Dreambox 800 HD

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

κατι αλλο ρε παιδια τις τελευταιες μερες τα μενου, με οποιο σκιν κι αν χρησιμοποιω (τωρα εχω το default nabilo) πολλες φορες "κοβονται" - δηλ ξαφνικα ενα μερος τους μονο φαινεται - αν σκρολλαρω πανω ή κατω εμφανιζονται οι επιλογες του μενου αλλιως δεν φαινονται - δηλ παταω πχ μενου, εμφανιζεται το μενου και αμεσως μετα φαινεται το μισο ενω στην πραγματικοτητα υπαρχει ολοκληρο - σκρολαρω προς τα κατω και πηγαινει στις επιλογες, μετα εξαφανιζεται ολο το μενου, κλπ
σπαστικο - τι φταιει αραγε; τα σκινς;

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

AlexT τι εννοεις οτι εχω ηδη το enigma2 επειδη εχω το nabilosat?
γιατι ομως στις πληροφοριες συστηματος αναφερει οτι εχω το enigma;

Enigma ονομάζεται το GUI του dreambox.
Πάνω στην επίσημη έκδοση και τα updates του βασίζονται και οι εκδόσεις images των άλλων ομάδων.
Στην δεύτερη έκδοσή του (Enigma2) το βρίσκουμε στον DM7025, DM800 και DM8000.

Στις πληροφορίες του συστήματός σου αναφέρεται ότι έχεις Enigma γιατί... αυτό ακριβώς έχεις! Το ότι είναι (κατουσίαν) το Enigma2 είναι άλλο θέμα και δεν είναι απαραίτητο να αναγράφεται εκεί.

Εν τέλει, ότι image και να βάλεις πάντα το Enigma2 θα έχεις. Επαναλαμβάνω ότι το Enigma2 δεν είναι image, είναι το GUI.

Όσον αφορά το Nabilo, σου τα είπε ήδη ο Alex. Μην παλεύεις άδικα, δεν έχει online αναβάθμιση του λογισμικού. Τις αναβαθμίσεις πρέπει να τις κάνεις χειροκίνητα με αρχεία από το experimental feed. Άστο προς το παρρόν, ασχολήσου αργότερα με κάτι τέτοιο...
Εναλλακτικά θα σου πρότεινα το NewNigma. Με online update και πλήρες λειτουργιών ενδείκνυται για μια "καλή αρχή"...

κατι αλλο ρε παιδια τις τελευταιες μερες τα μενου, με οποιο σκιν κι αν χρησιμοποιω (τωρα εχω το default nabilo) πολλες φορες "κοβονται" - δηλ ξαφνικα ενα μερος τους μονο φαινεται - αν σκρολλαρω πανω ή κατω εμφανιζονται οι επιλογες του μενου αλλιως δεν φαινονται - δηλ παταω πχ μενου, εμφανιζεται το μενου και αμεσως μετα φαινεται το μισο ενω στην πραγματικοτητα υπαρχει ολοκληρο - σκρολαρω προς τα κατω και πηγαινει στις επιλογες, μετα εξαφανιζεται ολο το μενου, κλπ
σπαστικο - τι φταιει αραγε; τα σκινς;

Απ ότι ειχα δει και στο παρελθόν το Nabilo (0.7 αν θυμάμαι καλά) δεν είχε και την καλύτερη διαχείριση GUI! Απλά κανε ένα restart to GUI από το menu! Γενικά πάντως και εγώ που είμαι φρέσκος κατάλαβα πως σε πολλά πράγματα πρέπει να κάνουμε υποχωρήσεις! Πχ δες μετάφραση menu! Ρε να πάρει ευχή ξενέρωμα ορθογραφία λέξεις έξω από text box! Άσε που από προχθές μετά από ένα update που έκανα έχασα το update! To Enigma2 είναι ο Kernel και API και με updates είναι πάντα "φρέσκος" (αν δεν σου τον κάνει απεγκατάσταση), ενώ τα διάφορα images βασίζονται πάνω σε Enigma2 Kernel χωρίς όμως τη δυνατότητα daily update!

