Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του
Μετά από πολύ καιρό θα ήθελα να σας απασχολήσω με κάποια προβλήματα που ατιμετώπησα με τον DM800 μου. θα κάνω πρώτα μια σύντομη αναδρομή. Αν θυμάστε σας είχα πει ότι μένω σε διαμέρισμα με κεντρική εγκατάσταση 2 πιάτων (Hotbird+Astra) και αντιμετώπίζα πρόβλημα στην εύρεση καναλιών.
Επιδή οι τεχνικοί που είχαν κάνει την εγκατάσταση μου είχαν πεί ότι ένα από τα μηχανήματα είναι χαλασμένο, όταν είδα ότι έπιανε μόνο 50 κανάλια από τον Hotbird και κανένα από τον Astra θεώρησα ότι αυτό έφταιγε. Όταν πήγα και τους το είπα, μου είπαν ότι για να πίανει έστω και λίγα μήπως φταίει ο δέκτης (το μάτι του έφταιγε) και μου είπαν να τους τον παω να τον δούνε γιατί δεν τον ξέρουν τον δέκτη.
Εγώ όμως δεν ήθελα να τον πάω σ' αυτούς και τον πήγα σε συνάδελφο μου που έχει σε ένα πιάτο 4 lnb (Eurobird 28.2 , Astra 19 και Hotbird) για να δω αν έχει πρόβλημα.
Φυσικά δεν είχε πρόβλημα ο δέκτης στο να βρει τα κανάλια (Συνεπώς φταίει η ελεηνή δουλεία που έγινε από τους τεχνικούς του εργολάβου).
Συνάντησα όμως τα εξής πρόβλήματα (Σημειώνω ότι έχω περάσει το pli May edition 2008, έχω κατεβάσει τους emulators cccam kai mguard και έχω κάνει τα updates).
1)Στο σκανάρισμα του Hotbird έβρισκε μόνο 860 services μέχρι το 50% και μετά δεν έβρισκε κανένα άλλο. Στους άλλου 2 δορυφόρους έβρισκε γύρω στα 1100-1300. Υπάρχει περίπτωση να φταίει η ευαισθησία του δέκτη, γιατί στον DM7025 που είχε ο συνάδελφος μου πιάνει πάνω από 1100. Μήπως έχει κάποιο πρόβλημα το αρχείο satelites.xml και κολάει στο κάποια συχνότητα και δεν βρίσκει άλλα? Επειδη έχω πάρει την κάρτα για το HD suisse δοκίμασα να βάλω χειροκίνητα την συχνότητα αλλά δεν βρηκε τίποτα. (Στον Kathrine που είχε ο συνάδελφος έπαιζε μια χαρά και η κάρτα άνοιξε αμέσως)
2)Πολλά από τα κανάλια σε οποιονδηποτε από τους δορυφόρους που θα έπρεπε να ανοίγουν με το cccam δεν ανοιγαν. Πρέπει να κάνω κάτι για να ανοίγει το cccam κάποια κανάλια? Στο μενου setup>Softcam που έχει το pli δηλώνεις μόνο το είδος του emulator. (σημειώνω ότι αν το θέμα αυτό δεν είναι επιτρεπτό για το περιεχόμενο του forum θα εκτιμούσα αν κάποιος μου έστελνε προσωπικό μήνυμα).
Ευχαριστώ πολύ για την υπομονή σας