Δώστε το εισιτήριο σας στον/την επόμενο/η

ΔΩΡΕΑΝ ??:flipout::flipout::flipout:

σε λιγο θα μας χρεωνουν και τον ογκο του αερα που προσπαθουμε να αναπνευσουμε.....

η Αττικη οδος ειναι χαρακτηριστικο παραδειγμα ασυδοσιας και ξεφτιλας του κρατους....

Βασικά η Αττική Οδός είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του γιατί θα έπρεπε τα πάντα να είναι ιδιωτικά.

Η ξεφτίλα του κράτους έγγυται στο ότι άφησε ανεξέλεγκτη την τιμή του διοδίου και δεν είχε προβλέψει στην αρχική σύμβαση μια πολύ χαμηλότερη "οροφή" για την τιμή.

ΔΩΡΕΑΝ ??:flipout::flipout::flipout:

σε λιγο θα μας χρεωνουν και τον ογκο του αερα που προσπαθουμε να αναπνευσουμε.....

η Αττικη οδος ειναι χαρακτηριστικο παραδειγμα ασυδοσιας και ξεφτιλας του κρατους....

Κι όμως ρε παιδιά, κάποτε οι αστικές συγκοινωνίες ήταν δωρεάν. Για οκτώ χρόνια. Τουλάχιστο 7-10 το πρωί, για τον εργαζόμενο κοσμάκη. Μέχρι που ήρθε στην εξουσία ο γνωστός βρυκόλακας... Έπειτα βέβαια που ξαναγύρισαν οι άλλοι, αυτό είχε ξεχαστεί...

Κι όμως ρε παιδιά, κάποτε οι αστικές συγκοινωνίες ήταν δωρεάν. Για οκτώ χρόνια. Τουλάχιστο 7-10 το πρωί, για τον εργαζόμενο κοσμάκη. Μέχρι που ήρθε στην εξουσία ο γνωστός βρυκόλακας... Έπειτα βέβαια που ξαναγύρισαν οι άλλοι, αυτό είχε ξεχαστεί...

Ποτε ρε συ ηταν δωρεαν??? ουτε εγω δεν το θυμαμαι :rifle:

Βασικά η Αττική Οδός είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του γιατί θα έπρεπε τα πάντα να είναι ιδιωτικά.

Η ξεφτίλα του κράτους έγγυται στο ότι άφησε ανεξέλεγκτη την τιμή του διοδίου και δεν είχε προβλέψει στην αρχική σύμβαση μια πολύ χαμηλότερη "οροφή" για την τιμή.

το λαθος και η προχειροτητα ηταν οτι αφησαν να εφαρμοσουν την χρεωση στην εισοδο....και οχι στην εξοδο για να πληρωνεις αναλογα με την χιλιομετρικη χρηση....

Εκτος βεβαια αν εγινε εκ του πονηρου...αφησαν το εργο ετσι για να φανε με χρυσα κουταλια οι κατασκευαστες Μπομπολες και λοιποι για 25 ποσα χρονια και μετα το κρατος να συνεχισει να εισπραττει με την ιδια λογικη ...

Ποτε ρε συ ηταν δωρεαν??? ουτε εγω δεν το θυμαμαι :rifle:
Εφαρμόστηκε στην πρώτη περίοδο του Πασοκ από το 1981 μέχρι το 1989. Όταν βγήκε ο Οξαποδω (βλ.Μητσοτάκης) θέλησαν να τα κάνουν ιδιωτικά (τα λεωφορεία). Όταν επανήλθε το ΠοτέΑληθινόΣΟσιαλιστικόΚίνημα απλά φρόντισε να ξαναγίνουν δημόσια...

