Dreambox 800 HD

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Γιατί στο web interface δεν ζητάει username/password και μπαίνει κατευθείαν?? Εχω δοκιμάσει 3 διαφορετικά image και όλα είχαν το ίδιο πρόβλημα. Ενώ δηλαδή βάζω χειροκίνητα κωδικό για το root, το webinterface συνεχίζει να ανοίγει χωρίς να ζητάει τίποτα. Είναι bug?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
δεν έχει user και pass
στο nabilo πατάς πράσινο ->webinterface -> ok
κίτρινο για να του βάλεις user pass adress ip κτλ

για να μπει κάποιος πάντως στο δέκτη σου θα πρέπει να έχει το hostname σου
να έχεις ανοίξει την πόρτα στο ρουτερ και το μόνο που θα καταφέρει είναι να σου βάλει εγγραφή,δεν νομίζω ότι θα μπει κάποιος στον κόπο
Ψαχνουμε και λιγο φιλε μου καλε,δεν κανει κακο:ernaehrung004:

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Το είχα ψάξει αρκετά πριν ποστάρω αλλά δε μπόρεσα να βρω κάτι.

Ευχαριστώ πάντως.

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Δεν εχεις αδικο σε αυτο,απλα πρεπει να γινει κατι ας το δουν τα αφεντικα του φορουμ.
ΣΕ ενα θεμα μεσα γινοντε αναφορες και για αλλα πραματα και μπερδευοντε ολα.

Βασικά αυτό είναι το βασικό θέμα για τον dm800, οπότε πιστεύω οτι οποιαδήποτε αναφορά-ερώτηση σχετικά με τον δέκτη αυτόν έχει θέση εδώ.

Anyway, υπάρχει τρόπος να κάνουμε rewind ενώ βλέπουμε ζωντανά κάποιο κανάλι? Εστω με κάποιο plugin...?

Anyway, υπάρχει τρόπος να κάνουμε rewind ενώ βλέπουμε ζωντανά κάποιο κανάλι? Εστω με κάποιο plugin...?
Τι θέλεις να κάνεις? Να κάνεις rewind σε τι?

Βασικά αυτό είναι το βασικό θέμα για τον dm800, οπότε πιστεύω οτι οποιαδήποτε αναφορά-ερώτηση σχετικά με τον δέκτη αυτόν έχει θέση εδώ.

Μαλλον εννωης οπως σε καποιες καρτες για PC που ειναι PVR που μπορεις το προγραμμα που βλεπεις εκεινη την στιγμη αμα δεις κατι που σε ενδιαφερει να πας λιγο πισω αυτο ουτε και εγω το εχω καταφερει!-bye-

Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Τι θέλεις να κάνεις? Να κάνεις rewind σε τι?
Rewind σε Live TV. Ας πούμε οτι βλέπω μπάλα ζωντανά και θέλω να γυρίσω πίσω για να ξαναδώ μια φάση. Αυτό το προσφέρουν αρκετοί δέκτες που έχουν (ή που δέχονται έξτρα) σκληρό δίσκο.

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί κάτι τέτοιο (που είναι βασικό για να ονομάζεται ενας δέκτης PVR) δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα. Εψαξα μήπως υπάρχει κάποιο plugin αλλά δεν....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Rewind σε Live TV. Ας πούμε οτι βλέπω μπάλα ζωντανά και θέλω να γυρίσω πίσω για να ξαναδώ μια φάση. Αυτό το προσφέρουν αρκετοί δέκτες που έχουν (ή που δέχονται έξτρα) σκληρό δίσκο.

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί κάτι τέτοιο (που είναι βασικό για να ονομάζεται ενας δέκτης PVR) δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα. Εψαξα μήπως υπάρχει κάποιο plugin αλλά δεν....

Μάλλον δεν έψαξες αρκετά...
Η λειτουργία που λες ονομάζεται Timeshift και φυσικά υπάρχει και στον dreambox. Είναι αδύνατο όμως να χρησιμοποιηθεί αν δεν έχει ενεργοποιηθεί πρώτα γιατί πρέπει να έχει προηγηθεί ταυτόχρονη εγγραφή του προγράμματος στο σκληρό δίσκο παράληλα με τη θέαση. Αυτό γίνεται με όλους τους δέκτες.
Για ψάξε για ένα κίτρινο κουμπάκι...

