Δώστε το εισιτήριο σας στον/την επόμενο/η

To Metro τι καθεστως ιδιοκτησιας το διεπει Φωτη??

Δεν γνωρίζω τι καθεστώς ιδιοκτησίας έχει το Αττικό Μετρό. Αλλά νομίζω πως είναι σωστότερο να εξετάσουμε τα ΜΜΜ όλα μαζί σαν ένα φορέα. Άλλα μπορεί να έχουν κέρδη (πχ μετρό), άλλα να χρειάζονται κρατική επιχορήγηση στο εισιτήριο για να έρθουν στα ίσα τους.

Ρε παιδια, μου ήρθε κι εμενα αυτό το mail και μόνο που δεν τον έβρισα αυτόν που το'στειλε.. Δεν πιστεύω όλα αυτα που διαβάζω!!!!

Δηλαδή ΑΥΤΟ μας πείραξε, απ'όσα συμβαίνουν στη χώρα μας??

Τα εισιτήρια των ΜΜΜ, απ'οσο μπορώ να ξέρω είναι τα φθηνότερα στην Ευρώπη. Σε όσους σπεύσουν να πουνε "ναι αλλα εκει ειναι καλυτερα", απανταω ότι πλέον το μετρό στην Αθήνα πραγματικά σε πάει παντού, και έχει υπό κατασκευή ένα τεραστιο κομματι ακόμα, ενω τα λεωφορεία όσες φορές τα έχω χρησιμοποιήσει περνάνε στην ώρα τους, και σε καμία περίπτωση δε θυμίζουν το χάλι που βλέπαμε πριν 10-15 χρόνια. Αφήστε που τελευταία, έγινε επιτέλους και το αυτονόητο, κι έχουμε μετρό μέχρι μια σεβαστή ώρα τα σαββατοκύριακα.

Εγώ σε όλη αυτή την κίνηση, με συγχωρείτε που θα το πω έτσι χοντρά, αλλά το μόνο που βλέπω είναι ακόμη μια νεοελληνική "τζάμπα μαγκιά". Πουλάμε ιδεολογία με τον μόνο τρόπο που δε θα μας ζημιώσει: Κλέβοντας κατ'ουσίαν τα ΜΜΜ.

Μας εξοργίζει το εισιτήριο που κοστίζει 1 ευρώ (για εμάς τους φοιτητές 50 λεπτά). Ωραία, δεκτό ως εδώ.

Ωστόσο, πάμε για μπανάκι (ή μήπως yabanaki) στις πλαζ των 5-10 ευρώ ανά ξαπλώστρα, πίνουμε τον φραπέ των 4-5 ευρώ στις καφετέριες, πάμε στα κλαμπ και ακουμπάμε 20ρικα για τον "αερα" , αγοράζουμε τα ρούχα μας ακριβότερα από ολόκληρη την Ευρώπη, αγοράζουμε τα ηλεκτρονικά μας ακριβότερα απ'ολη την Ευρώπη, και, το τελευταίο που άκουσα αυτές τις μέρες είναι ότι, ακόμα και την Greek Φετα Cheese, την αγοράζουμε πιο ακριβά απόσο την αγοράζει εισαγόμενη ο Γερμανός.

Φυσικά όλα αυτά με το χαμηλότερο βασικό μισθό της ευρώπης, μην ξεχνιόμαστε.

Ωστόσο, κανείς μας δεν καταδέχεται να θυσιάσει το καφεδάκι του στην παραλία με τα 4-5 ευρώ, εκει γουστάρει να τον κλέβουν.

Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει τα διάφορα κλαμπίδια να κλείσουν από ερήμωση, και πάει και σκάει τα 120 ευρώ το μπουκάλι, εκεί γουστάρει να τον κλέβουν.

Κανείς δεν βάζει λουκέτο στα νέα πολυκαταστήματα ρούχων στο κέντρο, όπου με 100 ευρώ αγοράζεις το πολύ... ενα ζευγάρι κάλτσες, όλοι πάνε και αδειάζουν τις πιστωτικές τους. Πειράζει που με τα ίδια λεφτά που ο ελληνας παιρνει καλτσες, ενας γερμανός έχει αγορασει 2μπουφαν και 3 παντελονια? Οοοοχι. Στα ρούχα, του Νεοέλληνα του αρέσει να τον κλέβουν.

Αλλά στα εισιτήρια, ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΑΣ!!! ΔΕ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ, απλά να κλέψετε άρα και ζημιώσετε μια εταιρία κοινής ωφέλειας.

Σορρυ παίδες αλλά εγώ έτσι το βλέπω... Είμαι απόλυτα σύμφωνος για οποιαδήποτε ριζοσπαστική κίνηση κατά της ακρίβειας. Αλλά η συγκεκριμένη μου φαίνεται ταυτόχρονα γελοία και δήθεν.

Last edited:
Προσθέτω ότι φυσικά και δεν υποννοώ ότι οι συγκοινωνίες είναι τέλειες. Ωστόσο, μια τέτοια κίνηση απολύτως τίποτα δε θα βελτίωνε στις υπηρεσίες που μας παρέχονται. Παρά μόνο ζημιώνει τις εταιρίες, άρα μακροπρόθεσμα και τις παρεχόμενες σε μας υπηρεσίες.

Φυσικά έχει σημασία αυτό που ρωτήθηκε πιο πάνω, σχετικά με το καθεστώς λειτουργίας.

Βελτιώσεις μπορούμε να διεκδικούμε με άλλους τρόπους. Και το πρόβλημα της ακρίβειας είναι τεράστιο και εκτείνεται ΠΟΛΥΥΥ πιο βαθιά από τα εισιτήρια του ενός ευρώ.

Last edited:
Ρε παιδια, μου ήρθε κι εμενα αυτό το mail και μόνο που δεν τον έβρισα αυτόν που το'στειλε.. Δεν πιστεύω όλα αυτα που διαβάζω!!!!

Τα εισιτήρια των ΜΜΜ, απ'οσο μπορώ να ξέρω είναι τα φθηνότερα στην Ευρώπη. Σε όσους σπεύσουν να πουνε "ναι αλλα εκει ειναι καλυτερα", απανταω ότι πλέον το μετρό στην Αθήνα πραγματικά σε πάει παντού, και έχει υπό κατασκευή ένα τεραστιο κομματι ακόμα, ενω τα λεωφορεία όσες φορές τα έχω χρησιμοποιήσει περνάνε στην ώρα τους, και σε καμία περίπτωση δε θυμίζουν το χάλι που βλέπαμε πριν 10-15 χρόνια.

Εγώ σε όλη αυτή την κίνηση, με συγχωρείτε που θα το πω έτσι χοντρά, αλλά το μόνο που βλέπω είναι ακόμη μια νεοελληνική "τζάμπα μαγκιά". Πουλάμε ιδεολογία με τον μόνο τρόπο που δε θα μας ζημιώσει: Κλέβοντας κατ'ουσίαν τα ΜΜΜ.

Μας εξοργίζει το εισιτήριο που κοστίζει 1 ευρώ (για εμάς τους φοιτητές 50 λεπτά).

Ωστόσο, πάμε για μπανάκι (ή μήπως yabanaki) στις πλαζ των 5-10 ευρώ ανά ξαπλώστρα, πίνουμε τον φραπέ των 4-5 ευρώ στις καφετέριες, πάμε στα κλαμπ και ακουμπάμε 20ρικα για τον "αερα" , αγοράζουμε τα ρούχα μας ακριβότερα από ολόκληρη την Ευρώπη, αγοράζουμε τα ηλεκτρονικά μας ακριβότερα απ'ολη την Ευρώπη, και, το τελευταίο που άκουσα αυτές τις μέρες είναι ότι, ακόμα και την Greek Φετα Cheese, την αγοράζουμε πιο ακριβά απόσο την αγοράζει εισαγόμενη ο Γερμανός.

Ωστόσο, κανείς μας δεν καταδέχεται να θυσιάσει το καφεδάκι του στην παραλία με τα 4-5 ευρώ, εκει γουστάρει να τον κλέβουν.

Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει τα διάφορα κλαμπίδια να κλείσουν από ερήμωση, και πάει και σκάει τα 120 ευρώ το μπουκάλι, εκεί γουστάρει να τον κλέβουν.

Κανείς δεν βάζει λουκέτο στα νέα πολυκαταστήματα ρούχων στο κέντρο, όπου με 100 ευρώ αγοράζεις το πολύ... ενα ζευγάρι κάλτσες, όλοι πάνε και αδειάζουν τις πιστωτικές τους. Πειράζει που με τα ίδια λεφτά που ο ελληνας παιρνει καλτσες, ενας γερμανός έχει αγορασει 2μπουφαν και 3 παντελονια? Οοοοχι. Εκεί τους αρέσει να τους κλέβουν.

Αλλά στα εισιτήρια, ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΑΣ!!! ΔΕ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ, απλά να ζημιώσετε μια εταιρία κοινής ωφέλειας.

Φίλε το ζητούμενο είναι να ξυπνήσει η συνεργασία και αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών, που έχει μείνει στη κατάψυξη χρόνια τώρα. Δεν είναι τα 80 λεπτά (άλλωστε αυτοί που χρησιμοποιούμε τα μέσα τα καταβάλουμε καθημερινά στο εισητήριο), ούτε η ζημιά που θα επιφέρουν στο κρατικό ταμείο. Στενά το κοιτάς αν το βλέπεις σαν σκέτη διαμαρτυρία ενάντια στην ακρίβεια. Πρέπει να συνεργαζόμαστε μεταξύ μας και όχι να στρίβουμε τα μούτρα μη μας πάρουν τα πρωινά χνώτα του φρεσκοξυπνημένου δίπλα μας στο εκάστοτε μέσο μεταφοράς.
Αν αυτό δεν μπορείς να το αντιληφθείς πάλεψέ το.

Φιλε μου δεν έχω τιποτα με τα χνωτα του φρεσκοξυπνημενου διπλα μου, πολλες φορες μαλιστα πιανουμε και κουβεντουλα για να περασει η ωρα. Αλλο η αλληλεγγύη προς κάποιον που πιθανως όντως να εχει πρόβλημα με το εισιτήριο, κι αλλο το τεραστιο "ιδεολογικο τολμημα" του να μπεις τζαμπα στο μετρό.

ΟΚ ρομαντικά κι εμένα μ'αρεσει αυτο που λες σαν συνεργασία. Καλό είναι να σέβεσαι τον επόμενο από σένα. Απλά λίγο με χαλάει όταν αυτό συμβαίνει βάζοντας τα με κάτι που έχει φτιαχτεί ΓΙΑ τους πολίτες. Καλά ή κακά τα ΜΜΜ υπάρχουν για τη δική μας εξυπηρέτηση, σωστα? Οπότε συμφωνώ 100% με τον Photis:

Νομίζω πως αυτός είναι ο πιο σοβαρός αντίλογος στην πρακτική που προτείνει το thread. Τα Μέσα μαζικής μεταφοράς είναι από τις τελευταίες ΔΕΚΟ στην Ελλάδα που λειτουργεί ακόμα ως εταιρία κοινής ωφέλειας, δηλαδή δεν προσδοκά κέρδη αλλά την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου. Θέλω να πιστεύω ότι οι αυξήσεις στα εισητήρια έχουν να κάνουν με την αντιστάθμιση της χασούρας λόγω της ανόδου του πετρελαίου. Μάλιστα οι κοινωνικές ομάδες που χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ σε καθημερινή βάση μάλλον είναι ευνοημένες από το νέο μέτρο μιας και η κάρτα απεριορίστων διαδρομών είναι λίγο φτηνότερη πια.

