Δώρισε τα πάντα και τώρα ζει στον δρόμο....

Απάντηση: Re: Δώρισε τα πάντα και τώρα ζει στον δρόμο....

Αξιέπαινη πράξη, ωστόσο ίσως θα έπρεπε να κρατήσει και αυτός κάτι για τα γεράματα.
Ε πώς;! Κράτησε κοτζάμ χαρτόκουτο!
Μη τα θέλει και όλα δικά του!

Αναφέρει πουθενά το αν πέρασε από ψυχιατρικό έλεγχο πριν γίνουν αποδεκτές νομικά αυτές του οι πράξεις (σε αυτή την έκταση μιλώντας πάντα) ή μήπως δεν θα έπαιζε ρόλο;! Το "καλό" να γίνει και όπως να 'ναι ε;!

Re: Απάντηση: Δώρισε τα πάντα και τώρα ζει στον δρόμο....

υπαρχουν και οι διαθηκες βρε παιδια,αλλωστε δεν απεχει και πολυ η ωρα του...

Ακριβώς!

Αν ήμουν άκληρος, αυτό θα έκανα στη θέση του.

Προφανώς είναι προσβλητικό αυτό που έκανε και προφανώς επίσης το έκανε για λόγους διαφήμισης.

Παράδειγμα και status symbol πρέπει να είναι μόνο κάποιος που παίρνει ελικόπτερο στην Αθήνα για να πάει στο "γραφείο" για να μην πέσει σε κίνηση για 20 λεπτά, πετώντας πάνω από ανθρώπους σε άσχημη κατάσταση, που με τα λεφτά που ξόδεψε για το ελικόπτερο και το καύσιμο θα μπορούσε να τους ταίσει και να τους περιθάλψει για μήνες.

Σου λέω ότι έκανα μία σκέψη.

Επίσης τα όσα λέει ο PanMan περί νευρώσεων κλπ πιθανότατα ισχύουν (άλλη κουβέντα αυτό βέβαια – απλώς ίσως ακουμπάει τις αιτίες (ή τουλάχιστον κάποιες από αυτές) της πράξης).

Ίσως πάλι απλώς να είμαστε όντως τόσο διαβρωμένοι που απλούστατα δεν χωράει το μυαλό μας μία τόσο ανιδιοτελή πράξη. Δεκτόν.

Από την άλλη πάλι η παντελής έλλειψη ανιδιοτέλειας γενικά είναι κάτι υπό συζήτηση (απλοϊκά δλδ να το πω: και την πιο ʽανιδιοτελή, θεάρεστη κλπʼ πράξη κάνει κανένας πάντα μπορεί κάποιος να θεωρήσει ότι την κάνει επειδή έχει να κερδίσει κάτι (ακόμα πχ και ευχαρίστηση από τον θαυμασμό των άλλων για την πράξη αυτή)).

Τεσπα, λεπτές γραμμές αυτά και μεγάλη κουβέντα.

Προσωπικά δλδ εγώ Ναθ, θα θεωρούσα καλύτερο, πιο ʽισορροπημένοʽ και σαφώς περισσότερο ανιδιοτελές (σύμφωνα με όσα προανέφερα) να το είχε κάνει χωρίς καμία δήλωση, ανακοίνωση ή τίποτα άλλο.

ουτε καν ξερουμε αν το ανακοινωσε αυτος η το περιβαλλον του.

Φαντασου σοκ να τα πουλησεις ολα εσυ.....και να κανεις το ιδιο....

σε λιγες μερες θα το ξερουμε ολοι εδω μεσα δημοσια η κρυφα.......δε θελει και πολυ να μαθευτει....

Προφανώς είναι προσβλητικό αυτό που έκανε και προφανώς επίσης το έκανε για λόγους διαφήμισης.

προβλητικο για ποιον ??? για το ανθρωπινο ειδος προφανως...

εκτος αν εκανε την ζωη του ρεαλιτι και το ξερεις ηδη.

