Dreambox 800 HD

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

αν τον κανω επανεκινιση αργει να συνδεθει με φτπ!
συνδεετε με φτπ περιπου οταν ξεκιναει το σσσκαμ!
μιπος φτεει το καλωδιο?γιατι κ με ιντερνετ εξπλοουερ ποθ προσπαθουσα δεν μπορουσα να μπω!!!

Είναι λογικό να αργεί να συνδεθεί με FTP μετά από επανεκκίνηση, μιας και το FTP είναι ένα service (πρόγραμμα) του dreambox που πρέπει να ξεκινήσει για να μπορέσεις να συνδεθείς.

Μετά από πολύ καιρό θα ήθελα να σας απασχολήσω με κάποια προβλήματα που ατιμετώπησα με τον DM800 μου. θα κάνω πρώτα μια σύντομη αναδρομή. Αν θυμάστε σας είχα πει ότι μένω σε διαμέρισμα με κεντρική εγκατάσταση 2 πιάτων (Hotbird+Astra) και αντιμετώπίζα πρόβλημα στην εύρεση καναλιών.
Επιδή οι τεχνικοί που είχαν κάνει την εγκατάσταση μου είχαν πεί ότι ένα από τα μηχανήματα είναι χαλασμένο, όταν είδα ότι έπιανε μόνο 50 κανάλια από τον Hotbird και κανένα από τον Astra θεώρησα ότι αυτό έφταιγε. Όταν πήγα και τους το είπα, μου είπαν ότι για να πίανει έστω και λίγα μήπως φταίει ο δέκτης (το μάτι του έφταιγε) και μου είπαν να τους τον παω να τον δούνε γιατί δεν τον ξέρουν τον δέκτη.
Εγώ όμως δεν ήθελα να τον πάω σ' αυτούς και τον πήγα σε συνάδελφο μου που έχει σε ένα πιάτο 4 lnb (Eurobird 28.2 , Astra 19 και Hotbird) για να δω αν έχει πρόβλημα.
Φυσικά δεν είχε πρόβλημα ο δέκτης στο να βρει τα κανάλια (Συνεπώς φταίει η ελεηνή δουλεία που έγινε από τους τεχνικούς του εργολάβου).

Συνάντησα όμως τα εξής πρόβλήματα (Σημειώνω ότι έχω περάσει το pli May edition 2008, έχω κατεβάσει τους emulators cccam kai mguard και έχω κάνει τα updates).
1)Στο σκανάρισμα του Hotbird έβρισκε μόνο 860 services μέχρι το 50% και μετά δεν έβρισκε κανένα άλλο. Στους άλλου 2 δορυφόρους έβρισκε γύρω στα 1100-1300. Υπάρχει περίπτωση να φταίει η ευαισθησία του δέκτη, γιατί στον DM7025 που είχε ο συνάδελφος μου πιάνει πάνω από 1100. Μήπως έχει κάποιο πρόβλημα το αρχείο satelites.xml και κολάει στο κάποια συχνότητα και δεν βρίσκει άλλα? Επειδη έχω πάρει την κάρτα για το HD suisse δοκίμασα να βάλω χειροκίνητα την συχνότητα αλλά δεν βρηκε τίποτα. (Στον Kathrine που είχε ο συνάδελφος έπαιζε μια χαρά και η κάρτα άνοιξε αμέσως)
2)Πολλά από τα κανάλια σε οποιονδηποτε από τους δορυφόρους που θα έπρεπε να ανοίγουν με το cccam δεν ανοιγαν. Πρέπει να κάνω κάτι για να ανοίγει το cccam κάποια κανάλια? Στο μενου setup>Softcam που έχει το pli δηλώνεις μόνο το είδος του emulator. (σημειώνω ότι αν το θέμα αυτό δεν είναι επιτρεπτό για το περιεχόμενο του forum θα εκτιμούσα αν κάποιος μου έστελνε προσωπικό μήνυμα).

Ευχαριστώ πολύ για την υπομονή σας

Θα σου γραψω μόνο για τα προβλήματα με τα καναλια. Απ όσο θυμάμαι έχεις ξαναγράψει σχετικά και πρεπει να σου έκαναν καποια βελτίωση, αλλά και πάλι 860 services στις 13 ανατολικά ειναι λιγότερα απο τα μισα (σε μενα την τελευταία φορα που εκανα πλήρη σαρωση βρηκε 2230 services και βεβαια δεν υπάρχει δύσκολη δεσμη για την ελλάδα εκει). Αυτό αποκλείεται να ειναι πρόβλημα satelites.xml και επιπλέον λες ότι βαζεις χειροκίνητα συχνότητα και δεν την φορτώνει. Το πρόβλημα ειναι ότι ειτε δεν σου περνανε οι εντολές 22KHz ειτε τα 13 ή 18 βολτ και δεν λαμβάνεις μαλλον την πάνω μπάντα (συχν. πάνω απο 11700) ή την μία απο τις 2 πολώσεις.
Ενα πραγμα που μπορεις να κανεις αμεσα μηπως δεις βελτίωση ειναι να πας παλι στο tuner configuration, να το βαλεις στο advanced και στην τελευταία επιλογή κατω κατω να τσεκάρεις increased voltage yes (default ειναι στο ΝΟ)
Απο εκει και περα πρεπει να το δει σωστός τεχνικός (ολη την εγκατάσταση) ώστε να κανει διαφοροδιάγνωση και να βρει τι ακριβώς φταιει (πιάτο, καλωδιο, διακοπτες, λνβ ή λαθος σετάρισμα)

Τα 860 services τα επιασα στον συνάδελφο μου που έχει άλλη εγκατάσταση (πίατο με 4 lnb) στο οποίο το lnb του Hotbird είναι το πίο ακριανό (παράκεντρο) οπότε μήπως δεν έπιανε καλά.
Σε μένα είναι καθαρά θέμα προβληματικής εγκατάστασης αφού πιάνει μόνο 50 services.

