Dreambox 800 HD

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Πέρασα το τελευταίο OOzoon στη flash.Απλό αλλά περιεκτικό και με πολύ όμορφο περιβάλλον.Μετά το στήσιμο πέρασα barryallen και κατευθείαν δοκίμασα newnigma 2.4 και nabillo 0.10.
Για να τα καταφέρω έπρεπε να αποσυνδέσω το σκληρό δίσκο γιατί όταν πήγαινα να ψάξω για nfi images στο mb/images του barryallen, για κάποιο λόγο έψαχνε το δίσκο αντί το φλασάκι και δεν τα έβλεπε.Χωρίς το δίσκο τα είδε κανονικά και εγκαταστάθηκαν κανονικά.
Οι εντυπώσεις μου για το nabillo με μια πρώτη ματιά δεν είναι τόσο καλές όσο το newnigma.Μπερδεμένο, δύσχρηστο στον νέο χρήστη dreambox και αυτό που με τσάντισε περισσότερο είναι οτι είχε ελάχιστα skins και όλα σε HD με αποτέλεσμα εγώ στην απλή μου 29άρα να βλέπω τα γράμματα ψείρες και να μου κάνει τη ζωή ακόμα πιο δύσκολη (στο newnigma κατευθείαν έβαλα skin χωρίς HD επισήμανση)

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Πέρασα το τελευταίο OOzoon στη flash.Απλό αλλά περιεκτικό και με πολύ όμορφο περιβάλλον.Μετά το στήσιμο πέρασα barryallen και κατευθείαν δοκίμασα newnigma 2.4 και nabillo 0.10.
Για να τα καταφέρω έπρεπε να αποσυνδέσω το σκληρό δίσκο γιατί όταν πήγαινα να ψάξω για nfi images στο mb/images του barryallen, για κάποιο λόγο έψαχνε το δίσκο αντί το φλασάκι και δεν τα έβλεπε.Χωρίς το δίσκο τα είδε κανονικά και εγκαταστάθηκαν κανονικά.
Οι εντυπώσεις μου για το nabillo με μια πρώτη ματιά δεν είναι τόσο καλές όσο το newnigma.Μπερδεμένο, δύσχρηστο στον νέο χρήστη dreambox και αυτό που με τσάντισε περισσότερο είναι οτι είχε ελάχιστα skins και όλα σε HD με αποτέλεσμα εγώ στην απλή μου 29άρα να βλέπω τα γράμματα ψείρες και να μου κάνει τη ζωή ακόμα πιο δύσκολη (στο newnigma κατευθείαν έβαλα skin χωρίς HD επισήμανση)

Ειδατε το oozoon και απο τα μενου του εχεις και barry downlaod !-bye-

Μπορείς να πας στο μενού του Barry Allen, επιλέγεις Ρυθμίσεις περι Barry Allen Plugin, κι απο εκει την επιλογή Νο 5 (Αλλαγή τόπου αποθήκευσης για /MB_Images. Εκεί επιλέγεις πλέον ποιον /MB_Images θες να χρησιμοποιεί το Barry Allen.... του δίσκου ή του USB stick! -bye-

καλημερα
εχω ξανα-αναφερει το προβλημα αυτο αλλα δεν βρεθηκε λυση:

εχω nabilosat blackhole 0.9
με το dreamboxedit v3.0 κανω εντιτ την αρχικη λιστα των καναλιων, φτιαχνω τα μπουκετα μου και τα αποθηκευω, μετα τα κανω εφ-τι-πι στον δεκτη
γινεται ρισετ και ολα περνιουνται κανονικα...ελα ομως που μετα απο λιγο ενω κανω ζαππινγκ ή μετα απο ενα ακομη ρισετ επανερχονται ολα τα καναλια που ειχα σβησει και καποια καναλια που τυχον μετονομασα ξαναφαινονται με το αρχικο ονομά τους!
πολυ σπαστικο
πρεπει να αναφερω οτι χρησιμοποιησα και την επιλογη version3 settings (enigma2) kai tin newenigma2 settings!
τα ιδια @#@## γινεται

Παιδιά ίσως ακουστεί χαζή ερώτηση αλλά... θα την κάνω...

Πως μπορώ να αποθηκεύσω όταν πατάω το 1 στο remote, να μου αλλάζει το κανάλι στην ΕΤ1, όταν πατάω το 3, να αλλάζει κανάλι στο MEGA κ.ο.κ.? Δοκίμασα να βρώ κάτι στο Dremaboxedit αλλά... δεν!

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Παιδιά ίσως ακουστεί χαζή ερώτηση αλλά... θα την κάνω...

Πως μπορώ να αποθηκεύσω όταν πατάω το 1 στο remote, να μου αλλάζει το κανάλι στην ΕΤ1, όταν πατάω το 3, να αλλάζει κανάλι στο MEGA κ.ο.κ.? Δοκίμασα να βρώ κάτι στο Dremaboxedit αλλά... δεν!

Απλά φτιάξε ένα μπουκέτο στο dreamboxedit και ταξινόμησέ τα με αυτή τη σειρά...
Όποιο έχεις πρώτο θα ανοίγει με το 1, δεύτερο με το 2 κοκ...

