Δώστε το εισιτήριο σας στον/την επόμενο/η

Οι ανα τον κόσμο κερδοσκόποι το ανεβάζουν παγκοσμίως και οι εγχώριοι κερδοσκόποι (που είναι νόμιμοι, για την -εκάστοτε- κυβέρνηση) "μεταφράζουν" σε πολλαπλάσιες αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης

Το να το αφήσεις κάπου δεν μπορεί να γίνει επιχείρημα ώστε να κατηγορηθείς.

Η κίνηση αυτή καθεαυτή που έχει ξεκινήσει είναι σωστή και δείχνει πως πρέπει να σκεφτόμαστε σε απλά ζητήματα σαν συνειδητοποιημένοι πολίτες ενάντια στη σημερινή κατάσταση.

Ο φιλήσυχος που δεν διανοείται να μοιραστεί το εισητήριο που πλήρωσε με άλλον συμπολίτη μπορεί άνετα να μείνει αναπαυμένος στο καναπεδάκι του με τον Τράγκα αγκαλιά.

εάν γενικευτεί μία τέτοια πρακτική, το αποτέλεσμα θα είναι να γεμίσουν τα μέσα μεταφοράς ελεγκτές. Αυτό θέλουμε δηλαδή?
Φυσικά αυτή η πρακτική γινόταν με διάφορες μορφές εδώ και χρόνια, τώρα όσο ήταν αξιόποινη, ήταν και για τα δύο μέρη που συμμετείχαν σε αυτή.

το ότι μας κλέβουν καθημερινά δεν το σχολιάζεις !
όλο και πιο βαθιά βάζουν το χέρι τούς στην τσέπη μας
ετσι μου έρχεται να "βγάλω" το σλιπάκι.....να δω τι θα πιάσουν!
υ.γ
στον ΗΣΑΠ δουλεύεις ???? :flipout:

Σε ιδιωτικη εταιρεια δουλευω και οχι στα μεσα μαζικης μεταφορας ομως οπως εγραψα προσωπικα δεν το θεωρω σωστο.

ΥΓ: Με το χερι στην καρδια ποσοι απο εσας που γραψατε σε αυτο το thread χρησιμοποιηται τα μεσα μαζικης μεταφορας?

Last edited:
εάν γενικευτεί μία τέτοια πρακτική, το αποτέλεσμα θα είναι να γεμίσουν τα μέσα μεταφοράς ελεγκτές. Αυτό θέλουμε δηλαδή?

Εισητήριο θα έχουμε όλοι, κανείς μας δεν μπαίνει λαθραία στα μεταφορικά μέσα. Οπότε ας μπουν όσοι ελεγκτές θέλουν... Θα παταχθεί και η ανεργία!

Σε ιδιωτικη εταιρεια δουλευω και οχι στα μεσα μαζικης μεταφορας ομως οπως εγραψα προσωπικα δεν το θεωρω σωστο.

ΥΓ: Με το χερι στην καρδια ποσοι απο εσας που γραψατε σε αυτο το thread χρησιμοποιηται τα μεσα μαζικης μεταφορας?

Εγώ τα χρησιμοποιώ κθημερινά... και πάντα με εισιτήριο.
Δεν ξέρω σε τι μπορεί να σε βοηθήσει αυτή η πληροφορία στη συζήτηση πάντως..

Εγώ τα χρησιμοποιώ κθημερινά... και πάντα με εισιτήριο.
Δεν ξέρω σε τι μπορεί να σε βοηθήσει αυτή η πληροφορία στη συζήτηση πάντως..

Μάλλον ήθελε να το πάει στο "τι σας νοιάζει εσάς που δεν χρησιμοποιείτε τα μέσα"..

τέτοια αλλοτρίωση...

Από τον P@ntelis S@t

http://www.satleo.gr/forum/viewtopic.php?t=9930
http://www.satgrekco.gr/forum/showthread.php?t=29280

Αθηναίοι οργανωθείτε!!

