Dreambox 800 HD

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

μια ακόμη παρατήρηση.

πόσο δύσκολο είναι τα περιοδικά του χώρου, να έχουν συγκεντρωτικές-συγκριτικές λίστες των δεκτών στις τελευταίες σελίδες του κάθε τεύχους?

είναι μια απορία που την είχα πάντα καθότι είναι συνηθισμένη πρακτική στα παραπλήσια(what hifi- ΗΧΟΣ- home cinema choice κ.λ.π) περιοδικά του χώρου!

Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Προσωπικά για εμένα ως συντελεστή αυτού του φόρουμ, αποτελεί τιμή η ενεργή συμμετοχή και η παροχή ουσιαστικής βοήθειας προς τα μέλη, από ανθρώπους καταξιωμένους στον χώρο. Το χομπίστικο ενδιαφέρον τους δεν μπορεί να παραβλεφθεί από όποια σκοπιά και να το δει κανείς.

Θα συμφωνήσω.Είναι χρήσιμο να έχουμε κοντά μας αυτούς που όπως και να το κάνουμε έχουν πολύ μεγαλύτερη επαφή με το αντικείμενο από εμάς.Αν μπορούμε να διακρίνουμε τα <κατευθυνόμενα > κείμενα γιατί να μην μπορούμε και να τα φιλτράρουμε κρατώντας αυτά που θέλουμε;(Άσε που είναι άδικο μετά από τόσα ποστς να θεωρούμε ότι ο Γιάννης Φίλιππος είναι εδώ για να χειραγωγίσει τις μάζες )

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Tests with DM800HD made by Toxic

First some information at a glance:
Receiver: DM800HD demo copy
GUI: Enigma 2
Sofftware version: Original (VDEV) and Ronaldd
---------------------------------------------------------------
Content:
After unpacking, a small black receivertje from the protective of equal size as the DM600PVR. . The DM800HD But unlike the DM600PVR equipped with a network flap behind which the card is in and a surprisingly beautiful little OLED display.
At the rear you will find course next to all known connections to the not inconsiderable DVI outputs and a totally senseless modem connection. I assume that there are only about 14% import duty to "save".

The first use

The DM800HD I was supplied with the latest version of VDEV yesterday.
The boot takes a little shorter than the DM7025, which is still best long. But this is only important for the first time desire, because standby "awakens" the DM800HD within 1 to 2 seconds. The long boot comes through use of OE 1.5 icm Enigma2, now once more processor power, but unlike Enigma 1 offers numerous advantages.
To see exactly what happens when you have a receiver the first time in service, I enter a factory reset
The DM800HD comes with the question of whether I DVI, or Component output SCART wants to use. These options are very slim every few seconds automatically activated. What type of output you use, every few seconds so you've always picture so you can print OK.
Then ask the DM800HD to PAL / NTSC, 50 or 60Hz, 1080i or 720p and your very clever accompanied by the fijninstellingen (contrast, brightness and color) your TV. That is certainly not an unnecessary luxury, because they are in many LCD and PLASMA often completely wrong.
Then started the famous Enigma 2 setup wizard.
After the necessary tools to have, I enter a scan on Astra 1. 1397 services are found. There are a few less than a DM600PVR. I can not after a long search to discover which services can not be found. It may be a few minor data services. The signal is, however, full container.
Of course I immediately turn to Astra HD +. Chakka! Chakka! What a picture. that is not entirely against it. The DM800HD is only connected via the supplied DVI-> HDMI cable. I have images and digital audio on the TV. Dream has therefore fulfilled its promise!

Measurements
Power:
Standby: 16 watts
HDTV display: 28 watts
SDTV view: 23 watts
Without connector: 0 watts :-)))
Signal: I can not really with a measuring rods, but I've noticed no difference with the DM7025 and the DM600PVR.
Goodies

As a hobbyist, I would still testing CCcam and newc.
After the kill the watchdog and dccamd the meantime I started to box copied CCcam MIPS version
manually using telnet. Even one created to share the Dreambox DM7025 where my smartcard CDS are located
Image! CCcam works and zapt as a tierelier within 1 second, from, to HDTV and SDTV
Now I see that the DM800HD the image of the SDTV channels nicely upscaled to 1080i, for example by me several months ago tested Humax 2000 does not do. Het SDTV beeld is dan ook erg goed. The SDTV picture is also very good.
Now of course I want to know if the HDCP secure channel Premiere HD also visible. For this I install the plugin CCcam information manually using samba and enter a key update. Shame hardstikke illegally course, but I can not officially in the Netherlands subscribe to premiere so I will not damage.
Immediately image on Premiere HD. HDCP works! Nu wordt ik Now I am slowly but surely (yet) enthusiasm (there).

