Dreambox 800 HD

Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Rewind σε Live TV. Ας πούμε οτι βλέπω μπάλα ζωντανά και θέλω να γυρίσω πίσω για να ξαναδώ μια φάση. Αυτό το προσφέρουν αρκετοί δέκτες που έχουν (ή που δέχονται έξτρα) σκληρό δίσκο.

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί κάτι τέτοιο (που είναι βασικό για να ονομάζεται ενας δέκτης PVR) δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα. Εψαξα μήπως υπάρχει κάποιο plugin αλλά δεν....
Το plugin υπάρχει και λέγεται permanent timeshift....κανει ακριβώς αυτό που ζητάς

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Σοβαρα το εχουν στους servers τους τα image's!?

Ωστόσο έχω κάποιες απορίες σχετικά με τον 800άρι μου :
Έχω βάλει στο USB Flash τρία images (Gemini2-420, NabiloBlackHole_010 και Newnigma2-v2.5.2). Μετά από το ανάλογο παιχνίδι ομολογώ ότι παρόλο που προέρχομαι από 500άρι με αποκλειστική χρήση εδώ και δύο χρόνια του Gemini με εντυπωσίασε το NabiloBlackHole v.010. Όμως κοιτάζοντας από το μπλε κουμπί και μετά κίτρινο κουμπί (Info) παρατήρησα ότι η μνήμη RAM είναι στο 97% και επίσης ότι η θερμοκρασία του HD φτάνει μέχρι και 60 C.
1. Πως είναι δυνατόν να έχω 97% στην μνήμη του δέκτη αφού το μόνο που έχω εγκαταστήσει εκεί είναι το OoZooN-CVS-full-dm800-20090530. Ούτε emus, ούτε settings ούτε τίποτα άλλο. Όταν έχω εκκινήσει τον δέκτη με το NabiloBlackHole π.χ. που το έχω στο USB Flash ότι ρυθμίσεις κάνω π.χ. εγκατάσταση emu, settings, skins, picons κλπ. δεν εγκαθίστανται στο USB Flash ; Δηλαδή εννοώ σε κάθε image που έχω στο USB Flash ότι παραμετροποίηση έχω κάνει δεν καταλαμβάνει τον χώρο του USB Flash ;

@Jorgito
Εχεις κάνει το εξής λάθος. Εγκατέστησες την full έκδοση χωρίς ουσιαστικά να την χρειάζεται. Το συγκεκριμένο CVS κυκλοφορεί σε δύο μορφές, την full που για την συγκεκριμένη έκδοση είναι 44,7 ΜΒ και την lean (μόνο με τα απαραίτητα) στα 29,7 ΜΒ.
H πρώτη απευθύνεται σε αυτούς που δεν έχουν διαθέσιμη σύνδεση internet και είναι "φορτωμένο" με systemplugins, plugins, Skins κλπ.

Στη δική σου περίπτωση θα κάνεις χρήση του lean και θα ξαλαφρώσει η μνήμη του δέκτη.

Δες τι αναφέρεται στη σελίδα του Oozoon:

"# this image is available in two versions: lean and full. the lean is about 29,7 mb, the full is 44,7 mb.
# everything what's stripped in the lean, can installed via plugin-download and also deinstalled!
# the full-version contains all listed plugins and needed libs and is intended for all, who have their box not online
# of course are plugins and libs deinstallable if not needed."

Μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ:
http://www.oozoon.de/html800/OoZooN-CVS-dm800-20090625.html

Πρόκειται για ένα ανάλαφρο Image στην έκδοση "lean" με 29,7ΜΒ ενώ π.χ το experimental 27-6-2009 έχει "βάρος" 38,6 ΜΒ, για αυτό και χρησιμοποιείται από πολλούς.
Πες μας τις εντυπώσεις σου μετά την αλλαγή!

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Το plugin υπάρχει και λέγεται permanent timeshift....κανει ακριβώς αυτό που ζητάς
To βρηκα η τελευταια εκδοση ειναι η 0.9.3 και την οποια ανεβαζω εδω για να την κατευασεται ολοι!
http://www.MegaShare.com/1147642
pass:avclub.gr

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Η γνώμη μου είναι ότι το image της flash δεν συσχετίζεται με την ψηλή τιμή στην κατανάλωση των system resources και σε αυτή την περίπτωση της RAM memory
Αυτό που επηρεάζει την RAM memory, όπως πολύ σωστά έγραψε ο leo06, είναι τα plugin που μπορεί να τρέχεις (να τρέχεις όχι απλά να έχεις εγκατεστημένα) το γρήγορο zapping ειδικά στα hd κανάλια κλπ
Ο μονος τρόπος να αυξήσεις την RAM memory είναι να δημιουργήσεις ένα swap file στο usb (minimum 128kb)
Θα συνεχίσεις να βλέπεις ότι η physical ram memory είναι στα 97% αλλα θα έχεις και 128kb (η και περισσότερο ανάλογα με το μέγεθος του swap που θα φτιάξεις) σε virtual memory

