Doop HDMP-100

Re: Doop HDMP-100 (από το "Πλαίσιο")

Πάντως στο menu που περιέγραψα έχει τις εξής επιλογές: αυτόματο, 16:9 pillarbox,16:9 pan&scan, 4:3 letterbox, 4:3 pan&scan, 4:3 full, 16:9 widescreen.
 
Re: Doop HDMP-100 (από το "Πλαίσιο")

Ήθελα να προσθέσω και 2 πραγματάκια. Εκτός από το goto σε μερικά videaκια δεν δουλεύει το rewind και πιο σημαντικό , δεν διαθέτει επιλογή ασφαλούς αφαίρεσης συσκευής usb
 
Re: Doop HDMP-100 (από το "Πλαίσιο")

Οι δέκτες με M-Star δεν έχουν επιλογή ασφαλούς αποσύνδεσης συσκευής USB. Αυτό σημαίνει ότι δεν το χρειάζονται. Πραγματικά με τον παλιό μου M-Star 7828 έχει τύχει να αφαιρέσω στικ ακόμα και την ώρα που έπαιζε αρχείο χωρίς να υπάρξει πρόβλημα. Επιλογή ασφαλούς αποσύνδεσης συσκευής USB έχουν μόνο οι δέκτες με ALI.
 
Re: Doop HDMP-100 (από το "Πλαίσιο")

Κρίμα. Έχω έναν εξωτερικό δίσκο usb με εξωτερική τροφοδοσία ρεύματος και όσο είναι ανοικτός ο δέκτης ,μένει ανοικτός και ο δίσκος. Πρέπει να σηκωθείς ο ίδιος και να βγάλεις την πρίζα αν θες να σταματήσεις την λειτουργία του.Κούραση δηλαδη......
 
Re: Επίγειος ψηφιακός δέκτης Doop HDMP-100 από το Πλαίσιο

Παιδιά επαθα το απιστευτο. Ειχα γραψει στο φλασακι που είχα συνδεσει στον αποκωδικοποιητη 6 επεισοδια απο μια παιδική σειρά για την κόρη μου, και ξαφνικά ενώ έχει δει όλα τα επεισοδια κανονικά, την επόμενη ημέρα παρατηρώ ότι όλα και τα έξι δεν παίζουν ολοκληρωμένα αλλα όλα σταματουν στα 18 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα ενώ πρόκειται για επεισόδια των 23-24 λεπτών. Σβήστηκαν δηλαδή περίπου 5 λεπτά απο καθε επεισοδιο. Αν δεν πρόκειται για εξωγηινη παρέμβαση και υπάρχει λογική εξήγηση, παρακαλώ κάποιον να μου την δώσει.
 
Re: Doop HDMP-100 (από το "Πλαίσιο")

Φίλε tsobanos δεν ξέρω αν ισχύει σε αυτήν την περίπτωση αλλά μερικά αρχεία αν και ξεκινάν , σε κάποιο σημείο κολλάνε. Δοκίμασες να τα μετατρέψεις σε άλλης μορφής αρχεία?
 
Το ίδιο κανει και ο δικός μου.Είναι προγραμματισμένος κάθε βράδυ 11:25 - 12:00 και κάποιες φορές γράφει μόνο 18 και κάτι λεπτά.Επίσης ενώ κάνω διαγραφή όλα τα αρχεία από το στικάκι,ελέγχοντας μετά τη χωρητικότητα-διαθεσιμότητα του στικ από επιλογή του αποκωδικοποιητή,από 14,71(16gb) εμφανίζει ως διαθέσιμη λιγότερη κατά το δοκούν.Ανοίγοντας το στικάκι στο φορητό,υπάρχουν αρχεία mts1,mts2 k.λ.π.Πιθανολογώ ότι αυτά τα αρχεία δεν τα διαβάζει με αποτέλεσμα ούτε να τα αναπαραγάγει,ούτε να τα σβύνει.

το software είναι του Απριλίου.Να βάλω του Μαίου?
 
Last edited by a moderator:
Re: Doop HDMP-100 (από το "Πλαίσιο")

Πριν λίγο ενημερώθηκα από την τεχνική υποστήριξη του Πλαισίου ότι θα κυκλοφορήσει αναβάθμιση που θα διορθώνει τα προβλήματα που τους αναφέραμε.
Δεν γνωρίζω πότε θα την έχει διαθέσιμη ο προμηθευτής τους, αλλά ελπίζω σύντομα.

Ευχαριστώ τα μέλη -και κυρίως τον ασχετος- που έκανα τον κόπο να αναφέρουν τα προβλήματα και να ελέγξουν για προβλήματα της λίστας που υπάρχουν στον δέκτη.
Ελπίζω με την βοήθειά σας και με το ενδιαφέρον που έδειξαν από το Πλαίσιο να γίνει λυθούν τα προβλήματα και γιατί όχι, να μπορέσουμε με το feedback μας να τον κάνουμε μία από τις καλύτερες προτάσεις της αγοράς.