Last edited:
Φιλε μου δεν έχω τιποτα με τα χνωτα του φρεσκοξυπνημενου διπλα μου, πολλες φορες μαλιστα πιανουμε και κουβεντουλα για να περασει η ωρα. Αλλο η αλληλεγγύη προς κάποιον που πιθανως όντως να εχει πρόβλημα με το εισιτήριο, κι αλλο το τεραστιο "ιδεολογικο τολμημα" του να μπεις τζαμπα στο μετρό.

ΟΚ ρομαντικά κι εμένα μ'αρεσει αυτο που λες σαν συνεργασία. Καλό είναι να σέβεσαι τον επόμενο από σένα. Απλά λίγο με χαλάει όταν αυτό συμβαίνει βάζοντας τα με κάτι που έχει φτιαχτεί ΓΙΑ τους πολίτες. Καλά ή κακά τα ΜΜΜ υπάρχουν για τη δική μας εξυπηρέτηση, σωστα? Οπότε συμφωνώ 100% με τον Photis:

Στο τέλος θα μας πεις να βοηθάμε τους επόμενους μη τυχόν δεν έχουν να πληρώσουν...:flipout:
Πάλι out είσαι.
"Ιδεολογικό τόλμημα"... που τα βρίσκετε και τα λέτε αυτά ρε παιδιά?
Το ραδιοφωνάκι κοίτα να κρύψεις κι εσύ.

Τις τελευταιες μερες χρησιμοποιω πολυ το τρενο/μετρο και παντου αφηνα το εισιτηριο που χρησιμοποιουσα πανω στα ακυρωτικα μηχανηματα.Δεν ειδα ομως κανεναν αλλον να το κανει και αρχιζω να νομιζω οτι ολο αυτο ειναι ψιλο-hoax...

Τις τελευταιες μερες χρησιμοποιω πολυ το τρενο/μετρο και παντου αφηνα το εισιτηριο που χρησιμοποιουσα πανω στα ακυρωτικα μηχανηματα.Δεν ειδα ομως κανεναν αλλον να το κανει και αρχιζω να νομιζω οτι ολο αυτο ειναι ψιλο-hoax...

Aφού θες να το κάνεις, συνέχισέ το. Όλο και κάποιοι που δεν τρώνε τα κολλήματα θα κάνουν το ίδιο, κι ας μη τους βλέπεις τη συγκεκριμένη ώρα.

Η στενομυαλιά το κάνει hoax. Mιλάμε για αυτονόητα πράγματα, αλλά είμαστε πέρα για πέρα αλλοτριωμένοι...

Θα το συνεχισω εννοειται.Απο την αλλη ομως ψιλοανησυχω και για τους σεκιουρηταδες που κοβουν βολτες.Ολο και καποια εντολη θα εχουν παρει να μαζευουν τα εισιτηρια που αφηνονται στα μηχανηματα.

Τα εισιτήρια των ΜΜΜ, απ'οσο μπορώ να ξέρω είναι τα φθηνότερα στην Ευρώπη. Σε όσους σπεύσουν να πουνε "ναι αλλα εκει ειναι καλυτερα", απανταω ότι πλέον το μετρό στην Αθήνα πραγματικά σε πάει παντού, και έχει υπό κατασκευή ένα τεραστιο κομματι ακόμα, ενω τα λεωφορεία όσες φορές τα έχω χρησιμοποιήσει περνάνε στην ώρα τους, και σε καμία περίπτωση δε θυμίζουν το χάλι που βλέπαμε πριν 10-15 χρόνια. Αφήστε που τελευταία, έγινε επιτέλους και το αυτονόητο, κι έχουμε μετρό μέχρι μια σεβαστή ώρα τα σαββατοκύριακα.

Μας εξοργίζει το εισιτήριο που κοστίζει 1 ευρώ (για εμάς τους φοιτητές 50 λεπτά). Ωραία, δεκτό ως εδώ.

Φυσικά όλα αυτά με το χαμηλότερο βασικό μισθό της ευρώπης, μην ξεχνιόμαστε.

Κανείς δεν βάζει λουκέτο στα νέα πολυκαταστήματα ρούχων στο κέντρο, όπου με 100 ευρώ αγοράζεις το πολύ... ενα ζευγάρι κάλτσες, όλοι πάνε και αδειάζουν τις πιστωτικές τους. Πειράζει που με τα ίδια λεφτά που ο ελληνας παιρνει καλτσες, ενας γερμανός έχει αγορασει 2μπουφαν και 3 παντελονια? Οοοοχι. Στα ρούχα, του Νεοέλληνα του αρέσει να τον κλέβουν.

Αλλά στα εισιτήρια, ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΑΣ!!! ΔΕ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ, απλά να κλέψετε άρα και ζημιώσετε μια εταιρία κοινής ωφέλειας.

Σορρυ παίδες αλλά εγώ έτσι το βλέπω... Είμαι απόλυτα σύμφωνος για οποιαδήποτε ριζοσπαστική κίνηση κατά της ακρίβειας. Αλλά η συγκεκριμένη μου φαίνεται ταυτόχρονα γελοία και δήθεν.

:grinning-smiley-043 +1 -bye-

δηλαδή αν , λέω αν μειωθεί η άτιμη του πετρελαίου θα μειωθούν αντίστοιχα και οι τιμές των εισιτηρίων ??

Οτι ανεβαίνει δεν κατεβαίνει, μένει ανεβασμένο :flipout:, μα καλά πλάκα κάνεις Κώστα.

Για πείτε λοιπόν βρε παλλικάρια μια αποτελεσματική κίνηση που έχει νόημα και εφαρμόζετε κι εσείς προσωπικά!
Περιμένουμε πολλοί να μάθουμε κάτι..

Μα τί περιμένεις να ακούσεις.. Έχεις αναφέρει εκατό φορές την λέξη "αλληλεγγύη" και κανείς δεν έχει άποψη πάνω σε αυτό. Παρά μόνο.. "δεν είναι σωστό..", "θα ζημιωθεί η επιχείρηση κοινής οφελείας" (σημ.τέτοια δεν ήταν και ο ΟΤΕ που ΠΟΥΛΗΣΑΝΕ?) ...και λοιπές παρλάρες... Όσο και να το παλεύεις όλο στο ίδιο συμπέρασμα θα καταλήγουμε. Ο καθένας κοιτάει την πάρτη του και φροντίζει μόνο να αυξάνει την δική του κατανάλωση.. Βρε, του Αγγέλου τους νερό δεν δίνουνε σου λέω..

@ Kostas:

Φίλε μου εξαρτάται από το ΓΙΑ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑ ΜΙΛΑΜΕ.

Αν μιλάμε για διαμαρτυρία έναντι της ακρίβειας, νομίζω τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε τα αναφέρω στο ποστ μου παραπάνω.

Αν μιλάμε για μια γενικότερη φιλοσοφία αλληλοσυνεργασίας, στην οποία επίσης συμφωνώ, νομίζω ότι πρέπει να ξεκινήσουμε από άλλες μεθόδους, όπως το carpooling που αναφέρθηκε.

Τέλος, αν μιλάμε για διαμαρτυρία προς την κακή εξυπηρέτηση από τα ΜΜΜ, τότε πρέπει να αποτανθούμε εγγράφως, είτε ατομικά, είτε ακόμα καλύτερα συλλογικά, ως avclub πχ, σημειώνοντας όλες τις ενστάσεις μας. Από προσωπική εμπειρία, σε γράμμα διαμαρτυρίας μου προς τον ΟΑΣΑ, πήρα απάντηση, όπου υπήρξε σαφής δικαιολόγηση για το ότι μια μέρα υπήρξε τεράστια καθυστέρηση στο λεωφορείο της γειτονιάς μου.

Last edited:
Ο καθένας κοιτάει την πάρτη του και φροντίζει μόνο να αυξάνει την δική του κατανάλωση.. Βρε, του Αγγέλου τους νερό δεν δίνουνε σου λέω..

