Δορυφορική λήψη HD: ερωτήσεις από υποψήφιο . . . πρωτάρη

Στο σύστημά μου, όλα γίνονται μέσω HTPC και του TV tuner Hauppauge WinTv HVR 3000 και παίζω σε οθόνη με προβολέα. Για να πιάσω HD κανάλια για το μουντιάλ πρέπει να πιάσω τον αστρα. Δεν γνωρίζω όμως αν θα με καλύψει αυτός ο tuner, αν θα πρέπει να τον αναβαθμίσω ή αν θα χειαστώ και εξωτερικό δέκτη. Περιμένω εναγωνίως τις γνώμες σας.

Έχω την εντύπωση πως η καρτα σου δεν υποστηρίζει mpeg4.
Θα σου πρότεινα να βάλεις μια Skystar2 HD για τα ελεύθερα HD κανάλια του ASTRA.

Στο σύστημά μου, όλα γίνονται μέσω HTPC και του TV tuner Hauppauge WinTv HVR 3000 και παίζω σε οθόνη με προβολέα. Για να πιάσω HD κανάλια για το μουντιάλ πρέπει να πιάσω τον αστρα. Δεν γνωρίζω όμως αν θα με καλύψει αυτός ο tuner, αν θα πρέπει να τον αναβαθμίσω ή αν θα χειαστώ και εξωτερικό δέκτη. Περιμένω εναγωνίως τις γνώμες σας.

Χρειάζεσαι νέα κάρτα που να υποστηρίζει DVB-S2. Προσωπικά δε θα πρότεινα την Skystar2 HD. Αφού θα πάρεις καινούρια κάρτα, προτίμησε είτε την Tevii S470 είτε την Mystique SaTiX-S2 Dual. Είναι PCI-E, η πρώτη είναι single tuner ενώ η δεύτερη twin tuner. Έχουν ότι καλύτερο υπάρχει σήμερα σε προδιαγραφές, δηλαδή απόκριση symbol rate από 1000 ως 45000 και υποστήριξη για blind scan (σε hardware). Θα τις βρεις και τις δύο στο www.dvbshop.net

Re: Απάντηση: Δορυφορική λήψη HD: ερωτήσεις από υποψήφιο . . . πρωτάρη

@Ghost Dog
Οι αγώνες του παγκοσμίου κυπέλλου θα μεταδοθούν από τα δύο κρατικά της Γερμανίας (Das Erste HD - ZDF HD) ελεύθερα, δηλαδή κωδικοποίηση.
(το RTL HD είναι κωδικοποιημένο και δε νομίζω να δείξει αγώνες ποδοσφαίρου)

- Αν δεν έχεις απαιτήσεις από τον δορυφορικό δέκτη προτίμησε τον ενσωματωμένο της TV. (δεν το έχω τσεκάρει. Η V20 έχει HD δορ. δέκτη?)
σημερα ολη μερα προσπαθουσα απο
Καστορια να κεντραρω στο αστρα 19.2e και να σκαναρω με τον dreambox 800HD...Το αποτελεσμα απογητευτικο...300 καναλια με το ζορι και φυσικα οταν γυρισα στο τυπο tuner να σκαναρει για τα HD δεν κατεβασε τιποτα...εχω απελπιστει...γιατι ενω ηθελα να βαλω και παρακεντρα τον Hotbird δεν καταφερα να κεντραρω καν τον αστα....ολα αυτα με satfinder και 1,10 πιατο της Tecatel!!!Τι να κανω ;

Μικρή τηλεόραση και δέκτης παραμάσχαλα μαζί με καφέ στη ταράτσα.....

enoxos, τι έκανες τελικά με τα HD κανάλια, τα κατάφερες να τα πιάσεις?

enoxos, τι έκανες τελικά με τα HD κανάλια, τα κατάφερες να τα πιάσεις?

Όχι δυστηχώς.Έπιασα σε κάποια φάση με τηλεορασιτσα και δεκτη και μπαλαντεζα εκει ψηλά...τον astra σε έναν transpoter με 100% SNR και 99% AGC και το BER 0 άλλα μετα το scan με κατεβασε μόνο 295 κανάλια και φυσικά ουτε ίχνος απο HD όπως το das estre και το RTL ...Δέν ξερω άλλα έφαγα μαι μερα χθές χωρίς κανενα θετικό αποτελεσμα....και μια απορία όταν πάω μεσω dreambox για την εγκατασταση του tuner...για αν ψαξω για τα HD καναλια στον tuner θα βαλω DVB-S2 ή θα αφήσω το DVB-S ?