Παίρνω την πρωτοβουλία να σας πω μια σκέψη μου και να σας προτείνω κάτι για το καλό όλων των αθηναίων που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Απ´ότι ξέρετε από 1 του Μαΐου ισχύει το νέο ενιαίο εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις παντού για 1.30 ώρα.
Η μετακίνηση μας όμως μπορεί να κρατήσει το πολύ μισή ώρα ιδικά στο μετρό και μετά να πετάξουμε το εισιτήριο γιατί δεν έχουμε άλλη μετακίνηση να κάνουμε ενώ μπορεί για άλλη μια ώρα το εισιτήριο να ξανά χρησιμοποιηθεί κανονικότατα.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΔΩΣΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ.

Δηλαδή ενώ βγαίνετε από το μετρό, λεωφορείο, τραμ κτλ και δεν θα χρησιμοποιήσετε άλλο το εισιτήριο γιατί δεν το δίνετε σε έναν συμπολίτη μας που μπαίνει στο μετρό ας πούμε και δεν έχει εισιτήριο το έχετε σκεφτεί !!!!
Σκέπτεστε όλοι που βγαίνουν από το μετρό να το δίνουν σε ένα άλλο και όχι να το πετούν τι καλό που θα κάνουμε σε κάποιον συνάνθρωπο μας που και τα 80 λεπτά τα μετρά κάθε μέρα και που ξέρετε αύριο μπορεί να είστε εσείς αυτός που θα σας δώσουν ένα εισιτήριο στο χέρι !!!

Αθηναίοι οργανωθείτε για το καλό όλων μας !!!!!!!!!!

Εάν την ιδέα μου την ακούτε σωστή δια δώστε το παντού και με οπίων τρόπο μπορείτε γιατί μόνο όταν το μάθει ο πολύς κόσμος τότε θα γίνει πραγματικότητα !!!!!!!
Αρχίστε κιόλας από σήμερα και κάντε μια Αθήνα πιο ανθρώπινη λέγοντας καλημέρα σε έναν συμπολίτη μας και δίνοντας του το εισιτήριο σας και πιστεύω ότι και το χαμόγελο που θα πάρετε θα είναι μια μεγάλη ικανοποίηση

Το βρίσκω πολύ λογικό κι έξυπνο.
Το προσπάθησα αρκετές φορές στα αστικά λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη ,όπου χρησιμοποιώ καθημέρινα λεωφορείο για να πάω στη δουλειά.
Αλλά όπως είπε κι ο Φραγκίσκος, σε κοιτάνε σαν χαζοί λες και τους δίνεις βόμβα. Και να πω οτι το δίνω σε κάποιον που θα πάρει το ίδιο λεωφορείο με αυτό που κατέβηκα; Όχι γιατί τότε ίσως υπάρξει πρόβλημα.

Και στο κάτω κάτω , ταρίφα είναι το εισητήριο. Εφόσον μπορείς να κάνεις όσες χρήσεις θές μέσα σε 70 λεπτά ( για Θεσσαλονίκη ) τι να τις κάνω εγώ τι να τις κάνουμε 2 ή 3 άτομα. Εφόσον δεν θα είμαστε χωρίς εισητήριο και εφόσον θα το χρησιμοποιήσουμε όπως πρέπει.

Αυτά είναι εξυπνάδες των οργανισμών για να τα αρπάζουν απο τον επιβάτη που κατα κυκλοφορεί με ακυρωμένο κανονικά εισιτήριο.

Με την ιδια λογικη μπορουμε να αφηνουμε τα κλειδια του αυτοκινητου μας για να το παρει ο επομενος, κ.ο.κ κατα την προσωπικη μου γνωμη ειναι να ειμαστε λιγο σοβαροι και ας μην επικροτουμε τετοιες κινησεις.

