Δορυφορικός εξοπλισμός

Βρίσκω παράξενη την τοποθέτηση των LNB.
Δουλεύουν και τα δύο? Σε ποιούς δορυφόρους? Βλέπω ένα καλώδιο. Δεν βλέπω DiSEqC.
Δεν έχει τοποθετηθεί κανένα "κεντρικά" στην προβλεπόμενη απο τον κατασκευαστή θέση.
Αλλά το σπουδαιότερο είναι πως θάπρεπε τα κολάρα στήριξης των LNB να είχαν τοποθετηθεί ανάποδα (απο κάτω της ράγας) ώστε να βρίσκονται πιο κοντά στο σημείο εστίασης του κατόπτρου.
Λέω εγώ τώρα.....
Κι άλλη μια παρατήρηση. Πολύ ψηλά σε ίστό το κάτοπτρο. Επικίνδυνο στο δυνατό αέρα.
Αφού κατάφερε και βλέπει και hotbird ο φίλος μας, πάλι καλά!:grinning-smiley-043

Εγώ θα είμαι πιο αυστηρός.
Τι σας οδήγησε να κάνετε αυτή την τοποθέτηση στα lnb? Γιατί δεν τοποθετήθηκε το κεντρικό lnb στη σωστή θέση έτσι ώστε αφενός να λάβετε το μέγιστο σήμα, αφετέρου να είναι πολύ εύκολη η τοποθέτηση του παράκεντρου.

Σε αυτή τη θεαματική εγκατάσταση, πρέπει να έχεις σημαντικές απώλειες σήματος.
Πόσα κανάλια κατεβάζεις από τον Astra?

Απάντηση: Re: Δορυφορικός εξοπλισμός

Έγινε η στόχευση δορυφόρου και όλα λειτουργούν μια χαρά!!! :BDGBGDB55:

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό... υπάρχουν ατέλειες και πατέντες που δεν χρειαζόντουσαν άλλα είναι η πρώτη μου εγκατάσταση.
attachment.php
Ουσιαστικά έχεις δύο παράκεντρες λήψεις και μάλιστα με λάθος θέση των lnb (καθ' ύψος). Αυτό σημαίνει ότι δεν κατεβάζεις αρκετές συχνότητες από τον Astra. Ετσι όπως είσαι τώρα σκοπεύεις κέντρο στις 16 μοίρες και παράκεντρα Astra & Hotbird.
Συνεπώς τώρα που είναι καλός ο καιρός ξανανεβαίνεις και στήνεις σωστά το πιάτο με το κεντρικό lnb να σκοπεύει τον Astra.

Κατά τ' άλλα συγχαρητήρια γιατί με την πρώτη σου προσπάθεια κατάφερες να σκοπεύσεις και τους δύο δορυφόρους! -bye-

Απάντηση: Re: Δορυφορικός εξοπλισμός

Σωστά παρατήρησες Γιώργο...-bye-

Μία παρατήριση παιδιά! Το κάτοπτρο δέν ειναι gibertini αλά sinuda και μάλων 99% λαμαρίνα. Αρα πανάκριβο!!

Re: Απάντηση: Δορυφορικός εξοπλισμός

Τι σας οδήγησε να κάνετε αυτή την τοποθέτηση στα lnb? Γιατί δεν τοποθετήθηκε το κεντρικό lnb στη σωστή θέση έτσι ώστε αφενός να λάβετε το μέγιστο σήμα, αφετέρου να είναι πολύ εύκολη η τοποθέτηση του παράκεντρου.

Σε αυτή τη θεαματική εγκατάσταση, πρέπει να έχεις σημαντικές απώλειες σήματος.
Πόσα κανάλια κατεβάζεις από τον Astra?

Αλέξη, βλέπω μόνο τον Hotbird(1200 κανάλια όλα μαζί),τοποθετήθηκαν τα lnb σε αυτή την διάταξη λόγο απειρίας.

Συνεπώς τώρα που είναι καλός ο καιρός ξανανεβαίνεις και στήνεις σωστά το πιάτο με το κεντρικό lnb να σκοπεύει τον Astra.

Κυριακή ή Δευτέρα θα ξανά στήσω την εγκατάσταση από την αρχή...

Re: Απάντηση: Re: Δορυφορικός εξοπλισμός

Μία παρατήριση παιδιά! Το κάτοπτρο δέν ειναι gibertini αλά sinuda και μάλων 99% λαμαρίνα. Αρα πανάκριβο!!

Φίλε, αν διαβάσεις όλο το θέμα... θα διαπιστώσεις ότι στην αρχή πήγαινα για το gibertini αλλά κατά την διάρκεια άλλαξα γνώμη.

Μια βοήθεια όποιος γνωρίζει για την συνδεσμολογία του DiSEqC.

Έχω αλλάξει ήδη ένα DiSEqC και πάλι δεν έρχεται τάση και στις δυο εξόδους του. Λέτε να μου έδωσαν πάλι ελαττωματικό ή θέλει κάποια ρύθμιση; Πάντως έχω δηλώσεις τις αντίστοιχες "πόρτες" στον δέκτη.