Εφαρμόστηκε στην πρώτη περίοδο του Πασοκ από το 1981 μέχρι το 1989. Όταν βγήκε ο Οξαποδω (βλ.Μητσοτάκης) θέλησαν να τα κάνουν ιδιωτικά (τα λεωφορεία). Όταν επανήλθε το ΠοτέΑληθινόΣΟσιαλιστικόΚίνημα απλά φρόντισε να ξαναγίνουν δημόσια...

Θυμαμαι τις κοντρες του βρυκολακα με τα συνδικατα και τις ξεφτιλισμενες ιδιωτικοποιησεις.....το δωρεαν 3ωρο δεν το θυμομουνα....

Σε λιγο θα μας πεισει οτι το παρον επιπεδο συγκοινωνιων οφειλεται σε αυτον και τις ενεργειες του...

Βασικά είναι απλά τα πράγματα:

Γιατί πληρώνουμε εισιτήρια, διόδια, φόρους κλπ στο κράτος;

Για να μας παρέχει καλύτερα μέσα μεταφοράς, καλύτερους δρόμους, καλύτερες υπηρεσίες κ καλύτερες υποδομές γενικότερα.

Βλέπετε να γίνεται κάτι τέτοιο στην Ελλάδα; Όχι! Τα ΜΜΜ δεν είναι ποτέ στην ώρα τους κ δεν μπορώ να βασιστώ σ'αυτά για να πάω έγκαιρα στη δουλειά μου, είναι τρισάθλια, ελλειπώς συντηρημένα, ατυχήματα γίνονται συνέχεια! Οι δρόμοι γεμάτοι κακοτεχνίες κ πήχτρα στην κίνηση! Και γενικά όλες οι δημόσιες υπηρεσίες έχουν γραμμένους τους πολίτες που έπρεπε να εξυπηρετούν...

Γιατί όμως; Αφού τους πληρώνουμε και μάλιστα πολύ ακριβα! Που πάνε τα λεφτά μας; Αφού δεν πάνε εκεί που πρέπει τότε κάποιοι τα τρώνε, δηλ. τα κλέβουν!

Οπότε λοιπόν τι κάνουμε; Κλέβουμε κι εμείς το κράτος όπου και όπως μπορούμε. Πρέπει να συνειδητοποιηθούμε κ να οργανωθούμε σαν κοινωνία. Κινήσεις όπως το να αφήνεις το εισιτήριο σου για να το χρησιμοποιήσει ο επόμενος μόνο καλό μπορούν να κάνουν σε μια χώρα που είναι από τις ακριβότερες στην Ευρώπη κ τελευταία σε μισθούς... Και απορώ με το κεφάλι μερικών που είναι ενάντια σε τέτοιες κινήσεις. Που νομίζουν ότι βρίσκονται, στη Γερμανία ή στην Ελβετία;

Είναι μεγάλο λάθος να είναι κανείς νομοταγής στην Ελλάδα...

Είναι μεγάλο λάθος να είναι κανείς νομοταγής στην Ελλάδα...

Είναι βέβαια κι αυτός ένας λόγος που έχει γίνει η Ελλάδα τέτοιο μπουρδέλο... (συγγνώμη για την έκφραση, αλλά τέτοιο δεν είναι?)

Καθημερινά πλεον, τη στιγμή που κατεβαίνω από το τρόλευ (γιατί με αυτό μετακινούμαι στη δουλειά), προσφέρω το εισητήριό μου σε κάποιον τυχαία που περιμένει στη στάση όπου κατέβηκα.

Του εξηγώ ότι έχει ισχύ για μια ώρα σχεδόν ακόμα, αρκεί να το ακυρώσει από την άλλη πλευρά του εισητηρίου και πως θα ήταν κρίμα να το πέταγα στα σκουπίδια.
Τονίζω επίσης ευγενικά, πως καλό θα ήταν να το επαναλάβουν και οι ίδιοι όταν θα έχουν στα χέρια τους εισητήριο που δεν χρειάζονται και ισχύει.

Οι αντιδράσεις καμιά φορά δείχνουν αιφνιδιασμό, αλλά πολύ σύντομα καταλαβαίνουν το σκοπό, ενώ άλλες φορές (αρκετές θα έλεγα) ακούω με χαρά ότι και εκείνοι ήδη το έχουν κάνει και το συνεχίζουν καθημερινά.

Παιδιά, είναι τόσο απλό.

Είναι βέβαια κι αυτός ένας λόγος που έχει γίνει η Ελλάδα τέτοιο μπουρδέλο... (συγγνώμη για την έκφραση, αλλά τέτοιο δεν είναι?)
Σίγουρα. Το ένα φέρνει τ'άλλο...

Δεν μπορείς να είσαι τίμιος ανάμεσα σε κλέφτες γιατί θα σε φάνε λάχανο. Πρέπει να προσαρμοστείς!...

Last edited:
"Σας παρακαλώ κύριε τράγκα! στα πορνεία υπάρχει αψογη οργάνωση!"
(η απαντηση του Νικου χ''νικολάου στην εκφραση του τράγκα περί μπουρδέλου η Ελλάς! κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΛΤΕΡ προ μήνα)

Last edited:
Για μενα, αυτη ειναι μια κινηση ευγενειας - αναφερομαι στον τιτλο του θεματος -και οχι μια χειρονομια φιλανθρωπιας.

Θυμαμαι,οταν εψαχνα στην ουρα του ταμειου ενα προσωπο αγνωστο,για να του προσφερω το εισητηριο μου για το 'Ματι του Λονδινου'.....(Οταν ειδα το 'μεγαθηριο' αλλαξα γνωμη και προτιμησα να με κοιτουν απο ψηλα οι αλλοι παρα εγω αυτους!!!)

Δεν θα ξεχασω εκεινη τη δυσπιστη ματια της κινεζουλας-κορεατισσας που με ρωτουσε και ξαναρωτουσε εαν πραγματικα το εννοω και δεν της "παιζω ασχημο παιχνιδι",οπως επισης δεν ξεχνω το απεραντο χαμογελο ευτυχιας της...Χαρηκε αυτη...χαρηκα κι εγω...

Σ ενα υπαιθριο παρκινγκ στη Γερμανια με περιμενε ο οδηγος ενος αλλου αυτοκινητου να παρκαρω κι ετρεξε στην πορτα του αυτοκινητου μου να μου προσφερει το εισητηριο του...Εδρεψε κι αυτος χαμογελο....

Και στην Ελλαδα...-ναι στην Ελλαδα!!- σ ενα πολυσυχναστο ανοικτο παρκινγκ στο κεντρο της Θεσσαλονικης,οπου περιμενεις στην ουρα αρκετη ωρα να "βγει" κανενας ευλογημενος ανθρωπος καποτε για να χωθεις εσυ,ειχα καλη τυχη!Με πλησιαζει μια κοπελια και μου λεει να την ακολουθησω με το αυτοκινητακι μου,διοτι θελει να παραδωσει την θεση παρκινγκ 'της' σε μια γυναικα!!! Χρειαστηκα μερικα δευτερολεπτα να συνελθω απο το αναπαντεχο σοκ της καλοσυνης της...

Δυστυχως,δεν εχω μεγαλη εμπειρια με τα μεσα μαζικης μεταφορας...αλλα κι εγω θα εδινα το εισητηριο μου με μεγαλη χαρα στον επομενο...

Η ολη συζητηση που παρακολουθησα στο μεγαλυτερο μερος της με ενδιαφερον,μου φερνει στο νου το ηθικο διλλημα στο οποιο περιερχεται ο οδηγος ενος αυτοκινητου,οταν ανακαλυπτει ενα αστυνομικο μπλοκ η στημενο ρανταρ στο δρομο και θα ηθελε να προειδοποιησει τους διερχομενους αυτοκινητιστες με φωτοσινιαλο.... Nα το κανει ή να το αφησει....Ειναι κι αυτο παρανομο!:nounder:

Last edited:
Ε τώρα ανοίγεις ενα τεράστιο θέμα....

