Δώστε το εισιτήριο σας στον/την επόμενο/η

Ωραία, θα πλακώσουμε τις επιστολές, θα κάνουμε διακοπές με ωτοστόπ και τα χτυπήσαμε όλα... Τρομερά επιχειρήματα.

Άλλο να έχεις κοινωνική συνείδηση και άλλο να λειτουργείς πρακτικά υπερ του συμπολίτη σου. Το πρώτο δεν αποτελεί ενωτική κίνηση όπως το δεύτερο. Μαζί όλοι θα ανατρέψετε τα κακώς κείμενα σε αυτή τη χώρα και όχι μεμονωμένα. Η βοήθεια του διπλανού είναι το μέσο να ενωθούν οι απαιτούμενες δυνάμεις. Οι αποστασιοποιημένες δράσεις δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνουν μαζικές όταν λείπει η ομαδικότητα.

Άρχισα να μιλάω σαν τη Παπαρήγα τώρα, αλλά έτσι είναι τα πράγματα:flipout:

Ναι ρε συ κι εμενα μου τη δινει η απαθεια. Αλλα μου τη δινει επισης οτι ο μονος τροπος που δραστηριοποιούμαστε ειναι αυτός στον οποιο συμμετεχουμε χωρίς την παραμικρή θυσία. Με την κίνηση αυτή εμείς δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, μόνο να κερδίσουμε. Ενώ με όλες τις άλλες πραγματικά δυνατές κινήσεις που ανέφερα, θα πρέπει όλοι μας να μπούμε σε μια νοοτροπία του "κάνω κάτι ρε γαμώτο για το χάλι που έχουμε καταντήσει".
Και κανείς δεν είναι έτοιμος γι'αυτό.

Και για να εξηγηθώ...

Αν αύριο κανείς μας δεν καθόταν σε καφετέρια με το καφεδάκι των 4 ευρώ, η μόνη λύση του μαγαζάτορα θα ήταν να ρίξει την τιμή στα 3 ευρώ. So simple.

Αν αυριο κανείς δεν πλησίαζε σε ιδιωτική πλαζ, το μόνο που θα μπορούσε να κάνει ο "νταβατζής της παραλίας" είναι ή να ρίξει την τιμή σε χώμα επίπεδο, ή να αλλάξει επιχείρηση.

Αν αύριο κανείς δεν πλησίαζε στο κλάμπ με τα 120 ευρώ το μπουκάλι τοτε προφανως και αυτό ή θα άλλαζε πολιτική ή θα έκλεινε.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ θα βοηθούσαν τον συνάνθρωπό μας, ο οποίος καλείται να είναι μέλος μιας πανάκριβης κοινωνίας για λίγους χωρίς να μπορεί. Γιατι ναι μεν, όλα όσα αναφέρω είναι θέματα πολυτελείας, αλλα όλα αυτα ειναι πραγματα που ενας καθημερινος ανθρωπος τελικα "υποχρεωτικα" ακολουθει, ωστε να εχει μια αρτια κοινωνικά ζωή.

Με αυτό που αναφέρετε, απλά ζημιώνουμε έναν οργανισμό κοινής ωφέλειας, και τελικά τι κάνουμε, γλυτώνουμε κάποιους συνανθρώπους μας από το κόστος του εισιτηρίου που για καθημερινη χρήση, έχει μειωθεί (βλ. κάρτα απεριορίστων).

Πολλες φορες εχει τυχει να μου ζητησει καποιος στο λεωφορειο εισιτηριο, του το εχω δωσει χωρις να δεχτω χρήματα, όχι γιατι του λείπουν ή μου περισσευουν, απλά για λόγους αρχής, για την αλληλεγγύη που μιλάμε.

Ασχολουμαστε με το δεντρο και χανουμε το δασος. Εχουμε ΤΕΡΑΣΤΙΑ, και ΑΠΟΛΥΤΗ δυναμη να ελεγξουμε την ακρίβεια, εκει που πραγματικά είναι ΑΚΡΙΒΕΙΑ με όλη την εννοια της, και εκει αδρανούμε. Και ασχολούμαστε με το πιο ασθενές δείγμα της. Εκει εγγυται η όλη διαφωνια μου.

Last edited:
Ναι ρε συ κι εμενα μου τη δινει η απαθεια. Αλλα μου τη δινει επισης οτι ο μονος τροπος που δραστηριοποιούμαστε ειναι αυτός στον οποιο συμμετεχουμε χωρίς την παραμικρή θυσία. Με την κίνηση αυτή εμείς δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, μόνο να κερδίσουμε. Ενώ με όλες τις άλλες πραγματικά δυνατές κινήσεις που ανέφερα, θα πρέπει όλοι μας να μπούμε σε μια νοοτροπία του "κάνω κάτι ρε γαμώτο για το χάλι που έχουμε καταντήσει".
Και κανείς δεν είναι έτοιμος γι'αυτό.

