Dreambox 800 HD

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Το Gemini 3.80 δεν φοράει τον secondstage loader 67. Είναι πιο παλιό.
Κατέβασε από εδω τον loader 67 και πέρασε τον με browser. Ιδια διαδικασία με το φλασάρισμα.
http://dreamboxupdate.com/opendreambox/1.5/dm800/images/

Ετσι λύνονται τα σπασίματα στα HD κανάλια.

- Τι εννοείς ότι δεν ανοίγει το Premiere HD?

Θα το δοκιμάσω Άλεξ το απόγευμα.

Να γίνω λίγο πιο αναλυτικός. Βάζω automatic scan και μου κατεβάζει γύρω στα 500 services από Astra, Hotbird, Hellassat2.
Πάω μετά στην λίστα με τους providers και επιλέγω π.χ. Premiere. Στην λίστα εμφανίζονται τα μισά κανάλια του μπουκέτου. Τα sports και το HD λείπουν από μια πρόχειρη ματιά (παρόμοιο φαινόμενο στη NOVA). Πάω λοιπόν και κατεβάζω τα default lists μέσα από το μενού του gemini, και τα μπουκέτα γεμίζουν κανονικά με όλα τα κανάλια. Εκείνα όμως που δεν τα βρήκε το automatic scan δεν ανοίγουν. Ανάμεσα σε αυτά και το Premiere HD. Μήνυμα "Tuner Failed"

Μίλησα με τον τεχνικό και θέλω τα φώτα σας.

1. Μου είπε ότι τα dreambox έχουν πρόβλημα με τα tuners τους γενικότερα και ότι είχα πολύ καλό σήμα και ποιότητα σήματος με τον technomate...
2. Τα LNB που φοράω είναι της MTI. To πιάτω gibertini 1.10. Είναι δυνατόν να μην κατεβάζω όλα τα κανάλια της NOVA που τα κατέβαζα με 60άρι πιάτο και τον Panasat?
3. Το μόνο που μπορεί να μου κάνει είναι να μου βάλει ένα ενισχυτάκι να ενισχύσει λίγο το σήμα.

Ποια είναι η γνώμη σας για τα παραπάνω? Μήπως είναι θέμα ρύθμισης του dreambox...? Την λίστα με τα κανάλια που έκανα create μέσα από το blue panel πως την φορτώνω στον δέκτη?

Ευχαριστώωωωω -bye-

Και μία ακόμη ερωτησούλα.

Το scan το κάνω στο simple mode. Έχω diseqc 1.2. Δοκίμασα στο advanced αλλά δεν δείχνει να κατεβάζει τίποτα εκτός αν θέλει ειδικές παραπάτρους για το 1.2. Θυμίζω έχω 2 σταθερα πιατάκια με 3 LNB σύνολο...Μήπως φταίει ότι ψάχνω στο simple mode...? :AFADF0:

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Dont Panic!
1.Αυτό ειναι η μισή αλήθεια. Σχετικό πρόβλημα αναισθησίας υπάρχει μόνο στα dvb-s2 κανάλια, όπου καποια lnb πραγματι δεν συνεργάζονται καλά με τον δεκτη, στα υπόλοιπα dvb-s καναλια το τιούνερ ειναι αρκετά ευαίσθητο, θα έλεγα καλύτερο απο τον Μεσο όρο των δεκτών
2.Οχι, δεν ειναι δυνατόν, καπου δεν ρυθμίστηκε σωστά το diseqc
3.Αν δεν έχεις καλώδιο 50 μ και άνω...μακριά απο ενισχυτάκια, μόνο επιδείνωση θα έχεις! Μπορεις όμως να δοκιμάσεις την ρύθμιση +1Volt (δεν ειμαι μποροστα στον δεκτη για να σου πω ακριβώς την διαδρομή για να την βρεις)
Τέλος η λίστα που κατεβασες απο τον Σουηδό (αφου μαρκάρεις τους δορυφόρους που θελεις πατας ΟΚ νομίζω και βλέπεις στην οθόνη την πρόοδο του κατεβασματος)..η λίστα αυτή ειναι απλά η database, δεν ειναι έτοιμα settings
Τελευταίο λαθος: Οχι αυτόματη αναζήτηση με αυτόν τον δέκτη! Χειροκίνητη αναζήτηση single satellite θα κάνεις σε καθε δορυφόρο που έχεις, ξεχωριστά, και αφου σιγουρευτείς ότι ειναι σωστα ρυθμισμένο το diseqc για το lnb του καθενός!

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Dont Panic!
1.Αυτό ειναι η μισή αλήθεια. Σχετικό πρόβλημα αναισθησίας υπάρχει μόνο στα dvb-s2 κανάλια, όπου καποια lnb πραγματι δεν συνεργάζονται καλά με τον δεκτη, στα υπόλοιπα dvb-s καναλια το τιούνερ ειναι αρκετά ευαίσθητο, θα έλεγα καλύτερο απο τον Μεσο όρο των δεκτών
2.Οχι, δεν ειναι δυνατόν, καπου δεν ρυθμίστηκε σωστά το diseqc
3.Αν δεν έχεις καλώδιο 50 μ και άνω...μακριά απο ενισχυτάκια, μόνο επιδείνωση θα έχεις! Μπορεις όμως να δοκιμάσεις την ρύθμιση +1Volt (δεν ειμαι μποροστα στον δεκτη για να σου πω ακριβώς την διαδρομή για να την βρεις)
Τέλος η λίστα που κατεβασες απο τον Σουηδό (αφου μαρκάρεις τους δορυφόρους που θελεις πατας ΟΚ νομίζω και βλέπεις στην οθόνη την πρόοδο του κατεβασματος)..η λίστα αυτή ειναι απλά η database, δεν ειναι έτοιμα settings
Τελευταίο λαθος: Οχι αυτόματη αναζήτηση με αυτόν τον δέκτη! Χειροκίνητη αναζήτηση single satellite θα κάνεις σε καθε δορυφόρο που έχεις, ξεχωριστά, και αφου σιγουρευτείς ότι ειναι σωστα ρυθμισμένο το diseqc για το lnb του καθενός!

Το setup που έχω με τα LNB και diseqc δεν είναι τωρινό. Εδώ και 6 μήνες έβλεπα τα πάντα με τον technomate. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να γίνει άλλη ρύθμιση για τον dreambox. Αυτό μου είπε και ο τεχνικός...

Μπορεί κάποιος να μου στείλει λίστα με κανάλια με τις σωστές ρυθμίσεις τους να τα περάσω να δω όντως τι φταίει...? Και το άλλο με την database που κατέβασα δεν το κατάλαβα. Τι την κάνω τώρα?

-bye-

Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Μίλησα με τον τεχνικό και θέλω τα φώτα σας.

1. Μου είπε ότι τα dreambox έχουν πρόβλημα με τα tuners τους γενικότερα και ότι είχα πολύ καλό σήμα και ποιότητα σήματος με τον technomate...
2. Τα LNB που φοράω είναι της MTI. To πιάτω gibertini 1.10. Είναι δυνατόν να μην κατεβάζω όλα τα κανάλια της NOVA που τα κατέβαζα με 60άρι πιάτο και τον Panasat?
3. Το μόνο που μπορεί να μου κάνει είναι να μου βάλει ένα ενισχυτάκι να ενισχύσει λίγο το σήμα.

Ποια είναι η γνώμη σας για τα παραπάνω? Μήπως είναι θέμα ρύθμισης του dreambox...? Την λίστα με τα κανάλια που έκανα create μέσα από το blue panel πως την φορτώνω στον δέκτη?

Ευχαριστώωωωω -bye-

Καταρχάς χαλάρωσε και πάρε καμιά βαθιά ανάσα.
Έχουμε ακριβώς το ίδιο σύστημα. Εγώ φαντάσου πήρα το MTI 0,1 και ακόμα δεν το έχω φορέσει γιατί βαριέμαι και λειτουργεί με το MTI 0,2 που είχα και πριν. Το ίδιο ακριβώς πιάτο έχουμε και το έχω σετάρει με το χέρι !!! Ούτε πεδιόμετρο ούτε πιξίδες ούτε τίποτα.