Μια βοήθεια όποιος γνωρίζει για την συνδεσμολογία του DiSEqC.

Έχω αλλάξει ήδη ένα DiSEqC και πάλι δεν έρχεται τάση και στις δυο εξόδους του. Λέτε να μου έδωσαν πάλι ελαττωματικό ή θέλει κάποια ρύθμιση; Πάντως έχω δηλώσεις τις αντίστοιχες "πόρτες" στον δέκτη.

Να συμπληρώσω ότι έχω δυο διπλά LNB UNIVERSAL και DISEqC 1.2

Γιάννη στο μενού του δέκτη πρέπει να ορίσεις στον τύπο διακόπτη diseqc τα lnb με τη σειρά που τα έβαλες, δλδ αν κέντρο έχεις astra τότε επιλέγεις port 1.

όποιον δορυφόρο έχεις κεντράρει, αυτός θα πρέπει να είναι στην Port 1 του diseqc....

δες στη φώτο το Νο 7

attachment.php

Afam, όπως περιγράφεις τα έχω καταχωρήσει αλλά τζίφος. Δες τις φωτογραφίες... Στον τύπο διακόπτη DISEqC δεν υπάρχει η επιλογή DISEqC 2 παρά μόνο 1.0 port 1-4, 1.1 8 port & 10 port. :chinscratch: Δεν το υποστηρίζει ο δέκτης;

Attachments

• DSC00208.jpg
    DSC00208.jpg
    89.1 KB · Views: 15
  • DSC00210.jpg
    DSC00210.jpg
    87.7 KB · Views: 9
Afam, όπως περιγράφεις τα έχω καταχωρήσει αλλά τζίφος. Δες τις φωτογραφίες... Στον τύπο διακόπτη DISEqC δεν υπάρχει η επιλογή DISEqC 2 παρά μόνο 1.0 port 1-4, 1.1 8 port & 10 port. :chinscratch: Δεν το υποστηρίζει ο δέκτης;

Επικοινώνησα τηλεφωνικά με τεχνικό ο οποίος μου ανάφερε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας με τον δέκτη και η συνδεσμολογία είναι σωστή αλλά δεν μπορεί να βρει που είναι το πρόβλημα τηλεφωνικά.

Καμιά άλλη ιδέα;

Αν δεν έχεις κάποιο φίλο που να ξέρει από αυτά για να σε βοηθήσει, ίσως να είναι καλύτερα να πληρώσεις κάποιο τεχνικό να σου κάνει την δουλειά και να δεις και συ πως γίνονται για να μάθεις. Αν σου αρέσει το "σπορ" θα έχεις στο μέλλον ευκαιρία να σκαλίσεις.

Και βέβαια καλό θα είναι ο τεχνικός να σου τοποθετήσει το πιάτο από την αρχή. Γιατί από τις φωτογραφίες με φοβίζει ότι όπως το έβαλες με ένα πολύ δυνατό αέρα μπορεί να ξεκολλήσει, να πέσει από τη πολυκατοικία και να σκοτώσει και κανένα...

Εντελώς ασχετο...αλλά θα πω τον καημό μου!
Νίκο τον πίνακα του Βαγκ Γκογκ που έχεις για αβαταρ τον εχω βρει σε αντίγραφο-ελαιογραφία για το σπίτι μου αλλά....η γυναίκα μου έχει κολλήσει με έναν άλλο πίνακα του Μονέ και έτσι...ο χώρος στον τοίχο παραμένει κενός!

Ποιον πίνακα του Μονέ θέλει;

Πάντως ανάλογα με το κόστος, είτε πάρτε τους και τους δύο, είτε ρίξτε κορώνα - γράμματα! Πάντως το starry night είναι κλασσικό και για σένα που ασχολείσαι με δορυφορικά, όπως και να το κάνουμε έχει σχέση!...

Μήπως αν της έλεγες ότι ο Βαν Γκογκ είναι πιο χαριτωμένος από τον κακομούτσουνο Μονέ θα βοηθούσε;

http://en.wikipedia.org/wiki/Vincent_van_Gogh
http://en.wikipedia.org/wiki/Claude_Monet

Αν δεν έχεις κάποιο φίλο που να ξέρει από αυτά για να σε βοηθήσει, ίσως να είναι καλύτερα να πληρώσεις κάποιο τεχνικό να σου κάνει την δουλειά και να δεις και συ πως γίνονται για να μάθεις. Αν σου αρέσει το "σπορ" θα έχεις στο μέλλον ευκαιρία να σκαλίσεις.

Συγνώμη άλλα να πληρώσω τεχνικό για την τοποθέτηση ενός DISEqC; Πλάκα κάνεις; Άλλωστε η ρυθμίσεις και η συνδεσμολογία είναι σωστές.

Και βέβαια καλό θα είναι ο τεχνικός να σου τοποθετήσει το πιάτο από την αρχή. Γιατί από τις φωτογραφίες με φοβίζει ότι όπως το έβαλες με ένα πολύ δυνατό αέρα μπορεί να ξεκολλήσει, να πέσει από τη πολυκατοικία και να σκοτώσει και κανένα...