Θέλουμε ο κάθε ανευθυνος νεοελληνας να τρεχει στους ελληνικους δρομους καρμανιολες με 160-200 χλμ/ωρα? Αν το θέλουμε τότε ναι ,κανουμε σινιάλο με τα φωτα, να τον σωσουμε από την "Αυθαιρεσία" της τροχαίας, και βάζουμε κι εμεις το λιθαράκι μας στη μαστιγα των τροχαιων.

Φυσικα υπαρχει και το επισης ελληνικο φαινομενο των μπλόκων της Τροχαίας σε "χαζά" σημεία, με μοναδικό σκοπό την κερδοσκοπία... Αυτό είναι μια άλλη ιστορία, που δικαιολογεί αυτή την περίεργη μορφή αλληλεγγύης.

Προσωπικά πολυ σπανια κάνω σινιάλο, μόνο σε περιπτώσεις που χωρίς αμφιβολία ισχύει το δεύτερο που ανέφερα.

Το κακό με τα αστυνομικά μπλόκα είναι ότι «στήνονται» μετά την
επικίνδυνη στροφή μόνο και μόνο για να γράψουν την κλήση.
Αν ενδιαφερότανε για να μας προφυλάξουν θα έπρεπε να «στήνονται»
πριν !

πριν !

Π Έ Σ Τ Α !!!

πριν !

Πέτυχα -πέρισυ πρέπει να ήταν- μία υπόθεση, καθώς περίμενα να εκδικαστεί η δική μου, ανθρωποκτονίας από αμέλεια.
Διωκόταν οδηγός που έπεσε πάνω σε ακινητοποιημένο, κάπου στον κεντρικό δρόμο (δεν ξέρω εάν ήταν πριν γίνει η Εγνατία) έξω από τον Λαγκαδά, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί κάποιος.
Το ωραίο της υπόθεσης ήταν ότι κατέθεταν ως μάρτυρες οι αστυνομικοί, που είχαν κάνει μπλόκο μετά από στροφή (έστω ελαφρά) σε δρόμο μεγάλης κυκλοφορίας (όριο 90) και μαύρα μεσάνυκτα δίχως φωτισμό, και είχαν σταματήσει το πρώτο αυτοκίνητο. Και κανείς από το Δικαστήριο δεν είπε το αυτονόητο, ότι πρέπει να διωχθούν και αυτοί για την ανθρωποκτονία! Και κατέθεταν με ένα θράσος... Όλη η αίθουσα κατάλαβε ποιος ήταν τελικώς ο φονιάς, πλην των αστυνομικών και των δικαστών.

Υπάρχει βέβαια και το «καραγκιοζιλίκι» μερικών αστυνομικών
που για να σε σταματήσουν πετάγονται στην μέση του δρόμου
και σου κάνουν σήμα να σταματήσεις…….
Αν τώρα δεν τον δεις ……τον στέλνεις αδιάβαστο !

Kαλά όλα αυτα... να θυμιζουμε ωστόσο και το καραγκιοζιλίκι μερικών οδηγών που πάνε στην Κορίνθου-Πατρών με 160+ , τη στιγμή που ο δρόμος είναι για 60 μαξιμουμ...

Οπότε εκεί, καλύτερα να είναι καραγκιοζηδες αλλα να σε σταματανε, παρα να σε σταματησει αλλος μια και καλη....

Δεν με κατάλαβες, δεν είμαι ενάντια στις ποινές για την υπερβολική ταχύτητα
η γενικά την επικίνδυνη οδήγηση, αλλά αν θέλανε να προστατέψουν αυτούς
τους ανόητους οδηγούς ……ας κάνουν το μπλόκο τους πριν από τις επικίνδυνες
στροφές.