Dreambox 800 HD

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Oι επιλογες απο το μενου του δεκτη για τον ηχο πρεπει να ειναι στην θεση Νο

δηλαδη ac3 default και ac3 downmix στο no?για να κανω ενα check..

δηλαδη ac3 default και ac3 downmix στο no?για να κανω ενα check..
ναι και μετα το επιλεγης και απο το κοντρολ του δεκτη στο κουμπι (audio)

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Το AC3 downmix εγώ το έχω στο YES. Αλλά παίξε λίγο με αυτά και κάνε κι αυτό που λέει κι ο Γιώργος, με το πλήκτρο audio από το τηλεκοντρόλ για να τεστάρεις.

τιποτα..δεν βγαζει ac3

Γεια σας παιδιά,

Έχω αγοράσει και εγώ έναν DM800 και επιβεβαιώνω όλα τα posts σχετικά με τα προβλήματα booting. Αν βγάλεις το μηχάνημα από το ρεύμα και το ξαναβάλεις αμέσως μετά (είτε από την πρίζα, είτε από το βίσμα στο πίσω μέρος) δεν μπουτάρει. Πρέπει να περιμένεις περίπου 10 λεπτά να "κρυώσει" για να πάρει μπροστά κανονικά (ούτε αυτοκίνητο να είτανε!!!).

Έκανα ποστ και στο φόρουμ της dream και μου είπαν ότι πρεπει να βγάλεις και να βάλεις το βύσμα σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο για να μπουτάρει κανονικά.
http://www.dream-multimedia-tv.de/board/thread.php?threadid=7120

Τέλος πάντων επειδή αυτά μου ακούγονται κάπως Μ******ΕΣ και επειδή πιστεύω ότι το μηχανάκι έχει πρόβλημα (hardware or software δεν ξέρω -- μάλλον hardware) άνοιξα ένα support ticket στην dream για να πάρω μια επίσημη απάντηση. Βέβαια εδώ και 24 ώρες ούτε φωνή ούτε ακρόαση.....

Προτείνω να κάνετε και εσέις το ίδιο (όσοι έχετε πρόβλημα), έτσι ώστε να δοθεί από την Dream λύση (αντικατάσταση μηχανήματος, τροφοδοτικού, λογισμικού ή ότι φταίει τέλος πάντων).

Δεν φτάνει που μας ΠΡΗΞΑΝΕ μέχρι να το βγάλουν στην αγορά, δεν φτάνει που πληρώσαμε τα μαλιά της κεφαλής μας για να το αγοράσουμε, έχει τόσο ΒΑΣΙΚΑ προβλήματα που εμένα μου φαίνονται θέματα hardware (είτε κακός σχεδιασμός είτε σφάλμα παραγωγής).

Καλό θα ήταν να κάνουμε μεταξύ μας ένα μικρό γκάλοπ: πόσοι από τους ιδιοκτήτες dm800 έχουν προβλήματα στο μπουτάρισμα?

Εκι, δες τα φόρουμς της Dream, κάπου είδα χτές ότι υπάρχει ένα bug με το AC3, αλλά δεν μπορώ να το βρώ τώρα.

Κυριοι, για το θέμα του reboot φταίει το... tuner! Μίλησα με τον άνθρωπο απο την Satsonix ο οποίος μου το ανέφερε κι έτσι αποφάσισα να βγάλω το tuner απο τον dreambox και ξαφνικά ο δέκτης έκανε κανονικότατα reboot χωρίς καθόλου αναμονές! Έλεος με αυτή τη Dream...

Τι λογική είναι αυτή να βγάζουμε το tuner για να ανοίγει κανονικά ο δέκτης??? Ας ελπίσουμε να διορθώνεται με firmware και να μην χρειάζεται αλλαγή tuner.
Πάντως το γεγονός ότι θερμαίνεται υπερβολικά, αυτό είναι αλήθεια!!

με οπτικι ινα θα ειμαι οκ?ιδια ποιοτητα δεν θα εχει ο ηχος??
με pli ειμαι..δεν παιζει ρολο ε?
κατι αλλο..αυτο το plugin για το wireless lan που εχει τι ειναι?μπορω να το βαλω κανα wifi usb στικακι?η ζηταω πολλα?

τωρα παρατηρησα οτι βγαζει ac3 αλλα οχι σε ολες τις γλωσσες..με το premiere ας πουμε στο ac3 deutsch βγαζει τωρα αλλα οχι ac3 english.μπορει να το τσεκαρει καποιος?

Eki_13, επειδή δεν τον έχω τώρα μπροστά μου, δεν μπορώ να το τσεκάρω. Αλλά χθες βράδυ που έβλεπα ANIXE HD σε κάποια διαφημιστικά που έβαζε είχε κανονικά ήχο AC3.

επειδή δεν νομίζω ότι πήρατε όλοι τέτοιο δέκτη για να δείτε μπάλα σε HD.... για πείτε ανοίγει κανά πακέτο σοβαρό με ταινίες χωρίς να χρειάζονται κλειδιά κάθε 2 λεπτά;

Υ.Γ. Δεχόμαστε και πμ...

Όντως είναι περίεργο να φταίει το tuner όχι όμως αδύνατο.

Το μηχάνημα (ή το tuner) υπερθερμένεται και πρέπει να το αφήσεις να κρυώσει για να πάρει μπροστά.

Πως όμως γίνεται η υπερθέρμανση να επηρεάζει μόνο το μπουτάρισμα και όχι την κανονική λειτουργία? (π.χ. κολήματα κ.λ.π.)? Έχει κανείς τέτοιο θέμα έως τώρα?

Τέλος θα ήθελα να ξαναρωτήσω: Όλα τα DM800 έχουν αυτό το θέμα με το μπουτάρισμα ή μόνο ορισμένα ???

Το δικό μου δεν παρουσίασε τέτοιο πρόβλημα, τουλάχιστον ακόμα κι ελπίζω να μην το παρουσιάσει. Επομένως αφού στα άλλα το παρουσίασε από την αρχή, σε όσα το παρουσίασε, πιστεύω ότι δεν ισχύει για όλα. Η πορεία φυσικά θα δείξει...

Yparxei καποιος οδηγος για να περασουμε κι εμεις οι αρχαριοι ολα τα "καλουδια" στον νεο Dreambox ?

@panosxgr απο που πήρες τον Dm800?

Όντως είναι περίεργο να φταίει το tuner όχι όμως αδύνατο.

Το μηχάνημα (ή το tuner) υπερθερμένεται και πρέπει να το αφήσεις να κρυώσει για να πάρει μπροστά.

Πως όμως γίνεται η υπερθέρμανση να επηρεάζει μόνο το μπουτάρισμα και όχι την κανονική λειτουργία? (π.χ. κολήματα κ.λ.π.)? Έχει κανείς τέτοιο θέμα έως τώρα?

Τέλος θα ήθελα να ξαναρωτήσω: Όλα τα DM800 έχουν αυτό το θέμα με το μπουτάρισμα ή μόνο ορισμένα ???
Και εγω μεσα στο ψαξιμο που εκανα για τα πιθανα αιτια του προβληματος, βρηκα σε καποιο forum οτι η αιτια ειναι το tuner. Μαλιστα ο συγκεκριμενος που το ανεφερε ειπε οτι πηγε το δεκτη, του αλλαξαν tuner και το προβλημα λυθηκε.
Τωρα οσον αφορα την υπερθερμανση πιστευω ειναι βασικη αιτια του ολου προβληματος, γιατι και στη λειτουργια του γινεται πιο αργος ενω κρασαρει και καποιες φορες οταν παραγινει (βγαζει κατι κοκκινες κιτρινες οθονες)

Παρατήρησα πως άν του δώσεις εντολή να κάνει reboot μέσω telnet κολλάει αρκετά σπανιότερα. Επίσης αν την ώρα που έχει κολλήσει κάνοντας boot συνδεθείς με telnet και του δώσεις reboot πολλές φορες ξεκολλάει και κάνει κανονικά reboot! Σίγουρα όχι λύση αλλα ένα καλό workaround...

dante, panosxgr kai bon_gr, μπορείτε να στείλετε ένα pm από που αγοράσατε τον δέκτη?

γιατί pm και όχι φανερά?

δεν καταλαβαίνω.

πείτε ρε παιδιά από που και πόσο ψωνίσατε. (αν και οι περισσότεροι το έχουν πει)