Δωρεάν αναβάθμιση ίντερνετ από ΟΤΕ

cyclades

Senior Member
10 March 2012
434
Καλησπερα.
Πριν απο λιγες μερες διαβασα στο διαδικτυο , πως ο ΟΤΕ αναβαθμιζει δωρεαν και διπλασιαζει
τις ταχυτητες του ΙΝΤΕΡΝΕΤ στους πελατες του.
Σημερα λοιπον πηρα κι εγω ενα μηνυμα/ενημερωση πως αναβαθμιστηκα .
Η ταχυτητα που ειχα μεχρι πριν την ....αναβαθμιση , ηταν εως 50 ,
χωρις ποτε να ανεβω πανω απο 43-43,5 download και 5 upload.
Μετα την ειδοποιηση αρχισα να μετραω (ιδιο speedtest παντα ) και ειδα ταχυτητες 50-51 download και 10 upload....
Εκανα και καποιες επανεκκινησεις αλλα τζιφος. Δεν ανεβηκε παρα πανω .
Μηπως χρειαζεται καποια παρεμβαση το router ; (speedport entry 2)

αν η γραμμη δεν αντεχει και 200 να σου δωσουν εκει θα εισαι. Αν αντεχε παραπανω θα ειχες και πριν 50. Τωρα σε εβαλαν στο 100/10.

παρε και δηλωσε βλαβη δεν χανεις κατι.

δεν αναφερεσαι σε speedtest αλλα σε αυτο που δειχνει στο ρουτερ ετσι ?

• Like
Reactions: cyclades

Καλησπερα.
Πριν απο λιγες μερες διαβασα στο διαδικτυο , πως ο ΟΤΕ αναβαθμιζει δωρεαν και διπλασιαζει
τις ταχυτητες του ΙΝΤΕΡΝΕΤ στους πελατες του.
Σημερα λοιπον πηρα κι εγω ενα μηνυμα/ενημερωση πως αναβαθμιστηκα .
Η ταχυτητα που ειχα μεχρι πριν την ....αναβαθμιση , ηταν εως 50 ,
χωρις ποτε να ανεβω πανω απο 43-43,5 download και 5 upload.
Μετα την ειδοποιηση αρχισα να μετραω (ιδιο speedtest παντα ) και ειδα ταχυτητες 50-51 download και 10 upload....
Εκανα και καποιες επανεκκινησεις αλλα τζιφος. Δεν ανεβηκε παρα πανω .
Μηπως χρειαζεται καποια παρεμβαση το router ; (speedport entry 2)

Το πιο πιθανό είναι να έχεις θέμα στην καλωδίωση σου.
Είτε δεν έχεις απομονώσει την κεντρική πρίζα τηλ.
Είτε και το από πάνω, αλλά και δεν έχεις το modem/router στην κεντρική πρίζα.
Είτε όλα τα πάνω, είτε μόνο το παρακάτω:
παλιά, προβληματική καλωδίωση από τον κατανεμητή/χελώνα στο σπίτι.

Ρίχνεις ένα τηλ στον ΟΤΕ να δηλώσεις βλάβη μήπως κάναν κάποια γκάφα (δύσκολο), και ταυτόχρονα ξεκινάς το ξεσκόνισμα εντός της οικίας/οικοπέδου σου (αν δεν ξέρεις πως να απομονώσεις την πρίζα, να βρείς την κεντρική, κλπ, just ask)

εβαλε μπλοκο η vodafone οποτε λογικα θα σταματησει

Θα φάει πίτα η Vodafone soon.
Ο μόνος ISP που γελοιοποιείται με τις πράξεις και τα λόγια του (αλλά να δώσει φράγκο για την ανάπτυξη του δικτύου του ούτε καν... :D ).