Alternative software

Time to make the USB key Ronaldd version made available to test. Stream of the box, power there, waiting for the Dream logo, standby key and the display "STOP" IP 192.168.1.34.
as fast to the browser, and voila IP address. The same menu as the bootloader 7025. Upgrade firmware, ronaldd image select and go with that banana. Curiously, the image flashed after nearly 100% to 200%.
After 200% jump the bar back to 100% and he is ready.
Reboot and yes hear. Ronaldd exactly as I am accustomed to 7025. Everything works perfectly (including all plugins) after a few minor flaws. The signaalmeting for example, is not properly scaled.The percentage signal is wrong. That's going to come through the other type tuner and will dream still have to be changed.
With the ronaldd image, I now suffer from an audio problem through HDMI.Audio sounds now suddenly overstuurd. I think a driver isssue. again the other firmware testing to make sure it is gone (EDIT: With the VDEV today no audio problems). Through the optical audio output sounds perfect. It also strikes me that in the meantime the DM800HD subscribed smart card does not work.After further study shows the device sci0 present, but by cccam not be recognized.
Newc see him very much, but the taktfreqentie is not interpreted correctly (13.7 Mhz).The driver is still not good, or newc and ccam need to be adjusted, it works in any case not as it should work. I can go so far no problems discovered.
Recording HDTV and SDTV on already subscribed samsung 2.5 "120GB HDD is perfect, timeshifting. Coils goes smoother than in 7025. The images are unencrypted. The HDTV pictures!
What is not working properly, the picture is a graphic image in the ronaldd.The statue is just a small piece of the actual TV viewing instead of a miniature whole picture.I suspect that a software adjustment is required.

Provisional conclusion:

I'm very positively surprised.Dream has fulfilled his name.they deliver a quick and extremely small single HDTV tuner PVR with PnP tuner and extremely powerful features. Especially the small but sharp OLED display, I think super! HDMI + HDCP (via included cable) works perfectly!
I have even tested with my own Monster DVI-> HDMI cable from 3 meters and also that works.
My 1.20 master virtually all satellite channel to my decision, but I think the HDTV offer is still too insubstantial to 449.00 euros that you will be lighter for some DM800HD to justify.

Ps:I can not make screenshots, because GRAB does not work. Ron

Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Να το πω κι εγώ μιας και βλέπω ότι το κλίμα φορτώνει...
Δεν μου αρέσει που ορισμένοι, ενώ είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία ή έστω συνδυάζουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου, παριστάνουν τα απλά μέλη και τους χομπίστες. Φυσικά το ένα δεν αποκλείει το άλλο αλλά καλό θα ήταν να ξέρουμε με τι έχουμε να κάνουμε και αντί του "Senior Member"/ "Junior Member" να γράφει "αρθρογράφος του τάδε περιοδικού". Αν πάλι δεν θέλουν να παρουσιάσουν αυτή την ιδιότητα τους, ας σταματήσουν τα "δελτία τύπου", οι τυχαίες παραπομπές σε τεύχη και σελίδες. Βγάζει μάτι η χειραγώγηση.

Αυτά σε πολύ αδρές γραμμές....