Πολύ καλά έπραξε και τα δώρισε αφού ειναι 85 και εφόσον δεν έχει παιδιά...αλλά θα μπορούσε να κρατήσει και λίγα για τα υπόλοιπα χρόνια του και να τα έδινε μετά θάνατον! Βεβαια ο κάθένας κανει τις δικές του επιλογές....ίσως ήθελε έτσι να στείλει κάποιο μήνυμα!

Η προσφορα αυτου του κυριου ειναι (κατα την ταπεινη μου γνωμη παντα) πολυ δυσκολη και αξιεπαινη.

Τα περισσοτερα ποστ που διαβασα τον κατατασουν στην παραφροσυνη και τα ψυχικα προβληματα ή του το αναγνωριζουν αλλα "ας κρατουσε κατι και για τον εαυτο του να περασει ευχαριστα γεραματα".

Πως αντιλαμβανεται ο καθενας το ευχαριστο ειναι καθαρα υποκειμενικο.
Αλλος χρειζεται λ.χ. εναν πανακριβο ενισχυτη, αλλος μια φωτογραφικη με ενα σκασμο φακους, αλλος παλι εναν σουπερ ντουπερ projector και παει λεγοντας...

Αλλα μπορει, λεω μπορει, καποιες φορες, σπανιες, καποιος να απαγκιστρωθει απολυτα απο οποιοδηποτε υλικο αγαθο. Να μην το ενδιαφερουν οι τεσσερις τοιχοι ουτε και το βρωμογκαζο αυτοκινητο.
Στην τελικη καποτε ζουσαμε σε σπηλιες (το ξερω οτι ειναι τραβηγμενο αλλα ετσι ειναι).
Και τοτε ζουσαμε και τωρα επισης.

Απλα αν κατι δεν το καταλαβαινουμε ας μην προτρεχουμε σε συμπερασματα.
(χωρις ιχνους εριστικης διαθεσης για κανενα)

Υ.Γ Και εγω ειμαι ενας ανθρωπος εξαρτημενος απο τον υλικο κοσμο σε καποιο βαθμο, οπως οι περισσοτεροι, αλλα θα ηθελα να μην ειμαι.
Φοβαμαι ομως πολυ μη χασω τη βολη μου.

Δεν ξέρω αν κρύβεται παράνοια πίσω από μια τέτοια πράξη, αυτό που ξέρω είναι ότι μια τέτοια πράξη σε κάνει να ζεις στον Παράδεισο πριν καν πεθάνεις.......

Υ.Γ Και εγω ειμαι ενας ανθρωπος εξαρτημενος απο τον υλικο κοσμο σε καποιο βαθμο, οπως οι περισσοτεροι, αλλα θα ηθελα να μην ειμαι.
Φοβαμαι ομως πολυ μη χασω τη βολη μου.

Γι'αυτο ακριβως το διλλημα ηταν που ανεβασα αυτο το θεμα φιλε μου.

Δυσκολη η επιλογη ετσι δεν ειναι ?

Γι'αυτο ακριβως το διλλημα ηταν που ανεβασα αυτο το θεμα φιλε μου.

Δυσκολη η επιλογη ετσι δεν ειναι ?

Ξερεις τι γινεται φιλε Kosh, αν υιοθετησει καποιος αυτη τη ζωη, ή αν θελεις κατι πιο κοντινο (για να μην φαινεται και υπερβολικο) θα τον παμε στο περιθωριο ολοι εμεις (και βαζω και το εαυτο μου μεσα).

Γιατι δεν θα εχει κατι να μας πει για τον ακριβο μας ενισχυτη, την φωτο μας το ρημαδι το βρωμογκαζο... Δεν θα ξερει απο μαρκες ρουχων ουτε και απο στυλιστικες τασεις... δεν θα τον ενδιαφερει το συλλεκτικο βινυλιο απο την ταδε εκτελεση των δεινα κομματιων απο καποιους που εκλαναν μποστα σε μια αρπα και προσπαθουσαν ετσι να παιξουν μουσικη...
Η 500 ιντσων tft στο μολις 30 τ.μ. σαλονι μας δεν θα του λεει επισης τιποτα... οπως και τα καλοψημενα αυτια ζεβρας γαρνιρισμενα με σαλτσα απο τρουφες ελαφρως καψαλισμενες και σβησμενες σε κρασι πολυ καλης χρονιας και συνοδευομενο απο κομματια οποιασδηποτε αλλης π@π@ρι@ς σκεφτουμε...

