Για μενα, αυτη ειναι μια κινηση ευγενειας - αναφερομαι στον τιτλο του θεματος -και οχι μια χειρονομια φιλανθρωπιας.
Θυμαμαι,οταν εψαχνα στην ουρα του ταμειου ενα προσωπο αγνωστο,για να του προσφερω το εισητηριο μου για το 'Ματι του Λονδινου'.....(Οταν ειδα το 'μεγαθηριο' αλλαξα γνωμη και προτιμησα να με κοιτουν απο ψηλα οι αλλοι παρα εγω αυτους!!!)
Δεν θα ξεχασω εκεινη τη δυσπιστη ματια της κινεζουλας-κορεατισσας που με ρωτουσε και ξαναρωτουσε εαν πραγματικα το εννοω και δεν της "παιζω ασχημο παιχνιδι",οπως επισης δεν ξεχνω το απεραντο χαμογελο ευτυχιας της...Χαρηκε αυτη...χαρηκα κι εγω...
Σ ενα υπαιθριο παρκινγκ στη Γερμανια με περιμενε ο οδηγος ενος αλλου αυτοκινητου να παρκαρω κι ετρεξε στην πορτα του αυτοκινητου μου να μου προσφερει το εισητηριο του...Εδρεψε κι αυτος χαμογελο....
Και στην Ελλαδα...-ναι στην Ελλαδα!!- σ ενα πολυσυχναστο ανοικτο παρκινγκ στο κεντρο της Θεσσαλονικης,οπου περιμενεις στην ουρα αρκετη ωρα να "βγει" κανενας ευλογημενος ανθρωπος καποτε για να χωθεις εσυ,ειχα καλη τυχη!Με πλησιαζει μια κοπελια και μου λεει να την ακολουθησω με το αυτοκινητακι μου,διοτι θελει να παραδωσει την θεση παρκινγκ 'της' σε μια γυναικα!!! Χρειαστηκα μερικα δευτερολεπτα να συνελθω απο το αναπαντεχο σοκ της καλοσυνης της...
Δυστυχως,δεν εχω μεγαλη εμπειρια με τα μεσα μαζικης μεταφορας...αλλα κι εγω θα εδινα το εισητηριο μου με μεγαλη χαρα στον επομενο...
Η ολη συζητηση που παρακολουθησα στο μεγαλυτερο μερος της με ενδιαφερον,μου φερνει στο νου το ηθικο διλλημα στο οποιο περιερχεται ο οδηγος ενος αυτοκινητου,οταν ανακαλυπτει ενα αστυνομικο μπλοκ η στημενο ρανταρ στο δρομο και θα ηθελε να προειδοποιησει τους διερχομενους αυτοκινητιστες με φωτοσινιαλο.... Nα το κανει ή να το αφησει....Ειναι κι αυτο παρανομο!:nounder: