δωστε μου τα φωτα σας για αλλη μια φορα

olympuse410

Established Member
15 May 2008
172
θελω λιγα σχολια για την Pentax K-1000
επισης ποσο ευκολα μπορω να την βρω,σε τι τιμες και σε ποια καταστηματα της Αθηνας.αν θελετε προτεινετε μου και αλλες αναλογες μηχανες απο αλλες εταιριες.θελω ομως κατι παλιο.
Ευχαριστω

Όταν λες "κάτι παλιό", εννοείς για χρήση ή βιτρίνα?

Τυχαίως, μία που παρακολουθούσα, έκλεισε στις 44 λίρες στο ebay

Συνήθως φεύγουν λιγάκι ακριβότερα, η συγκεκριμένη θεωρείται σχεδόν cult classic.
Από παλιές Pentax, έχω μόνο με βιδωτή μοντούρα, την πρώτη Spotmatic, τη διάδοχό της (SP II), και την ES.

Τις χρησιμοποίησα (την πρώτη και την τρίτη) για "μοντέλα" σε μία δοκιμή νορμάλ φακών που είχα ανεβάσει πριν κάτι μήνες:

attachment.php

ευχαριστω για την απάντηση.δεν την θελω για βιτρινα.απλα θελω μια αναλογικη slr να πειραματιστώ.μπορω να διαθεσω λιγα χρηματα μονο.ουτε βεβαια περιμενω μεγαλες αποδοσεις αλλωστε εχω dslr για αυτο το σκοπο.

Ρώτησα γιατί θέλεις κάτι οπωσδήποτε "παλιό". Πρέπει δηλαδή να είναι της δεκαετίας του '70, για "ρετρό" αίσθηση? Ή είναι αδιάφορο?
Υπόψιν η Κ1000 είναι χειροκίνητη, μόνο αυτόματο διάφραγμα έχει (δηλαδή κάνει φωτομέτρηση με ανοικτό, δεν μιλάμε για προτεραιτότητες διαφράγματος, αυτά είναι "αυτοματισμοί" που ήρθαν αργότερα).

Από φακούς? Τι ακριβώς θέλεις, το σώμα με έναν 50ρη?
Υπάρχει παρόμοιο θέμα στην υποκατηγορία, ψάξε λίγο εάν θέλεις...

λοιπον ολα ξεκινησαν με την konica c35 automatic που βρηκα τυχαια πριν λιγο καιρο.ειδα δειγματα απο φωτογραφιες της καθως και απο αλλα μοντελα εποχης και μου αρεσαν ιδιαιτερα.η μηχανη ομως εχει καποια προβληματα και απο το να δωσω 50 ευρω για service ας δωσω καλυτερα μεχρι 100 να παρω κατι καλυτερο και λιγοτερο αυτοματο.
(η εμφανιση σιγουρα ειναι εντυπωσιακη και μοιαζουν αρκετα με την pentax k1000 οπως και με την μηχανη που βρισκεται στα δεξια απο αυτες που παρεθεσες)
θα πρεπει να ψαξω καλυτερα το forum αλλα επειδη μου φανηκε καπως συγκεκριμενο ειπα να ανοιξω νεο θεμα.

Απο φακους δεν εχω ιδεα ακομα αλλα δεν θελω και τρελα πραγματα

Με 100 ευρώ σίγουρα θα βρεις στο ebay, αρκεί να έχεις λιγάκι υπομονή (όχι πολύ, μέσα σε 10 μέρες θα βρεις).

Θα έλεγα να πάρεις κάτι που έχει προτεραιτότητα διαφράγματος τουλάχιστον (δηλαδή να επιλέγει ταχύτητα αυτόματα η μηχανή) πχ μία Pentax ME/ΜΕ Super. Ο Ηλίας Σ. είχε γράψει κάπου εάν δεν με απατά η μνήμη μου ότι την είχε.
Μια τέτοια με 50ρη 1.7 ή 2.0 φακό για αρχή, δεν θα πρέπει να σου βγει πάνω από 60-70 ευρώ. Υπάρχουν φυσικά και οι Nikon (μάλλον για FM/FM2) αλλά ενίοτε φεύγουν ακριβά, δύσκολα βρίσκεις καλό σώμα με 50ρη φακό στα 100 ευρώ (περιέργως, πιο "σύγχρονες" -βλ. πλαστικές- βρίσκονται!)

Πχ αυτή, κλείνει σε 1 ώρα περίπου και είναι χαμηλά σε τιμή (μέχρι 35-40 λίρες θα έλεγα πως αξίζει, και ο φακός της -SMC-M50/2- είναι καλής απόδοσης -έχω το αδερφάκι του 50/1.7)

send ευχαριστω πραγματικα για την βοηθεια σου.ελπιζω να καταλαβατε τι περιπου θελω απλα προτεινετε μου μερικα μοντελα για να αρχισω να ψαχνω και γω στα καταστηματα.απο ebay δεν εχω αγορασει ποτε γιαυτό στην αρχη τουλαχιστον θα ακολουθησω την παραδοσιακη οδό και αν δεν βγει κατι βλέπουμε.ενας γνωστός μου θα παει Λουξεμβούργο μεσα στον ιουνιο-ιουλιο αρα ισως βρω καποια ακρη και απο εκει.