Αρα λοιπον αυτος ο ανθρωπος θα εχει δυο επιλογες (παλι κατα τη γνωμη μου).
Ειτε να παρει τα βουνα (σαν το γερο Μαθιο) ειτε να γινει part of us (των φυσιολογικων...).

Οπότε, δεν ξερω τι να απαντησω στην ερωτηση σου...

Δυσκολο να το κανουμε αυτο που εκανε αυτος !

πολλοι απο εμας δεν θα το καναμε ουτε στα 100 μας...

θεωρω οτι αυτος ο ανθρωπος πρεπει να ηταν και στα νειατα του ανιδιοτελης και συναισθηματικος !

σαφως και η πραξη του ειναι ακραια !
οπως καθε θυσια για ξενα ατομα εστω και της τελευταιας στιγμης !

θεωρω οτι αυτος ο ανθρωπος πρεπει να ηταν και στα νειατα του ανιδιοτελης και συναισθηματικος !

σαφως και η πραξη του ειναι ακραια !
οπως καθε θυσια για ξενα ατομα εστω και της τελευταιας στιγμης !

δεν πιστευω να μιλας για ανθρωποθυσιες:flipout:

πλακα πλακα ειναι ενας πολυ σοβαρος λογος για καποιον να κανει κατι τετοιο

Άσε βρε Σπύρο.
Να παιδεύεσαι μια ζωή, να σου κάνουν τα γλυκά μάτια και να χορεύουν στο τέλος πάνω από τον τάφο!

Να μου λείπει!

Βαγγέλη έχεις δίκιο. Διότι κάποιοι νομίζουν ότι θα ζήσουν αιώνια.
Έχω έναν γείτονα εδώ που είναι περίπου 75 - 80 ετών παλιός μεσίτης που ακόμη προσπαθεί να κάνει μεσιτίες για ενοικιάσεις ή πωλήσεις σπιτιών και μαγαζιών με το μιλητό που λέμε.
Είναι κουτσός από παλιό ατύχημα προ 30ετίας, δεν έχει σχεδόν καθόλου δόντια, πάσχει από καρδιά, ζάχαρο, πίεση, άσθμα και δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να έχει.

Και έχει μεγάλη περιουσία. Πολύ μεγάλη.
Ποτέ δεν έβγαλε λεφτά από τον λογαριασμό του. Μόνο έβαζε.
Αυτό με βάση τα λεγόμενα ενός άλλου γείτονα, ταμία της Εθνικής τράπεζας που σε λίγο βγαίνει στη σύνταξη.
Έχει πολλά σπίτια και μαγαζιά στην περιοχή μας και εισπράτει τα ενοίκια.
Όταν είναι να εισπράξει το μίσθιο από ένα απ´ αυτά π.χ. 10 του μηνός, βρίσκεται στις 10 του μηνός από τις 8 το πρωΐ και περιμένει το ενοίκιο.
Δεν δίστασε να πετάξει οικογένεια στο δρόμο λόγω αδυναμίας της οικογένειας να πληρώσει το ενοίκιο.

Ο τύπος λοιπόν ακόμη προσπαθεί να αυξήσει την περιουσία του και είναι απ´αυτούς που μπορεί να πατήσει επί πτωμάτων προκειμένου να κερδίσει.

Αν μιλήσεις μαζί του καταλαβαίνεις ότι ακόμα τα έχει 400. Δεν τα έχει χάσει τα μυαλά του.
Κι όμως απλώς θα ήθελα να ξέρω τον τρόπο σκέψης του.
Άραγε είναι τόσο δύσκολο να καταλάβει κανείς σε μεγάλη ηλικία ότι πλησιάζει ο θάνατος και είναι όλα ματαιότης;

Και το σπουδαιότερο!! Δεν έχει συγγενείς. Δεν παντρεύτηκε ποτέ από τσιγγουνιά.
Έλεγε ότι δεν ήθελε να μοιραστεί τα υπάρχοντά του με μια "θηλυκιά βδέλλα".
Κάποιες κυρίες εδώ προσπαθούν να τον πλησιάσουν και να τον κοιτάξουν στα γεράματα με αντάλλαγμα και τελικό στόχο την περιουσία του.
Αλλά αυτός δεν.

Βαγγέλη έχεις δίκιο. Διότι κάποιοι νομίζουν ότι θα ζήσουν αιώνια.
Έχω έναν γείτονα εδώ που είναι περίπου 75 - 80 ετών παλιός μεσίτης που ακόμη προσπαθεί να κάνει μεσιτίες για ενοικιάσεις ή πωλήσεις σπιτιών και μαγαζιών με το μιλητό που λέμε.
Είναι κουτσός από παλιό ατύχημα προ 30ετίας, δεν έχει σχεδόν καθόλου δόντια, πάσχει από καρδιά, ζάχαρο, πίεση, άσθμα και δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να έχει.

Και έχει μεγάλη περιουσία. Πολύ μεγάλη.
Ποτέ δεν έβγαλε λεφτά από τον λογαριασμό του. Μόνο έβαζε.
Αυτό με βάση τα λεγόμενα ενός άλλου γείτονα, ταμία της Εθνικής τράπεζας που σε λίγο βγαίνει στη σύνταξη.
Έχει πολλά σπίτια και μαγαζιά στην περιοχή μας και εισπράτει τα ενοίκια.
Όταν είναι να εισπράξει το μίσθιο από ένα απ´ αυτά π.χ. 10 του μηνός, βρίσκεται στις 10 του μηνός από τις 8 το πρωΐ και περιμένει το ενοίκιο.
Δεν δίστασε να πετάξει οικογένεια στο δρόμο λόγω αδυναμίας της οικογένειας να πληρώσει το ενοίκιο.

Ο τύπος λοιπόν ακόμη προσπαθεί να αυξήσει την περιουσία του και είναι απ´αυτούς που μπορεί να πατήσει επί πτωμάτων προκειμένου να κερδίσει.

Αν μιλήσεις μαζί του καταλαβαίνεις ότι ακόμα τα έχει 400. Δεν τα έχει χάσει τα μυαλά του.
Κι όμως απλώς θα ήθελα να ξέρω τον τρόπο σκέψης του.
Άραγε είναι τόσο δύσκολο να καταλάβει κανείς σε μεγάλη ηλικία ότι πλησιάζει ο θάνατος και είναι όλα ματαιότης;

Και το σπουδαιότερο!! Δεν έχει συγγενείς. Δεν παντρεύτηκε ποτέ από τσιγγουνιά.
Έλεγε ότι δεν ήθελε να μοιραστεί τα υπάρχοντά του με μια "θηλυκιά βδέλλα".
Κάποιες κυρίες εδώ προσπαθούν να τον πλησιάσουν και να τον κοιτάξουν στα γεράματα με αντάλλαγμα και τελικό στόχο την περιουσία του.
Αλλά αυτός δεν.
Μήπως έχει βρει κανένα τρόπο ...να τα πάρει μαζί του, που εμείς οι κοινοί θνητοί δεν τον γνωρίζουμε;
Παντως κι αυτός κάπου θα τα αφήσει αφού δεν έχει άμεσους κληρονόμους, οπότε και τότε θα τον κρίνουμε!

Ίσως δεν έμαθε ότι τα σάβανα δεν έχουν τσέπες.
Δεν πίνει, δεν καπνίζει, δεν τρώει (σχήμα λόγου), δεν ανάβει φώτα στο σπίτι του διότι φωτίζει η TV, ούτε καλοριφέρ καίει.
Δεν είχε ποτέ αυτοκίνητο. Δεν έχει ούτε έναν φίλο.
Αλλά έχει λεφτά. Ευτυχία ε;

Μερικά πράγματα δεν συμβαίνουν μόνο στον κινηματογράφο και μάλιστα μπορεί να φαντάζουν υπερβολικά.
Συμβαίνουν στην πραγματικότητα.