Ρε φιλαράκι δεν κατάλαβα ακριβώς προς τι ο ειρωνικός και επιθετικός τόνος. Το ότι δε συμφωνούν όλοι σε κάτι που προτείνεις δεν τους βγάζει απαραίτητα σκάρτους. Νομίζω δικαιολόγησα απόλυτα ΓΙΑΤΙ δε συμφωνώ, και βάσει της απάντησης μου οι χαρακτηρισμοί σου δε νομίζω ότι έχει βάση να αναφέρονται σε μένα.

Εδώ να απολογηθώ λίγο και για το δικό μου έντονο ύφος, καθώς ίσως η λέξη "γελοία" που χρησιμοποίησα ήταν με τη σειρά της προσβλητική προς άλλους. Ήθελα απλά να σας πω πως ακριβώς σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή, και το παίρνω πισω, σα χαρακτηρισμο παντα.

Last edited:
Φίλε μου εξαρτάται από το ΓΙΑ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑ ΜΙΛΑΜΕ.

Αν μιλάμε για διαμαρτυρία έναντι της ακρίβειας, νομίζω τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε τα αναφέρω στο ποστ μου παραπάνω.

Αν μιλάμε για μια γενικότερη φιλοσοφία αλληλοσυνεργασίας, στην οποία επίσης συμφωνώ, νομίζω ότι πρέπει να ξεκινήσουμε από άλλες μεθόδους, όπως το carpooling που αναφέρθηκε.

Τέλος, αν μιλάμε για διαμαρτυρία προς την κακή εξυπηρέτηση από τα ΜΜΜ, τότε πρέπει να αποτανθούμε εγγράφως, είτε ατομικά, είτε ακόμα καλύτερα συλλογικά, ως avclub πχ, σημειώνοντας όλες τις ενστάσεις μας. Από προσωπική εμπειρία, σε γράμμα διαμαρτυρίας μου προς τον ΟΑΣΑ, πήρα απάντηση, όπου υπήρξε σαφής δικαιολόγηση για το ότι μια μέρα υπήρξε τεράστια καθυστέρηση στο λεωφορείο της γειτονιάς μου.

Να προσέξεις μη τυχόν μπλέξεις με καμιά επανάσταση αδερφέ, στα πρόθυρα είσαι...

Λίγο περισσότερος σεβασμός παρακαλώ προς την άποψη του άλλου. Δεν είναι όλα τόσο "αυτονόητα" όπως τα νομίζουμε. Δηλαδή δεν έχει δικαίωμα να προβάλλει κάποιος έναν αντίλογο με επιχειρήματα?

Ρε φιλαράκι δεν κατάλαβα ακριβώς προς τι ο ειρωνικός και επιθετικός τόνος. Το ότι δε συμφωνούν όλοι σε κάτι που προτείνεις δεν τους βγάζει απαραίτητα σκάρτους. Νομίζω δικαιολόγησα απόλυτα ΓΙΑΤΙ δε συμφωνώ, και βάσει της απάντησης μου οι χαρακτηρισμοί σου δε νομίζω ότι έχει βάση να αναφέρονται σε μένα.

Εδώ να απολογηθώ λίγο και για το δικό μου έντονο ύφος, καθώς ίσως η λέξη "γελοία" που χρησιμοποίησα ήταν με τη σειρά της προσβλητική προς άλλους. Ήθελα απλά να σας πω πως ακριβώς σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή, και το παίρνω πισω, σα χαρακτηρισμο παντα.

Φίλε μου, εννοείται πως δεν είμαι σε θέση να αναφερθώ σε εσένα προσωπικά, διότι δεν γνωριζόμαστε. Ο ειρωνικός και επιθετικός τόνος απευθύνεται στην γενικότερη νοοτροπία μας, που όταν είμαστε βολεμένοι, ο καθείς με τον τρόπο του, δεν μας καίγεται καρφάκι για τίποτα. Αυτό με ενοχλεί αδερφέ μου. Και με ενοχλεί ακόμα περισσότερο που όλοι κατευθονόμαστε λίγο-πολύ προς την απάθεια. Όμως, όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα και εμείς είμαστε αδιάφοροι, κάποια στιγμή θα καεί και το δικό μας. Αργά ή γρήγορα..