Dreambox 800 HD

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

palikaria o dektis einai korifi!
me piato 1.2 k kapoia pou eprepe na ta piano me 1.50 k pano ego ta piano kanonikotata!
exo minei ekpliktos!!

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

palikaria o dektis einai korifi!
me piato 1.2 k kapoia pou eprepe na ta piano me 1.50 k pano ego ta piano kanonikotata!
exo minei ekpliktos!!
Λογικά δε θα έχει σχέση ο δέκτης με αυτό.

Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Λογικά δε θα έχει σχέση ο δέκτης με αυτό.
paidia thor,siriusamos kai nilesat stin salonika me 1.2 oi diskoles den pianonte!
o dektis exei para poli satfinder,auto me voithise k brika tis dyskoles desmes.episis o dektis anigei kanalia me 300.000 ber!
kati pou ston 500 pou eixa oute me sferes anige!!

Απλά για ενημέρωση ...έλυσα επιτέλους το πρόβλημα του πολύ χαμηλού SNR στα dvb-s2 καναλια με την αλλαγη LNB! Εχοντας παραβολικό πιάτο έχω λίγες επιλογές LNB αλλά ο gabkon που ειχε το ίδιο πρόβλημα μου σφύριξε για το νεο inverto 0.2 -0.3 hdtv ready...Οσο κι αν το hdtv ready ακούγεται σαν απλό διαφημιστικό κόλπο, εν τούτοις είδα πολύ σημαντική βελτίωση του SNR σε όλα τα dvb-s2 καναλια που ειχαν και το πρόβλημα! Αυτό δεν σημαίνει ότι το lnb είναι καλύτερο σε όλα απο το invacom 0.3 που είχα, απλά σημαίνει ότι το τιούνερ dvb-s2 του δεκτη ειναι λίγο επιλεκτικό στα lnb και για καποιο λόγο το συγκεκριμένο πάτησε πολύ καλύτερα!

Απλά για ενημέρωση ...έλυσα επιτέλους το πρόβλημα του πολύ χαμηλού SNR στα dvb-s2 καναλια με την αλλαγη LNB! Εχοντας παραβολικό πιάτο έχω λίγες επιλογές LNB αλλά ο gabkon που ειχε το ίδιο πρόβλημα μου σφύριξε για το νεο inverto 0.2 -0.3 hdtv ready...Οσο κι αν το hdtv ready ακούγεται σαν απλό διαφημιστικό κόλπο, εν τούτοις είδα πολύ σημαντική βελτίωση του SNR σε όλα τα dvb-s2 καναλια που ειχαν και το πρόβλημα! Αυτό δεν σημαίνει ότι το lnb είναι καλύτερο σε όλα απο το invacom 0.3 που είχα, απλά σημαίνει ότι το τιούνερ dvb-s2 του δεκτη ειναι λίγο επιλεκτικό στα lnb και για καποιο λόγο το συγκεκριμένο πάτησε πολύ καλύτερα!
Πολύ ενδιαφέρουσα η πληροφορία!

Τι διαμετρο πιατου εχεις ?
Εγω με 1,2 gibertini kai lnb invacom 0.3 db, και δεκτη dm800 εχω ΣΝΡ sto orf HD kai hdsuisse 22-30 .
Σε αλλα HD καναλια οπως τα Premmierre εχω λιγοτερο ,περιπου 10-20.
Στα Αγγλικα sky uk HD εχω 22-25.
Εσυ τι snr ειχες πριν και μετα ?
Σε τι τιμη τα βρηκες και απο που ?

Last edited:

Παίρνεις ένα καλωδιάκι Scart-->Component.

Ειναι σιγουρο αυτο, γιατι στο μανουαλ δεν αναφερει οτι εχει component out απο scart...
Το εχει δοκιμασει κανεις ?
Αν ναι, που το βρισκουμε το ανταπτορακι ?

Προσωπικά το χρησιμοποιούσα το καλώδιο (και όχι ανταπτοράκι) στον DM7000 που έχω -απλά τώρα με τον 800 δεν το θέλω πια- και έπαιζε μια χαρά. Λογικά θα παίζει και με τον 800.

Δεν ειμαι σιγουρος οτι ο dm800 υποστηριζει component out (ειναι το "μικρο" μοντελο)...
Μηπως μπορεις να το δοκιμασεις να μου πεις αν παιζει για να μην τρεχω τσαμπα ?

Δεν ειμαι σιγουρος οτι ο dm800 υποστηριζει component out (ειναι το "μικρο" μοντελο)...
Μηπως μπορεις να το δοκιμασεις να μου πεις αν παιζει για να μην τρεχω τσαμπα ?
Θα σου απαντήσω το απόγευμα αφού δοκιμάσω το scart -> component.
Είμαι σίγουρος ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα..
Υπάρχει και σχετική επιλογή στις ρυθμίσεις εικόνας με μεταβλητές αναλύσεις έως 1080i

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Γιάννη, μια χαρά παίζει και μάλιστα όλες τις αναλύσεις.
Μια μια γρήγορη εκτίμηση δεν εντόπισα αισθητές διαφορές στην ποιότητα της εικόνας σε σχέση με την HDMI.

Αν θυμάμαι καλά το είχα αγοράσει 25 από Σαραφίδη πριν από αρκετά χρόνια.

ταυτοχρονα απο scart και dvi δεν γινεται να εχουμε εικονα ε??

Last edited:

ταυτοχρονα απο scart και dvi δεν γινεται να εχουμε εικονα ε??
Γινεται και παιζει κανονικα...'ετσι εχω συνδεσει ενα DVD Recorder που έχω....εικόνα ταυτόχρονα και στα δυο

Αλεξη ευχαριστω... θα ψαξω να βρω το καλωδιο στην Αθηνα...
Αν ξερει κανεις , ειδοποιαει !!!

Γινεται και παιζει κανονικα...'ετσι εχω συνδεσει ενα DVD Recorder που έχω....εικόνα ταυτόχρονα και στα δυο

και δεν το δοκιμαζα τοσο καιρο γιατι ημουν σιγουρος οτι ειχα διαβασει καπου οτι δεν παιζει!!
ευχαριστω