Dreambox 800 HD

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Το έκανα ήδη από δίκτυο αλλά αυτό που ρωτάω είναι. Όταν το βάζω σε deep standby ή το βγάζω από την πρίζα θα πρέπει να βγάζω όλα τα καλώδια?

Τελικά είναι γνωστό πρόβλημα. Πρέπει ή να βγάλεις και να βάλεις το καλώδιο ρεύματος μέσα σε ένα δευτερόλεπτο ή να περιμένεις λίγη ώρα(κανά 10λεπτο) και μετά να ξαναπροσπαθήσεις. Είναι λέει πρόβλημα με το hardware. Τι να πω.
Πάντως έβαλα την experimental πάνω από την original που είχε και μου κάνει πρόβλημα στο δίκτυο. Θα ξαναπροσπαθήσω από Δευτέρα μάλλον.

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Για flash την μνήμη δεν αντέχεται μέσω serial.
Kάνε μου μια χάρη.
Δοκίμασε ενώ είναι ανοικτός να του δώσεις από τό μενού εντολή επανεκκίνησης.
Ξεκινάει κανονικά ή κολλάει ?

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Για flash την μνήμη δεν αντέχεται μέσω serial.
Kάνε μου μια χάρη.
Δοκίμασε ενώ είναι ανοικτός να του δώσεις από τό μενού εντολή επανεκκίνησης.
Ξεκινάει κανονικά ή κολλάει ?

Δεν κολλάει, κάνει restart μια χαρά. Το πρόβλημα με το δίκτυο με έχει εκνευρίσει.

Παιδες επειδη και η TV οπου να νε τα κακαρονει και ειμαι αρκετα χαρουμενος γιατι αυτο ειναι μια ευκαιρια για να ερθει μια καινουργεια μηπως ξερει κανεις αν αυτο το καλωδιο κανει την δουλεια του σωστα με τον 800αρη γιατι λεει οτι περνει απο HDMI και βγαζει σε DVI!
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.751774
http://www.oehlbach.com/CMS/product-detail.php?sprache=en&artikelnummer=92411

Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Παιδες επειδη και η TV οπου να νε τα κακαρονει και ειμαι αρκετα χαρουμενος γιατι αυτο ειναι μια ευκαιρια για να ερθει μια καινουργεια μηπως ξερει κανεις αν αυτο το καλωδιο κανει την δουλεια του σωστα με τον 800αρη γιατι λεει οτι περνει απο HDMI και βγαζει σε DVI!
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.751774
http://www.oehlbach.com/CMS/product-detail.php?sprache=en&artikelnummer=92411

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το θες το καλώδιο. Τι συνδεσμολογία θέλεις να κάνεις. Θα δώσεις 50 Ευρώ για ένα καλώδιο;

Γιατι το να εχεις εναν δεκτη που κανει 450 δεν ειναι χαζο να βαλεις το καλωδιο που κανει ουτε 6 ελεος πως θα δουμε εικονα ειναι και το κουσουρι με τους linux που λενε οτι δεν εχουν καλη εικονα (αν και εγω δεν το εχω παρατηρησει) τελος παντων το θεμα ειναι να εχουμε και καλο καλωδιο!!

Γιατι το να εχεις εναν δεκτη που κανει 450 δεν ειναι χαζο να βαλεις το καλωδιο που κανει ουτε 6 ελεος πως θα δουμε εικονα ειναι και το κουσουρι με τους linux που λενε οτι δεν εχουν καλη εικονα (αν και εγω δεν το εχω παρατηρησει) τελος παντων το θεμα ειναι να εχουμε και καλο καλωδιο!!

Απλά δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι το θες αυτό το καλώδιο. Για να συνδέσεις το dreambox με την τηλεόραση;

Δεν θα καταλάβεις απολύτως καμμιά διαφορά με το καλώδιο αυτό. 50 για ενα καλώδιο είναι πάρα πολλά.

ΚΑι δεν θα έχεις ήχο από αυτό το καλώδιο. Μόνο το δικό του δίνει μέσω DVI στην HDMI. Εκτός εάν ούτως ή άλλως θα περάσεις από ενισχυτή.

ΚΑι δεν θα έχεις ήχο από αυτό το καλώδιο. Μόνο το δικό του δίνει μέσω DVI στην HDMI. Εκτός εάν ούτως ή άλλως θα περάσεις από ενισχυτή.
Δεν είναι έτσι.
Χρησιμοποίησα καλώδιο dvi -> hdmi των 10 καθώς και hdmi -> hdmi με ένα αντάπτορα dvi και ο ήχος πέρασε κανονικά στην τηλεόραση.
Συνεπώς το θέμα δεν είναι στο καλώδιο, αλλά στην συσκευή η οποία θα πρέπει να δίνει και τον ήχο από την έξοδο dvi.

Δεν είναι έτσι.
Χρησιμοποίησα καλώδιο dvi -> hdmi των 10 καθώς και hdmi -> hdmi με ένα αντάπτορα dvi και ο ήχος πέρασε κανονικά στην τηλεόραση.
Συνεπώς το θέμα δεν είναι στο καλώδιο, αλλά στην συσκευή η οποία θα πρέπει να δίνει και τον ήχο από την έξοδο dvi.

Λογικό είναι αυτό, άλλωστε και οι καινούργιες κάρτες γραφικών που έχουν μόνο dvi θύρες βγάζουν κανονικά τον ήχο από το dvi. Χρησιμοποιείς είτε τον αντάπτορα που σου δίνουν για να βγάλεις έξοδο hdmi είτε καλώδιο dvi σε hdmi.

Οπωτε προτεινετε να μην ξοδευτω ασκοπα!

Κύριοι καλημέρα!
Ζητώ τα φώτα σας παρακαλώ. Μέχρι τώρα χρησιμοποιώ gemini (4.40) στην κύρια μνήμη του 800. Διαβάζοντας το φορουμ, αναρωτιέμαι εάν υπάρχουν πλεονεκτήματα (απτά, π.χ. καλύτερη εικόνα κλπ), να έχεις περασμένη στην φλας την μαμίσια και σε καποιο στικάκι την gemini φερ´ειπείν. Ή απλώς όσοι από εσάς το έχετε έτσι, το κάνετε για λόγους "παιξίματος" (δοκιμές κλπ.). Χάνω τίποτα?