Από την εξέλιξη αυτής της περίπτωσης, φαίνεται ότι μερικές φορές δεν είναι πάντοτε ενήμεροι οι εισαγωγείς και ένα ευγενικό mail που περιγράφει σωστά τα προβλήματα μπορεί να βοηθήσει.
Συν άλλη μια επιτυχία των μελών του φόρουμ! Επόμενος δέκτης παρακαλώ! :D
 
Re: Doop HDMP-100 (από το "Πλαίσιο")

Εμένα φίλε Talos το βασικό πρόβλημα είναι ότι στην αρχή έχανε την σειρά των καναλιών σχεδόν ανά 2-3 μέρες . Το τελευταίο διάστημα χάνει όλα τα κανάλια και χρειάζεται επανασυντονοσμό. Και καλά να τον κάνω εγώ όποτε είναι να δω τηλεόραση ...αλλά να ακούω την γυναίκα μου κάθε δεύτερη μέρα να φωνάζει ¨τι έγινε ρε φίλε με αυτό το μαραφέτι ...πάλι δεν δείχνει τίποτα " πολύ δεν πάει ????
Απο firmware έχει το τελευταίο που έχει το site τους.
Έλεγα επειδή το πράγμα έχει φτάσει στο απροχώρητο να τον πάω αύριο πίσω και να πάρω τον 200 που έφερε ...αν όμως έχει το ίδιο chip τι να λέει ???
Ευχαριστώ ...και μπράβο για τον τρόπο που υποστηρίζεις τον κόσμο εδώ
Καλή συνέχεια ..

ΥΓ Φαντάσου πόσο ήσυχο μέλος είμαι που ενάμιση χρόνο+ έχω εδώ ...και κάνω το πρώτο μου σχόλιο :firstprize::coool:
 
Last edited:
Re: Doop HDMP-100 (από το "Πλαίσιο")

Δυστυχώς το λογισμικό του είναι απαράδεκτο στο θέμα των καναλιών. Και πραγματικά μου κάνει εντύπωση, ούτε ένας από τους υπαλλήλους του πλαισίου δεν το πήρε χαμπάρι; Αφού έχουν (είχαν) στημένους που έπαιζαν στα καταστήματα - άσε τις επιστροφές πελατών. Συγγενής μου πήρε 2 και πήγε 4 φορές στο κατάστημα να τους αλλάξουν. Τελικά πήρε πιστωτικό. Δεν έδωσε κανένας σημασία στην αναφορά του προβλήματος;

Σε φίλο που δεν μπορούσε να τον αντικαταστήσει γιατί έχασε την απόδειξη τελικά του έγραψα μια λίστα καναλιών στο USB και κάθε μέρα την φόρτωνε (πολλές φορές και 2 και 3 φορές μέσα στην μέρα).

Δοκίμασε να βάλει κάποιος λογισμικό από άλλο δέκτη;
 
Re: Doop HDMP-100 (από το "Πλαίσιο")

Δυστυχώς το λογισμικό του είναι απαράδεκτο στο θέμα των καναλιών. Και πραγματικά μου κάνει εντύπωση, ούτε ένας από τους υπαλλήλους του πλαισίου δεν το πήρε χαμπάρι; Αφού έχουν (είχαν) στημένους που έπαιζαν στα καταστήματα - άσε τις επιστροφές πελατών. Συγγενής μου πήρε 2 και πήγε 4 φορές στο κατάστημα να τους αλλάξουν. Τελικά πήρε πιστωτικό. Δεν έδωσε κανένας σημασία στην αναφορά του προβλήματος;

Σε φίλο που δεν μπορούσε να τον αντικαταστήσει γιατί έχασε την απόδειξη τελικά του έγραψα μια λίστα καναλιών στο USB και κάθε μέρα την φόρτωνε (πολλές φορές και 2 και 3 φορές μέσα στην μέρα).

Δοκίμασε να βάλει κάποιος λογισμικό από άλλο δέκτη;


Καλημέρα. Και γιατί να μην δοκιμάσω ...μήπως ¨χαλάσει¨ :operator:
Δώσε link και το δοκιμάζω εγώ στο άψε-σβήσε
 
Re: Doop HDMP-100 (από το "Πλαίσιο")

Θα δοκίμαζα του ferguson T65 ή του Crystal Audio MicroHD αλλά δεν νομίζω ότι περνάνε έτσι απλά.
 
Re: Doop HDMP-100 (από το "Πλαίσιο")

Να μας πει γνώμη και ο Talos που τα παρακολουθεί στενά.
Και κυρίως αν δεν πετύχει πως επανέρχεται το δικό του λειτουργικό γιατί υπάρχει περίπτωση menu πλέον να μην βλέπεις !!!!!
 
Re: Doop HDMP-100 (από το "Πλαίσιο")

Αν αποτύχει, δεν επανέρχεται!
Το λογισμικό του Doop HDMP-100 είχε τύχει κάποιων πειραμάτων παλιότερα και δεν δούλεψε σε άλλον δέκτη. Οπότε μάλλον δεν μπορεί να πάρει και άλλου δέκτη.