Πως? Με το να κόψουμε το φραπέ των 5 ευρώ και το κλάμπινγκ των 100 θα κάνουμε επανάσταση??? Φίλε μου, αν έπινα καφέδες στην παραλιακή και έβγαινα κάθε βραδάκι με το μπουκαλάκι μου στο Νότη, δεν θα σκεφτόμουν την "επανάσταση"... Δεν θα έβρισκα καν το λόγο να διαμαρτυρηθώ για κάτι.Πλάκα κάνουμε??

Και για να εξηγηθώ...

Αν αύριο κανείς μας δεν καθόταν σε καφετέρια με το καφεδάκι των 4 ευρώ, η μόνη λύση του μαγαζάτορα θα ήταν να ρίξει την τιμή στα 3 ευρώ. So simple.

Αν αυριο κανείς δεν πλησίαζε σε ιδιωτική πλαζ, το μόνο που θα μπορούσε να κάνει ο "νταβατζής της παραλίας" είναι ή να ρίξει την τιμή σε χώμα επίπεδο, ή να αλλάξει επιχείρηση.

Αν αύριο κανείς δεν πλησίαζε στο κλάμπ με τα 120 ευρώ το μπουκάλι τοτε προφανως και αυτό ή θα άλλαζε πολιτική ή θα έκλεινε.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ θα βοηθούσαν τον συνάνθρωπό μας, ο οποίος καλείται να είναι μέλος μιας πανάκριβης κοινωνίας για λίγους χωρίς να μπορεί. Γιατι ναι μεν, όλα όσα αναφέρω είναι θέματα πολυτελείας, αλλα όλα αυτα ειναι πραγματα που ενας καθημερινος ανθρωπος τελικα "υποχρεωτικα" ακολουθει, ωστε να εχει μια αρτια κοινωνικά ζωή.
.

Αυτά να τα προτείνουμε στα παιδάκια της Γλυφάδας, του Κολωνακίου και δεν ξέρω που αλλού έχει χαραμοφάηδες που τρώνε τα λεφτά του μπαμπά ή εξαργυρώνουν τον αέρα που πουλάνε, ή το αίμα που ρουφάνε.

(Ελπίζω να μην παρεξηγηθούν όλοι οι κάτοικοι των περιοχών που ανέφερα.. Η αναφορά είναι εντελώς ενδεικτική)

Και για να εξηγηθώ...

Με αυτό που αναφέρετε, απλά ζημιώνουμε έναν οργανισμό κοινής ωφέλειας, και τελικά τι κάνουμε, γλυτώνουμε κάποιους συνανθρώπους μας από το κόστος του εισιτηρίου που για καθημερινη χρήση, έχει μειωθεί (βλ. κάρτα απεριορίστων).

Πολλες φορες εχει τυχει να μου ζητησει καποιος στο λεωφορειο εισιτηριο, του το εχω δωσει χωρις να δεχτω χρήματα, όχι γιατι του λείπουν ή μου περισσευουν, απλά για λόγους αρχής, για την αλληλεγγύη που μιλάμε.

Ασχολουμαστε με το δεντρο και χανουμε το δασος. Εκει εγγυται η όλη διαφωνια μου.

Δεν είμαι ενάντια σε όλα αυτά. Απλά προσπαθώ να αποδώσω με λόγια ότι χρειάζεται ομαδικότητα και συμετοχή από όλους για να επιτευχθεί κάτι, έστω μικρό. Ο τρόπος για πλήρη συμετοχή είναι να αρχίσουμε να κάνουμε καλό στον διπλανό. Το εισητήριο θα μου πεις... ναι το εισητήριο! Άμα το βρίσκει κάθε μέρα από κάποιον (και αναλόγως το προσφέρει και εκείνος όταν παύει να του είναι χρήσιμο) του ενεργοποιεί τη συλλογικότητα που προσφέρει κάτι θετικό. Δεν νομίζεις?
Με μικρές πασσούλες στη προπόνηση ξεκινάει το χτίσιμο μιας μεγάλης ομάδας.

Πως ο άλλος θα αποφύγει την ακριβή παραλία τη στιγμή που είναι έτοιμος να τα σκάσει χοντρά για ένα μπάνιο? Αν του γίνει καθημερινό βίωμα η προσφορά σε μικρά έστω πράγματα από τον διπλανό, αρχίζει να μπαίνει στη διαδικασία... κάτι του κινεί την αντίδραση.
Δυστυχώς η επιφοίτηση στα αστικά μυαλά θέλει ερεθίσματα.