@Jorgito
Εχεις κάνει το εξής λάθος. Εγκατέστησες την full έκδοση χωρίς ουσιαστικά να την χρειάζεται. Το συγκεκριμένο CVS κυκλοφορεί σε δύο μορφές, την full που για την συγκεκριμένη έκδοση είναι 44,7 ΜΒ και την lean (μόνο με τα απαραίτητα) στα 29,7 ΜΒ.
H πρώτη απευθύνεται σε αυτούς που δεν έχουν διαθέσιμη σύνδεση internet και είναι "φορτωμένο" με systemplugins, plugins, Skins κλπ.

Στη δική σου περίπτωση θα κάνεις χρήση του lean και θα ξαλαφρώσει η μνήμη του δέκτη.

Δες τι αναφέρεται στη σελίδα του Oozoon:

"# this image is available in two versions: lean and full. the lean is about 29,7 mb, the full is 44,7 mb.
# everything what's stripped in the lean, can installed via plugin-download and also deinstalled!
# the full-version contains all listed plugins and needed libs and is intended for all, who have their box not online
# of course are plugins and libs deinstallable if not needed."

Μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ:
http://www.oozoon.de/html800/OoZooN-CVS-dm800-20090625.html

Πρόκειται για ένα ανάλαφρο Image στην έκδοση "lean" με 29,7ΜΒ ενώ π.χ το experimental 27-6-2009 έχει "βάρος" 38,6 ΜΒ, για αυτό και χρησιμοποιείται από πολλούς.
Πες μας τις εντυπώσεις σου μετά την αλλαγή!
Καλησπέρα φίλε μου ! Σ' ευχαριστώ γι' αυτήν την χρήσιμη απάντηση ! Πραγματικά δεν γνώριζα ότι υπάρχουν δύο διαφορετικές εκδόσεις και βρίσκω απόλυτα λογικό αυτό που μου λες. Με την πρώτη ευκαιρία θα εγκαταστήσω την "lean" έκδοση. Τα images που έχω στο στικάκι καθώς και το Barry Allen θα χαθούν ; Ή δεν επηρεάζονται ;
Η γνώμη μου είναι ότι το image της flash δεν συσχετίζεται με την ψηλή τιμή στην κατανάλωση των system resources και σε αυτή την περίπτωση της RAM memory
Αυτό που επηρεάζει την RAM memory, όπως πολύ σωστά έγραψε ο leo06, είναι τα plugin που μπορεί να τρέχεις (να τρέχεις όχι απλά να έχεις εγκατεστημένα) το γρήγορο zapping ειδικά στα hd κανάλια κλπ
Ο μονος τρόπος να αυξήσεις την RAM memory είναι να δημιουργήσεις ένα swap file στο usb (minimum 128kb)
Θα συνεχίσεις να βλέπεις ότι η physical ram memory είναι στα 97% αλλα θα έχεις και 128kb (η και περισσότερο ανάλογα με το μέγεθος του swap που θα φτιάξεις) σε virtual memory
Για μια ακόμα φορά έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου ! Δοκίμασα χωρίς να τρέχουν κάποια plugin σε SD κανάλι και η μνήμη RAM κατέβηκε στο 53%... Με προβληματίζει όμως η θερμοκρασία του HD που ξεκινάει από 42 -43 C και μπορεί να φτάσει μέχρι 55 - 58 C !

* Κάτι τελευταίο και άσχετο με τα παραπάνω ! Κατέβασα και εγκατέστησα κάποια Bootlogos από τα Addons του Nabilosat αλλά δεν μου άρεσαν και θέλω να τα διαγράψω που μπορώ να τα βρω μέσω FTP και να τα στείλω ;

Καλό βράδυ σε όλους ! :grinning-smiley-043

Last edited:
Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Καλησπέρα φίλε μου ! Σ' ευχαριστώ γι' αυτήν την χρήσιμη απάντηση ! Πραγματικά δεν γνώριζα ότι υπάρχουν δύο διαφορετικές εκδόσεις και βρίσκω απόλυτα λογικό αυτό που μου λες. Με την πρώτη ευκαιρία θα εγκαταστήσω την "lean" έκδοση. Τα images που έχω στο στικάκι καθώς και το Barry Allen θα χαθούν ; Ή δεν επηρεάζονται ;

Για μια ακόμα φορά έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου ! Δοκίμασα χωρίς να τρέχουν κάποια plugin σε SD κανάλι και η μνήμη RAM κατέβηκε στο 53%... Με προβληματίζει όμως η θερμοκρασία του HD που ξεκινάει από 42 -43 C και μπορεί να φτάσει μέχρι 55 - 58 C !

* Κάτι τελευταίο και άσχετο με τα παραπάνω ! Κατέβασα και εγκατέστησα κάποια Bootlogos από τα Addons του Nabilosat αλλά δεν μου άρεσαν και θέλω να τα διαγράψω που μπορώ να τα βρω μέσω FTP και να τα στείλω ;

Καλό βράδυ σε όλους ! :grinning-smiley-043

το barry allen θα χαθει αλλα μπορεις να το ξανακανεις install αν δεν υπαρχει στην lean εκδοση του oozoon τα ιmages στο στικ δεν επιρεαζονται θα τα βρεις οπως τα αφησες

Απάντηση: Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

η επιλογη του SPAUN δεν ειναι μονοδρομος εγω εχω εναν sab 10χ1 και ειναι οκ.η μνημη RAM δεν ειναι ο αποθυκευτικος χωρος που εχει μηνει αλλα ειναι αναλογη με το ποια plugins τρεχουν και ναι το blackhole τρωει πολυ ram σε αντηθεση με το newnigma,η θερμοκρασια του hd μαλλον ειναι μεγαλη σε μενα δεν φτανει πανω απο 40

για picons δες εδω http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=44293&page=3

αν κανεις boot στο blackhole που τρεχει στο στικ και κανεις εγκατασταση καποια plugins τοτε αυτα εγκαθηστανται στο στικ και οχι στην flash του δεκτη που ειναι εγκατεστημενο το oozoon
Σ' ευχαριστώ φίλε μου αν και καθυστερημένα !:ernaehrung004:
Για το SPAUN μάλλον δεν έκανα σωστή διατύπωση, ασφαλώς και δεν είναι μονόδρομος απλά από ότι έχω διαβάσει θεωρείται από τα καλύτερα DiSEqC !
Τα picons στα οποία με παραπέμπεις είναι για SD. Μήπως ξέρεις που μπορώ να βρω για HD Skins ; Μου άρεσαν πάρα πολύ τα HD 3D Picons που κατέβασα από τον Server του Νewnigma ! Απλά δεν έχει για τον Eutelsat...
το barry allen θα χαθει αλλα μπορεις να το ξανακανεις install αν δεν υπαρχει στην lean εκδοση του oozoon τα ιmages στο στικ δεν επιρεαζονται θα τα βρεις οπως τα αφησες
:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Σ' ευχαριστώ φίλε μου αν και καθυστερημένα !:ernaehrung004:
Για το SPAUN μάλλον δεν έκανα σωστή διατύπωση, ασφαλώς και δεν είναι μονόδρομος απλά από ότι έχω διαβάσει θεωρείται από τα καλύτερα DiSEqC !
Τα picons στα οποία με παραπέμπεις είναι για SD. Μήπως ξέρεις που μπορώ να βρω για HD Skins ; Μου άρεσαν πάρα πολύ τα HD 3D Picons που κατέβασα από τον Server του Νewnigma ! Απλά δεν έχει για τον Eutelsat...

:grinning-smiley-043
ειναι και για hd απλα τα εχω βαλει ολα μαζι (πανω απο 30mb)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά το

ειναι και για hd απλα τα εχω βαλει ολα μαζι (πανω απο 30mb)
Δεν μπορώ να το κατεβάσω ! Μου βγάζει : " This file is neither allocated to a Premium Account, or a Collector's Account, and can therefore only be downloaded 10 times. This limit is reached. To download this file, the uploader either needs to transfer this file into his/her Collector's Account, or upload the file again. The file can later be moved to a Collector's Account. The uploader just needs to click the delete link of the file to get further information. "

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκι

Δεν μπορώ να το κατεβάσω ! Μου βγάζει : " This file is neither allocated to a Premium Account, or a Collector's Account, and can therefore only be downloaded 10 times. This limit is reached. To download this file, the uploader either needs to transfer this file into his/her Collector's Account, or upload the file again. The file can later be moved to a Collector's Account. The uploader just needs to click the delete link of the file to get further information. "
http://rapidshare.com/files/249698720/piconsall.7z.html

Τα images που έχω στο στικάκι καθώς και το Barry Allen θα χαθούν ; Ή δεν επηρεάζονται ;
Τα Images στο στικάκι παραμένουν άθικτα. Το ΒΑ θα χρειαστεί να το ξαναπεράσεις.