Το Πλαίσιο μάλλον αγανάκτησε κι αυτό με τα προβλήματα που είχαν οι δέκτες του προηγούμενου κατασκευαστή (ακόμα και οι SD είχαν προβλήματα) και άλλαξε προμηθευτή. Οι HDMP-200 και SDMP-100 είναι από τον νέο κατασκευαστή.
 
Re: Doop HDMP-100 (από το "Πλαίσιο")

Το πρόβλημα του χασίματος της σειράς των καναλιών είναι πλέον πολύ ενοχλητικό!
Το Πλαίσιο μάλλον σφυρίζει αδιάφορα, αφού επιμελώς αγνοεί το συγκεκριμένο πρόβλημα και μαζί με αυτό τους πελάτες του......
Κάποια λύση που να μας απομακρύνει απο την λύση του σκουπιδοντενεκέ;
 
Απάντηση: Doop HDMP-100 (από το "Πλαίσιο")

Σε μήνυμα που τους είχα στείλει περιλαμβάνοντας διάφορα προβλήματα (συμπεριλαμβανομένου και αυτού), μου απάντησαν ότι θα υπάρξει αναβάθμιση που θα τα διορθώνει. Οπότε θέλει υπομονή.

Αν έχεις ακόμα εγγύηση, μάλλον το καλύτερο θα ήταν να πας να σου τον αλλάξουν σε κάποιο κατάστημα που έχει τον νέο HDMP-200. Ως νέος δέκτης θα πρέπει να έχει και το νέο λογισμικό της MStar που δεν έχει αυτό το πρόβλημα.
 
Καλημέρα σε όλους. Την Δευτέρα που πέρασε, πήγα στο ΠΛΑΙΣΙΟ γιά να αντικαταστήσω τον γνωστό άγνωστο αποκωδικοποιητή. Παρέλαβα έναν ίδιο καινούργιο (Doop HDMP-100)!!! και όχι τον νέο (Doop HDMP-200), διότι δεν τον είχαν παραλάβει ακόμη. Ο υπάλληλος, ο οποίος σημειωτέων, ήταν εξυπηρετικότατος, μου ανακοίνωσε ότι αυτός έχει το τελευταίο firmware. "Περιχαρής" πήρα το δρόμο της επιστροφής για το σπίτι, τον σύνδεσα και όπως είμαι περίεργος πήγα στο menu -> Πληροφορίες και ως δια μαγείας στο firmware version έγραφε " Oct 2012...". Έπαθα πολιτισμικό σοκ διότι στο site του ΠΛΑΙΣΙΟΥ είναι ακόμη το αντίστοιχο του Μαίου 2012. Επικοινώνησα με το ΠΛΑΙΣΙΟ (Υποστήριξη!!!) και μετά από 2 ημέρες από τον Άννα στον Καϊάφα, πήρα την φοβερή πληροφορία ότι έχει βγει firmware Δεκ 2012!!! ΝΑΙ, Δεκ 2012. Ζήτησα και μου το έστειλαν με email. Το άνοιξα και τι είδα? το αρχείο ήταν το HDMP-100_20120203.bin, δηλαδή 3 Μαρτίου 2012!!! Ο υπάλληλος της υποστήριξης βέβαια διερύγνυε τα ιματιά του ότι αυτό είναι το τελευταίο του Δεκ 2012. Δεν τόλμησα να το εγκαταστήσω μήπως και χάσω το ήδη υπάρχον του Οκτ 2012. Ή στραβός είναι ο γιαλός ή εγώ στραβά αρμενίζω.
 
Εγώ σε τηλεφωνική επικοινωνία πριν μερικές ημέρες το μόνο που κατάφερα ήταν να μου στείλουν το ίδιο αρχείου δύο φορές (μαίου) . Σήμερα πήγα στο Πλαίσιο και αφού τους εξήγησα το πρόβλημα ότι χάνει τα κανάλια ( ο τέχνικός ήταν απορημένος λες και άκουγε το πρόβλημα πρώτη φορά) τελικά το μόνο που κατάφερα ήταν να μου κάνουν αναβάθμιση με το ίδιο αρχείο λέγοντας μου ότι ήταν Ιουνίου. Πολλή τρέλα πουλάει η εταιρία και δεν τους αρμόζει.
 
Καλησπέρα παιδιά, είμαι και εγώ (τυχερός) κάτοχος ενός HDMP-100, αγόρασα ενα flashaki (16gb), το μετέτρεψα σε NTFS format, για να δεχτεί ένα αρχείο 10gb (σχεδόν) "Argo 1080p .mkv", μετέτρεψα τη κωδικοποίηση των υπότιτλων σε UTF-8, έκανα update το firmware (μέσα από το site του Πλαισιου) Αλλά δεν έχω ήχο στη ταινία και οι υπότιτλοι, βγαίνουν mseconds! Ούτε που προλαβαίνω τη πρώτη λέξη από κάθε πρόταση. Μπορεί κάποιος να μου δώσει τα φώτα του?

Ευχαριστώ εκ των προταίρων
 
Last edited by a moderator: