Dreambox 500s και θέαση σε δύο τηλεοράσεις

Re: Dreambox 500S + 2TV

Βασικά το καλύτερο πιστεύω είναι το κάθε tuner να είναι αυτόνομο, γιατί αλλιώς δεν αξίζει. Ειδικά αν είναι να έχουμε χειρότερη ποιότητα. ;)

Απάντηση: Dreambox 500S + 2TV

εγώ αυτό που έκανα ήταν μια ωραία τρυπούλα στον τοίχο και από την εξοδο RCA έδωσα στην άλλη tv.
Επειδή όμως έχω το πρόβλημα αλλαγής καναλιών ψάχνω να βρω πομπό-δέκτη μόνο για το τηλεκοντρόλ
Και όλα αυτά μέχρι να καταφέρω να παντρέψω τον γέρο humax με τον 500αρι.:singer:

Έχω κι εγώ τον Dreambox 500s και αντιμετώπιζα το πρόβλημα του billen ώσπου πήρα το AV Sender μάρκας Funkman που υπάρχει στο παρακάτω link και πλέον βλέπω σε δύο διαφορετικά δωμάτια τα δορυφορικά κανάλια από το δέκτη.

h**p://www.dream-emu-box.org/shop/catalog/product_info.php/products_id/94

Η συνδεσμολογία είναι πολύ απλή. Από την έξοδο scart του δορυφ. δέκτη δίνω σήμα (απευθείας) στην τηλεόραση που υπάρχει στο ίδιο δωμάτιο και από την έξοδο rca του δορυφ. δέκτη συνδέω ένα καλώδιο προς τον AV Sender πομπό. Έπειτα συνδέω το AV Sender δέκτη με scart στην τηλεόραση που υπάρχει στο άλλο δωμάτιο. (Η απόσταση των δύο είναι περίπου 15 μέτρα και οι παρεμβολές μηδαμηνές) Μέχρι στιγμής όλα καλά. Έχω σήμα σε δύο TV, μπορώ να χειριστώ και από τα δύο σημεία το τηλεκοντρόλ, οι παρεμβολές όπως ανέφερα και πιο πάνω είναι μηδαμηνές.

Το πρόβλημα που έχω (είναι πρόβλημα του Dreambox και όχι του AV Sender) είναι ότι η εικόνα που βλέπω και η οποία βγαίνει από την έξοδο rca χάνει πολύ σε ποιότητα. Κοκκινίλες παντού, μικρά τρεμοπαίγματα σε κάθε αλλαγή καναλιού κ.α. Η προσωρινή λύση σε αυτό είναι να βγάζω κάθε φορά που θέλω να δω εικόνα στο απομακρισμένο δωμάτιο, το συνδεδεμένο στο Dreambox scart (ούτως ώστε ο δέκτης να δίνει σήμα μόνο στη μία έξοδο - στην προκειμένη περίπτωση στην rca-). Έτσι το πρόβλημα λύνεται και η εικόνα ως δια μαγείας καθαρίζει, γίνεται πιο ευκρινής, λίγότερο κόκκινη και να μην τα πολυλογώ βλέπεις άνετα. Το θέμα είναι ότι με το βάλε βγάλε το scart, κάποια στιγμή κάτι θα στραβώσει και φοβάμαι μην αχρηστευτεί η υποδοxή στο DM500s.

Για να καταλήξω, αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι μήπως ξέρει κανείς αν υπάρχει κάτι που να μπορώ να προσθέσω στην έξοδο rca του DM500s για να ενισχύει το σήμα που βγαίνει από εκεί και να έχω καλύτερο αποτέλεσμα, χωρίς να χρειάζεται να βγάζω το scart. Κάτι σαν "ενισχυτής Scart" ή "ενισχυτής AV" οτιδήποτε.

Ειχα και εγω παρομοιο προβλημα με το PS2 που ειχα σε δυο διαφορετικες τηλεορασεις.Το σημα ειχε χαλια χρωματα πεσμενη φωτεινοτητα κλπ.Τελικα βρηκα ενισχυτη AV ο οποιος βγαζει σημα για μεχρι 4 τηλεορασεις και μετα ολα καλα.Απ'οτι λεει στα χαρακτηριστικα του αντεχει μεχρι 4 Ωμ στην εξοδο δηλαδη δεν θα εχει προβλημα με τα (θεωρητικα ) 37,5 που εχουν οι δυο τηλεορασεις σου.
Ελπιζω να βοηθησα.

Μπορείς να δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες για τον ενισχυτή AV που έχεις; Μάρκα, κωδικό ή και κάποιο link θα βοηθούσε περισσότερο.

Απάντηση: Dreambox 500S + 2TV

Μπορώ να στείλω σήμα απο τον Dreambox 500s στο διακλαδωτή που έχω μετά την κεραία, για να στέλνει εικόνα σε όλες τις τηλεοράσεις?