Η λειτουργία που λες ονομάζεται Timeshift και φυσικά υπάρχει και στον dreambox. Είναι αδύνατο όμως να χρησιμοποιηθεί αν δεν έχει ενεργοποιηθεί πρώτα γιατί πρέπει να έχει προηγηθεί ταυτόχρονη εγγραφή του προγράμματος στο σκληρό δίσκο παράληλα με τη θέαση. Αυτό γίνεται με όλους τους δέκτες.
+1

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Καλημέρα,

Το κίτρινο κουμπάκι κάνει απλά pause και φυσικά και το γνωρίζω.

Αυτό που θέλω (και επιμένω οτι άλλοι δέκτες το έχουν, συμπεριλαμβανομένου και του PVR δέκτη που δίνει η ακατανόμαστη) είναι να μπορώ να κάνω rewind σε LIVE TV (χωρίς να χρειάζεται να κάνω χειροκίνητα record ή οτιδήποτε άλλο)

ΥΓ. Το συγκεκριμένο feature υπάρχει και στον AZBOX HD.

Ναι και εγω το ειχα παρατηρηση το κιτρινο κουμπακι αλλα δεν καταλα την χρησημοτητα γιατι μολις το παταγα στο gemini κολαγε ο dream μου εβγαζε τις πολυχρωμες οθωνες και απο τοτε δεν ξαναασχοληθηκα!

Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

αυτη τη δυνατοτητα την ειχε και ο Elanvision που ειχα,ειχε επιλογη στο μενου (δεν θυμαμαι πως λεγονταν)αλλα εγραφε την τελευταια ωρα του καναλιου που παρακολουθουσες και ετσι μπορουσες να πας πισω μεχρι μια ωρα, αλλα ο δισκος δουλευει συνεχεια

Λογικό είναι να δουλεύει ο δίσκος συνέχεια αφού κάνει μόνιμα εγγραφή οτιδήποτε βλέπεις ωστε να μπορεί ανα πάσα στιγμή να κάνει rewind.

Το θέμα είναι γιατί δεν έχει υλοποιηθεί κάτι τέτοιο στο Enigma2. Τι σοι PVR δέκτης είναι τότε. Ακόμα όμως και να μην υλοποιηθεί επίσημα, πόσο δύσκολο είναι να φτιαχτεί ενα plug-in ?

Γιατί φίλε μου δεν πατάς το timeshift (κίτρινο κουμπί) για να το ενεργοποιήσεις;
Εμένα στο Newnigma μου δουλεύει μια χαρά.

Λογικό είναι να δουλεύει ο δίσκος συνέχεια αφού κάνει μόνιμα εγγραφή οτιδήποτε βλέπεις ωστε να μπορεί ανα πάσα στιγμή να κάνει rewind.

Το θέμα είναι γιατί δεν έχει υλοποιηθεί κάτι τέτοιο στο Enigma2. Τι σοι PVR δέκτης είναι τότε. Ακόμα όμως και να μην υλοποιηθεί επίσημα, πόσο δύσκολο είναι να φτιαχτεί ενα plug-in ?

Τι ακριβώς plugin θέλεις να φτιαχτεί;
Αφού το timeshift υπάρχει, είναι εκεί και πρέπει να το ενεργοποιήσεις με το κίτρινο κουμπί το οποίο δεν κάνει απλά pause όπως νομίζεις αλλά ξεκινάει την εγγραφή στο δίσκο. Οι άλλοι δέκτες δεν κάνουν τίποτα παραπάνω από το να γράφουν συνεχώς και ακατάπαυστα. Πόσο χρήσιμο είναι αυτό;
Δεν είναι καθόλου λογικό να ξεκινάει να γράφει στο δίσκο μονίμως με την εκκίνηση του μηχανήματος. Σύντομα θα τον "πάρεις στα χέρια". Τόσο δύσκολο είναι να πατήσεις ένα κουμπάκι αν παρακολουθείς μια εκπομπή που υποψιάζεσαι ότι θα θέλεις να δεις κάτι σε replay;
Εγώ αυτό κάνω πάντα όταν παρακολουθώ αθλητικά.

