Dreambox 800 HD

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Ρε παιδιά πείτε πάλι σας παρακαλώ τι ακριβώς κάνουμε backup πριν αναβαθμίσουμε το image.

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Ρε παιδιά πείτε πάλι σας παρακαλώ τι ακριβώς κάνουμε backup πριν αναβαθμίσουμε το image.
Την λίστα με τα κανάλια και τις ρυθμίσεις diseqc από την επιλογή "only enigma 2 directory" ( ή κάπως έτσι. Δεν είμαι κοντά στον δέκτη και δεν θυμάμαι ακριβώς την διατύπωση..)

Με ποιο free προγραμμα μπορώ να βλέπω τηλεόραση απο το pc μου μέσω του Dm 800?
Υπάρχει περιπτωση μέσω του Remote desktop να καταφέρω να δω εικόνα απο απομακρυσμένο υπολογιστή?

den yparxei anagkh gia kanena programma
mallon yparxei
katebase st pc to vlc media player
meta apo ton firefox kata protimhsh bazeis thn ip toy dekth me http mprosta
kai maineis sto webif toy
apo ekei dipla se kathe kanali exei mioa thleorasoyla
kai voila
etoimos

gia th deyterh erwthsh soy oxi einai adynaton na deis mesw remote desktop

Εγω πάντως καταφερα να δω...αλλα frame frame...
μαλλον χρειάζομαι καμια Τ3 γραμμη!

Μιλας για sd ή HD ?
Εγω σε sd βλεπω κανινικα μεσω firefox 3 και δικτυο ενσυρματο , sta HD εχω λιγα σπασιματα.

Μεσω του ιδιου δικτύου είναι λογικό.
Εγω ανέφερα αν γίνεται στη περιπτωση που έχουμε υπολογιστή που δεν ανήκει στο ίδιο δίκτυο και συνδεεται σε ενα pc που ανηκει στο ιδιο δίκτυο με τον δέκτη με remote desktop.

Με remote desktop δεν νομίζω να καταφέρεις και κάτι.
Εγώ είχα δοκιμάσει με επιτυχία vlc client-server μεσω ιντερνετ

Συμφορουμήτες σας είχα υποσχεθεί την άποψη μου και ένα μικρό review (και από εμένα) για τον δέκτη.

Το σύστημα με το οποίο συνεργάζεται ο δέκτης είναι το εξής:

TV: Samsung LE40M86DBX (χωρίς calibration)
AV RECEIVER: Sony STR-DB790 6.1 x100W
SPEAKERS SYSTEM: YAMAHA NS-P246
HDD: Western Digital 250Gb ATA σε εξωτερικό κουτί με SATA (καλώδιο e-sata σε sata)
LNB: MTI 0,2db
Καλώδιο: 30μ.
Πιάτο: 1,20 Gilbertini σταθερό

Λοιπόν η πρώτη άποψη από τον δέκτη είναι πως είναι μικρός σε μέγεθος αλλά με πολλές δυνατότητες.
Πραγματοποιώντας το πρώτο boot, φορτώνει το Enigma2 και πιστεύω πως είναι αρκετά user friendly και σταθερό.
Όσον και αν έψαχνα το menu και έμπαινα σε ρυθμίσεις μήπως βρω κανένα bug και το κάνω να κολλήσει τόσο έβλεπα πως δεν κολλάει (μπορεί και να έτυχε).

Δεν μπήκα στον κόπο να το ψάξω περισσότερο γιατί ήθελα να δω το Gemini Project 3.8 περισσότερο.
Οπότε έχουμε και λέμε με τη γνωστή διαδικασία της αλλαγής του image βάζω το GP 3.8.
Κανένα πρόβλημα στη διαδικασία του flash του δέκτη.
Ρυθμίσεις φωτεινότητας δεν αλλάχθηκαν, ούτε στα χρώματα.
Η εικόνα οδηγήθηκε στην TV μέσω DVI-HDMI (αυτό που ηταν στο κουτί) και κλείδωσα στην έξοδο ανάλυση σε 1080i.
Ο ήχος οδηγήθηκε στον ενισχυτή/αποκωδικοποιητή με οπτική ίνα.
Επίσης ο ήχος που περνάει μέσα από το DVI-HDMI καλώδιο είναι ότι πρέπει για στερεοφωνικές λήψεις χωρίς την χρήση του ενισχυτή.
Δοκίμασα να ακούω και από την TV αλλά και από τον ενισχυτή ταυτόχρονα και διαπίστωσα πως υπάρχει μια καθυστέρηση στον ήχο από τα ηχεία του ενισχυτή της τάξης των 1-2ms (σαν μικρή echo ακουγόταν, είχε λίγο πλάκα).

Όσον αφορά τον δορυφόρο που επιλέχθηκε ηταν ο Hotbird 6/7A/8 (13°E).
Οι ρυθμίσεις γενικά σε οτιδήποτε αφορά το Gemini μου ηταν αρκετά απλές και λειτουργικές. (λίγο στον Timer για τις εγγραφές με παρεξένεψε αλλά τίποτα σοβαρό, θα αναφερθώ παρακάτω).
Το scan για τα κανάλια τελείωσε σε 4,5-5 λεπτά και κατέβασε 2020 κανάλια με σήμα TV και αρκετά για Ράδιο (αλλά δεν ασχολήθηκα με αυτά για το ράδιο ακόμα).
Οφείλω να ομολογήσω πως η εικόνα με εντυπωσίασε ακόμα και σε SD κανάλια.
Τώρα όσον αφορά τα HD μόνο ένα είδα και το αποτέλεσμα ηταν αρκετά καλό και αυτό.
Το Bit Rate δεν το έψαξα να δω πως φαίνεται στον DM800.

Από θέμα θερμοκρασίας μπορώ να πω με ειλικρίνεια πως στο κουτί του DM800 μπορείς να ψήσεις κάτι άνετα από την πάνω πλευρά του.
Όμως δεν έδειξε κολλήματα ούτε σε αλλαγές από κανάλι σε κανάλι, ούτε σε επανεκκινήσεις.
Το μόνο πράγμα που έχετε παρατηρήσει αρκετοί το είδα και εγώ.
Δηλαδή το να κάνεις βγάζεις το καλώδιο του ρεύματος και μόλις το βάζεις μετά από λίγο να μην ξεκινάει.
Όμως αν το βάλεις το καλώδιο μέσα σε 1" από την ώρα που το βγάζεις τότε παίρνει αμέσως μπροστά (το έχετε αναφέρει και άλλοι απλά το κάνει και ο δικός μου δέκτης).

Με εντυπωσίασε το πόσο εύκολα μπορείς να κατεβάσεις μέσω FTP τα αρχεία που δημιουργείς από τις εγγραφές που κάνεις στον H/Y σου και να τα επεξεργαστείς μετά όπως θέλεις.
Επίσης είδα πως για 1' video εγγραφής σε απλό κανάλι κρατάει χωρητικότητα 36Mb.
Οπότε για 1 ώρα εγγραφής παίρνει περίπου 2Gb.
Καλή η διαδικασία και γρήγορη, του να κάνεις Mount τον δίσκο (αφού τον έχεις κάνει format μέσα από το Gemini αργεί λίγο 10-15 λεπτά ανάλογα το μέγεθος του δίσκου).

Θα ήθελα να είχα κινητό πιάτο να δοκίμαζα και άλλες ρυθμίσεις που έχει ο δέκτης.
Θα δοκιμάσω να βάλω το MTI 0,1db LNB που αγόρασα για να δω διαφορά στα κανάλια που θα κατέβουν και με τι θόρυβο θα τα κατεβάσει σε σχέση με το MTI 0,2db που ήδη έγινε η δοκιμή.
Επίσης το τηλεχειριστήριο του δέκτη οφείλω να πω, πως είναι λίγο βαρύ με τις μπαταρίες σε σχέση με τα άλλα τηλεχειριστήρια των συσκευών μου, αλλά κανένα πρόβλημα.
Η αλλαγή στα κανάλια (zapping) γίνεται αρκετά γρήγορα (έχουν αλλαχθεί και οι ρυθμίσεις στην TV για αυτό ώστε να μην έχει καθυστέρηση άνω των 3ms).

Η τιμή του πιστεύω για αυτά που προσφέρει είναι μέτρια.
Αν σε αυτή την τιμή είχε και 2πλο tuner τότε θα ηταν άριστη επιλογή (όχι πως τώρα δεν είναι ήδη πάρα πολύ καλή).
Το μόνο κόλλημα που μου έκανε το Gemini 3.8 και χρειάστηκε να βάλω πάλι το image από την αρχή, ηταν στην οθόνη όπου βλέπεις με μπλε κουμπί την κατάσταση του LNB (αν θυμάμαι καλά).

Θα τον πρότεινα ως δέκτη σε κάποιον αρχάριο χρήστη για να μάθουν πολλά, όπως επίσης και σε πιο έμπειρους χρήστες οι οποίοι ξέρουν τι θέλουν από τον DM800.

Εύχομαι να βοήθησα (με τα παραπάνω γραφόμενά μου) όσους έχουν απορίες και οτιδήποτε θέλετε να ρωτήσετε ευχαρίστως να απαντήσω (αν γνωρίζω). :grandpa:

Με remote desktop δεν νομίζω να καταφέρεις και κάτι.
Εγώ είχα δοκιμάσει με επιτυχία vlc client-server μεσω ιντερνετ

Μηπως μπορείς να γίνεις πιο αναλυτικός?

Στο γράφω εδώ μήπως το χρειαστεί και κανένας άλλος.

file=> open networkstream => advance options και τσεκάρεις και το stream/save. Στο customize βάζεις το link του 800.
πχ:
http://192.168.1.152/web/stream.m3u?ref=1:0:1:3331:45B:1:C00000:0:0:0:

πατας settings και στο output διαλέγεις σε τι μορφή θα το κάνεις output.
Αν θες επιλέγεις να το βλέπεις κι όλας τοπικά (play locally).
επιλέγεις πχ http πρωτόκολο βάζεις και μία πορτα που θα πρέπει να την ανοίξεις στον router.
Τώρα ο client πρέπει να ανοίξει στο vlc και να κάνει την ίδια διαδικασία χωρίς να χρειάζεται να πατήσει και το stream/save.
Μην ξεχάσεις να βάλεις και την αντίστιχη πόρτα που "ακούει" το "vlc server".
Και θα δεις.
Τώρα με το τι bandwidth διαθέτεις μειώνεις ανάλογα και την ποιότητα απο τις ρυθμίσεςι video,audio codec, bitrate, channels κλπ
Ρώτα την nova ξέρουν απο αυτό :)

Για δοκίμασε και πες μου.

Μηπως μπορείς να γίνεις πιο αναλυτικός?

ποια εκδοση του vlc χρησιμοποιείς?
Γιατι ορισμένες επιλογές δεν τις βρίσκω.
Επίσης στο link του 800 είναι http://(ip)/web/stream.m3u. σκέτο.

η έκδοση που έχω είναι:0.8.6f
το λινκ ήταν ένα απλό παράδειγμα

Και τι θα βλεπεις σε hd Τασο ?
Ελπιζω να βαλεις το sky uk + Sky italy HD γιατι αξιζουν πραγματικα !
Βαλε κι ενα εσωτερικο δισκο 320 gb και εληξες.