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Αυτό είναι σωστό. Προφανώς, όπως ήδη κατέθεσε και ο jorgito, η full έκδοση του Oozoon έρχεται με ενεργοποιημένα σχεδόν τα πάντα και "τρέχοντας" όλα καταναλώνουν σχεδόν όλη την Ram.
Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η έκδοση lean πρέπει να προτιμηθεί σε σχέση με τη full. Ακολούθως ανάλογα με τις ανάγκες, ο καθένας μπορεί να κατεβάσει online ότι του χρειάζεται

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι

Καλησπέρα και πάλι ! Τα κατέβασα τα Picons αλλά παρατήρησα ότι με NabiloBlackHole_010 και Skin το Army Fantasy HD στο στικάκι, προσπάθησα να βάλω τα HD Picons αλλά δεν μου τα εμφανίζει. Η διαδρομή που τα τοποθετώ είναι : /media/usb/picon. Εκεί δεν πρέπει να τα βάλω ; Να σημειώσω ότι από τον Server τους κατέβασα τα HD 3D Picons για το SKY IT και τα εμφανίζει κανονικά. Παρατήρησα ότι τα HD 3D Picons που κατέβασα από τον Server τους είναι της μορφής (1_0_19_2B0C_1900_FBFF_820000_0_0_0.png) ενώ αυτά που έβαλα εγώ είναι π.χ. (ACM CHANNEL) δηλαδή έχουν όνομα δεν είναι της μορφής (ψηφία και αριθμοί) όπως αυτά που είναι από τον Server τους. Υπάρχει κάποια λύση γι' αυτό ;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι

Καλησπέρα και πάλι ! Τα κατέβασα τα Picons αλλά παρατήρησα ότι με NabiloBlackHole_010 και Skin το Army Fantasy HD στο στικάκι, προσπάθησα να βάλω τα HD Picons αλλά δεν μου τα εμφανίζει. Η διαδρομή που τα τοποθετώ είναι : /media/usb/picon. Εκεί δεν πρέπει να τα βάλω ; Να σημειώσω ότι από τον Server τους κατέβασα τα HD 3D Picons για το SKY IT και τα εμφανίζει κανονικά. Παρατήρησα ότι τα HD 3D Picons που κατέβασα από τον Server τους είναι της μορφής (1_0_19_2B0C_1900_FBFF_820000_0_0_0.png) ενώ αυτά που έβαλα εγώ είναι π.χ. (ACM CHANNEL) δηλαδή έχουν όνομα δεν είναι της μορφής (ψηφία και αριθμοί) όπως αυτά που είναι από τον Server τους. Υπάρχει κάποια λύση γι' αυτό ;

δοκίμασε αυτά

Code:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=46292

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος

στον φακελο (picons1) ειναι σε αυτην την μορφη (1_0_19_2B0C_1900_FBFF_820000_0_0_0.png)

Καλησπέρα ! Σας ευχαριστώ και τους δύο για την βοήθεια σας... Τώρα όλα είναι τακτοποιημένα και οργανωμένα όπως πρέπει ! :ernaehrung004:

Το μόνο που έμεινε να με προβληματίζει πλέον είναι η θερμοκρασία του δέκτη που όταν γράφει ο εσωτερικός σκληρός που του έβαλα φτάνει μέχρι 60 C ! Υπάρχει κάποιος που έβαλε κάποιο σύστημα ψύξης στον δέκτη ; Αν υπάρχουν προτάσεις (αν γίνεται από το E-Shop καθαρά για λόγους ευκολίας) και πιστεύεται ότι αξίζει ο κόπος θα ήθελα μια βοήθεια στο θέμα αυτό.

Καλό βράδυ σε όλους τους φίλους του AVClub !!! :grinning-smiley-043

Θα έχεις βοήθεια και στο τελευταίο σου θεματάκι. Αρκετοί κάτοχοι χρησιμοποιούν τρόπους ψύξης του ..θερμόαιμου και θα σου απαντήσουν.

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Υποθέτω τρόποι θα υπάρχουν πολλοί
Εγώ θα προτιμούσα κάτι τέτοιο.
Thermaltake A1888 Mobile Fan II External USB Cooling Fan

T925-1212-01.jpg

Μπορεί να τροφοδοτηθεί από το εσωτερικό usb του 800 και διαθέτει manual fan control
Ας πουν και άλλοι την άποψη τους

Εχω και εγω μια φωτο,θα την ανεβασω το βραδυ πως ειχα κανει στο δικο μου δεκτη.
Και οπως λεει ο εολος η τροφοδοτησει θα γινει μεσα απο το εσωτερικο τοθ usb,κοκκινο και μαυρο καλωδιο.