Πρώτη φορά ακούω τέτοιο παράπονο...

Τι ακριβώς θα πάρεις στα χέρια? Τον σκληρό που κάνει 30 ή το φλασάκι που κάνει 10 ?

Μη λένε οτι θέλουμε.

Στην τελίκή ας το έβαζαν σαν δυνατότητα και όποιος δεν ήθελε απλά το προσπερνουσε.

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια, ο dm800 έχει το κίτρινο κουμπάκι για τη δουλειά αυτή.
Αν σου αρέσει και σε ικανοποιεί χρησιμοποίησέ το.
Αν όχι, πάρε άλλον δέκτη και άσε το νήμα ήσυχο...

Τι ακριβώς θα πάρεις στα χέρια? Τον σκληρό που κάνει 30 ή το φλασάκι που κάνει 10 ?

Μη λένε οτι θέλουμε.

Στην τελίκή ας το έβαζαν σαν δυνατότητα και όποιος δεν ήθελε απλά το προσπερνουσε.

Για timeshift σε φλασάκι πρώτη φορά ακούω...
Το πόσο κάνει ο σκληρός που βάζει ο καθένας είναι ένα άλλο θέμα. Χαίρομαι που βλέπω ότι δεν σε απασχολεί πόσο θα ταλαιπωρείται και ενδεχομένως πόσο συχνά θα τον αλλάζεις. Έχω την εντύπωση πάντως (μπορεί και να κάνω λάθος) ότι ο μέσος χρήστης δεν έχει όρεξη να ριψοκινδυνεύει το δίσκο του επειδή βαριέται να πατήσει ένα κουμπάκι...

Η δυνατότητα του timeshift υπάρχει, είναι εκεί και έχει συγκεκριμένο τρόπο ενεργοποίησης. Το ότι δεν σε ικανοποιεί είναι επίσης ένα άλλο θέμα αλλά να αρνείσαι ότι υπάρχει...
Για τα υπόλοιπα, σε παραπέμπω στο post του Aragorn.

Καλησπέρα σε όλους ! Ενημερωτικά να αναφέρω ότι τελικά άλλαξα το DiSEqC που είχα (ένα AXIOM 4x1 DiSEqC 2.0) με το SPAUN DiSEqC 4x1 και το πρόβλημα που είχα με το " Tune failed ! " εξαφανίστηκε οπότε επιβεβαιώνω και εγώ ότι όποιος φίλος έχει το συγκεκριμένο πρόβλημα η επιλογή του SPAUN για DiSEqC είναι μονόδρομος !

Ωστόσο έχω κάποιες απορίες σχετικά με τον 800άρι μου :
Έχω βάλει στο USB Flash τρία images (Gemini2-420, NabiloBlackHole_010 και Newnigma2-v2.5.2). Μετά από το ανάλογο παιχνίδι ομολογώ ότι παρόλο που προέρχομαι από 500άρι με αποκλειστική χρήση εδώ και δύο χρόνια του Gemini με εντυπωσίασε το NabiloBlackHole v.010. Όμως κοιτάζοντας από το μπλε κουμπί και μετά κίτρινο κουμπί (Info) παρατήρησα ότι η μνήμη RAM είναι στο 97% και επίσης ότι η θερμοκρασία του HD φτάνει μέχρι και 60 C.
1. Πως είναι δυνατόν να έχω 97% στην μνήμη του δέκτη αφού το μόνο που έχω εγκαταστήσει εκεί είναι το OoZooN-CVS-full-dm800-20090530. Ούτε emus, ούτε settings ούτε τίποτα άλλο. Όταν έχω εκκινήσει τον δέκτη με το NabiloBlackHole π.χ. που το έχω στο USB Flash ότι ρυθμίσεις κάνω π.χ. εγκατάσταση emu, settings, skins, picons κλπ. δεν εγκαθίστανται στο USB Flash ; Δηλαδή εννοώ σε κάθε image που έχω στο USB Flash ότι παραμετροποίηση έχω κάνει δεν καταλαμβάνει τον χώρο του USB Flash ;
2. Η θερμοκρασία του HD είναι σε φυσιολογικά επίπεδα ή να αρχίσω να ανησυχώ ;
3. Στο NabiloBlackHole χρησιμοποιώ το skin " Army Fantasy HD ", όμως από τον Server τους έχει ελάχιστα HD picons. Από που μπορώ να κατεβάσω τα ποιο ενημερωμένα HD picons και να τα κάνω εγκατάσταση στο USB Flash μου ; Με ενδιαφέρουν τα πακέτα στους δορυφόρους 13, 16, 19.2...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια και σας εύχομαι καλό βράδυ ! :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Καλησπέρα σε όλους ! Ενημερωτικά να αναφέρω ότι τελικά άλλαξα το DiSEqC που είχα (ένα AXIOM 4x1 DiSEqC 2.0) με το SPAUN DiSEqC 4x1 και το πρόβλημα που είχα με το " Tune failed ! " εξαφανίστηκε οπότε επιβεβαιώνω και εγώ ότι όποιος φίλος έχει το συγκεκριμένο πρόβλημα η επιλογή του SPAUN για DiSEqC είναι μονόδρομος !

Ωστόσο έχω κάποιες απορίες σχετικά με τον 800άρι μου :
Έχω βάλει στο USB Flash τρία images (Gemini2-420, NabiloBlackHole_010 και Newnigma2-v2.5.2). Μετά από το ανάλογο παιχνίδι ομολογώ ότι παρόλο που προέρχομαι από 500άρι με αποκλειστική χρήση εδώ και δύο χρόνια του Gemini με εντυπωσίασε το NabiloBlackHole v.010. Όμως κοιτάζοντας από το μπλε κουμπί και μετά κίτρινο κουμπί (Info) παρατήρησα ότι η μνήμη RAM είναι στο 97% και επίσης ότι η θερμοκρασία του HD φτάνει μέχρι και 60 C.
1. Πως είναι δυνατόν να έχω 97% στην μνήμη του δέκτη αφού το μόνο που έχω εγκαταστήσει εκεί είναι το OoZooN-CVS-full-dm800-20090530. Ούτε emus, ούτε settings ούτε τίποτα άλλο. Όταν έχω εκκινήσει τον δέκτη με το NabiloBlackHole π.χ. που το έχω στο USB Flash ότι ρυθμίσεις κάνω π.χ. εγκατάσταση emu, settings, skins, picons κλπ. δεν εγκαθίστανται στο USB Flash ; Δηλαδή εννοώ σε κάθε image που έχω στο USB Flash ότι παραμετροποίηση έχω κάνει δεν καταλαμβάνει τον χώρο του USB Flash ;
2. Η θερμοκρασία του HD είναι σε φυσιολογικά επίπεδα ή να αρχίσω να ανησυχώ ;
3. Στο NabiloBlackHole χρησιμοποιώ το skin " Army Fantasy HD ", όμως από τον Server τους έχει ελάχιστα HD picons. Από που μπορώ να κατεβάσω τα ποιο ενημερωμένα HD picons και να τα κάνω εγκατάσταση στο USB Flash μου ; Με ενδιαφέρουν τα πακέτα στους δορυφόρους 13, 16, 19.2...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια και σας εύχομαι καλό βράδυ ! :grinning-smiley-043
η επιλογη του SPAUN δεν ειναι μονοδρομος εγω εχω εναν sab 10χ1 και ειναι οκ.η μνημη RAM δεν ειναι ο αποθυκευτικος χωρος που εχει μηνει αλλα ειναι αναλογη με το ποια plugins τρεχουν και ναι το blackhole τρωει πολυ ram σε αντηθεση με το newnigma,η θερμοκρασια του hd μαλλον ειναι μεγαλη σε μενα δεν φτανει πανω απο 40

για picons δες εδω http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=44293&page=3

αν κανεις boot στο blackhole που τρεχει στο στικ και κανεις εγκατασταση καποια plugins τοτε αυτα εγκαθηστανται στο στικ και οχι στην flash του δεκτη που ειναι εγκατεστημενο το oozoon

Last edited: