν θυμάμαι καλά μιας και δεν έχω τον δέκτη αυτή τη στιγμή)

Απάντηση: Επίγειος ψηφιακός δέκτης Doop HDMP-100 από το Πλαίσιο

Εχεις συγκεκριμενα κομματια/codecs που θελεις να τσεκαρεις? Η απλα mp3? δυστυχως δουλευω αυριο αλλα μολις γυρισω θα τσεκαρω.
Απλά MP3 διαφόρων bitrate σε NTFS μονάδες.

Καλησπέρα σας.Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι σχετικά με τον αποκωδικοποιητή doop από το πλαίσιο.Κάνω όλες τις σχετικές ρυθμίσεις για την εγγραφή που θέλω απο την τηλεόραση με χρονοδιακόπτη, αφήνω ανοιχτό τον αποκωδικοποιητή και κλείνω την τηλεόραση.´Οταν ανοίγω μετά την τηλεόραση και μπαίνω στην εγγραφή για να βρω αυτό που έχει γραφτεί δεν υπάρχει τίποτα.Ο αποκωδικοποιητής γράφει μόνο όταν η τηλεόραση είναι ανοιχτή. Ξέρει κανείς τι μπορώ να κάνω;Η τηλεόραση δεν μπορεί να μένει στο stand by για να γράφει;Εννοείται ότι γράφω κάτι όταν λείπω από το σπίτι.Ευχαριστώ.
Ο δέκτης δεν γνωρίζει αν είναι ενεργή ή όχι η τηλεόρασή σου. Ίσως έτυχε να κάνεις κάποια λάθος ρύθμιση...

Αν γράφεις σε σκληρό δίσκο με τροφοδοσία μόνο από την USB, δοκίμασε ένα κοντύτερο ή ποιοτικότερο καλώδιο.

Απάντηση: Doop HDMP-100 (από το "Πλαίσιο")

Απλά MP3 διαφόρων bitrate σε NTFS μονάδες.

Από φλασάκι NTFS έπαιξαν κανονικά mp3 (CBR, από 64 μέχρι 320 Kbps). Θα φτιάξω και κάποια VBR και θα επανέλθω.

Last edited by a moderator:

Γεια σας. Προσπάθησα σήμερα να κάνω εγγραφή ενός προγράμματος σε usb αλλά όταν πήγαινα να αλλάξω κανάλι δεν μπορούσα να το δω. Υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να γράφω ένα κανάλι και να παρακολουθώ κάποιο άλλο?

Θα μπορείς να βλέπεις κανάλια μόνο από την ίδια συχνότητα με εκείνη του καναλιού που γράφεις.

Το πρόσεξα αυτό επειδή το κανάλι που έγραφα ήταν το ετ-1 και μπορούσα να δω μόνο τη νετ κ την ετ-3, ακόμα. Αυτό συμβαίνει μόνο με αυτό τον αποκωδικοποιητή ή και με τους άλλους? Άλλος τρόπος δεν υπάρχει? Ευχαριστώ.

Δυστυχώς χρειάζεται δέκτης με διπλό tuner για να κάνεις αυτή τη δουλειά. Όλοι οι υπόλοιποι είτε δεν θα δείχνουν κανένα κανάλι παρά μόνο αυτό που γράφει είτε στην καλύτερη θα δείχνουν μόνο τα υπόλοιπα κανάλια της ίδια συχνότητας. Κάθε συχνότητα έχει μαξ 4 κανάλια οπότε θα μπορεί να βλέπεις το εγγραφόμενο και 3 ακόμη.

Ισχύει για όλους τους δέκτες που έχουν 1 tuner, (λίγο σπάνιο και ακριβό να έχουν 2) οι περισσότεροι δέκτες ή δείχνουν τα υπόλοιπα τρία της τετράδας ή κανένα άλλο.

αναφορικά με τους υπότιτλους και το πρόβλημα αναπαραγωγής τους, από προσωπική εμπειρία και αφού έδωσα έναν πίσω νομίζοντας ότι ήταν πρόβλημα του μηχανήματος, ενημερώνω για όποιον ενδιαφέρεται ότι ο αποκωδικοποιητής θέλει υπότιτλους σε unicode μορφή. Άπαξ και γίνει αυτή η αλλαγή δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αναπαραγωγής τους ή διακοπής τους σε οποιοδήποτε σημείο της ταινίας.

Πολύ ησυχία στο θέμα του HDMP-100. Πίστευα ότι ο δέκτης τόσο μεγάλης αλυσίδας θα είχε πολύ κόσμος στο φόρουμ.
Ή είναι όλοι οι αγοραστές πολύ ικανοποιημένοι ή πολύ απογοητευμένοι... (Μάλλον το 2ο)

Μπορώ να δώσω σε κάποιον του Πλαισίου λίστα με προβλήματα και ζητούμενες βελτιώσεις.
Ρίξτε μια ματιά και στην λίστα της υπογραφής μου για γνωστά προβλήματα και ελλείψεις.

Πολύ ησυχία στο θέμα του HDMP-100. Πίστευα ότι ο δέκτης τόσο μεγάλης αλυσίδας θα είχε πολύ κόσμος στο φόρουμ.
Αυτοί από το φόρουμ που ασχολούνται αρκετά με συσκευές AV, προτιμάνε κάτι με μεγαλύτερο brand-name... βάζω και εμένα μέσα.
Το Πλαίσιο κάνει για αγορές PC, HW, SW, περιφερειακών, TV, κλπ... αλλά για δικές του εισαγωγές διάφορων προϊόντων AV με δικό του brand name, δεν αξίζει.

Επίσης για να πουλήσει αρκετά, σημαίνει πως... υποστηρίζει καλά το προιόν του, το διαφημίζει αρκετά, αν τελειώσουν τα κομάτια ξαναφέρνει,
και γενικά το έχει σε θέση στο κατάστημα που να το βλέπουν όλοι οι πελάτες των καταστημάτων.
Από αυτά όμως δεν ισχύει τίποτα. Έφεραν κάποια ποσότητα και όταν τέλειωσαν "πάμε γι' άλλα". Αυτό τα λέει όλα.

Να περιγράψω την προσωπική μου εμπειρία. Τους πρώτους 4-5 μήνες με πολύ ελαφριά χρήση δεν μου δημιούργησε κανένα πρόβλημα. Όταν η χρήση του έγινε πολύ έντονη μου έβγαλε ένα μεγάλο κόλλημα , τέτοιο ώστε να τον επιστρέψω στο service. Από 'κει και πέρα έχει αρχίσει και αργεί κάπως η απόκριση του δέκτη στο τηλεκοντρόλ και χάνει τα κανάλια αρκετά συχνά. Τις ημέρες που επισκέφθηκα το service (το οποίο πρωτοφανώς για plaisio φέρθηκε τραγικά) είδα πάρα πολύ κόσμο να έχει πρόβλημα με τον συγκεκριμένο δέκτη. Αυτή η εγγύηση του ενός χρόνου με προβληματίζει πάρα πολύ

Το πρόβλημα των καναλιών μπορώ να το προωθήσω. Αλλά ας ζητήσουμε και ότι άλλο έχουν οι υπόλοιποι δέκτες με το 7818 «τώρα που γυρίζει».
Ρίξτε μια ματιά στην λίστα. Και μόνο για την ταχύτερη αλλαγή καναλιών που έχουν τα νέα firmware, αξίζει.

Το χασιμο της σειρας των καναλιων και η εμφανιση (χρωματα) της Info bar που ειναι, οχι απλως δυσαναγνωστη, αλλά σχεδον αδυνατο να διαβαστεί, ειναι τα μεγαλύτερα και ...... δυστυχως αξεπέραστα προβλήματα, αφου το Πλαισιο κωφευει..........

Re: Doop HDMP-100 (από το "Πλαίσιο")

Σε οπιοαδήποτε αναφορά για πρόβλημα κάποιας συσκευής που ενημερώνουμε τον υπάλληλο του Πλαισίου... η απάντηση τους είναι "δεν μας το έχουν ξαναπεί αυτό".
Και με Turbo X δέκτη, 4 φορές πήγαμε και τελικά δεν έγινε τίποτα.

Να σημειώσω πως είμαι πολύ τακτικός πελάτης την εν λόγω εταιρίας αλλά προϊόντα τεχνολογίας με την δική τους φίρμα, δεν ξαναγοράζω πλέον.

Last edited:

Δεν σκοπεύω να τα αναφέρω σε υπάλληλο ;)

Αν ο nima12, ο ασχετος και όσοι άλλοι τον έχουν ρίξουν μια ματιά σε μερικά από τα προβλήματα που υπάρχουν στην λίστα της υπογραφής, θα ήταν καλό ώστε να στείλω ένα «πλουσιότερο» mail, αλλά και να υπάρξει ένα επίσης πλουσιότερο firmware.

Σε οπιοαδήποτε αναφορά για πρόβλημα κάποιας συσκευής που ενημερώνουμε τον υπάλληλο του Πλαισίου... η απάντηση τους είναι "δεν μας το έχουν ξαναπεί αυτό".
Και με Turbo X δέκτη, 4 φορές πήγαμε και τελικά δεν έγινε τίποτα.

Να σημειώσω πως είμαι πολύ τακτικός πελάτης την εν λόγω εταιρίας αλλά προϊόντα τεχνολογίας με την δική τους φίρμα, δεν ξαναγοράζω πλέον.
Συμφωνώ απόλυτα. Είμαι τακτικός πελάτης του Πλαισίου, αγοράζω από εκεί από στυλό μέχρι υπολογιστή. Προιόν Doop δεν έχω αγοράσει, αλλά έχω αγοράσει δύο προιόντα με την επωνυμία Turbo-X. Ένα DVD player και ένα USB stick. Και τα δύο επιστράφηκαν ως προβληματικά και ευτυχώς με άφησαν να τα αντικαταστήσω με προιόντα άλλης μάρκας. Είπαμε ότι θέλουμε κάτι φθηνότερο γιαυτό υπάρχουν τα προιόντα με την φίρμα τους. Αλλά να δουλεύουν κιόλας. Και δεν μου αρέσει ότι ενώ σε άλλα προιόντα υπάρχουν και άλλες μάρκες και η δική τους μαζί, στους ψηφιακούς δέκτες δεν φέρνουν άλλες μάρκες αλλά μόνο την δική τους φίρμα. Πολύς κόσμος που δεν ξέρει πολλά πράγματα μπαίνει σε ένα τόσο γνωστό μαγαζί, αλλά μην βρίσκοντας τίποτα άλλο να αγοράσει παίρνει το πρώτο (ή το μοναδικό) δέκτη που βρίσκει εκεί.
Πάντως φαίνεται ότι τα προιόντα της φίρμας τους έχουν προβλήματα στα λογισμικά. Μπορεί να μην είναι τόσο χάλια ποιοτικά, αλλά πρέπει να προσέξουν από που προμηθεύονται λογισμικά. Τα θέματα με τα λογισμικά των δεκτών τους είναι γνωστά. Και το DVD player που είχα πάρει φαινόταν κελεπούρι και δεν διαλυόταν ή έτριζε. Αλλά τι να το κάνεις αφού δεν μπορούσε να δουλέψει σωστά; Θα πρέπει να προσέξουν περισσότερο από που προμηθεύονται λογισμικά για τα προιόντα με την φίρμα τους.

1. Δεν ρυθμίζεται η διάρκεια εμφάνισης της Infobar.0

2. Δεν ρυθμίζεται η διαφάνεια της Infobar.0

4. Έχει πολύ χαμηλή ένταση φωνής στα κανάλια όταν συνδεθεί μέσω HDMI. 0

5. Δεν έχει επιλογή ώστε μετά από διακοπή ρεύματος να ενεργοποιείται αυτόματα ή να μένει σε αναμονή. 0

6. Δεν υπάρχει επιλογή αναλογίας εικόνας (Aspect ratio) 16:9 pillarbox. 0

7. Δεν έχει επιλογή PMT, για να μη χάνει την σειρά των καναλιών. 0

9. Οι εγγραφές σε NTFS αποτελούνται από πολλά αρχεία η κάθε μία, αντί ενός ενιαίου. 0

11. Οι υπότιτλοι είναι υπερβολικά μικροί ακόμη και στο μεγάλο μέγεθος. 0

Οσο εχω ασχοληθει, αυτα ειναι τα κυριότερα προβλήματα, συμφωνα με την λιστα σου talos_2002.
Αν μπορεις και επιρεασεις καποιους, μια και ο αμεσα επωφελούμενος απο τις πωλησεις........... θα σου ειμαστε υποχρεοι!

Νομίζω ότι αν πας menu->ρυθμίσεις συστήματος->ρυθμίσεις τηλεόρασης->κατάσταση οθόνης σου δίνει την επιλογή 16:9 pillarbox. Δοκίμασέ το

Βεβαιώστε μόλις μπορέσετε αν υπάρχει ή όχι η επιλογή 16:0 Pillarbox, επειδή είναι πολύ σημαντική.