Ρε παιδια, μου ήρθε κι εμενα αυτό το mail και μόνο που δεν τον έβρισα αυτόν που το'στειλε.. Δεν πιστεύω όλα αυτα που διαβάζω!!!!
Δηλαδή ΑΥΤΟ μας πείραξε, απ'όσα συμβαίνουν στη χώρα μας??
Τα εισιτήρια των ΜΜΜ, απ'οσο μπορώ να ξέρω είναι τα φθηνότερα στην Ευρώπη. Σε όσους σπεύσουν να πουνε "ναι αλλα εκει ειναι καλυτερα", απανταω ότι πλέον το μετρό στην Αθήνα πραγματικά σε πάει παντού, και έχει υπό κατασκευή ένα τεραστιο κομματι ακόμα, ενω τα λεωφορεία όσες φορές τα έχω χρησιμοποιήσει περνάνε στην ώρα τους, και σε καμία περίπτωση δε θυμίζουν το χάλι που βλέπαμε πριν 10-15 χρόνια. Αφήστε που τελευταία, έγινε επιτέλους και το αυτονόητο, κι έχουμε μετρό μέχρι μια σεβαστή ώρα τα σαββατοκύριακα.
Εγώ σε όλη αυτή την κίνηση, με συγχωρείτε που θα το πω έτσι χοντρά, αλλά το μόνο που βλέπω είναι ακόμη μια νεοελληνική "τζάμπα μαγκιά". Πουλάμε ιδεολογία με τον μόνο τρόπο που δε θα μας ζημιώσει: Κλέβοντας κατ'ουσίαν τα ΜΜΜ.
Μας εξοργίζει το εισιτήριο που κοστίζει 1 ευρώ (για εμάς τους φοιτητές 50 λεπτά). Ωραία, δεκτό ως εδώ.
Ωστόσο, πάμε για μπανάκι (ή μήπως yabanaki) στις πλαζ των 5-10 ευρώ ανά ξαπλώστρα, πίνουμε τον φραπέ των 4-5 ευρώ στις καφετέριες, πάμε στα κλαμπ και ακουμπάμε 20ρικα για τον "αερα" , αγοράζουμε τα ρούχα μας ακριβότερα από ολόκληρη την Ευρώπη, αγοράζουμε τα ηλεκτρονικά μας ακριβότερα απ'ολη την Ευρώπη, και, το τελευταίο που άκουσα αυτές τις μέρες είναι ότι, ακόμα και την Greek Φετα Cheese, την αγοράζουμε πιο ακριβά απόσο την αγοράζει εισαγόμενη ο Γερμανός.
Φυσικά όλα αυτά με το χαμηλότερο βασικό μισθό της ευρώπης, μην ξεχνιόμαστε.
Ωστόσο, κανείς μας δεν καταδέχεται να θυσιάσει το καφεδάκι του στην παραλία με τα 4-5 ευρώ, εκει γουστάρει να τον κλέβουν.
Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει τα διάφορα κλαμπίδια να κλείσουν από ερήμωση, και πάει και σκάει τα 120 ευρώ το μπουκάλι, εκεί γουστάρει να τον κλέβουν.
Κανείς δεν βάζει λουκέτο στα νέα πολυκαταστήματα ρούχων στο κέντρο, όπου με 100 ευρώ αγοράζεις το πολύ... ενα ζευγάρι κάλτσες, όλοι πάνε και αδειάζουν τις πιστωτικές τους. Πειράζει που με τα ίδια λεφτά που ο ελληνας παιρνει καλτσες, ενας γερμανός έχει αγορασει 2μπουφαν και 3 παντελονια? Οοοοχι. Στα ρούχα, του Νεοέλληνα του αρέσει να τον κλέβουν.
Αλλά στα εισιτήρια, ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΑΣ!!! ΔΕ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ, απλά να κλέψετε άρα και ζημιώσετε μια εταιρία κοινής ωφέλειας.
Σορρυ παίδες αλλά εγώ έτσι το βλέπω... Είμαι απόλυτα σύμφωνος για οποιαδήποτε ριζοσπαστική κίνηση κατά της ακρίβειας. Αλλά η συγκεκριμένη μου φαίνεται ταυτόχρονα γελοία και δήθεν.