Gemini 3.8 και δουλεύουν όλα μια χαρά. Κάτι άλλο φταίει με το σύστημα σου και πες του τεχνικού σου πως όποιος βαριέται να ψάξει τι φταίει απλά πετάει μια δικαιολογία και αυτό είναι. Προς Θεού δεν θέλω να πω πως δεν γνωρίζει αλλά μου φαίνεται πως μάλλον βαριέται να το ψάξει λίγο παραπάνω.

Υ.Γ. Επίσης δεν κοιτάς και το καλώδιό σου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Καταρχάς χαλάρωσε και πάρε καμιά βαθιά ανάσα.
Έχουμε ακριβώς το ίδιο σύστημα. Εγώ φαντάσου πήρα το MTI 0,1 και ακόμα δεν το έχω φορέσει γιατί βαριέμαι και λειτουργεί με το MTI 0,2 που είχα και πριν. Το ίδιο ακριβώς πιάτο έχουμε και το έχω σετάρει με το χέρι !!! Ούτε πεδιόμετρο ούτε πιξίδες ούτε τίποτα.

Gemini 3.8 και δουλεύουν όλα μια χαρά. Κάτι άλλο φταίει με το σύστημα σου και πες του τεχνικού σου πως όποιος βαριέται να ψάξει τι φταίει απλά πετάει μια δικαιολογία και αυτό είναι. Προς Θεού δεν θέλω να πω πως δεν γνωρίζει αλλά μου φαίνεται πως μάλλον βαριέται να το ψάξει λίγο παραπάνω.

Υ.Γ. Επίσης δεν κοιτάς και το καλώδιό σου.

Μπορείς να μου πεις πως έβαλες τα κανάλια? Έκανες κάτι διαφορετικό από αυτό που έκανα εγώ? Εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτα είναι πως γίνεται με τον προηγούμενο δέκτη να έχω καμπάνα σήμα και τώρα να μην κατεβάζω κανάλια. Και το καλώδιο που λες ολοκαίνουριο είναι!

Ευχαριστώ!

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Με τα settings του likra για τον 800 έχω ότι HD κανάλια μπορεί να κατεβάσει το πιατάκι μου απο 13 δορυφόρους..(0,90)

Αυτά τα settings που μπορώ να τα βρω? Και πως τα ανεβάζω στον dream? Έχω διαβάσει όλο το νήμα 2 φορές και δεν μπορώ να βγάλω άκρη! Μπορεί κάποιος να βοηθήσει?

Ευχαριστώ

Ωραία! Θα το δοκιμάσω. Τα κανάλια που έχει ο δέκτης μέσα τα σβήνω πρώτα ή απλά κάνω overwrite τα αρχεία που κατέβασα (settings) πάνω στα παλιά?

Όπως αναφέρει και ο ALEΧΤ έβαλα τα κανάλια.

Δοκίμασε το και μας λες αποτέλεσμα.

Δεν μπορώ να το δουλέψω το opendbedit

Τα paths είναι σωστά?

/etc/enigma2/
/etc/enigma2/
/etc/tuxbox/

Πάω να διαβάσω από τον δέκτη και μου βγάζει το εξής μήνυμα

"The directory you selected contains either no data or an older version of the settings files"
μπλα μπλα....

Έχω το gemini 3.8

Τι κάνω λάθος?:AFADF0:

Έχω κατεβάσει κάποια settings για 2 δορυφόρους. Δεν μπορώ να τα ρίξω μέσα διαφορετικά? Με ftp ας πούμε? Και που τα ρίχνω?

Καπου μολις ανοίγεις το πρόγραμμα τσεκάρεις την επιλογή 7025 (δηλαδή enigma2)

Παιδιά όλα μάλλον λύθηκαν. Δικιά μου βλακεία... θα σας πω όταν σιγουρευτώ. Μην ασχολείστε άλλο μαζί μου :slapface: