Δωρεάν αναβάθμιση ίντερνετ από ΟΤΕ

Είμαι σε 17Α profile παιδιά για αυτό και το χαμηλο attainable πιστεύω. Fritzbox έχω 7530 το θέμα είναι ότι είμαι κοντά στον ΟΤΕ και δεν έχουν γραμμές για 100αρα. Όταν λήγει το συμβόλαιο σε 6 μήνες θα ζητήσω να με κατεβάσουν την τιμή στα 23 όπως αυτοί που εχουν 24αρα και θα πάνε σε 50αρα δωρεάν.

Στάλθηκε από το SM-T720 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Like
Reactions: cyclades
Είμαι σε 17Α profile παιδιά για αυτό και το χαμηλο attainable πιστεύω. Fritzbox έχω 7530 το θέμα είναι ότι είμαι κοντά στον ΟΤΕ και δεν έχουν γραμμές για 100αρα. Όταν λήγει το συμβόλαιο σε 6 μήνες θα ζητήσω να με κατεβάσουν την τιμή στα 23 όπως αυτοί που εχουν 24αρα και θα πάνε σε 50αρα δωρεάν.

Όχι, το attainable με 17a πάει και 150 (συνήθως στις νορμάλ γραμμές, ούτε τέλειες, ούτε κακές, πάει στα 135-140Mbps).
Το ότι με 35b πιθανόν να πας λίγο παραπάνω ναι, αλλά δεν θα γίνει το 61->90.

• Like
"......... Όταν λήγει το συμβόλαιο σε 6 μήνες θα ζητήσω να με κατεβάσουν την τιμή στα 23 όπως αυτοί που εχουν 24αρα και θα πάνε σε 50αρα δωρεάν...."
....παρομοιως , αν ισχυει βεβαια το " ευεργετημα " μεχρι τοτε ! !
(ασε που με την τιμη της 24αρας του ΟΤΕ οι ανταγωνιστες μπορει να δινουν παρα πανω .

(ασε που με την τιμη της 24αρας του ΟΤΕ οι ανταγωνιστες μπορει να δινουν παρα πανω .

με εξαίρεση την Wind που έκανε σημαντική αναβάθμιση στο backbone της, οι υπόλοιποι είναι το λιγότερο ρίσκο (ειδικά το σκουπίδι η βόδιαφον).
Και με την Wind... όλα καλά, μέχρι να πέσεις στα range που κάνουν traffic shaping ή να κάτσει βλάβη στην γραμμή σου.
You get what you pay.

• Like
Όχι, το attainable με 17a πάει και 150 (συνήθως στις νορμάλ γραμμές, ούτε τέλειες, ούτε κακές, πάει στα 135-140Mbps).
Το ότι με 35b πιθανόν να πας λίγο παραπάνω ναι, αλλά δεν θα γίνει το 61->90.

Στο μεταξύ κουμπωνω αμέσως στη γραμμή του ΟΤΕ έχω καταργήσει τελείως την καλωδίωση του σπιτιού. Και μου φαίνεται πολύ μικρό το attainable. Θα δω λίγο με χαμηλότερο snr να δω αν ανεβαίνει. Απέναντι είναι ο ΟΤΕ αλλά φαντάζομαι πόσο χάλια είναι ο χαλκός για να βγάζει τέτοιο attainable.

• Like
Reactions: mikemtb
Δεν ξέρεις τι βόλτες κάνει το καλώδιο... συν τα γηρατειά του χαλκού μας... και άλλες πιθανότητες (π.χ. παρεμβολές)...

Στο μεταξύ κουμπωνω αμέσως στη γραμμή του ΟΤΕ έχω καταργήσει τελείως την καλωδίωση του σπιτιού. Και μου φαίνεται πολύ μικρό το attainable. Θα δω λίγο με χαμηλότερο snr να δω αν ανεβαίνει. Απέναντι είναι ο ΟΤΕ αλλά φαντάζομαι πόσο χάλια είναι ο χαλκός για να βγάζει τέτοιο attainable.

Μπορεί να είσαι 10 μέτρα από το Α/Κ άλλα το ΚΑΦΑΟ με το οποίο είσαι συνδεμένος να απέχει 200-300 μέτρα από το σπίτι σου.Οποτε η αποσταση σου απο το ΑΚ/ ειναι το σύνολο των μέτρων από το σπίτι στο ΚΑΦΑΟ και απο ΚΑΦΑΟ στο Α/Κ.

Αν παίρνει ADSL/VDSL από το αστικό κέντρο, μετράει όλη η απόσταση ( ΣΠΙΤΙ -> ΚΑΦΑΟΥ -> Α/Κ ).
Αν παίρνει VDSL από καμπίνα, μετράει μόνο η απόσταση ΣΠΙΤΙ - ΚΑΦΑΟΥ.

Βεβαίως... πολλές φορές το αυτονόητα, κοντικό ΚΑΦΑΟΥ, δεν απαραίτητα αυτό στο οποίο ανήκει η γραμμή μας (ούτε φυσικά οι αποστάσεις είναι όπως η ευθεία στο Google Maps... δεν πάνε direct οι γραμμές).

• Like
Αναβαθμισθηκα απο 24 σε 50 - αλλα στο εξοχικο! Αλλα με το app της cosmote βλεπω οτι η ταχυτητα πηγε στα 38, απο 26 που ειχα με την ...24αρα. Μια χαρα ειναι για τις εκει αναγκες - στην πολη να δω πότε η 50αρα θα γινει 100αρα!

• Like
Reactions: Kirikosgeorgas
Εγώ έκανα πρόσφατα αίτηση για να πάω στην Cosmote με VDSL 50 με την τωρινή τιμή αλλά με όλα αυτά που λέγονται δεν έχω καταλάβει: θα διπλασιαστεί άραγε και η δική μου ταχύτητα ως νέου συνδρομητή (?) ή όχι και θα ρίξουν αργότερα τις τιμές και εγώ θα μείνω να πληρώνω τελικά περισσότερο; Σκέφτομαι μήπως πρέπει να ακυρώσω την αίτηση μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο...

Θα αναβαθμισθουμε στα 100, εφ' οσον μπορει το δικτυο (σιγουρα μπορει) με την ιδια τιμη. Ηδη, οπως ειπα, στο εξοχικο με πηγαν στα 50 (τυπικα, ουσιαστικα 36-38 λογω αποστασης 700μ) χωρις αυξηση.

Στη Θεσσαλονίκη πάντως και οι 3 επένδυσαν στις οπτικές ίνες. Οι τεχνικοί που μας πέρασαν τη γραμμή (υπεργολάβοι του ΟΤΕ) είπαν ότι στο κέντρο τις πέρασε η Wind και στην Τούμπα η Vodafone. Και η συμμετοχή τους στο SFBB τους ανάγκασε να επιτρέπουν στη μία να χρησιμοποιεί το δίκτυο της άλλης. Γι' αυτό και η HCN και η Inalan δε συμμετέχουν στο SFBB.

• Like
Στη Θεσσαλονίκη πάντως και οι 3 επένδυσαν στις οπτικές ίνες. Οι τεχνικοί που μας πέρασαν τη γραμμή (υπεργολάβοι του ΟΤΕ) είπαν ότι στο κέντρο τις πέρασε η Wind και στην Τούμπα η Vodafone. Και η συμμετοχή τους στο SFBB τους ανάγκασε να επιτρέπουν στη μία να χρησιμοποιεί το δίκτυο της άλλης. Γι' αυτό και η HCN και η Inalan δε συμμετέχουν στο SFBB.

Έχουν αναλάβει την υλοποίηση FTTH (Fiber to the Home, Οπτική Ίνα μέχρι το Σπίτι) σε διάφορες περιοχές.
Ο ΟΤΕ έχει αναλάβει περισσότερες περιοχές, η Wind αρκετές και η Vodafone κάτι λιγότερες από την Wind.
Το πρόβλημα είναι ότι από τις 3... η Vodafone έχει καταφέρει να καθυστερήσει αρκετά σε πολλές υλοποιήσεις :D
Όπως επίσης ότι δεν πήραν περισσότερες οι εναλλακτικοί, θα μπορούσαν να πάρουν όσες θέλουν, αλλά δεν ζήτησαν...