Καλημερα.
Η καλωδιωση ειναι παληα.Αυτο ειναι σιγουρο.
Ομως δεν θα προβληματιζε και το upload ; Αυτο διπλασιαστηκε συμφωνα με αυτο που ειχα και αυτο που εδωσαν.
Η μπριζα ειναι η πρωτη και μοναδικη.
Ολα τα speedtest τα κανω με το ιδιο τεστ (ΟΚΛΑ).
Ρωτησα μηπως το router εχει καποιο περιορισμο στις ρυθμισεις του.Καποιο ειδος φραγης που πρεπει να αλλαξω ..

το ρουτερ σε τι ταχυτητα κλειδωνει?
καπου λεει και ενα attainable rate καπως ετσι, δες το και αυτο εινια η μεγιστη θεωρητική.
σαφως και το καλωδιο που ειναι παλιο συμβάλει στην μειωση της μεγιστης ταχυτητας.
παρε ενα κοματι καλωδιο κοντό, και βαλε το ρουτερ διπλα στον κατανεμητη, εκεί που καταληγει το καλωδιο απο τον οτε, λογικα θα κλειδωσει σε μεγαλυτερη ταχυτητα download... (παντα μεσα απο την σελιδα του speedport)
και πες μας

Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Like
Εγώ είμαι 200 μέτρα από το dslam αλλά υποστηρίζει μέχρι 50αρα. Δηλαδή ένας που έχει 24αρα και πληρώνει 23 θα πάει σε 50αρα. Εγώ που πληρώνω 30 το μήνα θα συνεχίσω με 50. Πελάτες 2 κατηγοριών όπως είχε πάντα ο ΟΤΕ ντροπή τους.

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Like
Το πιο πιθανό είναι να έχεις θέμα στην καλωδίωση σου.
Είτε δεν έχεις απομονώσει την κεντρική πρίζα τηλ.
Είτε και το από πάνω, αλλά και δεν έχεις το modem/router στην κεντρική πρίζα.
Είτε όλα τα πάνω, είτε μόνο το παρακάτω:
παλιά, προβληματική καλωδίωση από τον κατανεμητή/χελώνα στο σπίτι.

Ρίχνεις ένα τηλ στον ΟΤΕ να δηλώσεις βλάβη μήπως κάναν κάποια γκάφα (δύσκολο), και ταυτόχρονα ξεκινάς το ξεσκόνισμα εντός της οικίας/οικοπέδου σου (αν δεν ξέρεις πως να απομονώσεις την πρίζα, να βρείς την κεντρική, κλπ, just ask)

Θα φάει πίτα η Vodafone soon.
Ο μόνος ISP που γελοιοποιείται με τις πράξεις και τα λόγια του (αλλά να δώσει φράγκο για την ανάπτυξη του δικτύου του ούτε καν... :D ).
Το θέμα είναι ότι βάζει φρένο ελπίζω να μην καθυστερήσει πολύ η αναβάθμιση

Στάλθηκε από το SM-N986B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλημερα.
Η καλωδιωση ειναι παληα.Αυτο ειναι σιγουρο.
Ομως δεν θα προβληματιζε και το upload ; Αυτο διπλασιαστηκε συμφωνα με αυτο που ειχα και αυτο που εδωσαν.
Η μπριζα ειναι η πρωτη και μοναδικη.
Ολα τα speedtest τα κανω με το ιδιο τεστ (ΟΚΛΑ).
Ρωτησα μηπως το router εχει καποιο περιορισμο στις ρυθμισεις του.Καποιο ειδος φραγης που πρεπει να αλλαξω ..

Στην ταχύτητα αυτή επηρεάζεται πολύ περισσότερο το download.
Το πιο πιθανό είναι η βλάβη να είναι στην δική σου μεριά.
Αν πιάνουν τα χέρια σου κάνεις μέτρηση με το modem σου στον κατανεμητή να δεις αν ευθύνεται η εσωτερική σου καλωδίωση.

Εγώ είμαι 200 μέτρα από το dslam αλλά υποστηρίζει μέχρι 50αρα. Δηλαδή ένας που έχει 24αρα και πληρώνει 23 θα πάει σε 50αρα. Εγώ που πληρώνω 30 το μήνα θα συνεχίσω με 50. Πελάτες 2 κατηγοριών όπως είχε πάντα ο ΟΤΕ ντροπή τους.

