Δορυφορικός εξοπλισμός

JohnBougiou

Supreme Member
17 January 2007
3,385
Athens
Καλησπέρα!

Αποφάσισα ν' αγοράσω δορυφορικό εξοπλισμό για την ένταξη μου στην δορυφορική παρέα! -bye-

Ο δορυφορικός εξοπλισμός που σκοπεύω ν' αγοράσω είναι ο εξής:

Δέκτες: Dreambox 800 HD (440 ) & power 550 (90 )
Kάτοπτρο: GIBERTINI 1.25 0p offset(175 ), 4 LNB mdi & βάση στήριξης(36 ).

Η τιμές είναι από προσφορά ενός μαγαζιού στην Αθήνα.

Μου ζήτησε 150 εργατικά.

Πως σας φαίνεται στο έμπειρο μάτι σας; Υπάρχει μαγαζί στην Αθήνα για καλύτερη προσφορά;(στείλτε μου pm).

Ανυπομονώ για δορυφορικά ταξίδια!

Για το Gibertini είναι πολλά τα χρήματα. Στη Θεσσαλονίκη το είχα πάρει 125 ευρώ. Τα υπόλοιπα μου φαίνονται λογικά.

Πρόσφατα, μέλος του avclub τοποθέτησε ΜΑΒΟ 1.25Χ1.35 με 4 lnb twin και πλήρωσε εργασία 60 σε γνωστή εταιρία εμπορίας δορυφορικών στην Θεσ/νίκη.

Τελικά θα κάνω κατακόρυφη πτώση στις προτιμήσεις μου, μέχρι να μπω στο κλίμα...! Γιατί με αυτά που ακούω,έχω χάσει τον προσανατολισμό μου... Μπορεί να περιμένει για μικρο χρονικό διάστημα το High definition satellite, θα αρκεστώ στο Standard-definition.

Εργατικά δικά μου, για τόσο απλή εγκατάσταση...:D

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Τα εργατικά είναι πάρα πολλά. Και το κάτοπτρο είναι τσιμπημένο. Πάντως ότι και να πάρεις κοίτα να βάλεις το κάτοπτρο που θέλεις από την αρχή γιατί μετά συνήθως το παντρεύεσαι ενώ το δέκτη τον αλλάζεις πιό εύκολα.

Εγώ πάλι θα σου έλεγα να πας κατευθείαν για HD εξοπλισμό γιατί σε λίγο καιρό, με αυτά που υπάρχουν εκεί πάνω σε βλέπω να πηγαίνεις για.. αναβάθμιση, και γενικά, καλύτερα μια κι έξω.

Όσο για το συγκεκριμένο Gibertini το'χω βρει σε μαγαζί στην πάτρα γύρω στα 120-130.
Απλά θέλει ψάξιμο για να σου'ρθει όσο το δυνατόν πιο οικονομικά.

Το πιάτο είναι το βασικότερο στοιχείο του εξοπλισμού. Δεν αλλάζεται εύκολα γιατί το κόστος δεν περιορίζεται μόνο στην αγορά toy. Θέλει και εγκατάσταση.
Συνεπώς ψηφίζω το Gibertini.

Re: Απάντηση: Δορυφορικός εξοπλισμός

Το πιάτο είναι το βασικότερο στοιχείο του εξοπλισμού. Δεν αλλάζεται εύκολα γιατί το κόστος δεν περιορίζεται μόνο στην αγορά toy. Θέλει και εγκατάσταση.
Συνεπώς ψηφίζω το Gibertini.

Ετσι ειναι, κι εγω ακόμη που έβαλα 2.4μ ενω μου χωρούσε τρίμετρο...το έχω 18 χρόνια τώρα και το κογκρέσο δεν λεει να εγκρίνει ακόμη κάποια αύξηση μεγέθους!

Ευχαριστώ για την ενημέρωση!

Αποφάσισα ν' αγοράσω κάτι πολύ φτηνό και αργότερα,με το νέο έτος ν' αντικαταστήσω πιάτο και δέκτη. Βέβαια το παρόν κάτοπτρο θα χρησιμοποιηθεί για ασύρματη δικτύωση, άρα δεν το παντρεύομαι...;)

Η εγκατάσταση θα γίνει το απόγευμα με βοήθεια φίλου μου, που έχει στην κατοχή του πεδιόμετρο,η γνώσεις μας κυμαίνονται σε αρχικό στάδιο αλλά ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε,θα έχετε νέα μου! -bye-

Η εγκατάσταση κατόπτρου,LNB, καλωδίων ολοκληρώθηκε... άλλα υπάρχει ένα "μικρό" πρόβλημα, δεν μπορέσαμε να στοχεύσουμε τους δορυφόρους...:bang:
Διαπιστώθηκε πρόβλημα στο πεδιόμετρο,λόγο παλαιότητας ή το αποτελειώσαμε! Αύριο θα συνεχιστούν οι προσπάθειες,φωτογραφικό υλικό θα "ανεβάσω" το βραδάκι...

Έγινε η στόχευση δορυφόρου και όλα λειτουργούν μια χαρά!!! :BDGBGDB55:

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό... υπάρχουν ατέλειες και πατέντες που δεν χρειαζόντουσαν άλλα είναι η πρώτη μου εγκατάσταση.

Attachments

• PB050059.jpg
    PB050059.jpg
    110.6 KB · Views: 56
  • PB060071.jpg
    PB060071.jpg
    30.5 KB · Views: 48
  • PB060068.jpg
    PB060068.jpg
    48.2 KB · Views: 160
  • PB060067.jpg
    PB060067.jpg
    68.1 KB · Views: 53
  • PB060069.jpg
    PB060069.jpg
    87.7 KB · Views: 52
Βρίσκω παράξενη την τοποθέτηση των LNB.
Δουλεύουν και τα δύο? Σε ποιούς δορυφόρους? Βλέπω ένα καλώδιο. Δεν βλέπω DiSEqC.
Δεν έχει τοποθετηθεί κανένα "κεντρικά" στην προβλεπόμενη απο τον κατασκευαστή θέση.
Αλλά το σπουδαιότερο είναι πως θάπρεπε τα κολάρα στήριξης των LNB να είχαν τοποθετηθεί ανάποδα (απο κάτω της ράγας) ώστε να βρίσκονται πιο κοντά στο σημείο εστίασης του κατόπτρου.
Λέω εγώ τώρα.....
Κι άλλη μια παρατήρηση. Πολύ ψηλά σε ίστό το κάτοπτρο. Επικίνδυνο στο δυνατό αέρα.

Last edited:
Σωστά παρατήρησες Γιώργο...-bye-

Έχω συνδεδεμένο μόνο το ένα LNB διότι είχα πρόβλημα με το DiSEqC,βλέπω μόνο τον Hotbird προς το παρόν. Στις προσεχείς μέρες θα συνδέσω τα δυο LNB, με σωστά τοποθετημένη την βάση τους. Βέβαια θα τοποθετήσω το κάτοπτρο πιο χαμηλά, γιατί αν πιάσει δυνατός αέρας δεν μας βλέπω καλά! Θα το ψάχνω στον γείτονα...:flipout:

Last edited:
παντως για αργότερα που θα θελεις να το αλλάξεις το πιάτο, δες και την πιθανότητα να στήσεις κινητό..

Είναι μέσα στα μελλοντικά σχέδια...

Γιάννη καλορίζικα και καλές θεάσεις!-bye-

Κώστα, ευχαριστώ!!! -bye-