μετά από πολλούς μήνες επαναφέρω αυτό το θέμα για κάποιες μικρές απορίες, αφού βέβαια απαντήσω στον φίλο Αλέξανδρο ότι παρά τις προσπάθειες που έκανε ο τεχνικός δεν κατάφερε τελικά να κατεβάσει το Premiere από τον astra. μάλλον με κόβει η γωνία της διπλανής πολυκατοικίας, όμως δεν θα ασχοληθώ περισσότερο με το θέμα και απλά θα περιμένω να φύγω άπο Λάρισα και να γυρίσω στο σπίτι μου στην Κρήτη!!
Στις απορίες μου τώρα. αυτή τη βδομάδα είπα να δοκιμάσω κάποια image εκτός gemini και έβαλα nabilo που δεν μου άρεσε ιδιαίτερα και το τελευταίο nemesis που μου άρεσε αρκετά, ίσως επείδη μοιάζει περισσότερο με το gemini. προσπαθώντας να βρω το blueline3 wide skin που έχω συνηθήσει από το gemini κατέβασα κάποια αρχεία *.tar.gz τα οποία όμως δεν τα βλέπει το nemesis για manual install. με rename σε .tbz2 το βλέπει αλλά φυσικά δεν κάνει εγκατάσταση. με λίγα λόγια θέλω να ρωτήσω ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ αυτών των συμπιεσμένων αρχείων και αν μπορούμε εύκολα να κάνουμε αρχεία που είναι φτιαγμένα για ένα image να παίξουν στο άλλο.
άλλη απορία πάνω στο ίδιο θέμα. αποσυμπίεσα τα αρχεία του skin και τα πέρασα με ftp στους αντίστοιχους φακέλους. επέλεξa το skin από το osd settings και έκανα restart. ήμουν προετοιμασμένος φυσικά ότι δεν θα ξανανοίξει ο dreambox, επειδή το έχω διαβάσει αρκετές φορές αυτό το πρόβλημα από την αλλαγή skin, όπως και έγινε!! :2thumb22sup: το μύνημα έλεγε "ezap boot failed" (κάπως έτσι). αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα με ftp με edit κάποιου αρχείου, delete ή ότιδήποτε άλλο, ώστε αν μου ξανασυμβεί μελλοντικά να μην χρειαστεί να φλασάρω τον δέκτη. φυσικά είχα backup απλά παίρνει αρκετή ώρα με null modem.
τέλος θέλω να ρωτήσω αν είναι εφικτό στον dm 500 να έχω την δυνατότητα να βλέπω εικόνα στην λίστα των καναλιών όπως
αυτά τα screenshots. με τον Γαβριήλ που το συζήτησα λίγο δεν βγάλαμε άκρη γιατί αυτός έχει τον 7020 και και χρησιμοποιεί άλλo image. είναι θέμα image, skin ή κάποιας άλλης ρύθμισης που δεν έχω καταφέρει να βρω?