Dreambox 800 HD

Καλησπερα, δε θυμαμαι ακριβως το pli. Εχει οριστεί mount για τον δισκο; Στους φακελους που σου εμφανιζει, στον φακελο "mount" δεν υπαρχει hdd1 ή κατι τετοιο;

Καλησπερα, δε θυμαμαι ακριβως το pli. Εχει οριστεί mount για τον δισκο; Στους φακελους που σου εμφανιζει, στον φακελο "mount" δεν υπαρχει hdd1 ή κατι τετοιο;

οχι δυστηχως δεν εχει φακελο HDD. στο gemini τον ειχα κανονικα και τον εβλεπε παντου και ακομα και παλιοτερα σε μια αλλαγη σε pli παλι δουλεψε χωρις φορματ και ειχα και αρχεια μεσα.
Θα ξαναπερασω το pli μπας και δεν εκατσε καλα να δω τι γινεται...τον δισκο τον αδειασα και δοκιμασα να τον φορμαρω απο το dm και μου λεει servise timeout αλλα τον κανει ext3 παλι χωρις να μπορεις να βαλεις τα mounts..

Σε παλιότερο pli που αναφέρεσαι,ο δίσκος γινόταν mount στο media/hdd.

Εσύ τώρα έβαλες νεότερο pli και ο δίσκος γίνεται mount στο media/usb.

Κάνε εγκατάσταση το device manager plugin και άλλαξε το path από εκεί.

Άνοιξε το plugin,κάνε unmount το δίσκο και μετά κάνε τον mount στο media/hdd.Και να μην κάνεις fast mount.

Έτσι,ο δίσκος σου θα είναι mount στο media/hdd και πλέον πρέπει να δουλεύει όπως και πριν.

Αν δεν σου δουλέψει έτσι (που νομίζω ότι θα δουλέψει),βάλε παλαιότερο pli (πχ 2.1) που έχει default mount το media/hdd.

Εχω τον DB 800HDse και εχω χάσει τον δικόπτη ON/OFF εχει κανείς σας, από κανενάν χαλασμένο, το διακοπτάκι?

Σας ευχαριστώ πολυ.
Κωστας,

Last edited by a moderator:
Πηρα ενα μεταχειρησμενο dreambox 800hd πηγα να του περασω ενα αλλο image αλλα από τοτε εχω NO CA error. Εχω δοκιμασει ολα τα forum και ολα τα NO CA fix που υπαρχουν αλλα τιποτα . Ξερετε αν υπάρχει καποιος να το παω να τον πληρωσω και να το παρω ετοιμο γιατι κουραστηκα να παλευω 1 εβδομαδα.

Πηρες κλωνο μαλλον. Εχεις περασει second stage bootloader (πχ sim201_ssl84b) για κλωνο μεσω του serial;

Εχω δοκιμασει τα παντα 1 εβδομαδα τωρα. Γιαυτο ψαχνω καποιον πολυ ειδικο να ξερει ακριβως τι πρεπει να κανει

To ζητημα δεν ειναι να δοκιμασεις τα παντα, αλλα μονο αυτο που πρεπει. Ποια εκδοση δεκτη εχεις; Γνησιος/κλωνος; 800hd; 800hd se; Ποια εκδοση sim εχεις; 2.1, 2.01; Ferrari; Σου φορτωνει ο secondstage; Ποιο image προσπαθεις να βαλεις; Ποιον secondstage βαζεις; Ποια εκδοση dreamup χρησιμοποιεις (ειναι clone safe αυτη η εκδοση; ) Αν εχεις usb to serial καλώδιο χρησιμοποιεις σωστους drivers; Βρες τις απαντησεις σε αυτα και εδω ειμαστε για να βοηθησουμε οπως μπορουμε.

Last edited:
To ζητημα δεν ειναι να δοκιμασεις τα παντα, αλλα μονο αυτο που πρεπει. Ποια εκδοση δεκτη εχεις; Γνησιος/κλωνος; 800hd; 800hd se; Ποια εκδοση sim εχεις; 2.1, 2.01; Ferrari; Σου φορτωνει ο secondstage; Ποιο image προσπαθεις να βαλεις; Ποιον secondstage βαζεις; Ποια εκδοση dreamup χρησιμοποιεις (ειναι clone safe αυτη η εκδοση; ) Αν εχεις usb to serial καλώδιο χρησιμοποιεις σωστους drivers; Βρες τις απαντησεις σε αυτα και εδω ειμαστε για να βοηθησουμε οπως μπορουμε.

