Dreambox 800 HD και Εγγύηση

Όχι δεν το αφαίρεσα. Το πράμα είναι τελευταίας παραλαβής και από αναγνωρισμένη πηγή. Αποκλείω το κάθε ενδεχόμενο να μήν είναι αυθεντικός.

Θ.

Απλά από περιέργεια ρώτησα.
Μαιμου δεν νομίζω να είναι, αφού στις μαιμούδες από όσο γνωρίζω δεν δίνουν το πίσω λαμαρινάκι, όπως φαίνεται στην φωτο.

Δοκίμασε κανένα τελευταίο image nabilo klp....

Λειτουργεί με Nabilo 0.12 και Gemini 4.50

Έχει όλα τα γνωστά χαρακτηριστικά του Original Dreambox 800HD, στην ουσία είναι original και μάλιστα τελευταίας παραλαβής αν κρίνουμε απο την ημερομηνία του προεγκατεστημένου Image πρίν το αλλάξω.

Θ.

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD και Εγγύηση

Πάντως από κάτω δεν είδα το έγχρωμο αυτοκολητάκι γνησιότητας...
Το αφαίρεσες...?

Δεν έχει πια το αυτοκόλητο. Έχει plugin που συδέεται με το site της Dream για να σου πει εάν είναι μαιμού. Βλακείες της dream.

Η ημερομηνία κατασκευής του dream βγαίνει από τα πρώτα τέσσερα ψηφία του serial number

8515......

8 = 2008
5 = Μάιος (εδώ η τιμή είναι xexademical οποτε A=Οκτώβριος B=Νοέμβριος C=Δεκέμβριος
15 = Ημερα

Επανέρχομαι...
Δεν ξέρω αν πρέπει να αναφέρω δημόσια όλα τα παρατράγουδα που μου συνέβησαν με το δέκτη.
Τέλος καλό, όλα καλά.
Αν πρέπει κάτι να αναφέρω δημόσια, αυτό ειναι σίγουρα η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ συμπεριφορά του Νίκου της tronix.

Ποιος είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος της dream multimedia στην Ελλάδα και με ποιά καταστήματα συνεργάζεται στην Αθήνα?

Στην Ελλάδα "οτι δηλώσεις, είσαι".

Ευχαριστώ Alex.
Για αυτό το έγραψα έτσι.
Αν θέλεις περιληπτικά πες μας την περιπέτεια σου, έστω και χωρίς ονόματα.
Τελικά το τροφοδοτικό καλύπτεται από την εγγύηση ή όχι?

Περιληπτικά, ο δέκτης που αγόραρασα τον περασμένο Ιανουάριο, είναι αυθεντικός αλλά όχι της επίσημης Ελληνικής αντιπροσωπείας αντίθετα με αυτά που αναφέρει η εταιρία στο site της αλλά και αυτά που μου είπαν κατά την αγορά.
Έτσι δεν στάλθηκε για επισκευή στην satsonix, αλλα στην tronix. Κανείς δεν με ενημέρωσε γι αυτό και το ανακάλυψα μόνος μετά από αρκετή ταλαιπωρία. Με τα πολλά επικοινώνησα προσωπικά με τον Πάνο της tronix (αδυνατώ να βάλω το "κύριο") τον οποίο ρώτησα επανειλλημένως εαν είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος της dream multimedia στην Ελλάδα και απέφυγε να απαντήσει όλες τις φορές μέχρι που έγινε επιθετικός απέναντι στην επιμονή μου να μου απαντήσει στην ερώτηση.
Στη συνέχεια, μου είπε ότι ο δέκτης έχει πρόβλημα στο tuner και στη μητρική (ο δέκτης δούλευε κανονικά απλα δεν είχε σήμα το tuner) και οτι θα φύγει για Γερμανία, όπου και θα κάνει 3-4 μήνες!
Φυσικά αντέδρασα στο χρονικό περιθώριο και μου είπε ότι και η acer, τόσο του κράτησε το laptop. Η απάντησή μου ήταν οτι δεν με αφορά και δεν με νοιάζει τι κάνει η acer και η απάντηση του:
"Αφού δεν σε νοιάζει εσένα, δεν με νοιάζει και 'μένα για το δέκτη σου, θα στον στείλω πίσω να τον βάλεις εκεί που ξέρεις"

Πήγα στην εταιρία που τον αγόρασα, και πήρα τα χρήματά μου πίσω μέχρι το τελευταίο ευρώ.

Φούντωσα πάλι.

ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο πρόβλημα είχα και με το δικό μου (DM800) και με έμπορο(SHL)! Οι δυο αντιπροσωπίες εδώ και πάνω τρία πουλακια κάθονταν! Μέχρι και χέρι μου ´βαλαν γιατι δεν παρήγγειλα απο Θεσ/νίκη, ενώ το μαγαζί είναι 10 λεπτά απο το σπίτι μου! Τελικά 25 νέο τροφοδοτικό αν και εντός εγγύησης!

Περιληπτικά, ο δέκτης που αγόραρασα τον περασμένο Ιανουάριο, είναι αυθεντικός αλλά όχι της επίσημης Ελληνικής αντιπροσωπείας αντίθετα με αυτά που αναφέρει η εταιρία στο site της αλλά και αυτά που μου είπαν κατά την αγορά.
Έτσι δεν στάλθηκε για επισκευή στην satsonix, αλλα στην tronix. Κανείς δεν με ενημέρωσε γι αυτό και το ανακάλυψα μόνος μετά από αρκετή ταλαιπωρία. Με τα πολλά επικοινώνησα προσωπικά με τον Πάνο της tronix (αδυνατώ να βάλω το "κύριο") τον οποίο ρώτησα επανειλλημένως εαν είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος της dream multimedia στην Ελλάδα και απέφυγε να απαντήσει όλες τις φορές μέχρι που έγινε επιθετικός απέναντι στην επιμονή μου να μου απαντήσει στην ερώτηση.
Στη συνέχεια, μου είπε ότι ο δέκτης έχει πρόβλημα στο tuner και στη μητρική (ο δέκτης δούλευε κανονικά απλα δεν είχε σήμα το tuner) και οτι θα φύγει για Γερμανία, όπου και θα κάνει 3-4 μήνες!
Φυσικά αντέδρασα στο χρονικό περιθώριο και μου είπε ότι και η acer, τόσο του κράτησε το laptop. Η απάντησή μου ήταν οτι δεν με αφορά και δεν με νοιάζει τι κάνει η acer και η απάντηση του:
"Αφού δεν σε νοιάζει εσένα, δεν με νοιάζει και 'μένα για το δέκτη σου, θα στον στείλω πίσω να τον βάλεις εκεί που ξέρεις"

Πήγα στην εταιρία που τον αγόρασα, και πήρα τα χρήματά μου πίσω μέχρι το τελευταίο ευρώ.

Φούντωσα πάλι.

Οντως στο site της slhs.gr αναγράφει: Εγγύηση 1 έτος (από την επίσημη αντιπροσωπεία της Dream Multimedia στην Ελλάδα)
http://www.shls.gr/product.asp?catid=793

Εδώ όμως δημιουργούνται δύο θέματα.
πρώτον, ο tronix ΔΕΝ είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος Dreambox στην Ελλάδα, και δεύτερον,
ο επίσημος αντιπρόσωπος Dreambox στην Ελλάδα, δηλαδή η satsonix.gr
παρέχει διετή εγγύηση για τους δέκτες Dreambox.

ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο πρόβλημα είχα και με το δικό μου (DM800) και με έμπορο(SHL)! Οι δυο αντιπροσωπίες εδώ και πάνω τρία πουλακια κάθονταν! Μέχρι και χέρι μου ´βαλαν γιατι δεν παρήγγειλα απο Θεσ/νίκη, ενώ το μαγαζί είναι 10 λεπτά απο το σπίτι μου! Τελικά 25 νέο τροφοδοτικό αν και εντός εγγύησης!
Δηλαδή ο δικός σου δέκτης αγοράστηκε από shls.gr και καλυπτόταν από την αντιπροσωπεία?
Για ξεκαθάρισε το μας λίγο..

Alex το site της satsonix ειναι νεκρό... μήπως δεν είναι σωστο??? Γιατί ψάχνω επιτελους ποιός είναι αξιόπιστος (ή επίσημος) για τα Dreambox στο Ελλαντα...

Από το ίδιο μαγαζί (shls) μου πήραν 15 ευρά "για μεταφορικά" για έναν προβληματικό 100ρη που έχω δώσει σε συγγενή για να πιάνει τα ελεύθερα (χαζή αγορα το δέχομαι αλλά τέλος πάντων αυτό πήρα...)

Το μηχανάκι ήταν σε εγγύηση και πιστεύω ότι το κόστος επισκευής δεν ήταν 15 ευρώ (περίπου 15% της αξίας του...)

Ενω έχω συνεργαστεί με το συγκεκριμένο μαγαζί στο παρελθόν (εκτός από τον 100ρη έχω πάρει ένα 800ρη και ένα 600ρη για το σπιτι) τώρα που σκέφτομαι να αλλάξω τον 600ρη θα το πάρω από αλλού ----> δεν μπορώ την κοροιδία...:slapface:

Εδώ στο επίσημο site της Dream έχει τους retailers της Ευρώπης.

Πουθενά δεν υπάρχει retailer για την Ελλάδα......

Περιμένω απαντησή τους σε mail που τους έστειλα...

Και άλλες χώρες δεν έχει όπως Ισπανία, Πορτογαλία, Ρωσία, όλες οι βαλκανικές, Τσεχία κα

μπορει να μην εχει,αλλα σε μενα που ετυχε κατι με τον dm8000 με το που τους εστειλα την αποδειξη αγορας μεσα σε 7 μερες ειχα και το ανταλλακτικο.

Πήγα στο Site. Είναι πολύ παράδοξο να μήν έχει retailer για την Ελλάδα και να έχει για την Κύπρο.

Ο παλιός μου (καμένος) Dreambox έχει αγοραστεί απο ένα παράρτημα της Ελληνικής eshop.gr στην Κύπρο. Πήραν τον Dreambox στην Ελλάδα για επισκευή αλλά εκεί αδυνατούσαν να παράσχουν τεχνική υποστήριξη και ανάγκασαν την εταιρεία να μου επιστρέψει τα χρήματα μου πίσω.

Ο retailer της Κύπρου που επίσημα παρουσιάζει το site της Dream Multimedia, είναι απ εκεί που προμηθεύτηκα τον νέο μου Dreambox.

Έχει ειδικευτεί σε τεχνικά θέματα Dreambox απο την ίδια την εταιρεία. Έσπευσα να τον γνωρίσω προσωπικά και ήταν ένας πολύ ενθουσιώδης τύπος με το επάγγελμα του. Μου είπε ότι είναι ικανός να βρεί το λάθος ακόμα και στο μικρότερο IC του Dreambox και να το αντικαταστήσει μόνο με αντίστοιχο αυθεντικό που του στέλνει η Dream Multimedia, η οποία όπως είπε δεν του χαλά χατίρι ! Μου είπε ότι έχει όλα τα διαγνωστικά εργαλεία που του υπέδειξε η Dream Multimedia.

Όταν πήγα στο κατάστημα, είδα στη Βιτρίνα του καμιά 20αριά πακεταρισμένα Dreambox 8000 HD !!! και άλλα τόσα 800 HD !!!

Έμεινα έκπληκτος !!! Σε ένα μικρό μέρος όπως είναι η Κύπρος έχει ολόκληρη ομάδα που ειδικεύεται μόνο σε Dreambox !

Πάντως έδωσα συγχαρητήρια στον άνθρωπο ό οποίος δεν με συμπάθησε και πολύ αρχικά (γιατί του ζητούσα επίμονα κάποια έκπτωση). Σε κάποια φάση όμως θα τον ξανά επισκευθώ. Τέτοια άτομα μου αρέσει να τα γνωρίζω !!!

Θανάσης