Eβαλα χθες nabilo .10 στην flash και πηγα να ρυθμησω το κινητο πιατο χειροκινητα με diseqc 1.2 αλλα το μενου του positioner ειναι αλλαγμενο με την τελευταια φορα που σεταρα το πιατο πριν μηνες.Δεν εχει επιλογη ucals ωστε να την βαλω off και δεν εχει να ορισω θεση δορυφορου στο μενου του positioner 1,2 κτλ ωστε να βαλω και το ιδιο νουμερο και στο μενου χειροκινητη αναζητιση.Με τρεις δορυφορους που τους σκαναρα χρησιμοποιοντας για κινηση αλλο δεκτη μετα δεν γυρνουσε το πιατο σε αλλη θεση.Τι κανω λαθος ;Παλιοτερα με την πρωτη σεταρα χωρις προβλημα 10 δορυφορους.Επισης κολουσε συνεχως το δικτυο και ηθελε restart - ειχε αλλος αυτο το προβλημα;

Last edited:
Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Nabilo έχω από τη μέρα που βγήκε και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα (με σταθερό κάτοπτρο αλλά πολλά Lnb).

Last edited:

κατεβάζεις από το server τους (μπλε κουμπί δυο φορές enigma2 setting) rotor setting (από πιον σου αρέσουν likra,vaniball κτλ)

εάν θυμάσαι της θέσεις του μοτέρ ανοίγεις το αρχείο satellite.xml και αλλάζεις τοις θέσεις με τα δικά σου και τους υπόλοιπους δορυφόρος τούς σβήνεις

πράσινο ->μπλε κουμπί (λάθος δυο φορες μπλε sorry )

εαν δεν εχεις διαγράψει το 0,9 μπες με ftp και πάρε το satellite.xml και περνά το στο 0,10

Eβαλα χθες nabilo .10 στην flash και πηγα να ρυθμησω το κινητο πιατο χειροκινητα με diseqc 1.2 αλλα το μενου του positioner ειναι αλλαγμενο με την τελευταια φορα που σεταρα το πιατο πριν μηνες.Δεν εχει επιλογη ucals ωστε να την βαλω off και δεν εχει να ορισω θεση δορυφορου στο μενου του positioner 1,2 κτλ ωστε να βαλω και το ιδιο νουμερο και στο μενου χειροκινητη αναζητιση.Με τρεις δορυφορους που τους σκαναρα χρησιμοποιοντας για κινηση αλλο δεκτη μετα δεν γυρνουσε το πιατο σε αλλη θεση.Τι κανω λαθος ;Παλιοτερα με την πρωτη σεταρα χωρις προβλημα 10 δορυφορους.Επισης κολουσε συνεχως το δικτυο και ηθελε restart - ειχε αλλος αυτο το προβλημα;

Το ucals off και η θεση αποθηκευσεις στο positioner menu τα εβαλαν τερμα κατω στο menu πας με τα βελακια κατω και αλλαζει σελιδα το menu.

Eν αναμονη αποψε το πολη αυριο 8α εχουμε drtic e2

Θα είναι διαθέσιμο για κατέβασμα μέσα από το plugin menu για όλα τα images?

Θα είναι διαθέσιμο για κατέβασμα μέσα από το plugin menu για όλα τα images?

αν βγει καλό και ειναι και on line και βάλουν και τα ελληνικά ετοιμάσου για

BLACKHOLE

αν βγει καλό και ειναι και on line και βάλουν και τα ελληνικά ετοιμάσου για

BLACKHOLE

To έχω στο stick, αλλά έχω βολευτεί με το newnigma.
To drtic όμως είναι λόγος να αρχίσω να συνηθίζω τη μαύρη τρύπα...

απο τότε που βγήκε το blackhole 0,10 η εναλλακτική είναι nemesis

*αλλά όπου να νε ερχετε και το newnigma δεν μπορεί...

Δοκιμάζω τον έλεγχο του dreambox μέσω webcontrol.Στο εσωτερικό δίκτυο μου τα έχω καταφέρει μια χαρά και μπορώ να βλέπω στο laptop, αλλάζω κανάλι κτλπ.
Θέλω να δοκιμάσω και τον απομακρυσμένο έλεγχο.Έκανα λογαριασμό στο dyndns για να ενημερώνεται η αλλαγή της IP.Το τσεκάρισα και ενημερώνεται κανονικά.
Άνοιξα πόρτα στο ρούτερ δίνοντας το εξής σε παράδειγμα.
application:dreambox, external port π.χ. 3535, internal port 80, protocol tcp, ip adress π.χ. 192.168.1.110, enabled.
Είναι σωστό;
Και μετά πως το τσεκάρω αν δουλεύει;Μπορώ να το δοκιμάσω απο το Cosmote on the go αλλά δεν ξέρω πως.Ποιά διεύθυνση πρέπει να πληκτρολογήσω;

βάζεις στο ρουτερ που είναι ο δέκτης να είναι ενημερωμένος με το hostname σου
ανοίγεις στο ρουτερ μια πόρτα (80 tcp/udp) για την IP του δέκτη
πατάς στο γραφείο σου http://hostname.dyndns.org η http://hostname.no-ip.info(com,tv,biz όπως είναι το δικό σου δλδ) και αυτό ήταν έχεις μπροστά σου το webintarface του δέκτη και κάνεις ότι θέλεις εκτός από το να βλέπεις

thanks to other members and other forum

*το external port 99% δεν το χρειάζεσαι

Last edited:

Ας υποθέσουμε οτι το hostname είναι user.***-***.org
Ποιά είναι η διεύθυνση που πληκτρολογείς;
και κάνεις ότι θέλεις εκτός από το να βλέπεις
Αυτό δε μου άρεσε.Εγώ να βλέπω θέλω.