Last edited:

@dimfill: πουθενα δεν ειπα οτι ψαχνω για on-line update του nabilo...το εχω εγκαταστησει ηδη και ξερω οτι πρωτα το κατεβαζεις στον η/υ και μετα το φλασαρεις στον ντριμ μποξ, απλα ο φιλος σουζακιας ειπε οτι μπορει να γινει ον-λαιν απντειτ - απο τον dreambox τον ιδιο δηλ. - του enigma και καποιος τοπιασε στραβα - no problem βεβαια
σας ευχαριστω ολους που συμμετεχετε - ετσι μαθαινω διαφορα

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

είσαι νέος και όλα τα παιδιά σου γραφουν για να σου λύσουν τοις απορίες σου
κανε όμως πρώτα ένα περασαμα καλο στο forum και θα σου λυθούν πολεεεεεες απορίες και αν όχι εδώ είμαστε

όσον αφορά τώρα τοις δυσλειτουργίες μάλλον το image είναι παραφορτωμένο με plugin και ίσος να έχει και μπόλικα κατάλοιπα,ως νέος χρηστης
(μην αγχώνεσαι τα ίδια έκανα και εγώ με το κακόμοιρο το 500αράκι) και για να στρώσει θέλεις μάλλον ξανά flash από την αρχή

αν όμως έχεις tpt καλές ρυθμίσεις πρόσεχε θα τοις χάσεις

εγώ θα σου πρότεινα να κρατήσεις ένα backup για κάθε ενδεχόμενο και μετά βάλτου το άλλο image

για να στο απλοποιήσω το enigma είναι το windows και το enigma1 και enigma2 είναι το ένα χρ και το άλλο vista (windows και τα δυο)

φιλικά γρηγορης και μην στραβώνεις να σε βοηθήσουμε θέλουμε

Το Nabilo...
δεν νομίζω να φταίει για όλα το nabilo Δημήτρη ,μιαχαρα image είναι απλά όπως έχεις πει και εσύ θέλει τον ιταλό του (nabilo pure cvs) για την flash σίγουρα μιαχαρα θα είναι αλλα δεν ξέρουμε τι secontstage έχει ο φίλος (μάλλον 70)και σίγουρα δεν έχει και swap οποτε με βάλε όλα τα plugin να δούμε τι κάνουν η μνήμη πρέπει να τα έχει φτύσει λιγάκι οπτέ θέλει από την αρχή image και δεν φταίει για όλα ο οτε πια.........( εγώ έχω forthnet):flipout::flipout::flipout:

μα τέτοια αντιπάθεια στο image που σας έμαθε τα πονηρά τσόου τσόου τσόου τσόου -bye-:flipout::flipout::flipout:

αλλοιμονο ρε φιλε martinoffroad σιγα μην στραβωσω κιολας....
απλα ειναι ο τυπος μου που θελω να τα ξεκαθαριζω ολα....

παιδια μια αλλη ερωτηση τωρα: σε αλλα φορα μου ειπαν οτι ακομη στον 800αρη δεν ειναι διαθεσιμο καποιο πλαγκ-ιν για να βαζουμε ελληνικους υποτιτλους στις ξενες ταινιες, οπως με το drticc στον 7020
ξερετε κατι;

Μέχρι σήμερα δεν έχει αναπτυχθεί κάποιο Plugin για Enigma 2 δέκτες.

δεν νομίζω να φταίει για όλα το nabilo Δημήτρη ...

Ναι, ίσως υπερβάλλω λίγο. Δε φταίει για όλα ασφαλώς.
Όμως, στις τελευταίες του εκδόσεις για το Enigma2 δεν είναι και ότι καλύτερο.
Σε αντίθεση με τις παλαιότερες εκδόσεις αλλά και εκείνες για enigma1 που είναι ό,τι καλύτερο (από άποψη σταθερότητας και "λειτουργιών") έχω δει μέχρι σήμερα, μαζί με το Edg Nemesis.

Απλά τώρα τελευταία δεν μας τα λέει καλά...

Όσο για αυτό που γράφω στο φίλο μας, μα, όντως φταίει το Nabilo! Όταν του βάλεις διάφορα plugin τότε όντως υπάρχουν μεταβολές στα skins που απορώ πως και δεν τις έχουν προβλέψει τα σαϊνια της Nabilosat team...

Και, τέλος, δεν το αντιπαθώ! Απλά γκρινιάζω, γιατί ειλικρινά με αυτό το image "μεγάλωσα" στο dreambox και θα ήθελα πάντα να είναι το πρώτο σε όλους τους τομείς...

Για τα άλλα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Κάτι έχει κάνει ο φίλος μας και για να μη μπλέκει ίσως είναι καλύτερο μια επανεγκατάσταση του image...

τωρα που το σκεφτομαι, τα "σπασμενα" ή "μισα" μενου αρχισαν να παρουσιαζονται μετα την εγκατασταση των εικονιδιων των πακετων

οχι, δεν εχω εγκαταστησει πολλα πλαγκ-ινς, αφου ο δεκτης δουλευει μια χαρα και τα καναλια που θελω τα βλεπω μια χαρα, δεν τον πειραζω καθολου
οπως στους υπολογιστες, μηχανημα που δουλευει μια χαρα, δεν το πειραζουμε

εξ αλλου δεν γνωριζω τι κανουν τα περισσοτερα απο αυτα και γι' αυτο δεν τα εγκαθιστω κιολας

για πλαγκ-ιν γιαυποτιλτους αλλος; ξερει κανεις κατι; π.χ αν δουλευει κανεις πανω σ' αυτο για να το διαθεσουν;

για πλαγκ-ιν γιαυποτιλτους αλλος; ξερει κανεις κατι; π.χ αν δουλευει κανεις πανω σ' αυτο για να το διαθεσουν;

Σου έχει απαντήσει ήδη ο Alex.
Και, όχι, απ'όσο γνωρίζω δεν δουλεύει κανείς πάνω σε ένα τέτοιο project...

Επειδη πηρα προσφατα σκληρο ειπα να κανω την παρθενικη μου εγγραφη αλλα (ως συνηθως) εχω προβλημα. Ενω βλεπω την εγγραφη σαν αρχειο δεν νπορω να την αναπαραγαγω-βλεπω μαυρη οθονη. Τη μετεφερα με FTP στο pc και παιζει κονονικα (καταληξη .ts).Κατα τα αλλα και κατι φωτο που εχω περασει τις βλεπω κανονικα. ξερει κανεις τι γινεται???

Α, τελευταιο experimental στη flash με newnigma 2.4 και BA 95

Ρε παιδιά μια χαζή ερώτηση γιατί έχω κολλήσει:
Που στο καλό βρίσκουμε το sat.xml στον dm800?

Επειδη πηρα προσφατα σκληρο ειπα να κανω την παρθενικη μου εγγραφη αλλα (ως συνηθως) εχω προβλημα. Ενω βλεπω την εγγραφη σαν αρχειο δεν νπορω να την αναπαραγαγω-βλεπω μαυρη οθονη. Τη μετεφερα με FTP στο pc και παιζει κονονικα (καταληξη .ts).Κατα τα αλλα και κατι φωτο που εχω περασει τις βλεπω κανονικα. ξερει κανεις τι γινεται???

Α, τελευταιο experimental στη flash με newnigma 2.4 και BA 95

Να τα πάρουμε από την αρχή;
Πατώντας το πλήκτρο "Video" του remote control, βλέπεις στη λίστα την εγγραφή σου;
Εάν ναι, πατώντας το ΟΚ δεν αρχίζει το playback;