Η εγκατάσταση που βλέπεις έχει αλλάξει ριζικά και είναι απόλυτα ασφαλείς χωρίς να κινδυνεύει καμία ανθρώπινη ζωή.

Φωτογραφίες από την καινούργια εγκατάσταση θα "ανεβάσω" αύριο... το μόνο που μένει είναι η ενεργοποίηση του DISEqC,αν δεν τα καταφέρω έχω την δυνατότητα αλλαγής δορυφόρου χειροκίνητα.

Από τις φωτογραφίες που είδα το πιάτο δεν ήταν σωστά βαλμένο στον ιστό, δεν υπήρχε κεντρικό LNB, τα LNB ήταν σε λάθος θέση ... δηλαδή ότι φαινόταν ήταν λάθος! Αυτό προκαλεί το φόβο ότι ούτε η βάση του ιστού (που δεν φαίνεται) είναι σωστά βιδωμένη (πχ. έχει κοντές βίδες που φεύγουν εύκολα)! Και άρα η κατασκευή είναι επικίνδυνη, όχι για να ψάχνεις το πιάτο στου γείτονα όπως έγραψες, αλλά για καμιά σοβαρή ζημιά, υλική ή σωματική...

Εφόσον αυτά διορθώθηκαν όπως λες, το diseqc δεν είναι και τίποτα δύσκολο, αν έχεις σκοπεύσει τους δορυφόρους σωστά. Στο δέκτη διαλέγεις diseqc 1.0 port 1-4, βάζεις στα 1,2 τους δορυφόρους και αφήνεις τα 3,4 κενά (ή αν δεν σε αφήνει κενό, βάζεις οποιοδήποτε δορυφόρο).

εχεις δοκιμασει να βαλεις καθε lnb ξεχωριστα χωρις diseqc και κατεβαζουν κανονικα καναλια?

εαν ναι πηγαινε στις ρυθμισεις του δεκτη και χωρις να πειραξεις κατι αλλο απο τις default ρυθμισεις,αλλαξε μονο μια:

μενου>εγκατασταση>ρυθμισεις κεραιας>.
επιλεξε τον δορυφορο και στην επιλογη "τυπος διακοπτη diseqc",βαλε 1.0 port 1.
αλλαξε δορυφορο και στην επιλογη "τυπος διακοπτη diseqc",βαλε 1.0 port 2.
εαν δεν δεις αποτελεσμα κανε το αντιστροφο στα ports καθε δορυφορου.
εαν δεν λειτουργησει παλι δοκιμασε αλλη μαρκα switch diseqc.

απο τα λιγα που γνωριζω δεν μου`ρχεται κατι αλλο...

με πρόλαβαν ο Νίκος και ο Δημήτρης.

Μακακία μου που δεν στο έγραψα πιο αναλυτικά, η βιασύνη αυτά κάνει....

Ποιον πίνακα του Μονέ θέλει;

Πάντως ανάλογα με το κόστος, είτε πάρτε τους και τους δύο, είτε ρίξτε κορώνα - γράμματα! Πάντως το starry night είναι κλασσικό και για σένα που ασχολείσαι με δορυφορικά, όπως και να το κάνουμε έχει σχέση!...

Μήπως αν της έλεγες ότι ο Βαν Γκογκ είναι πιο χαριτωμένος από τον κακομούτσουνο Μονέ θα βοηθούσε;

http://en.wikipedia.org/wiki/Vincent_van_Gogh
http://en.wikipedia.org/wiki/Claude_Monet

Βασικά και αφού εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια συμβιβασμών (έχουμε μεγαλη διαφορά γούστου στους πίνακες, όπου ενω εγω θελω ο πίνακας να δειχνει κατι συγκεκριμένο...η γυναίκα μου θελει να ειναι κατι εντελώς αφηρημένο και ο Βαγκ Γκογκ απο μεριάς μου υπήρξε η τελευταία γραμμή συμβιβασμού...συγκεκριμένα σχήματα δοσμένα με αφηρημένο τρόπο θα έλεγα). Για να μην σου τα πολυλογώ καταλήξαμε στο να βαλουμε σε κλήρωση τους "συμβιβαστικούς" μας πίνακες (απο μεριάς μου ο συγκεκριμένος Βαγκ Γκογκ και απο την γυναικα μου ενας Μονε με κατι νούφαρα που όμως θελει πολύ φαντασία για να τα δεις) τελικά πρότεινα και δέχτηκε να τα βαλουμε σε κλήρωση κορώνα-γράμματα...την οποία και έχασε, πλην όμως δεν δέχεται το αποτέλεσμα της κλήρωσης και τωρα προσπαθει να εμπλέξει τα παιδιά ώστε να πουν ότι η δική της επιλογή ήταν η καλύτερη!
Ως εκ τούτου ...μουλάρωσα και η συγκεκριμένη θέση θα μείνει κενή!
Παλαιότερα με τον συμβιβαστικό τρόπο ειχαν αγοραστει αλλοι δύο πίνακες (ουσιαστικά εγω ειχα συμβιβαστει)