η τα κλειδια του σπιτιου να μας π...ξουν την γυναικα.
Απορω που κολλαει αυτο που λες
Ελεος

Το βρίσκω πολύ λογικό κι έξυπνο.
Το προσπάθησα αρκετές φορές στα αστικά λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη ,όπου χρησιμοποιώ καθημέρινα λεωφορείο για να πάω στη δουλειά.
Αλλά όπως είπε κι ο Φραγκίσκος, σε κοιτάνε σαν χαζοί λες και τους δίνεις βόμβα. Και να πω οτι το δίνω σε κάποιον που θα πάρει το ίδιο λεωφορείο με αυτό που κατέβηκα; Όχι γιατί τότε ίσως υπάρξει πρόβλημα.

Και στο κάτω κάτω , ταρίφα είναι το εισητήριο. Εφόσον μπορείς να κάνεις όσες χρήσεις θές μέσα σε 70 λεπτά ( για Θεσσαλονίκη ) τι να τις κάνω εγώ τι να τις κάνουμε 2 ή 3 άτομα. Εφόσον δεν θα είμαστε χωρίς εισητήριο και εφόσον θα το χρησιμοποιήσουμε όπως πρέπει.

Αυτά είναι εξυπνάδες των οργανισμών για να τα αρπάζουν απο τον επιβάτη που κατα κυκλοφορεί με ακυρωμένο κανονικά εισιτήριο.

Μια μικρή διόρθωση... ο Έκτορας το είπε αυτό.

Δεν ειναι κακη ιδεα , το προβλημα ειναι αυτο που προαναφερθηκε.Οτι κινδυνευεις να παρεξηγηθεις και να ακουσεις και τιποτα . Τωρα αν το αφησεις ενταξει δεν τρεχει και τιποτα.
Και ναι ειμαστε large σε ορισμενα πραγματα , καποιος μπορει να το πει χαζομαρα καποιος αξιοπρεπεια.
Οποιος πιστευει το αντιθετο ας παρει το εισητηριο απο καποιον, οταν ειναι με παρεα μαζι .

Χρησιμοποιώ το λεωφορείο , και μάλιστα πηγαίνω στο τέρμα του 12 ( εκεί κόντα με άφθονο πάρκινγκ ) και από κει πάω όπου θέλω ...

Η τακτική που περιγράφεται επάνω είναι διαδεδομένη ανάμεσα στους φοιτητές

Απο κει και πέρα θα ήθελα να ρωτήσω πιο είναι το πραγματικό κόστος μετακίνησης στη Θεσσαλονίκη ( για αθήνα δεν το συζητώ , είναι περίπλοκο )
μήπως έχει ξεπεράσει τα 3 ευρώ; πείτε και ένα ευχαριστώ στον ΟΑΣΘ που το δίνει τόσο χαμηλά , και ένα ευχαριστώ στους 110.000 φοιτητές των ΑΤΕΙ που τους πληρώνουν ( ναι αυτοί είναι το κύριο έσοδο )

Τι εννοείς με το "σωστό" Στέλιο?
Sic ας πούμε?
Ευγενικό?
Παλιομοδίτικο?
Καθωσπρέπει?
Τι ακριβώς???

Το να αγοραζεις ενα εισητηριο αξιας 0,80 λεπτων και με αυτο να το χρησιμοποιουν διαφοροι χωρις να εχουν πληρωσει την αξια της διαδρομης το θεωρειτε σωστο?

Αλλα ετσι εχουμε μαθει σε αυτην την χωρα πως να κλεβουμε το κρατος σε αλλη χωρα της Ευρωπης γινετε? , δηλαδη εγω ειμαι μ@λ@κας που πληρωνω το εισητηριο μου καθε πρωι για να παω στην δουλεια μου?

και πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω την λογικη οτι αγοραζω το εισητηριο αρα πληρωνω τα 0,80 λεπτα και το αφηνω στο μηχανημα αντι να το πεταξω στα σκουπιδια για να το παρει ο επομενος ?????????????????????

Last edited: