ποιο diseqc εχεις πιθανοτατα υπαρχει προβλημα στη συνεργασια diseqc-dm800Καλησπέρα σε όλους ! Εδώ και δύο εβδομάδες είμαι και εγώ κάτοχος ενός DM-800. Αφού έχω καθίσει και έχω διαβάσει προσεκτικά όλο το Thread από την αρχή και αφού έχω ήδη πειραματιστεί αρκετά έχω βρεθεί σε αδιέξοδο και ζητάω την βοήθεια σας. Έχω ένα σταθερο πιάτο 1.40 με τρία Dual LNB επάνω τα οποία μου δίνουν τους δορυφόρους 13Ε, 16Ε, 19.2Ε. Στο σπίτι μέχρι πρότινος είχα δύο DM-500 ένα στο καθιστικό και ένα στο υπνοδωμάτιο (μέχρι που αποφάσισα να γίνω και εγώ κάτοχος ενός 800άρι). Στους δύο 500άριδες όλα είναι μια χαρά και κατεβαίνουν όλα τα κανάλια με αρκετά καλό σήμα. Έχω την επιλογή : " 4 δορυφόροι μέσω DISEqC OPT A/B " με την εξής σειρά: 1. Hotbird (DISEqC AA), 2. Eutelsat (DISEqC AB), 3. Astra (DISEqC BA). Άρα δεν τίθεται θέμα προβλήματος στο DISEqC, στα LNB κλπ. Στον 800άρι τώρα που τον έβαλα στο καθιστικό αντί του ενός από τους δύο 500άριδες έχω το εξής πρόβλημα ! Έχω επιλέξει : " Configuration mode : simple, Mode : Diseqc A/B/C/D, Port A : Hotbird 13E, Port B : Eutelsat 16E, Port C : Astra 19.2 και Port D : nothing connected " και αφενός δεν μου κατεβάζει όλα τα κανάλια για και τους τρεις δορυφόρους (για παράδειγμα ενώ για τον Hotbird & Eutelsat μου κατεβάζει κανονικά τα κανάλια για τον Astra μου κατεβάζει περίπου 350 κανάλια αντί για 1000+ που κατεβάζω με τον 500άρι). Αλλά το χειρότερο είναι ότι όταν επιλέγω να δω ένα κανάλι από διαφορετικό δορυφόρο ( π.χ. από Skycalcio 1 να πάω να δω Premiere ) μου βγάζει συνεχώς το μήνυμα : Tune failed ! και δεν δείχνει τίποτα μέχρι να το κάνω επανεκκίνηση... Να τονίσω ότι έχω βάλει πάνω το τελευταίο Gemini (έχω δοκιμάσει και τις τελευταίες εκδόσεις από κάνα δυο image ακόμα, Nabilo κλπ. με το ίδιο πάντα αποτέλεσμα). Ακόμα έχω δοκιμάσει να κάνω και αυτόματη αλλά και χειροκίνητη αναζήτηση αλλά και advanced configuration στο tuner με τα ίδια πάντα αποτελέσματα δηλαδή : Tune failed !... :nounder:
Ζητάω την βοήθεια σας γιατί δεν ξέρω τι άλλο να κάνω πλέον... Καλό βράδυ σε όλους !
Καλησπέρα φίλε μου ! Σ' ευχαριστώ για την ιδέα σου αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο : Tune failed !... :frusty:Port C:Astra
Port D:Astra
Καλησπέρα φίλε μου ! Δεν ξέρω ποιο diseqc έχω. Θα το κοιτάξω και θα σου πω... :five:ποιο diseqc εχεις πιθανοτατα υπαρχει προβλημα στη συνεργασια diseqc-dm800
Το δοκίμασα και αυτό χωρίς αποτέλεσμα... Όταν αλλάζω κανάλι από έναν δορυφόρο σε κάποιον άλλο συνεχίζω να παίρνω το μήνυμα : Tune failed !. Όχι πάντα βέβαια δηλαδή μπορεί να μου ανοίξει ένα κανάλι ή να μπορέσω να κάνω ζάπινγκ αλλά δεν υπάρχει περιπτωση να μην μου το βγάλει το μήνυμα και να μαυρίσει η οθόνη μου... Καλό σας βράδυ και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας ! Μάλλον με βλέπω να αλλάζω diseqc...δοκιμασε και στο "Προχωρημενο" diseqc mode 1.0 ενεργοποιηση εντολης diseqc AA-hotbird AB-eutelsat BA-astra
Καλησπέρα φίλε μου ! Τι εννοείς τι λίστα καναλιών ; Αν εννοείς εάν έχω βάλει έτοιμα settings όχι δεν έχω βάλει. Αφήνω να κατεβάζει κανονικά από μόνος του ο δέκτης. Βρήκα και αυτό το θέμα που ίσως με βοηθήσει ! Αλλά δεν κατάλαβα αυτό με τα diseqc 2.0 και diseqc 1.0 ; Που θα δω τι diseqc έχω ; Άμα κοιτάξω το diseqc μου θα το γράφει αυτό ;πες μας κατι ακομα τι λιστα καναλιων εχεις στον δεκτη σου?
Καλησπέρα φίλε μου ! Το αρχείο που μου έδωσες ενώ διορθώνει το πρόβλημα στ SD κανάλια δεν μου ανοίγει τα HD και μου βγάζει το ίδιο μήνυμα : Tune failed !. Αλλά από το πρόχειρο ζάπινγκ που έκανα μεταξύ των τριών δορυφόρων το πρόβλημα διορθώθηκε για τα SD κανάλια αλλά επαναλαμβάνω τώρα δεν μου ανοίγει τα HD... :chinscratch:Πας εδώ:
http://rapidshare.com/files/240892432/alps_bsbe2.ko.html
κατεβάζεις το αρχείο
Το βάζει στο /lib/modules/2.6.12-5.1-brcmstb-dm800/extra/
αφού κρατήσεις κάπου το παλιο.
κάνεις reboot.
Αν δεν παίξει βάλε το παλιό.
Αν παίξει πες μου να σου πω
Θα πρέπει να σκαναρεις χειροκίνητα τις συχνότητες με τα HD κανάλια και να προσέξεις η επιλογή Pilot να είναι στο "auto"Καλησπέρα φίλε μου ! Το αρχείο που μου έδωσες ενώ διορθώνει το πρόβλημα στ SD κανάλια δεν μου ανοίγει τα HD και μου βγάζει το ίδιο μήνυμα : Tune failed !. Αλλά από το πρόχειρο ζάπινγκ που έκανα μεταξύ των τριών δορυφόρων το πρόβλημα διορθώθηκε για τα SD κανάλια αλλά επαναλαμβάνω τώρα δεν μου ανοίγει τα HD... :chinscratch:
Καλησπέρα φίλε μου ! Έκανα αυτό που μου είπες χωρίς όμως αποτέλεσμα... Μου βγάζει στα περισσότερα HD κανάλια " Service not found, (SID not found in PAT) "... Τι είναι πάλι αυτό ; Φτιάχνω το ένα χαλάω το άλλο ! Ότι να 'ναι...Θα πρέπει να σκαναρεις χειροκίνητα τις συχνότητες με τα HD κανάλια και να προσέξεις η επιλογή Pilot να είναι στο "auto"
εγω λεω να κανεις οτι κανουμε εμεις αλλα ποντιακα,περνα παλι το image και εν συνεχεια λιστα καναλιων και πες μας τι εγινε.Καλησπέρα φίλε μου ! Έκανα αυτό που μου είπες χωρίς όμως αποτέλεσμα... Μου βγάζει στα περισσότερα HD κανάλια " Service not found, (SID not found in PAT) "... Τι είναι πάλι αυτό ; Φτιάχνω το ένα χαλάω το άλλο ! Ότι να 'ναι...
Καλό μεσημέρι σε όλους !![]()
...απ' οτι καταλαβα πρεπει να ματαξαναφλασαρουμε
Δεν έχω καταλάβει.... εγώ έχω experimetnal στη flash... θα πρέπει κάθε τόσο να μπαίνω στην experimental και να κάνω update? ή παρόλο που μπαίνω στο gemini μεσω Barry Allen, αναβαθμίζεται και η experimental στη flash???Δεν είναι απαραίτητο.
Εάν έχεις experimental στη flash τότε θα περάσουν και σε αυτό όλες οι αλλαγές με τα επόμενα updates.
Καλησπέρα φίλε μου ! Έκανα αυτό που μου είπες χωρίς όμως αποτέλεσμα... Μου βγάζει στα περισσότερα HD κανάλια " Service not found, (SID not found in PAT) "... Τι είναι πάλι αυτό ; Φτιάχνω το ένα χαλάω το άλλο ! Ότι να 'ναι...
Καλό μεσημέρι σε όλους !![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.