Dreambox 800 HD

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Θα σου ημουν ευγνωμων αν ησουν λιγο πιο αναλυτικος !!!:grinning-smiley-043
Ε αν είναι να μου είσαι ευγνώμων :2thumb22sup: ...εντάξει!
Δεν είμαι σπίτι βέβαια να το δω μπροστά μου, αλλά εάν μπεις με ftp (εγώ μπαίνω από τον windows explorer δίνοντας ftp://xx.xx.xx.xx) δίνεις username και passwd και σου εμφανίζει τους υποκαταλόγους (bin, etc κλπ). Ενας από αυτούς είναι και ο HDD και μάλιστα εμφανίζεται σαν shortcut. Αν μπεις εκεί, μετά πρέπει να έχει άλλο έναν υποκατάλογο "movies". Εκεί είναι οι εγγραφές

Οκ, και εγω νομιζα οτι ο φακελος αυτος (hdd) ηταν στην flash του DM800.

Yπαρχει καποιος οδηγος για το τι περιεχουν και τι κανουν ολοι οι φακελοι στον Dreambox ?

Last edited:

palikaria mporei kapoios na me pei ti rythmiseis tha balo sto dreambox 800 me ta exis piatia?
1 stathero me 3 lnb pou pane se diseqc 4:1,k stin tetarti thesi tha balo ena kinito piato me positioner k v box 2!
simera tha peraso to piato!!

Οκ, και εγω νομιζα οτι ο φακελος αυτος (hdd) ηταν στην flash του DM800.

Yπαρχει καποιος οδηγος για το τι περιεχουν και τι κανουν ολοι οι φακελοι στον Dreambox ?
Δε ξέρω κάποιον τέτοιον οδηγό. Πάντως δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί να ασχοληθείς με άλλους, παρα μόνο με τον HDD τον etc και τον var...

palikaria mporei kapoios na me pei ti rythmiseis tha balo sto dreambox 800 me ta exis piatia?
1 stathero me 3 lnb pou pane se diseqc 4:1,k stin tetarti thesi tha balo ena kinito piato me positioner k v box 2!
kapoios as boithisei!toxo grapsei poses fores to post!

Eδω και μερικες μερες, οταν μπουταρει ο dm800, γραφει στην οθονη gemini is loading... φορτωνει κανονικα, αλλα στο τελος δεν φευγει το is loading...
Παλαιοτερα οταν τελειωνε το μπουταρισμα το logo gp is loading εξαφανιζοταν στο τελος και εμπαινε κανονικα στο μενου ?
Υπαρχει αραγε καποιο προβλημα ?

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

kapoios as boithisei!toxo grapsei poses fores to post!
Απο το μενου εγκατάστασης του tuner θα επιλέξεις ρυθμίσεις expert και ακολουθως στο diseqc mode 1.0
Στη συνέχεια θα δηλώσεις τα τρία σταθερά Lnb ως ΑΑ,ΑΒ,ΒΑ. Στην τέταρτη είσοδο του διακόπτη 4X1 diseq θα συνδέσεις το lnb του κινητού πιάτου και όλους του υπόλοιπους διαθέσιμους δορυφόρους στις ρυθμίσεις του δέκτη θα τους δηλώσεις ως ΒΒ.

Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Απο το μενου εγκατάστασης του tuner θα επιλέξεις ρυθμίσεις expert και ακολουθως στο diseqc mode 1.0
Στη συνέχεια θα δηλώσεις τα τρία σταθερά Lnb ως ΑΑ,ΑΒ,ΒΑ. Στην τέταρτη είσοδο του διακόπτη 4X1 diseq θα συνδέσεις το lnb του κινητού πιάτου και όλους του υπόλοιπους διαθέσιμους δορυφόρους στις ρυθμίσεις του δέκτη θα τους δηλώσεις ως ΒΒ.
file alexi etsi tokana kego opos les!
mono pou ebala kai lnb 1,2,3 ta stathera mou kai lnb 4 olous tous ipoloipous me to kinito kai ΒΒ...
sosta?
to merimeri tha balo to kinito!
gia des k pes an einai sosta!
0r1p2qwatnaetgok1d7e.jpg

t0z28gqanq1acwik2003.jpg

czmwlo1m5ts31z81ile8.jpg

7pmhajvdwhdau86pjy80.jpg

Last edited:

Σωστά δειχνουν, αρκει και οι θυρες στο νταισεκ να ειναι πραγματι αυτές που δηλώνεις στον δεκτη

Tην ενταση του σηματος, που ακριβως την βλεπουμε ρε παιδια ?
Ειναι το ιδιο με το signal/ratio - ber kai avg ?

Αυτό που εχει σημασία είναι το SNR (Signal to Noise Ratio) που όταν πέσει κάτω απο 11-12% έχουμε τσακίσματα στην εικόνα, και το BER που δεν το δείχνουν όλα τα ιματζ ως προεπιλογή εμφάνισης στις πληροφορίες. Σχετικά με το BER παρατήρησα ότι η μέτρησή του διαφέρει αισθητά απο αυτήν του 500αρη. Ο 800αρης μπορεί να δειξει κανονικά εικόνα και με πολύ υψηλό BER. Στα BBC του 2D βλέπω κανονικότατη εικόνα και ροή χωρίς σπασίματα ενω το BER...χτυπάει 25000-30000! Στον 500αρη την ίδια στιγμή βλέπω επίσης κανονική εικόνα με BER 6000-7000! Επίσης στον Sirius 4 ενω δεν έχω ποτε BER (παντα μηδεν) με τον 500αρη, στον 800αρη έχω αντιθετα διψηφιο BER σε μερικές συχνότητες. Η μέτρηση του 800αρη νομίζω πως ειναι πιο καλή και βολική γιατι μου επιτρεπει καλύτερα να ξεχωρίσω πόσο καλή λήψη έχω
Αλλη μετρηση δεν ενδιαφερει και δεν έχει καποια αξία στον δεκτη....

Αυτό που εχει σημασία είναι το SNR (Signal to Noise Ratio) που όταν πέσει κάτω απο 11-12% έχουμε τσακίσματα στην εικόνα, και το BER που δεν το δείχνουν όλα τα ιματζ ως προεπιλογή εμφάνισης στις πληροφορίες. Σχετικά με το BER παρατήρησα ότι η μέτρησή του διαφέρει αισθητά απο αυτήν του 500αρη. Ο 800αρης μπορεί να δειξει κανονικά εικόνα και με πολύ υψηλό BER. Στα BBC του 2D βλέπω κανονικότατη εικόνα και ροή χωρίς σπασίματα ενω το BER...χτυπάει 25000-30000! Στον 500αρη την ίδια στιγμή βλέπω επίσης κανονική εικόνα με BER 6000-7000! Επίσης στον Sirius 4 ενω δεν έχω ποτε BER (παντα μηδεν) με τον 500αρη, στον 800αρη έχω αντιθετα διψηφιο BER σε μερικές συχνότητες. Η μέτρηση του 800αρη νομίζω πως ειναι πιο καλή και βολική γιατι μου επιτρεπει καλύτερα να ξεχωρίσω πόσο καλή λήψη έχω
Αλλη μετρηση δεν ενδιαφερει και δεν έχει καποια αξία στον δεκτη....
to AGC ti einai?
emena to SNR einai 7.90 kai dixnei kanonika!xoris spasimata!
oso gia ta BER kemena se merika kanalia einai megalo alla dixnei kanonika!!

Στο PC εχω μια μετρεση του τυπου Χ% (power of signal)... υπαρχει κατι παρομοιο στον dm800 (δυναμη σηματος) ?

Last edited:

tO 11-12% SNR που ανεφερα για να δειξει σωστά αφορά τα dvb-s2 καναλια, στα απλά δεν έχω δωσει βαση γιατι δεν με προβλημάτισε σ αυτά το τιούνερ

paidia exo ena piato stathero me 2 lnb (astra 19.2 kentro kai hotbird 13parakentra) kai thelo na to kano kinito. epeidi sinithos tha vlepo se hotbird kai astra, ginetai na exo kinito me 2 lnb? diladi otan epilogo me usals ton astra na vlepo kai hotbird apo to deftero lnb, kai otan thelo kapoio allo doriforo na metakinitai me usals to piato kai na min xrisimopoieitai to deftero lnb.

thanks

Χα, τωρα συνειδοτοποίησα ότι το SNR δεν μετραει με τον ίδιο τροπο σε όλα τα ιματζ! Στο Τζεμίνι μετράει σε db και όχι σε %, οπότε με 7.90 έχεις άψογη λήψη και με 6.30 ακόμη, ίσως κατω απο 6 να εχει πρόβλημα...
mutuna για να το κανεις αυτό πρεπει να εχεις ρυθμίσει το πιάτο ώστε οταν ειναι στις 19.2 ανατολικά το β λνβ να βλέπει 13 ανατολικά. Απο εκει και περα το θεμα ειναι πως θα σεττάρεις το διακοπτακι και αν γινεται ταυτόχρονα να έχεις diseqc 1.2 kai 1.0 κατι για το οποίο...δεν ξέρω να σου απαντήσω σίγουρα αφου δεν τοχω κανει.

Χα, τωρα συνειδοτοποίησα ότι το SNR δεν μετραει με τον ίδιο τροπο σε όλα τα ιματζ! Στο Τζεμίνι μετράει σε db και όχι σε %, οπότε με 7.90 έχεις άψογη λήψη και με 6.30 ακόμη, ίσως κατω απο 6 να εχει πρόβλημα...
Από τις παρατηρήσεις μου στον ΔΜ800 εχω βρει οτι: σε % ποσοστα έχεις δίκιο ότι για να παίζουν καλά τα DVBS2 πρέπει να είναι 11-12% εκτός και αν έχουν FEC 2/3 όπως το Rush HD stis 28.2 που μου παίζει με 7%.Τα SD παίζουν μια χαρα σε μένα ακόμα και με 6%

Όταν είναι σε db η μέτρηση τα SD μου παίζουν χωρίς σπασίματα από 3.80db (an to fec einai 2/3) αλλιώς θελουν 4.50db. Τα HD θέλουν 8db να παίξουν καλά με εξάιρεση πάλι το rush HD me fec 2/3 που τα 3.80db μοιάζουν να είναι αρκετά.