Όχι δυστηχώς.Έπιασα σε κάποια φάση με τηλεορασιτσα και δεκτη και μπαλαντεζα εκει ψηλά...τον astra σε έναν transpoter με 100% SNR και 99% AGC και το BER 0 άλλα μετα το scan με κατεβασε μόνο 295 κανάλια και φυσικά ουτε ίχνος απο HD όπως το das estre και το RTL ...Δέν ξερω άλλα έφαγα μαι μερα χθές χωρίς κανενα θετικό αποτελεσμα....και μια απορία όταν πάω μεσω dreambox για την εγκατασταση του tuner...για αν ψαξω για τα HD καναλια στον tuner θα βαλω DVB-S2 ή θα αφήσω το DVB-S ?

DVB-S2, είσαι σίγουρος οτι αυτός που έπιασες ήταν ο άστρα?

DVB-S2, είσαι σίγουρος οτι αυτός που έπιασες ήταν ο άστρα?

σίγουρος λογικά...γιατι στον satfinder είχα τον astra και δοκιμαζα πότε χειροκινητους transpoters και ποτε τους default....άλλα δεν μπόρεσα να μπώ στην φιλοσοφία.ΔΙότι άλλους transpoters δεν τους κατεβαζε ποτέ και σε ένα έπιασα 100% και 99% ποιότητα με BER 0.....

με TECATEL 1,10 X 1,20 είμαι καλυμένος για λήψη ASTRA 19,2 για αναλογικά,ψηφιακά και HD δορυφορικά κανάλια?αν σε διευκολήνει Lat 40.451 και Lon 21.26109(το στιγμα απ το οποιο κανω λήψη)

Αυτό δεν λέει τίποτα φίλε μου, το ότι είχες τον Astra 1 στο satfinder είναι καθαρά για λόγους προσδιορισμού! Στον Astra υπάρχουν αναμεταδότες με κοινά στοιχεία λήψης με άλλους δορυφόρους!
Ειδικά με τον γειτονικό 3Α στις 23,5Ε υπάρχουν πολλές ίδιες συχνότητες που άνετα μπορούν να μπερδέψουν κάποιον που ψάχνει τον Astra 1!
Γνώμη μου είναι να συντονιστείς πρώτα σε μια συχνότητα του Hotbird (10723Η) να κεντράρεις το triax εκεί και κατόπιν να συντονίσεις τη 10744Η του Astra και να στρέψεις το κάτοπτρο μέχρι να σου δώσει σήμα! Από εκεί και πέρα κοιτάς να φέρεις όσο μεγαλύτερη ένδειξη και τσεκάρεις και τις υπόλοιπες για μικρορυθμίσεις (πχ 11836Η που είναι πιο αδύναμη)!

με TECATEL 1,10 X 1,20 είμαι καλυμένος για λήψη ASTRA 19,2 για αναλογικά,ψηφιακά και HD δορυφορικά κανάλια?αν σε διευκολήνει Lat 40.451 και Lon 21.26109(το στιγμα απ το οποιο κανω λήψη)
Είσαι OK...

να σται καλά....και μια τελευταία απορία.Την γωνία ανυψωσης πώς μπορώ να την ρυθμίσω?Γιατι στο TECATEL δεν εχει τις μοίρς γραμμενες πάνω...Και τέλος αν βάλω παράκεντρα τον hotbird πως θα τον τοποθετήσω στην βαση LNB χωρίς να χάσω απο τυχον κουνηματα τον astra...?

να σται καλά....και μια τελευταία απορία.Την γωνία ανυψωσης πώς μπορώ να την ρυθμίσω?Γιατι στο TECATEL δεν εχει τις μοίρς γραμμενες πάνω...Και τέλος αν βάλω παράκεντρα τον hotbird πως θα τον τοποθετήσω στην βαση LNB χωρίς να χάσω απο τυχον κουνηματα τον astra...?
Την γωνία ψάχνοντας με πολύ υπομονή..... χωρίς όργανα θέλει tv, δέκτη και υπομονή στην ταράτσα...
Το δεύτερο lnb θα το βάλεις με μια βάση τύπου μανταλάκι στα αριστερά όπως κοιτάς το lnb απο το πιάτο, αφού πρώτα συντονίσεις τον Astra.
Δεν χρειάζεται να κουνήσεις ξανά το πιάτο, θα μετακινήσεις το lnb πάνω στο μανταλάκι...

Τζίφος φίλοι μου.Έκανα ότι μου είπατε.αλλα δεν....Έπιασα βεβαια κάποιον δορυφόρο....άλλα ήταν ο Sirius στις 4 μοιρες και φυσικά μέσω Lyngsat είδα τα μπουκέτα και τα κανάλια και επιβαιβεωσα ότι κάνω πολλλλλυ λαθος λήψη...Εχω κουραστεί 2μέρες και σκεφτομαι φταίει το ένα φταίει το άλλο..λέω να φωναξω κάποιον επαγγελματία να το στήσει...