Ωραια. Ας κανω αλλη μια προσπαθεια με την βοηθεια σας.
Πηρα εναν μεταχειρησμενο κλωνο 800HD. Όταν πηγα με ftp να αναιβασω κατι στο dreambox δεν μπορουσα να συνδεθω γιατι ελεγε λαθος password (προφανως το ειχε αλλαξει ο προηγουμενος). Ετσι αποφασισα να του περασω ενα νεο image για κλωνους. Βρηκα ενα παρομοιο image με αυτο που εχω στον αλλο dreambox 800hd που η δη είχα.
Δυστηχως με το που τελειωσε το flasharisma (μεσω firefox) μου εβγαλε "Sim201 tea#84B www.dm800sim2.com error! *ERR01: NO CA FOUND".
Επειδη το είχα ξαναπαθει στον αλλο dreambox μου είχα τα putched dreamup το null καλωδιο και ξεκινησα την διαδικασια επιδιωρθωσης.
Με το dreamup επερνε IP o dreambox και τον flashariza με images που ελεγαν sim201 84b με firefox. Κανει upload στο image 100% αλλα δεν βγαζει κουμπι REEBOOT απλα μενε ετσι. Και στον dreambox καμια αλλαγη. Τον βγαζω απο το ρευμα το ξαναβαζω κα ι εχω παλι το ERROR. Δοκιμασα όλα τα ΝΟ CA ERROR Fix tools που υπαρχουν αλλα όλα εχουν το ιδιο αποτελεσμα. Λένε ότι εφτιαξαν το προβλημα αλλα δινουν λάθος ΙΡ στον dreambox. Μονο το dreamup δινει σωστη IP γιατι την οριζεις εσυ. Φλασαρισα με sim201 84b , secondstage 84b. Τιποτα παντα το ιδιο αποτελεσμα

Με το dreamup, οταν αναγνωρισει τον δεκτη, κανε flash μονο τον secondstage bootloader, όχι το image, απο το παραπανω link. Μετά βγαλε τον απο την πριζα και κρατωντας πατημενο το power βαλε τον στην πριζα χωρις να αφησεις το power, και δες αν παρει ip. Αν παρει ip, δοκιμασε να μπεις απο το webinterface, αφου εχεις καθαρισει την cache του firefox. Εχω δει πως καποιες φορες σκαλώνει και τελικα το καταφερνω με αλλον browser.

Με το dreamup δεν μπορω να φρασαρω τιποτα. Οτι και να του βαλω λεει file too big

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

νομιζω οτι πρεπει να ειναι πολυ παλιος ο ΙΕ για να δουλεψει. Και το firefox χρησιμοποιω το 3.5. Στους καινουργιους πατας FLASH και δεν κανει τιποτα

Δοκιμασε με αυτο το dreamup και κανε flash αυτο το αρχειο. To file too big το βγαζει σε καποιες εκδοσεις του dreamup. Δεν εχει καμια σημασια η εκδοση του browser.

Δυστηχως τα ιδια. Ενω το dreamup δουλευει μια χαρα. Φλασαρω με το sim201 λεει ολα οκ αλλα όταν βγαζω το ρευμα κραταω πατημενο το power button βαζω ρευμα βγαζει παλι error. Περασα και το image αμεσως μετα το flasharisma με το dreamup (χωρίς να βγαλω ρευμα) φορτωνει κανονικα παταω reeboot αφου τελειωσει και τιποτα. Βγαζω - βαζω ρευμα ιδιο error. Πάντως την παιρνει την sim201 που μου είπες γιατι η εικονα του flashing απο browser εχεi αλλαξει και βγαζει και reebot button που πριν δεν ειχε.
Εχω μια υποψια που θα δοκιμασω την Δευτερα. Ο μετασχηματιστης που εχει αυτός ο dreambox ειναι διαφορετικός και πολλες φορες όταν βαζω την πριζα δεν αναβει αλλα αναβει μετα απο αρκετα λεπτα. Μηπως γιαυτο δεν λειτουργει το πατημενο power κατα την εκκινηση.

Κατσε γιατι μπερδευτηκα. Μετα που κανεις φλασ τον bootloader, σου δινει ip και μπαινει στο webinterface δηλαδη; Μετα ποιο image βαζεις;; Αν σου δινει το webinterface ειναι πολυ καλό. Δοκιμασε και τριτο image κιολας...

Ακριβως μου δινει ΙΡ. Εχω περασει πανω απο 10 διαφορετικα image Παντα το ιδιο αποτελεσμα. Φτανει 100% και παταω rebboot αλλα δεν γινετε κατι ουτε στον broswer ουτε στον dreambox. Βγαζω ρευμα βαζω ρευμα στον dreambox παλι το error

Εχεις δοκιμασει απο αλλον υπολογιστη; Ειναι περιεργο.. αυτο σημαινει πως κανει κανονικά εκκινηση αν σου ανοιγει απο το webinterface.

Να επαναλάβω όσο και να φαίνεται περίεργο ότι αν όλα γίνονται με τον Firefox και συνεχίζετε το πρόβλημα πιθανόν μπορεί να φταίει αυτός. Εκτός αν δοκίμασε και από άλλον.