Δεν ειμαι σιγουρος οτι ο dm800 υποστηριζει component out (ειναι το "μικρο" μοντελο)...
Μηπως μπορεις να το δοκιμασεις να μου πεις αν παιζει για να μην τρεχω τσαμπα ?

Δοκίμασα εχθές (άργησα λίγο, αλλά περίμενα την καινούργια ΤιΒι, sorry) και βγαίνει μια χαρά component από το scart. Και η εικόνα είναι πολύ καλή.

Ευχαριστω για την απαντηση...

Ενα αλλο προβλημα τωρα ... στον Αστρα 19,2πιανω to ORF HD και HD suisse με σημα 23% kai 28% και το premierre Hdκαι αλλα του Premierre kai Csat δεν μπορω να τα κατεβασω με τιποτα !!!
Το Anixe HD kai Astra HD mono 6-8% και δεν ανοιγουν καθολου... πως γινεται αυτο ?

Ευχαριστω για την απαντηση...

Ενα αλλο προβλημα τωρα ... στον Αστρα 19,2πιανω to ORF HD και HD suisse με σημα 23% kai 28% και το premierre Hdκαι αλλα του Premierre kai Csat δεν μπορω να τα κατεβασω με τιποτα !!!
Το Anixe HD kai Astra HD mono 6-8% και δεν ανοιγουν καθολου... πως γινεται αυτο ?

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=28174

Τα καναλια στα οποια αναφερομαι στο ποστ μου ητανε του μπουκετου CSAT και συγκεκριμενα τα HD. Μολις εβγαλα το MTI White και εβαλα το παλιο μου Lnb το προβλημα λυθηκε. Η ητανε προβληματικο το Lnb η to tuner της μπακατελας μας εχει προβληματα ασυμβατοτητας με διαφορα LNB, τι να πω, δεν ξερω...χομπιστας ειμαι..:ernaehrung004:

Βεβαια μπορει να ειναι και ενα απο τα πολλα γνωστα προβληματα που εχουνε αναφερει με τα sattelites.xml η να εχει να κανει με το setup στο tuner σου για το καθε δορυφορο. Λυσεις γιαυτο εχει προτεινει ο Φιλλιπας σε καποιο αλλο ποστ μου φαινετε.

Last edited:

Δεν ξερω αν ειμαι εγω ο Φιλιππας (η εννοεί αλλο Φιλιππο) αλλά επιβεβαιώνω όσα λεει ο Γκρεγκ γιατι...ειμαι παθών! Σε μενα βεβαια δεν θεωρώ ότι ήταν προβληματικό το lnb (invacom 0.3) αλλά η συνεργασία του με τον 800 στα dvb-s2 καθως με πιάτο 2.4μ στα ΒΔ ειχα αρκετές προβληματικές λήψεις στα HD, μεταξύ των οποίων και αυτά του Csat που καποιες ώρες η μία συχνότητα μου εδινε 8-9% ενω το ίδιο γινόταν και σε αλλους δορυφόρους με dvb-s2 κανάλια. (Αυτά επρεπε να ...φυσάνε σε μενα!)
Αλλάζοντας το lnb (μιλάω για φλαντζάτο) με inverto 0.3, το SNR στα προβληματικά κανάλια εκτοξευτηκε στα ύψη και ειδικά αυτά του Csat που πήγαν τώρα στο 23-26%!

Αν γραφει επάνω 0.3 αυτό, αλλά εγω πήρα single οχι twin (βασικά δεν ήξερα ότι υπάρχει στην Ελλάδα, απο αγγλία το πηρα απο ιντερνετικό μαγαζι σε λινκ που μου εδωσε ο gabkon που το ειχε δοκιμάσει πριν...)
Σημειωτέον ειχα δοκιμάσει πριν 1 χρόνιο ενα ιδιο εμφανισιακά inverto 0.4 που ηταν τοσο...χειρότερο απο invacom που ειχα που το έβγαλα αμέσως, να πω ότι στα dvb-s καναλια ειναι περιπου σαν το invacom αλλά για καποιο λόγο στα dvb-s2 υπερτερει σαφώς στον 800αρη (η διαφήμιση του ελεγε και...hd ready, το οποίο το θεώρησα ...κοροιδία, αλλά το αποτέλεσμα με διέψευσε!)

www.sateuropa.co.uk
flange η C-120 ειναι τα lnb χωρίς ενσωματωμένη χοάνη που χρησιμοποιούμε στα κεντρικής εστίασης πιάτα (δηλαδη όχι στα οφφσετ αλλά στα αλλα που το lnb κοιτάζει προς τα κάτω). Εσυ με οφφσετ θες κανονικο universal, αλλα στην περιπτωση αυτή εχεις δεκάδες αλλες επιλογές (φλαντζατα lnb βγαζουν πλέον ελάχιστες εταιρείες)

μπορει να μου πει καποιος πως να περασω στον δεκτη τα settings απο likra?για να εμφανιστουν τα hd καναλια..οπως esp hd

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

μπορει να μου πει καποιος πως να περασω στον δεκτη τα settings απο likra?για να εμφανιστουν τα hd καναλια..οπως esp hd
Με τον settings editor openDBedit, αφού πρώτα ορίσεις την ΙΡ του δέκτη.
Είναι εύκολο.-bye-