Dreambox 500. Βοήθεια από την αρχή ως....

Απάντηση: Re: Dreambox 500. Βοήθεια από την αρχή ως....

τυπάρχει κάποια στιγμή της ημέρας που ο astra είναι πιο "εύκολος" ώστε να ξανασκανάρω και να συγκρίνω με το screenshot σου?
Οι δορυφόροι Astra πλην του 1F έχουν πολύ ισχυρό σήμα και λαμβάνονται όλη την ημέρα χωρίς διακυμάνσεις.
Πες μας αν κάνεις λήψη καναλιών που εκπέμπονται απο τον 1Η. πχ την συχνότητα 11836 Η, 27500 3/4.

Απάντηση: Re: Dreambox 500. Βοήθεια από την αρχή ως....

Ναι, πράγματι, και σε μενα στην αρχή καθε νεου ιματζ φεύγει το non standard, αλλά μετά...στρώνει, δεν θυμάμαι ομως μετά απο ποιά ενέργεια μου!
Σε κάθε εγκατάσταση νέου Image στον Dream 500, είτε με το Dream up είτε με το Flashwizard χάνονται όλες οι ρυθμίσεις diseqc και τα κανάλια πρέπει να περαστούν απο την αρχή.

Re: Απάντηση: Dreambox 500. Βοήθεια από την αρχή ως....

Αν είναι έτσι εκτιμώ ότι το κάτοπτρο σου θέλει ρύθμιση. Δεν εξηγείται αλλιώς. Η ισχυρή λήψη των Astra στη Θεσσαλονίκη δεν δικαιολογείται να εξασθενεί τόσο πολύ μέχρι τη Λάρισα.
Και κάτι άλλο. Για λόγους "τάξεως" ορίζουμε τον κεντρικό δορυφόρο ως δορυφόρο Α και συνεπώς τον συνδέουμε στην είσοδο Α του διακόπτη Diseqc. (Αυτό δεν επηρεάζει την λήψη)
λογικό αυτό που λες, και έτσι είχα ξεκινήνήσει το setup όταν πήρα την lifeview. μετά κατάλαβα όμως ότι η κάρτα βλέπει μόνο ότι είναι στη θέση A του diseqc και έβαλα τον hotbird εκεί.

Αρίθμηση, ταξινόμιση, μεταφορά και άλλες επικλογές καναλιών μπορείς να κάνεις είτε απο τον δέκτη είτε μέσα απο το Dreambox edit μόνο στις λίστες με τα μπουκέτα. Εκεί κάνεις ότι θέλεις.
μπήκα στο μενού στο σημείο που κάνεις edit τα μπουκέτα, βρήκα την εισαγωγή, διαγραφή, ταξινόμηση αλλά την αρίθμιση δεν την βρήκα. εκεί είναι?

θα σου πω το μεσημέρι που θα παω σπίτι για την συχνότητα που λες.

μετά από πολλούς μήνες επαναφέρω αυτό το θέμα για κάποιες μικρές απορίες, αφού βέβαια απαντήσω στον φίλο Αλέξανδρο ότι παρά τις προσπάθειες που έκανε ο τεχνικός δεν κατάφερε τελικά να κατεβάσει το Premiere από τον astra. μάλλον με κόβει η γωνία της διπλανής πολυκατοικίας, όμως δεν θα ασχοληθώ περισσότερο με το θέμα και απλά θα περιμένω να φύγω άπο Λάρισα και να γυρίσω στο σπίτι μου στην Κρήτη!!
Στις απορίες μου τώρα. αυτή τη βδομάδα είπα να δοκιμάσω κάποια image εκτός gemini και έβαλα nabilo που δεν μου άρεσε ιδιαίτερα και το τελευταίο nemesis που μου άρεσε αρκετά, ίσως επείδη μοιάζει περισσότερο με το gemini. προσπαθώντας να βρω το blueline3 wide skin που έχω συνηθήσει από το gemini κατέβασα κάποια αρχεία *.tar.gz τα οποία όμως δεν τα βλέπει το nemesis για manual install. με rename σε .tbz2 το βλέπει αλλά φυσικά δεν κάνει εγκατάσταση. με λίγα λόγια θέλω να ρωτήσω ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ αυτών των συμπιεσμένων αρχείων και αν μπορούμε εύκολα να κάνουμε αρχεία που είναι φτιαγμένα για ένα image να παίξουν στο άλλο.
άλλη απορία πάνω στο ίδιο θέμα. αποσυμπίεσα τα αρχεία του skin και τα πέρασα με ftp στους αντίστοιχους φακέλους. επέλεξa το skin από το osd settings και έκανα restart. ήμουν προετοιμασμένος φυσικά ότι δεν θα ξανανοίξει ο dreambox, επειδή το έχω διαβάσει αρκετές φορές αυτό το πρόβλημα από την αλλαγή skin, όπως και έγινε!! :2thumb22sup: το μύνημα έλεγε "ezap boot failed" (κάπως έτσι). αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα με ftp με edit κάποιου αρχείου, delete ή ότιδήποτε άλλο, ώστε αν μου ξανασυμβεί μελλοντικά να μην χρειαστεί να φλασάρω τον δέκτη. φυσικά είχα backup απλά παίρνει αρκετή ώρα με null modem.
τέλος θέλω να ρωτήσω αν είναι εφικτό στον dm 500 να έχω την δυνατότητα να βλέπω εικόνα στην λίστα των καναλιών όπως αυτά τα screenshots. με τον Γαβριήλ που το συζήτησα λίγο δεν βγάλαμε άκρη γιατί αυτός έχει τον 7020 και και χρησιμοποιεί άλλo image. είναι θέμα image, skin ή κάποιας άλλης ρύθμισης που δεν έχω καταφέρει να βρω?