Φιλε Μποκέρα, στο βαθμό που αναφέρεσαι σε μένα ή τον Arno δεν μου αρέσει καθόλου που μας αδικείς και μας θίγεις σ αυτό το βαθμό (που πολύ απέχει απο την καλόπιστη κριτική). Θα πω μάλιστα ότι δεν το περίμενα απο εσένα γιατι ειχα σχηματίσει πολύ θετική εικόνα για το πρόσωπό σου.
Προσωπικά λοιπόν είμαι κατα πρώτο λόγο χομπίστας και δεν χρειάζεται νομίζω να το αιτιολογήσω, όσοι με ξέρουν καλά το γνωρίζουν και επιπλέον στα φόρουμ και το διαδίκτυο δεν είμαι καθόλου καινούργιος. Αν προτιμάς μπορώ να βάλω και την ιδιότητά μου ως αρθρογράφου στην υπογραφή μου, αλλά αν το κάνω...θα λες εσυ ή άλλοι οτι διαφημίζω το περιοδικό! Σε καθε περίπτωση πάντως είμαι απο τους λίγους που δεν κρύβονται πίσω απο ψευδώνυμο στο διαδίκτυο. Υπόδειξέ μου λοιπόν έστω ένα ποστ στο οποίο "βγάζει μάτι η χειραγώγιση" όπως λες. Το αν εγω ή ο Αργύρης απαντώντας σε ερώτηση αναφέραμε καποιες φορές αρθρα του περιοδικού που μπορούσαν να βοηθήσουν τον ερωτώντα, που συνιστά χειραγώγιση; Και γιατι δεν ενοχλείσαι απο τις δεκάδες απαντήσεις "ανώνυμων" μελών σε όσους ρωτούν καθημερινά "ποιόν δέκτη να αγοράσω", "ποιό πιάτο να αγοράσω", απο που να το αγοράσω καλύτερα κλπ, όπου κάλλιστα ένας "ανώνυμος" έμπορος θα μπορούσε να προωθεί τις πωλήσεις του;
Συμμετέχω σ αυτό το φόρουμ επειδή βρήκα ενα ευχάριστο κλίμα και καλή παρέα, έχω 1030 ποστ σε σχετικά μικρό χρόνο (απο τα οποία σίγουρα τα 1020 είναι απαντήσεις και πιθανόν τα 10 ερωτήσεις) και με θίγει ιδιαίτερα η έκφρασή σου περί "διατεταγμένης υπηρεσίας" (η οποία λογικά θίγει και τους διαχειριστές του φόρουμ, στο βαθμό που ...επιτρέπουν αυτή την διατεταγμένη υπηρεσία που αναφέρεις...)
Στον Θου βου που εγραψε πριν και σε όσους αλλους έκαναν καλόπιστη κριτική βεβαιώνω ότι θα ληφθούν υπόψιν οι παρατηρήσεις τους στο μέτρο του εφικτού, θα ήθελα όμως να μου υποδείξετε και κάποια ιστοσελίδα ή ξένο περιοδικό που κάνει πραγματικά αξιόπιστα και καθόλου υποκινούμενα τεστ.
Διάβασα και το "τεστ" του DM800 που παρέθεσε ο George 664 (σ ευχαριστούμε Γιώργο) και βλέπω ότι και εδώ εκθειάζεται ο 800, αν αύριο εμφανιστεί στο ίντερνετ κάποιο άλλο "τεστ" που τον "θάβει", μήπως μπορει κάποιος να μου πει ποιός θα είναι ο υποκινούμενος και ποιός όχι και πως θα τον ξεχωρίσω;
Τελος για τον Petran που ρώτησε για συγκεντρωτικές λίστες δεκτών στις τελευταίες σελίδες να πω ότι...έχουμε στις τελευταίες σελίδες των ΔΝ (με κάποια βασικά χαρακτηριστικά των δεκτών), εκτός κι αν σε καποιο τευχος βγήκαν λόγω πληθώρας ύλης ή επειδή υπάρχουν και περισσότερα στο ετήσιο οδηγό.
Ζητώ συγγνώμη για την κατάχρηση του χρόνου όσων έκαναν τον κόπο να διαβάσουν κάτι που δεν εχει βεβαια ...καμία σχέση με τον τίτλο του thread, ελπίζω να προχωρήσουμε σε άλλα θέματα που ενδιαφέρουν όλους
Γιάννης-Φίλιππος Δημητριάδης
ΥΓ. Το πόσο χομπίστας είμαι στα δορυφορικά θα φανεί και αύριο που θα ανεβάσει στο φόρουμ ο Αλ. Τρυφωνίδης τις φωτό απο τα 2 πιάτα 2.4μ που επισκεφτήκαμε σήμερα στην Νεα Χαλκηδόνα και τον Αγ. Αθανάσιο Θεσ/νικης και για τα οποία έκανα 400 χιλιόμετρα αλέ ρετούρ, πέρασα όμως μία πολύ ευχάριστη Κυριακή και ευχαριστώ τον gabkon και τον κουνιάδο του Γιώργο που μας φιλοξένησαν τόσο θερμά!

Last edited:

Εγώ θα ήθελα να ευχαριστήσω για τις απαντήσεις. Πολλές ευχές για τη συνεχή βελτίωση του περιοδικού.

Και φυσικά είναι πολύ θετικό που υπάρχουν στο φόρουμ άνθρωποι με γνώσεις, καθώς και επαγγελματίες, που μπορούν να βοηθήσουν εμάς τους υπόλοιπους που δεν γνωρίζουμε πολλά για το θέμα.

Πάντως, μακάρι κάποτε να πείσετε όσους χρειάζεται να πειστούν (δεν είμαι σίγουρος ποιοί είναι αυτοί!...) για την αναγραφή των τιμών παντού και πάντα (και στις διαφημίσεις). Πραγματικά αφαιρεί πολύ από το περιοδικά το να μην υπάρχει κάποια τιμή στα προϊόντα που εξετάζουν. Στους υπολογιστές οι τιμές αλλάζουν τελείως κάθε 3 μήνες και παρόλα αυτά ακόμη και οι διαφημίσεις στα περιοδικά έχουν τιμές. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί το ίδιο δεν μπορεί να γίνει και στα δορυφορικά... Ίσως αν κάποιοι αρχίσουν να το κάνουν (πχ. να βάζουν και τιμές στις διαφημίσεις τους) να ακολουθήσουν και οι άλλοι...

Ωραια ολα αυτα που λεμε αλλα ο δεκτης που ειναι βρε παιδια, μας εχει φαει την ψυχη!
Απο βδομαδα σε βδομαδα το πανε το θεμα, ενω απο οτι βλεπω στην γερμανια τον εχουν τα μαγαζια κανονικα.
Νομιζω αλλη μια βδομαδα θα του δωσω και μετα kathrein να τελιωνουμε.

Να ευχαριστησω τον Κυριο Φιλιππο για τα καλα του λογια περασαμε μια πολυ ομορφη κυριακη ανταλλαξαμε πολλεs αποψειs μαθαμε απο τον ιδιο αρκετα
πραγματα διοτι σιγουρα η εμπειρια που εχει στον χωρο ειναι πολυ μεγαλυτερη!
Αναμενω με ενδιαφερον τιs φωτογραφιεs Kυριε Αλεξη!Ελπιζω συντομα να γινει νεα συναντηση με καινουρια δεδομενα!
Οσον αφορα το παρον θεμα δεν νομιζω οτι ολοι εμειs που ασχολουμαστε χρονια με δορυφορικη περιμενουμε να δουμε μια συγκεκριμενη κριτικη απο ενα συγκεκριμενο χωρο για να αγoρασουμε καποιον δεκτη hd!
Kαι εγω κανω υπομονη και περιμενω τον 800hd γιατι βασιζομαι στην dream-multimedia αλλα και σε ολουs οσουs υποστηριζουν τα προιοντα τηs!
Φιλικα gab

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=487512&postcount=125

Για να είμαι ειλικρινής, δεν συγκράτησα ποτέ κάποιο όνομα/nick ώστε να αναφερθώ, αποκλειστικά σε αυτόν. Πιθανόν να αναφέρομαι και σε σένα ή και καθόλου. Σίγουρα όμως εστιάζω στα δελτία τύπου, στις αναφορές ονομάτων, άρθρων και περιοδικών και ειδικότερα όταν αυτό γίνεται εν είδη λιβανίσματος. Είναι κάτι που αργά αλλά σταθερά συμβαίνει και σε αυτό το ελληνικό φόρουμ, σε αυτό το κομμάτι του φόρουμ. Όχι ότι είμαι δυσαρεστημένος ή απογοητευμένος απο τον χώρο που μας φιλοξενεί αλλά διαφωνώ με την κατεύθυνση που παίρνει και ειδικά με τον τρόπο που αυτό πάει να γίνει. Αυτό είναι ένα γενικότερο θέμα και δεν έχει σχέση μόνο με τα "δορυφορικά" αλλά στα υπόλοιπα κομμάτια, όπου δεν μου πέφτει λόγος μιας και δεν συμμετέχω (δεν θέλω να γενικεύσω αλλά ούτε να γίνω περισσότερο συγκεκριμένος).
Σίγουρα δεν μπορούμε να απομονώσουμε το κομμάτι του χομπίστα από αυτό του επαγγελματία, όταν αυτά συνυπάρχουν στο ίδιο πρόσωπο. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, τι είναι ποιός. Το να διαφημίσει την εργασία του κάποιος δεν είναι κακό, ούτε κατακριτέο, ίσα ίσα είναι προς έπαινο γιατί την βάζει προς κρίση.
Σίγουρα υπάρχει και θρησκευτικός φανατισμός του τύπου Παναθηναϊκός/Ολυμπιακός, Windows/Linux, λάμπες/τρανζίστορ αλλά και αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι, το θέμα είναι να υπάρχει το πλαίσιο για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.

Αυτή είναι η άποψη μου όσο λοξή ή παράλογη κι αν φαίνεται, περιμένω να μου δείξετε στο μέλλον ότι είμαι λάθος.

COMING SOON new images EDG-NEMESIS for DM800HD...preview...!!!
EDG-NEMESIS for DM800HD...preview...!!!

Dear friend, in absolute preview a new "PERFECT FLASH PLUS" for DM800HD !!!
A thanks to Nemesis for a great skin.

COMING SOON...Stay tuned...
Attached Thumbnails

Last edited:

COMING SOON new images EDG-NEMESIS for DM800HD...preview...!!!
EDG-NEMESIS for DM800HD...preview...!!!

PLi Iolite May 2008 DM800 Enigma2 image

hemertje:

Quote:
A new PLi® Dreambox release will be available within a short time after we finished testing both images.

This release will contain a new Iolite DM7025 image and the brandnew Iolite DM800 image!
It will be announced in this thread when both Enigma2 images are available!

The Original PLi® 'Iolite May 2008' suite contains the following images:

PLi®-Iolite-DM7025
PLi®-Iolite-DM800

Use the download URL below to be sure to download our original PLi® images.

PLi® Iolite images...

You can also update from the earlier Iolite editions to this Iolite '2008 May editon' using Software Update.

Warnings:
-Online software update might fail (on your dm7025) if you do not have enough free storage.
Make a backup of your settings before you attempt to update.
-Because of the new initial setup wizard, your settinglist will be cleared when you update to the latest version.
Simply restoring an old backup will not work, because that triggers the wizard to restore to the default again.
(if you want to restore an old backup manually, add 'config.misc.defaultchosen=false' to /etc/enigma2/settings to avoid the settinglist to be cleared)

Highlights:
-UPnP mediaserver / client plugins
-IDE/SCSI harddisk manager
-DVD player plugin
-complete piconsets

Details of what's added and fixed since the initial 'December 2007' and 'January 2008' PLi® Iolite release

Enigma2:
- Enigma2 repository May 3rd 2008
- PLi® repository May 3rd 2008
- 20080430 drivers for DM7025
- 20080430 drivers for DM800
- Some CryptoInfo convertor types and functionality added
- ScanSetup:
* Cable transponder 'blind'-scan: make sure we don't miss transponders when we receive incomplete lines in our dataAvail callback
* Default cable scan 'steps' instead of 'bands', 'bands' doesn't find all transponders on Dutch Cablenetwork
- Don't create a 'largefile' ext3 fs on a small (<=4GB) device, that wouldn't allow us to e.g. install a lot of picons on a relatively small CF
- Added picon install location selection screen
- Only allow to install picons on fileystems which support symlinks
- Always allow picons to be installed on HDD, with the new selection screen it's your own responsibility
- Rewrote harddisk manager, support scsi and ide devices
- Show correct harddisk capacity
- MediaPlayer:
* Support ':' in paths
* Use an absolute path when a playlist entry starts with 'http://'
- RecordTimer (and parseEvent): fallback to the extended description, when an event doesn't have a short description
- Join short/extended description, when the short description is so long that it looks like a situation where short and extended contain parts of a single full description

EPG
- Fill Now/Next with EPGcache, untill EIT arrives
- Implemented Now/Next refreshtimer, started when the EIT reader stops with an error
(EPGcache now/next will be used instead)
- Implemented context menu for eventview (open with 'menu' or 'info' key while in eventview window)
* IMDB plugin installs itself into this menu

Enigma2 Plugins:
- PPanels: avoid BSOD when 'pipe' fails (it often fails with errno 12, 'Cannot allocate memory')
- Remotecontrol channel config plugin
- LipSync plugin: store audio delay as Enigma2 config values, set audio delay at startup, no longer depend on /etc/init.d/bootup to copy the values at bootup
- RSS reader: fix some escaped characters in the RSS data
- New RSS Reader feeds
- MountManager plugin:
* Do network mounts when Enigma2 starts, no longer depend on /etc/init.d/bootup to perform the mounts
- enigma2 plugins 20080416 (including dvdplayer)
- opencam 2.0.13
- mgcamd 1.29
- CCcam 2.08
- rqcamd 0.74
- scam 3.29

UPnP Plugins:
- UShare mediaserver
- djmount mediaclient

Skins Enigma2:
- All Global provider picons for Radio and TV per Satellite added
- Dutch TVHome picons added (thx to Xilorp)
- 'CryptoInfo' convertor added. Use as follows:
<widget source="session.CurrentService" render="Pixmap" pixmap=".." ...>
<convert type="CryptoInfo">HasSeca</convert>
<convert type="ConditionalShowHide" /
</widget>
- Torkoise Skin added:
* updates by mimi74
- Nemesis.BlackBox skin:
* 'DecodeInfo' as example for CryptInfo converter usage added
- Rewrote Picon renderer, some speedups, check /picon/, check if /media/hdd/picon/ exists at startup, add that path to the search list only if it exists
- Nemesis Chromeline Skin added (PLi modded)
- Glassline Skin added (PLi modded)

Languages:
- Several languages updated

Other:
- Global satellites.xml May 3rd 2008
- Scce symlink added

...And many low level changes, fixes and updates. Ειναι o μονος ΗD δεκτης που ενω δεν εχει βγει στην αγορα υπαρχουν λογισμικα .Ενω αλλοι που εχουν κυκλοφορησει εδω και μηνες εχουν μεινει στασιμη

Last edited:

εμ..dream ειναι αυτος...τελικα ελλαδα ηρθε πουθενα???

παραγγελία από εξωτερικό δεν παίζει?

voreie σ' ευχαριστώ για την απάντηση. :a0210:

καλα ρε παιδια πριν το πασχα ελεγαν για την αυτην την εβδομαδα οτι θα τον εχουν. Τωρα λενε παλι σε 20 μερες? θα μας τρελανουν?? αφου στην γερμανια τα on-line απο οτι βλεπω τον εχουν.
Αχχχ... θα τον παραγγελνα απο εξω αλλα θελω να τον βαλω σε δωσεις γαμωτο μου αληθεια κανει κανενα μαγαζι στο εξωτερικο δωσεις με visa??

καλα ρε παιδια πριν το πασχα ελεγαν για την αυτην την εβδομαδα οτι θα τον εχουν. Τωρα λενε παλι σε 20 μερες? θα μας τρελανουν?? αφου στην γερμανια τα on-line απο οτι βλεπω τον εχουν.
Αχχχ... θα τον παραγγελνα απο εξω αλλα θελω να τον βαλω σε δωσεις γαμωτο μου αληθεια κανει κανενα μαγαζι στο εξωτερικο δωσεις με visa??

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι τον έχουν πραγματικά ετοιμοπαράδοτο; Οταν δίνεις πιστωτική ο πωλητής εισπράτει το χρήμα άμεσα και μετα περιμένεις να σε σερβίρει!
Εδω υπάρχουν δικτυακά μαγαζιά οπου παρήγγελνες τον ....8000 πριν 1 χρόνο! Ελπίζω να μην είχαμε Ελληνες θύματα που θα είχαν προπληρώσει και δεν θα είχαν λάβει ούτε μία βίδα!

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι τον έχουν πραγματικά ετοιμοπαράδοτο; Οταν δίνεις πιστωτική ο πωλητής εισπράτει το χρήμα άμεσα και μετα περιμένεις να σε σερβίρει!
Εδω υπάρχουν δικτυακά μαγαζιά οπου παρήγγελνες τον ....8000 πριν 1 χρόνο! Ελπίζω να μην είχαμε Ελληνες θύματα που θα είχαν προπληρώσει και δεν θα είχαν λάβει ούτε μία βίδα!
Ετσι ακριβώς ειναι τα πραγματα! Το εχουν στους καταλόγους με την προοπτικη να ερθει καποια στιγμη. (οι πιο σωστοι επαγγελματιες χρεώνουν την καρτα οταν εχουν το κομματι και ειναι ετοιμοι να το στειλουν)
Το καλυτερο που εχει να κανει καποιος ειναι να στειλει ενα mail για να δει αν υπαρχει διαθεσιμοτητα.
Σε μερικά mail-ερωτήσεις που εκανα σημερα, μιλουν για τετάρτη τα πιο αισιόδοξα, αλλα δεν τους δινω και πολυ βαση γιατι τα εχουν πει πολλες φορες το τελευταιο διμηνο...