Μετά την υλοποίηση, στην καμπίνα κάνει "κουμάντο" αυτός που την υλοποίησε, και οι άλλοι πάροχοι της πληρώνουν ενοίκιο για να δώσουν fiber γραμμές από αυτήν.
Το λες και ανταποδωτική επένδυση...

• Like
Δεν κανουν ακριβως απολυτο κουμαντο, ειναι υποχρεωμενοι να δινουν "πορτες" σε οποιον παροχο ζητησει. Στη γειτονια μου πχ ειναι η Wind, μα αν κρινω απο τα ασυρματα δικτυα που πιανω, μαλλον ειναι της cosmote!

• Like
Εγω ειμαι σε περιοχή που υποστηριζει ολες τις ταχύτητες. Στην Οικοδομή πολλοί έχουν 100ρες γραμμές και όλοι είναι ικανοποιημένοι. Τα καφαο είναι ακριβώς κάτω από το σπίτι μου. Εγώ λόγω τσιγουνιας εχω μεινει με 24 adsl. Κατεβάζω σταθερα με 1.9 Mb/s εδω και χρονια. Δεν διπλασιάστηκε τίποτα ακόμη. Αν αλλάξει κάτι θα αναφέρω. Έχω κοσμοτε.

Last edited:
Ας " πεταξω " κι εγω κατι... για δορυφορικο internet, δε γινεται τιποτε;

Καλησπέρα .
Την Τριτη το απογευμα αποφασισα και τους πηρα τηλεφωνο.
Τους ανεφερα το προβλημα (την αναβαθμηση που δεν ειδα ποτε) και καποιες αποσυνδεσεις που ειχα τελευταια , και αποφασισαν να ασχοληθουν.
Εκαναν καποια πραγματα απο "εκει" , καποιους ελεγχους ,κι εγω αλλα τοσα με καθοδηγηση ,
και υποθετικα το απεδωσαν στο "κουτι" αλλα και στο ρουτερ μου ( speedport entry 2i ) που οπως ειπαν ,
ηταν πολυ παληο και χωρις αναβαθμισεις κλπ κλπ.
Μου ειπαν να παω να παρω καινουριο ρουτερ αμεσα και την επομενη ( Μ.Τεταρτη ) θα ερχοταν και τεχνικος για ελεγχο ( ακομη τον περιμενω και το προβλημα μου συμφωνα με αυτους ειναι σε .....εξελιξη ! ! )
Πηγα και πηρα αμεσως ( Μ.Τριτη) το καινουριο ( ZTE H1600 ) το συνεδεσα και μετα απο πολλες προσπαθειες
(πανω απο ΔΥΟ ωρες) καταφερε να συνδεθει στο δικτυο .
Και οταν επιτελους συνδεθηκε εγινε θαυμα .
PING 10 - DOWNLOAD 99,65 - UPLOAD 10,13
WIFI αρκετα καλο, σε δωματια στο ιδιο επιπεδο και με σχετικα μικρες αποστασεις , που ομως μου ειναι λιγο αδιαφορο αφου το χρησιμοποιω μονο για το κινητο.
Ολα τα αλλα με καλλωδιο (PC , LAPTOP , και tv box )με πολυ δυνατο σημα σε ταυτοχρονη ληψη και χρηση.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ .

Σμφωνα με το 13888, αναβαθμιση θα παρουν ΜΟΝΟΝ οσοι εχουν καμπινες με συνδεση fiber, δηλ οπτικη ινα, ανεξαρτητα απο τον παροχο - κατασκευαστη της καμπινας. Εγω πχ, αν κι εδω ειναι Wind θα επαιρνα αναβαθμιση εαν η περιοχη ειχε οπτικη ινα -δεν εχει, οποτε οταν θα ...εχουμε (συντομα ειπαν)