Βρε μην διστάζεις, δεν θα πονέσει!
Από εκεί έχτισα ολόκληρη τη συλλογή μου! Προχώρα άφοβα, οι τιμές και η ποικιλία απλά δεν συγκρίνονται με την εδώ αγορά.

θα το ψαξω και το ebay αλλα για πειτε και καποιο μαγαζι αθηνα που να καλυπτει τα κριτηρια μου,γιατι αν παω σε λαθος μαγαζια και ζητησω τετοια κομματια θα με κοιτανε καπως φανταζομαι.:idea:
Nikon fm2,minolta srt303,pentax k1000,pentax me super για αρχη και βλεπουμε(μα καλα ολες τοτε ιδιες ητανε απο πλευρα εμφανισης????)

Θα έλεγα να πάρεις κάτι που έχει προτεραιτότητα διαφράγματος τουλάχιστον (δηλαδή να επιλέγει ταχύτητα αυτόματα η μηχανή) πχ μία Pentax ME/ΜΕ Super. Ο Ηλίας Σ. είχε γράψει κάπου εάν δεν με απατά η μνήμη μου ότι την είχε.

Έχω την ΚΜ, που βγήκε μετά την K1000 αλλά πρίν την ΜΕ.
Η ΚΜ είναι ίδια με την Κ1000 αλλά πέρασε από τους βιδωτούς φακούς στους "κουμπωτούς".
Έχω και την ΜΖ7, αρκετά μεταγενέστερη που κι αυτή μπορεί να βρεθεί σε πολύ χαμηλή τιμή σαν μεταχειρισμένη.

Απλά οι παλιώτερες μηχανές που δεν είχαν αυτοματισμούς μπορούν να δουλεύουν και χωρίς μπαταρία, πράγμα που ακόμα είναι σημαντικό για αρκετούς.
Εξαρτάται τι θέλεις απ' την μηχανή. Άριστες αναλογικές βρίσκονται πια σε τιμές απίστευτα χαμηλές, ειδικότερα σε σχέση με το πόσο αγοράστηκαν!

Μετά όμως; Φίλμ scanner?
Καλομαθαίνει εύκολα κανείς με την επεξεργασία στο computer...

Και η Κ1000 μπαγιονέτ είναι. Για την ακρίβεια, η πρώτη μπαγιονέτ. Νομίζω από τις κορυφαίες για βιδωτούς είναι η ES και ESII.

Εγώ ψάχνοντας για φακούς, καταλήγω και με κάμποσα ρετρό σώματα, τα οποία μετρούν σαν μπόνους.
Την εβδομάδα που πέρασε παρέλαβα πχ από Γερμανία μία Pentax Spotmatic SPII + S-M-C 50/1.4 + S-M-C 135/2.5 (αυτός έχει 3 εκδοχές, μία Super, δύο Super Multi Coated, τώρα τις έχω όλες!) σε τιμή απίστευτη. Εάν πας με κυρίαρχο κριτήριο τους φακούς, μπορεί να βρεθείς με καλή ευκαιρία, και από συλλεκτική άποψη.

Και η Κ1000 μπαγιονέτ είναι. Για την ακρίβεια, η πρώτη μπαγιονέτ. Νομίζω από τις κορυφαίες για βιδωτούς είναι η ES και ESII.

Σωστά. Η πρώτη μπαγιονέτ! Η spotmatic ήταν η τελευταία με βιδωτό οπότε ήταν και η πιο εξελιγμένη απ' την Pentax.

Εγώ ψάχνοντας για φακούς, καταλήγω και με κάμποσα ρετρό σώματα, τα οποία μετρούν σαν μπόνους.
Την εβδομάδα που πέρασε παρέλαβα πχ από Γερμανία μία Pentax Spotmatic SPII + S-M-C 50/1.4 + S-M-C 135/2.5 (αυτός έχει 3 εκδοχές, μία Super, δύο Super Multi Coated, τώρα τις έχω όλες!) σε τιμή απίστευτη. Εάν πας με κυρίαρχο κριτήριο τους φακούς, μπορεί να βρεθείς με καλή ευκαιρία, και από συλλεκτική άποψη.

Η συλλογή σου γίνεται τόσο ενδιαφέρουσα, που ίσως θα πρέπει να μετακομίσει από το ράφι σε χρηματοκιβώτιο! ;)

Έχω στα χέρια μου αυτές τις μέρες την EOS 100 ενός φίλου. Την πήρε στο ebay.de 27 μαζί με τα μεταφορικά. Η μηχανή είναι σαν καινούρια, σαν να βγήκε απο το κουτί της για πρώτη φορά στην κυριολεξία!!

Re: Απάντηση: δωστε μου τα φωτα σας για αλλη μια φορα

Έχω στα χέρια μου αυτές τις μέρες την EOS 100 ενός φίλου. Την πήρε στο ebay.de 27 μαζί με τα μεταφορικά. Η μηχανή είναι σαν καινούρια, σαν να βγήκε απο το κουτί της για πρώτη φορά στην κυριολεξία!!
27 μαζι με τα μεταφορικα??Ωχ τωρα θα αρχισω τις ερωτησεις για το ebay!!
αλλα σε καμια pentax με βλεπω να καταληγω αν και απο ενα site ειδα τα παρακατω που θα συμφωνησετε πως ειναι αρκετα ακριβα(αν προκειται για μεταχειρισμενα)
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif] PENTAX MX μονοοπτική (reflex) 35mm φωτογραφική μηχανή του 1976, με δυνατότητα αλλαγής φακών και θαμπόγυαλου. Έχει 50mm Pentax φακό. Είναι μηχανική (manual), και μόνο το φωτόμετρό της λειτουργεί με LR44 μπαταρίες 265.00 [/FONT]​
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]PENTAX K1000 35mm φωτογραφική μηχανή του 1975 με δυνατότητα αλλαγής φακών. Έχει 50mm Pentax φακό. Είναι μηχανική (manual), και μόνο το φωτόμετρό της λειτουργεί με LR44 μπαταρίες 185.00 [/FONT]​
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]PENTAX ME SUPER 35mm φωτογραφική μηχανή του 1980 μηχανική (manual), και αυτόματη με δυνατότητα αλλαγής φακών και θαμπόγυαλου και λειτουργεί με 2 LR44 μπαταρίες. Έχει 50mm Pentax φακό. 195.00 [/FONT]​

Φιλε μου και εγώ στην αρχή ήμουν λίγο διστακτικός για ebay αλλα δεν χρειαζόταν τελικά. Καταρχήν είναι πανεύκολο. Βρίσκεις κυριολεκτικά ό,τι θες και σε απίστευτες τιμές που δέν μπορεί να συναγωνιστεί κανένα κατάστημα (για μεταχειρισμένα μιλάμε πάντα).
Και είναι και ασφαλές αρκεί να προσέχεις. Δλδ να πληρώνεις μόνο μέσω paypal και απο πωλητές με πολλές πωλήσεις και θετικό feedback.
Οι τιμές που λες πιστέυω οτι είναι πολύ υψηλες. Μπορείς να βρείς αναλογικά σωματα ημιαυτόματα (με την μηχανή να διαλέγει ταχύτητα κλείστρου που λεέι και ο send) πολύ πιο φτηνά.
Θα σου πρότεινα να αποφύγεις το τελείως manual για αρχή. Σκέψου ότι για κάθε μία φωτό που θα βγάζεις θα πρέπει πρώτα να φωτομετράς και υπολογίζεις μόνος σου διαφραγμα και ταχύτητα διαδικασία που όσο πιο άπειρος είσαι τόσο πιο πολύ θα κρατάει (προσωπική εμπειρία... χεχε) και δεν θα ξέρεις οτι έκανες λάθος έως να το εμφανίσεις...
Είναι ευκολία να μπορει η μηχανή να κάνει αυτες τις επιλογές για σένα στην αρχη

Re: Απάντηση: δωστε μου τα φωτα σας για αλλη μια φορα

27 μαζι με τα μεταφορικα??Ωχ τωρα θα αρχισω τις ερωτησεις για το ebay!!
αλλα σε καμια pentax με βλεπω να καταληγω αν και απο ενα site ειδα τα παρακατω που θα συμφωνησετε πως ειναι αρκετα ακριβα(αν προκειται για μεταχειρισμενα)
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif] PENTAX MX μονοοπτική (reflex) 35mm φωτογραφική μηχανή του 1976, με δυνατότητα αλλαγής φακών και θαμπόγυαλου. Έχει 50mm Pentax φακό. Είναι μηχανική (manual), και μόνο το φωτόμετρό της λειτουργεί με LR44 μπαταρίες 265.00 [/FONT]​
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]PENTAX K1000 35mm φωτογραφική μηχανή του 1975 με δυνατότητα αλλαγής φακών. Έχει 50mm Pentax φακό. Είναι μηχανική (manual), και μόνο το φωτόμετρό της λειτουργεί με LR44 μπαταρίες 185.00 [/FONT]​
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]PENTAX ME SUPER 35mm φωτογραφική μηχανή του 1980 μηχανική (manual), και αυτόματη με δυνατότητα αλλαγής φακών και θαμπόγυαλου και λειτουργεί με 2 LR44 μπαταρίες. Έχει 50mm Pentax φακό. 195.00 [/FONT]​

Από τις παραπάνω έχω δουλέψει παλιότερα μόνο την ΜΕ (δανεική για μερικά φιλμ) με 2-3 καλούς φακούς. Καλή μηχανή. Θα σου πρότεινα όμως να πας σε κάτι πιο μοντέρνο και ή δυνατόν σε CANON EF που προτείνει και ο Billy. Υπάρχουν εξαιρετικές ευκαιρίες και σώματα πολύ πιο σύγχρονα σε τιμές