Πού είσαι καλέ και έχει μόνο 50Mbps; μήπως παίρνεις από ΑΚ ?

• Like
Στην ταχύτητα αυτή επηρεάζεται πολύ περισσότερο το download.
Το πιο πιθανό είναι η βλάβη να είναι στην δική σου μεριά.
Αν πιάνουν τα χέρια σου κάνεις μέτρηση με το modem σου στον κατανεμητή να δεις αν ευθύνεται η εσωτερική σου καλωδίωση.

Χαλκιδική κοντά στα νέα Μουδανιά. Δεν γνωρίζω ακριβώς από που περνω γραμμή. Θα ανεβάσω στατιστικά από ρουτερ σε λίγο αν μπορείτε να καταλάβετε τίποτα.

Εχω Cosmote και πριν κανα εξαμηνο ειχα αναβαθμισει την ταχυτητα απο 50 στα 100.
Πριν την αναβαθμιση επιανα ταχυτητες 48-50, το max. δηλαδη. Μετα την αναβαθμιση, ποτε δεν ξεπερασα τα 60mbps.

Μετα απο αρκετες προσπαθειες απο τον Cosmote δεν εγινε τιποτα, οποτε με επανεφεραν στο παλαιο συμβολαιο των 50mbps.

Πριν λιγες μερες ελαβα και εγω ειδοποιηση για δωρεαν αναβαθμιση στα 100mbps. Τιποτα δεν αλλαξε, η μαξ. ταχυτητα που πιανω ειναι 56mbps.
Παντως ειναι ευπροσδεκτη κινηση, σε καποια φαση φανταζομαι οτι θα βελτιωθει. Το upload speed ειναι καλο ομως, απο 8 εως κοντα στα 10mbps.

• Like
Από την Δευτέρα (28-3-22) με πήγαν κι εμένα από τα 50 στα 100 ! :cool:
Την επομένη μου ήρθε και πληροφόρηση σχετικά με sms στο κινητό μου.

Είχα καθαρό 50άρι με σταθερότατη σύνδεση στα 54500 kBit/s και τώρα είμαι στα 93880 kBit/s με 10999 kBit/s Upload !! (y)
Όλα αυτά στην πόλη της Δράμας.

Εγώ μένω στο κέντρο του κόσμου, Αθήνα Κεραμεικό στο μετρό και ΔΕΝ μπορώ να βάλω 50αρα!

Μονο η κοσμοτε από ολους τους παρόχους δίνει 50αρα αλλά με υψηλές τιμές. Τώρα δίνω forthnet/nova/eon whatever 18 το μήνα για 24αρα και unlimited κινητά υπεραστικά. Αλλά με τηλεργασίες κτλ δε τραβάει με τίποτε...έχω πολλά ερρορς στην γραμμή, μπορεί να φτάνουν και τα 3,000 σε μια μέρα...οπότε φοβάμαι να πάω σε "50αρα" και να διπλασσιάσω κόστος ή και τριπλασσιάσω με αμφίβολα αποτελέσματα...

Αλλά μιλάω για το κέντρο της Αθήνας σε καινούρια πολυκατοικία και έχουμε χαλκό ακόμα....

Εγώ μένω στο κέντρο του κόσμου, Αθήνα Κεραμεικό στο μετρό και ΔΕΝ μπορώ να βάλω 50αρα!

Μονο η κοσμοτε από ολους τους παρόχους δίνει 50αρα αλλά με υψηλές τιμές. Τώρα δίνω forthnet/nova/eon whatever 18 το μήνα για 24αρα και unlimited κινητά υπεραστικά. Αλλά με τηλεργασίες κτλ δε τραβάει με τίποτε...έχω πολλά ερρορς στην γραμμή, μπορεί να φτάνουν και τα 3,000 σε μια μέρα...οπότε φοβάμαι να πάω σε "50αρα" και να διπλασσιάσω κόστος ή και τριπλασσιάσω με αμφίβολα αποτελέσματα...

Αλλά μιλάω για το κέντρο της Αθήνας σε καινούρια πολυκατοικία και έχουμε χαλκό ακόμα....

Στο Α/Κ που ανήκεις γίνονται εργασίες για FTTC & FTTH.
Αν δώσεις το νουμεράκι της καμπίνας που ανήκεις (το βρίσκεις από τον κατανεμητή ή την χελώνα αν είσαι μονοκατοικία, ή ακολουθάς την γραμμή σου αν είναι εναέρια μέχρι την πρώτη κολώνα που συνήθως έχει boxάκι με τον αριθμό) μπορούμε να δούμε τι ταχύτητα πάνω κάτω θα πιάνεις με την 50αρα, και αν ανήκεις σε καμπίνα που θα αλλαχθεί. Άνοιξε δικό σου θέμα και δώσε τις παραπάνω πληροφορίες αν θες να το δούμε σωστά.

• Like
Από την στιγμή που το attainable δείχνει/είναι 61685 ξεχνάς την 100αρα.
Για δωσε φως....!
Τι ειναι το " attainable" που ειναι ? .., και ποσο πρεπει να ειναι ...?
Παιρνει ρυθμισεις ? και πως ?
( κοντευει να ληξει το συμβολαιο οποτε καλο ειναι να ξερουμε καποια πραγματα ,
γιατι σαν ασχετοι που ειμαστε , στις παρουσιασεις των πωλητων ακουμε διαφορα ,
και παιρνουμε λαθος αποφασεις. )

Για δωσε φως....!
Τι ειναι το " attainable" που ειναι ? .., και ποσο πρεπει να ειναι ...?
Παιρνει ρυθμισεις ? και πως ?
( κοντευει να ληξει το συμβολαιο οποτε καλο ειναι να ξερουμε καποια πραγματα ,
γιατι σαν ασχετοι που ειμαστε , στις παρουσιασεις των πωλητων ακουμε διαφορα ,
και παιρνουμε λαθος αποφασεις. )

Δεν είναι κάτι που ρυθμίζεται, ούτε αλλάζει.

Το attainable είναι εκτίμηση του modem σου για την μέγιστη επιτευκτέα ταχύτητα που μπορεί να πιάσει η γραμμή σου.
Συχνά πυκνά πέφτουν έξω (είτε πρός τα πάνω είτε πρός τα κάτω, ανάλογα το μοντεμ και την γραμμή).
Περισσότερο έξω πέφτουν επειδή "κοιτάνε" τι μπορεί να πιάσει η γραμμή σου υπό το παρόν προφίλ ρυθμίσεων.
Αν π.χ. γύρναγε η γραμμή σου από 17a σε 35b προφίλ, μπορεί να κέρδιζες κάποια Mbit και αντί για 61 που δείχνει του φίλου να πιάσει π.χ. 70.000, κ.ο.κ.

Αλλάζοντας πάροχο δεν θα αλλάξει κάτι, αυτό που μετράει είναι το μήκος του χαλκού που χρησιμοποιείται από την γραμμή σου για την σύνδεση με το VDSLAM ή το Α/Κ (αναλόγως από που παίρνεις).
Δεν αλλάζει αυτό όποια εταιρία και αν επιλέξεις όπως καταλαβαίνεις.

Αν η γραμμή σου έχει SNR > 10, και δεν έχεις πολλά CRC Errors, και ο πάροχος έχει ξεκλείδωτο το SNR target στο προφίλ σου μπορείς με ένα μόντεμ που επιτρέπει μεταβολή του SNRt όπως το Fritz να κερδίσεις μερικά Mbps στον συγχρονισμό της γραμμής σου ρίχνοντας το SNR πρός το 6. Μπορεί βεβαίως σε κακή γραμμή αυτό να αποφέρει αποσυγχρονισμούς της γραμμής κάθε λίγο.

• Like
Reactions: nakata and cyclades