Δυστυχως φιλε μου.... εγω που δεν ειμαι παιδακι του Κολωνακίου, και ειμαι φοιτητης απ'αυτους που δουλεύουνε τόσα χρόνια για να συντηρούν τα χόμπυ τους (βλ. το εδω χόμπυ), μου είναι πολύ δύσκολο να ακολουθώ τους συμφοιτητές μου στις εκδρομές, τα ποτά, κλπ κλπ... Γιατι όλα όσα ανέφερα, ενώ ειναι παρανοικά ακριβά, έχουν γίνει στη συνείδηση του Ελληνα σημερα "υποχρεωτικά"

Και επειδη λαθος παραδειγματα εδωσα στο ποστ παραπανω, θα μιλησω και για αλλα..

Θα μιλησω για τα λαχανικα που τα πληρωνουμε ακριβότεραα απ'τον μέσο ευρωπαίο, για τη φέτα που εισαγεται στη γερμανια φτηνοτερα απότι την αγοραζουμε εμεις, το γάλα που πληρωνουμε ακριβότερα από τον μέσο ευρωπαίο, και άλλα "βιοποριστικά" αγαθά.

Απλά ο λόγος που ανέφερα τα περί διασκέδασης είναι ότι αυτά είναι ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ ακριβότερα από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

Πού νά μιλήσουμε δηλαδή καί γιά... μοίρασμα ιντερνετ μέ τόν γείτονα μας...:damnyou::slapface:

Είδες που κατά κάποιο τρόπο συμφωνήσαμε τελικά. Για αυτό έλεγα περί "κατανάλωσης". Και δεν εννοώ το χόμπυ που μετά βίας και άγχους προσπαθείς εσύ να κάνεις ή εγώ, αλλά όλο αυτό το καραγκιοζιλίκι του νεοπλουτισμού που μας σέρνει όλους σε αδιέξοδα. Οικονομικά και κοινωνικά.

αλλά όλο αυτό το καραγκιοζιλίκι του νεοπλουτισμού που μας σέρνει όλους σε αδιέξοδα. Οικονομικά και κοινωνικά.

Αυτό το "όλους" ειναι το πρόβλημα. Οτι ο νεοπλουτισμός μας επηρεάζει τελικά όλους, είτε θέλουμε είτε όχι.

Σε όλα συμφωνούμε ως προς το πρόβλημα. Διαφωνώ ως προς την αντιμετώπιση μόνο.

κανεις δν σερνει κανέναν απο την μυτη στο "καραγκιοζιλίκι" του "νεοπλουτισμου". Μονοι τους σέρνουν εαυτόν.

ουτε καφέ ξαναήπια απο την ημέρα που εκρινα οτι μου χρεωνουν τον καφέ (5γρ) οσο κάνει το κουτί (200γρ), ουτε σε μπαρ συχνάζω. Ανακαινισα το σπιτι μου με κόστος 3000 ευρω και όλοι λένε οτι εβαλα τουλάχιστο 30000.

Αγόρασα μεταχειρισμένο αμάξι 500 ευρώ, του εβαλα άλλα 2000 (μοτέρ, ανάρτηση, καταλύτης, φρένα, λάστιχα, αναλώσιμα κύλησης) και πάει καλύτερα το δρόμο ααπο το 4ετίας fabia της γυναικός μου(υπολογισμένη αξία 7000).

ΚΟΡΟΙΔΟ, μπορει κανεις να ΜΗΝ τον πιάσουν?

αν τα καταφέρει και ζει και ζει καλά και ειναιστο τέλος της ημέρας ησυχος να κοιμηθει χωρις αγχος απο καρτες και δάνεια.

Last edited:
Κανονικό. Απλή ειδησεογραφία χωρίς να παίρνει θέση ο Εισαγγελάτος. Και οι άνθρωποι που μίλησαν υπερασπίστηκαν και τις δύο απόψεις.

μιας και το παρατήρησα 2 μέρες τώρα το κόλπο δουλεύει ,,, είδα τουλάχιστον 7 8 άτομα να αφήνουν τα εισιτήρια τους σε εμφανείς θέσεις !!
συμφωνώ ,, μου κάνει πράξη αλληλεγγύης . και πάνω απολα δείχνει την κατεύθυνση που θα πρέπει να έχει η συγκοινωνία ΔΩΡΕΑΝ !!!!

μιας και το παρατήρησα 2 μέρες τώρα το κόλπο δουλεύει ,,, είδα τουλάχιστον 7 8 άτομα να αφήνουν τα εισιτήρια τους σε εμφανείς θέσεις !!
συμφωνώ ,, μου κάνει πράξη αλληλεγγύης . και πάνω απολα δείχνει την κατεύθυνση που θα πρέπει να έχει η συγκοινωνία ΔΩΡΕΑΝ !!!!

ΔΩΡΕΑΝ ??:flipout::flipout::flipout:

σε λιγο θα μας χρεωνουν και τον ογκο του αερα που προσπαθουμε να αναπνευσουμε.....

η Αττικη οδος ειναι χαρακτηριστικο παραδειγμα ασυδοσιας και ξεφτιλας του κρατους....