Dreambox 800 HD

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Παίζει ρόλο αν είναι Diseqc 1 η 2? (φυσικά για 4 θέσεις το θέλω)
Κάποιο κατάστημα Αθήνα/Πειραιά/Ν.Προάστεια?

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Παιδιά από το digitalo.gr που είναι το φθηνότερο που έχω βρει για dream 800 (418 τελική) έχει ψωνίσει κανείς?

Απο που το παρήγγειλες και πόσο είχε? Με ενδιαφέρει γιατί κι εμένα μου τα κάνει αυτά μερικές φορές και δεν είχα καταλάβει οτι φταίει το diseqc, το θεωρούσα "φυσιολογικό" ο βλαξ!
Τον παρήγγειλα από εδώ...
Καλησπέρα ! Για όσους ενδιαφέρονται για Spaun DiSEqC εγώ το αγόρασα πρόσφατα και είμαι πολύ ικανοποιημένος... :ernaehrung004:

Παιδιά καλημέρα. Τον παράγγειλα τελικά από digitalo. Τον περιμένω Παρασκευή. Επειδή δεν έχω ασχοληθεί με 800άρη ξανά (έπαιζα με 500) μπορεί κάποιος να μου πει ποιο είναι το καλύτερο image για να κάτσει επάνω το ΒΑ και μετά να ανεβάζω ότι image θέλω. Επίσης βέβαια ποιο image προτείνετε για να βλέπω αρχικά Nova (με νόμιμη κάρτα) και μετά άλλα πακέτα.
Ξέρω ότι όλα κάπου είναι γραμμένα αλλά είναι ήδη τεράστιος ο όγκος και έχω χάσει την μπάλα.

Βάλε Gemini ή Nabilo και θα είσαι μια χαρά. Προσωπικά αυτή τη στιγμή είμαι με Nabilo και δεν πρόκειται να το αλλάξω, αφού το θεωρώ σταθερό και χωρίς προβλήματα. Όχι ότι είχα με το Gemini, αλλά καμιά φορά έχανε το δίκτυο και χρειαζόταν επανεκκίνηση.

αλεξ, προτείνεις να βγαλω το newnigma και να βάλω το experimental ?

Παιδιά καλημέρα. Τον παράγγειλα τελικά από digitalo. Τον περιμένω Παρασκευή. Επειδή δεν έχω ασχοληθεί με 800άρη ξανά (έπαιζα με 500) μπορεί κάποιος να μου πει ποιο είναι το καλύτερο image για να κάτσει επάνω το ΒΑ και μετά να ανεβάζω ότι image θέλω. Επίσης βέβαια ποιο image προτείνετε για να βλέπω αρχικά Nova (με νόμιμη κάρτα) και μετά άλλα πακέτα.
Ξέρω ότι όλα κάπου είναι γραμμένα αλλά είναι ήδη τεράστιος ο όγκος και έχω χάσει την μπάλα.

Αν και ο Alex σου έχει ήδη απαντήσει, να συμπληρώσω απλά ότι είναι σημαντικό να ακολουθήσεις την οδηγία του εάν θες περιβάλλον multiboot. Για λόγους που έχουμε εξηγήσει και στο παρελθόν, είναι πολύ σημαντικό να έχεις ένα cvs image στη flash όπως είναι αυτά που σου προτείνει (experimental, OoZoon) και μάλιστα να το ενημερώνεις μέσω internet ανά τακτά χρονικά διαστήματα πχ κάθε Σ/Κ.
"Ψηφίζω" experimental...

Από τα images δεν έχεις την απαίτηση να παίζουν διάφορα συνδρομητικά γιατί απλά... όλα το κάνουν με την προσθήκη των ανάλογων softcams ώστε να διαβάζονται οι κάρτες σου! Η απαίτησή σου πρέπει να είναι η σταθερότητα, η πληρότητα σε λειτουργίες, ο "γεμάτος" online server, η ευκολία στη χρήση και η υποστήριξη.
Κατά τη γνώμη μου αυτή τη στιγμή το πιο πλήρες image για τον 800άρη είναι το nabilo στην έκδοση 11_G2. Εξαιρετικό επίσης το Newnigma το οποίο υπολείπεται "στα σημεία" από το Nabilo αλλά εξακολουθεί να αποτελεί αξιόπιστη επιλογή. Μείνε μακρυά απ'το Gemini...

Ευχαριστώ παιδιά. Μόλις τον πάρω αύριο θα ξεκινήσω. Μια τελευταία ερώτηση. Γιατί πρέπει το experimental να το κάνω συνέχεια update? Εάν δουλεύει γιατί να το πειράζω?

Ευχαριστώ παιδιά. Μόλις τον πάρω αύριο θα ξεκινήσω. Μια τελευταία ερώτηση. Γιατί πρέπει το experimental να το κάνω συνέχεια update? Εάν δουλεύει γιατί να το πειράζω?

Όχι συνέχεια... Απλά τακτικά, όπως σου είπα ανά μία ή δύο εβδομάδες. Και δεν είναι απαραίτητο, απλά συνίσταται και είναι εύκολο να γίνει αφού γίνεται online χωρίς να "φλασάρεις" ξανά.
Ο λόγος έχει να κάνει με το multiboot:
Τα images που είναι εγκατεστημένα στο φλασάκι χρησιμοποιούν kernel, modules και drivers από το image της flash. Άρα, από το experimental (στην περίπτωσή μας) το οποίο εάν έχεις ενημερωμένο αντιστοίχως βοηθάς και το image που χρησιμοποιείς από το φλασάκι.
Kernel, modules και drivers είναι, όπως ενδεχομένως φαντάζεσαι, η "καρδιά" του enigma. Δέχονται πολύ τακτικά αναβαθμίσεις και συνήθως λύνουν προβλήματα σταθερότητας, βελτιώνουν την εικόνα καθώς και άλλα επιμέρους σημεία...

Εγώ πάντως στον δικό μου 800 έχω κολλήσει στο Nemesis rc1 και δεν χρησιμοποιώ πλέον κανένα άλλο image (πλην του experimental στη flash)...

Υποθέτω τρόποι θα υπάρχουν πολλοί
Εγώ θα προτιμούσα κάτι τέτοιο.
Thermaltake A1888 Mobile Fan II External USB Cooling Fan

T925-1212-01.jpg

Μπορεί να τροφοδοτηθεί από το εσωτερικό usb του 800 και διαθέτει manual fan control
Ας πουν και άλλοι την άποψη τους

Που θα το βρούμε αυτο το καταπληκτικό gadgetακι ?!

Thanks Τάσο.
Απλως έλεγα αν το είχα κανα μαγαζί εδώ να το υποστηρίζαμε αλα Ελληνικά.

Ρε παιδιά, γιατί δεν ανάβει εάν έχω οποιοδήποτε καλώδιο συνδεδεμένο? Δεν μπορώ να κάνω dreamup και βγάζω κάθε φορά μέχρι και το δίκτυο για να ανάψει. Έχει πρόβλημα?

Γιατί πήζεις με το dreamup;Δούλεψε με αναβάθμιση απο δίκτυο κατευθείαν.